- Milyen okostelefont vegyek?
- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kis méretű csúcsmobillal készül a OnePlus
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az előző topic megtelt, itt a folytatás.
Előzmények:
Azonnali alaplapos kérdések órája - Archívum I.
Azonnali alaplapos kérdések órája - Archívum II.
Azonnali alaplapos kérdések órája - Archívum III. -
veterán
Új topik
Válaszom erre [link]
Kipróbálom integrált VGA-val, és akkor belefér a PCI-s hálókártya a gépbe. Ha így is lefagy/elmegy a net, akkor máshol lesz a probléma --> alaplapot cserélek. Ez jó lenne helyette?
[ Szerkesztve ]
5G routered van? Van kedved tesztelni? ---> https://hardverapro.hu/apro/5g_routerrel_rendelkezoket_keresek_tesztelesre/hsz_1-50.html
-
blade4
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy lenne egy msi g41-p28 tipusú lapom benne egy C2D E8400 procival és kingmax herkules 1600mhz ramokkal!
És tuningolni szeretném kicsit a procit de ahogy emelem az fsb-t minimálisan mondjuk 100-200mhz nagyobb órajelen menjen a proci nem ad képet, csak ha resetelem a biost!
Nem tudom mit kellene állítani rajta hogy engedje húzni a procit!
Hiába vissza veszem a ram órajelét nem megy sehogy!Valaki tudna nekem tanácsot adni hogyan csináljam?
Előre is köszi!
-
-
rlazol
veterán
sziasztok!
Abit A8V as alaplapom az alaplapi raid vezérlőre rakott cuccokat elég hektikusan találja meg. A PCIos raid vezérlővel nincs gond.
Mi lehet az okat? A Bios ban alig igazodok ki, ott sejtem a bajt...köszi
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok gigabyte 970a ud3p lapom tegnap lefüstölt.
Új procihűtőt vettem de a filcrétéget az alsó keretnél leszedtem,úgy rögzítettem a laphoz.
Kapcsolnám be a gépet összerakás után,beindul majd leáll,ezt még kétszer eljátszottam és a kondik amik a proci előtt vannak eldurrantak majd jött a füst.
Lehet amiatt amit az előbb írtam vagy a táp esetleg az alaplap hibájára gyanakodjak?
Ez már a második ilyen lapom,az első már mikor beraktam hibás volt,zárlatos lett.
Kérdés még hogy ez a hiba tönkre tud tenni mást is (vga,ram,cpu) vagy csak a lap mehet szét?Tiszta hülye aki nem normális
-
arieeel
csendes tag
sziasztok
http://www.asrock.com/mb/overview.hu.asp?Model=G41M-VS3
http://www.asrock.com/mb/cpu.hu.asp?Model=G41M-VS3
ez az alaplap ugye támogatja az Intel Celeron D 347-et(Intel Celeron D 347, 3300 MHz (23 x 143))? alapból 3,06 ghz, de én 3,3-on használom.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
A leiratod egy nagyon durva zárlatra vagy táphibára utal, örülhetsz ha a többi alkatrész megúszta.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atti_2010
nagyúr
-
Hunork
veterán
---
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok.szeretnék érdeklődni,hogy valaki rakott e már fel Asrock Z68 pro 3 lapra 775-ös cpu hűtőt.mert ugye a 775-s furatok ott vannak a lapon,de mintha régen azt olvastam volna hogy hiába adott a lehetőség nem fekszenek fel a 775-s proci hűtők tökéletesen a procira.nagyon fontos lenne ,előre is köszi a választ.
üdv.
-
LaciMc82
aktív tag
-
spista222
addikt
Volt szigetelés a hűtő lefogató és a lap között?
Ha nem mert leszedted (filcréteg?) vagy nem is raktál alá akkor ha fém a lefogató az simán okozhatott ilyen zárlatot. Most kaptam egy lapot amiben tönkrementek a processzor tápjában a mosfetek és vitték magukkal a 775 ös CPU-t is és az északi hidat. vagyis ha szerencséd van akkor csak az alaplap, ha kevesebb szerencséd akkor a processzor is, ha nincs szerencséd akkor minden ami az alaplapban volt(Memória Vezérlő is a CPU-ban van így a memóriák is). Ha csak földzárlat lenne akkor kondik nem durrantak volna csak mosfetek de ekkor nem ment volna semmi sem tönkre csak az alaplap.[ Szerkesztve ]
-
arieeel
csendes tag
ja jó, csak ott zárójelben ott van, hogy "(C1)".. -
tranceplanet
addikt
Mivel már úgyis elszállt a lapod, vedd ki a procit és a memókat is.
Mivel nem rakál filcet rá, most leellenőrizheted. Szereld le a hátsó rögzítő keretet és ellenőrizd le hogy a fémkeret rövidre zárhatott-e szigeteletlen alkatrészeket az alaplap hátulján.
Ha a sraffozott rész érintkezett vezető felülettel/alkatrésszel, akkor a zárlatot te okoztad:[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
spista222
addikt
válasz tranceplanet #19 üzenetére
Nem teljesen ide tartozik de egyszer régen már ha a csavarokat nem szigeteltem kis szigetelő csővel akkor az is okozott zárlatot igaz csak egyszer.
Amúgy nem kérdés hogy user hiba okozta a zárlatot mert a sokrétegű panelen a legalsó és a legfelső panelen szokás vezetni és ott is vezetik a feszültségeket nem temetik el belső rétegekbe, vagyis szinte biztos hogy hozzáért legalább 1 táphoz.[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz spista222 #20 üzenetére
Meglehet...
Bár az a véleményem, hogy fatális hiba lenne, ha az alaplapgyártók úgy készítenék a procihűtő furatokat, hogy azon átvezetve egy rögzítő csavart az zárlatot okozhasson!Azt hozzá teszem még, hogy mostanság a giga lapok érdekesek, hogy úgymondjam ("gagyik", na jó nem, mert megköveznek a gigások).
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
spista222
addikt
válasz tranceplanet #21 üzenetére
Én is meglepődtem de szerencsére a táp lekapcsolt és utána leszigetelve nem jött elő a hiba. Elég távol elszokás kerülni a furatokat vezetékezéssel ezért nem értettem én sem. Mondjuk az is igaz hogy az Intel gyári pattintós műanyag megoldásával ez a hiba nem jött volna elő.
Láttam már sokféle márkából halott alaplapot amik nem user hiba miatt mentek tönkre csak egyszer már nem működtek.[ Szerkesztve ]
-
LaciMc82
aktív tag
válasz tranceplanet #19 üzenetére
Úgy néz ki igen érintkezett.
És ezt be lehet bizonyítani a szervízben ha nem mondom,hogy így raktam rá procihűtőt ,hogy ettől volt a zárlat?Tiszta hülye aki nem normális
-
spista222
addikt
válasz DonThomasino #30 üzenetére
Csak óvatosan!! Nehogy valami rossz alkatrész azt is hazavágja: Zárlatos CPU vagy ram.
-
spista222
addikt
válasz DonThomasino #32 üzenetére
Attól hogy a hűtő nem okoz zárlatot más még lehet zárlatos pl az 1,3 V helyett 12V-ot kapott CPU vagy a ram ha olyan szerencsétlenül zárt össze valamit.
-
atti_2010
nagyúr
Nagyon lehetséges hogy szétégett a CPU is, vigyázz nehogy azzal meg egy új lapot vágjál haza, a filc rajta kell legyen mert másképp mindent összeköt a hátlapon, gondolom +12V ment a CPU vezérlésre is.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
LaciMc82
aktív tag
válasz atti_2010 #34 üzenetére
Igen ment.
A cpu szétégése mutat valami külső jegyet vagy ez szemmel nem látszik?
Egyébként mindenem garis még a cpu a ram is a vga is a lap is.
Holnap viszem vissza ahol vettem őket.
Mind külön boltból van remélem,ha szét is ment valamelyik elhiszik ,hogy a lap hibája miatt szállt el.Tiszta hülye aki nem normális
-
atti_2010
nagyúr
A procit vedd ki és nézd meg a lábak oldalán, ha nincs rajta égésnyom már mehet is a gariba, ha mégis azt mondják hogy nincs baja legalább tudod hogy az működik, az alaplapot nem hiszem hogy cserelik de próbáld meg, viszont a tápot ezek után kockázatos használni.
-
LaciMc82
aktív tag
válasz atti_2010 #38 üzenetére
Csak a proci meg a VGA ússza meg a többit valahogy összevakarom szép lassan.
A dd3-as ramok most olcsóak pláne ha beveszeik gariba és cserélik.
Lapot meg már néztem mikor láttam,hogy ennek a mostaninak annyi van.
Szóval lap meg táp durván 40-42 ezer ft.Tiszta hülye aki nem normális
-
atti_2010
nagyúr
Lehet nem nézik meg nagyon, holnap irány a bolt, az alaplapot is próbáld meg de csak akkor ha másik boltba vetted.
-
atti_2010
nagyúr
Nem tudom, majd elválik az üzletben, a VGA meg mikor már a rendszer többi része működik, nem fogsz unatkozni a jövő héten.
[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
szerintem esélytelen, fizikai sérülés, nem garis.
Miután lekapartad a szigetelést, a procihűtőt se hiszem, h visszavennék.űA ram és a proci, ha nem mentek tönkre, kérdéses. Ha jobban megnézik, simán ua a hibajelenség, mint ami tuningnál és akkor buktad, de azokra van esélyed.
próbáld meg persze a lapot és a hűtőt is, hátha.
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
valóban, derüljön ki, mi jó, mi nem jó.
A gond az, hogy a szervízben bedugják a gépre, ha megy a proci, ennyi. nem fogják nyúzni, bemérni, tehát ha vmi olyan baja van, ami csak x idő vagy hőmérséklet esetén jelentkezik, az nem jön elő. Te hazaviszed, h hurrá működik, aztán amikor megjön az új lap, a proci esetleg kinyírja. Be kéne azt méretni precízen, szakértővel...Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
atti_2010
nagyúr
Persze a hűtőborda felfogatót le kell szigetelned mielőtt ráteszed az új lapra, de gondolom mar rájöttél te is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest