- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Realme is elhagyja Németországot
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme és Rolex kollaboráció a láthatáron
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
Aktív témák
-
fecke
tag
Harmonyrol csak anyit hogy idén már törtem szét egyet .
Sehogyse sikerült törölnöm a menüt közben kifagyot a gép igyhát szétörött
525 volt
Egyébként nem értem a logitech miért nem csinált hozzá magyar feltöltést vagy akár menüket biztos nagyon nehéz let volna nekik nincs rá emberük Lol.
Az is jó ember megveszi aztán mikor kibontja a rácupantot csomagolást persze othon akkor szembesül mindezzel ,én csalodtam benne . -
dhcodoki
senior tag
válasz Játékos #6984 üzenetére
"Olyan meg nincs, hogy ez, meg az egy szobába sok. Nem kell csutkán küldeni, akkor nem lesz sok."
Ezzel én nem értek egyet!!! Nagyon nem!!! Igenis van olyan, hogy sok valami egy szobába. Ezt tapasztalatból mondom. Minden hangrendszernek van egy minimum szintje, mely alá nem ildomos vinni, mert elvész a dinamika, elvész a hangnyomás. Alap dolog, hogy kis szobába nagy rendszert nem tudsz kihajtani. Nagyon fontos, hogy házimozi vásárlás előtt, "nézzünk körbe a helyiségbe"!!!!!
Sokan nem számolnak ezzel az ALAP dologgal. -
Diplomata
aktív tag
Üdv.Nekem ennek az erősítőnek az elődje van még mindig.SA-HE40 Nekem gyakorlatilag 13e Ft-ban van,ezért is vettem meg annó használtan.Itt egy német házimozi oldal tesztje róla:[link]
A teszt alapján nagyon jó hangja van,ami végülis szerintem is igaz,de nem szabad elfelejteni hogy ez belépő szint.Amit én negatívumnak érzek benne,az a picit magas alapzaja,de nem olyan vészes azért.Ez egy teljesen digitális erősítő,azért is elég neki ekkora ház.Rosszul nem jársz vele,de ha teheted akkor vegyél 50k-ért denon-t vagy kenwood-ot inkább.Nekem magnat motion 880 set van hozzá,és egy jbl sub 125.Nem szól rosszul így együtt,de azok a hangfalak amiket te kinéztél,már komolyabb erősítőt kívánnak hangzásban.Viszont a 16nm-re csak akkor vedd meg őket,ha kevés bútor van a szobában,mert amúgy tényleg nem tudják kiszólni magukat ezek a frontok,pláne a sub.Nekem 25nm-en van,itt ideális a szinpadkép.
-
reimre
csendes tag
Én is Harmonyt használok egy ideje (555). Alaposan utánaolvastam mielőtt megvettem, de így is elég sokáig tartott megszoknom. Azóta jól elvagyunk.
Van egy-két hülyesége, mert pl. az én TV-met a pwrOn gomb nem kapcsolja be (Panasonic, aminek 8-10 villanás kell a bekapcsoláshoz, szerencsére a nyomva tartott 1-es is jó neki) de viszont az összes többi távot hónapokkal ezelőtt elcsomagoltam, elem nélkül.
Viszont ha valaki kérdezi ajánlani nem merem, mert nem lehet előre tudni, hogy az adott illetőnek bejön-e...... -
Integra
titán
válasz #72042496 #7000 üzenetére
megnéztem, tényleg nincsen rajta, benéztem, lan vagy telkábel csatlakozó van rajta, de ott az az rs232 is, akkor oda kell az usb-t rádugni.
igen, enyémen van, nem ez a gondom, hanem az, hogy egy részét nem világítja meg, úgy tűnik, mintha ott a led nem lenne jó benne..
erre gondolokreimre:
nekem egy bajom van, régi samsung crt tv egyes parancsait nem tudom megtanítani neki.
elképzelhető olyan, hogy annyira tönkrement már a távirányító, hogy nem ad le olyan infra jelet a harmony-nak, hogy azt pontosan tudja elmenteni?
pl nem tudom a text-et be és kikapcsolni, egyszerűen nem működik, noha azt írja, hogy megtanulta..
igaz még új nekem ez a harmony-s történet.
de mondjuk van otthon 8 távirányító, evidens, hogy kiváltottam, még ha bazi drága is volt. nagyon tetszik, a makro írása meg zseniális. egy gombnyomásra feláll az összes készülék a kívánt módba.[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
emre33
addikt
válasz Integra #7005 üzenetére
AVR 255 is soros kábelen keresztül kell frissíteni.
Már többször is sikeresen megtörtént az update
Most néztem Harman Kardon oldalon nincs fent még a 360? Streamaudiónál szerintetek van készleten már?
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
törölt tag
Hmm, érdekes ez a távirányító... Nem egy nagy tipp, de ha hamar meg akarod tudni, hogy ilyennek kell-e lennie, akkor elugrasz egy Media Marktba, vagy hasonló helyre, biztos ki lehet próbálni.
emre33:
Saturnban hetes átfutással tudják hozni, tehát gyárják, beszerezhető. Ha készleten nincs is nekik, valószínű hamar megjön.
Milyen kábellel kötötted össze? Mindkét vége RS-232? Mert nekem pl. nincs a gépben soros port. (Lehet, nem is kell majd, mert AVR 360 lesz belőle.)
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
nemtom mivel tud a 355-nél többet, de a 360 árát már nem fizettem volna ki. szerintem ezt a 355-öst sem tudom kihasználni.. (a tulaj szólt, hogy még a pincében is hallani a mélyládám)
szóval ezt is csak azért vettem, mert a hkts 11-gyel adták csomagban összeállítva olyan árért, hogy nem tudtam nemet mondani rá. plusz adtak még pár % kedvezményt az akciós árra és a tartó lábakból is elengedtek még.
de mire megvettem hozzá hifi kábelt (30m, 2.5-es), 2 hdmi kábel, az y sub kábelt, a két feszültségvédelmes elosztót, mindegyik komoly árnyékolással, minőségi cucc, a 1.5 terás hdd-t, a 24-es monitort.. szóval most már elég volt, borzalmasan sok volt még így is, hogy jóárasítva tudtam megvenni. de egy pár évig jó lesz a rendszer, jövőre meg, vagy utána veszek egy 60-as tévét hozzá....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
emre33
addikt
válasz #72042496 #7009 üzenetére
soros kábel.
De vigyázz mert soros kábelből két fajta van. modem és a null modemes. Utobbival nem müködik a frissítés. Update progi nem ismeri fel.
Elrontani nem lehet.Szuper, ha jön vevő avr 255-re, akkor csere lesz 360-ra
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
emre33
addikt
válasz Integra #7010 üzenetére
255 és a 355 közzt csak teljesítmény különbség van (meg pár apróság, de lényegtelen pl: 4 hdmi, ipod dokkoló..stb.)
255 - 260 és a 355 - 360 közt a különbség hogy 255 és 355-be az erősítű mindig "belenyúl" a képbe, nem lehet kikapcsolni. 360 esetén viszont ki lehet.
Ami még furcsa 255-nél nem írják hogy támogatja a 12 bites deep colort.
-
-
reimre
csendes tag
Úgy látszik ez harmony bug akkor.... Nekem az egyik DVD lejáccó távja részlegesen volt meg az adatbázisban, 5 gombot tanítottam hozzá, de csak 3 működik. Úgy láccik nem erre van kitalálva. Ráadásul mivel a volume up/down is hiányzott azt, hiába vannak ezek üresen, nem lehet ezekre tanítani, csak a felső menükbe. Sajna semmi se tökéletes. Bár lehet, hogy csak annyi az egész, hogy zsírúj elemet kellett volna tenni a DVD távjába, mert a 5 gombból az első 3 lett jó. Talán véletlenül, talán nem.
-
Integra
titán
jó kérdés, nem tudom, jelenleg még tanácstalan vagyok. majd ha otthon vagyok, akkor tudok vele foglalkozni tovább. pl az is furcsa, hogy a samsung tv szám gombjai benne voltak a memóriában, fel is töltötte kapásból központi adatbázisból. mégsem működnek. ellenben a műholdamnál és minden másnál tökéletesen működnek a szám gombok a távirányító alján. a text gomb meg az eredeti táviránytón tökéletesen működteti a tv-t. ugyanezt taníttattam meg a logival, az viszont valamiért nem hajlandó működni text paranccsal.
-
Integra
titán
ha jól értem, ez azt jelenti, hogy amíg lejátszok egy hd filmet, addig az erősítő nem tudja a képernyőre ráküldeni a videojelet, és így még kevésbé torzíthat a kép?
amennyiben érzékeli, hogy megállítottam a lejátszást, úgy újra aktív a képernyőn is a receiver menüje?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
emre33
addikt
válasz Integra #7026 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék:
- Honan tudja az erősítő hogy filmet játszok le, vagy épp a Popcorn menüjében vagyok?
- Vagy csak a bemenű video jelet vizsgálja.Passz,
-
Integra
titán
ahhh, asszem leesett.
amikor pl hangerőt változtatok, jobb alul megjelenik a volume bar. nagyon csinos, ízléses etc.. erre gondoltál, hogy ezt a funkciót kikapcsolni?nem tudom, gondolom talán kodeket nézhet.. ?
-
emre33
addikt
válasz Integra #7028 üzenetére
Funkció.
Inkább ved úgy, hogy van egy CPU a H/K-be ami átdolgozza a képet.
És 255/355 esetén ezt nem lehet kiiktatni.
És hogy rosszabb lesz-e tőle? hát még tesztelem.Van valakinek eről bővebb infója?
-
emre33
addikt
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. Kérdésem: szerintetek egy xbox360 konzolhoz megfelelő lenne ez a hifi ---> Genius 5.1 Sw HF 5005 ?
Mivel nem pesti vagyok, így internetről szeretném megrendelni. Tudnátok ajánlani egy megbízható boltot? -
törölt tag
Persze, leszedi. Be is cseszne, ha nem tenné. A HDMI bypass csak a képre vonatkozik.
Viszont - az avsforumon írták - így teljesen lekapcsolja a videoprocesszort, s a TV képernyőjen nem látszik az erősítő menüje. Azt mondjuk jó lenne tudni, hogy visszakapcsolni hogyan lehet, ill. a "mélyebb" beállításokat miként éri el az ember.Integra:
A x55 szériában hardver nem tudja, nincs benn a megfelelő áramkör.
-
-
Diplomata
aktív tag
-
adriankoooo
senior tag
Sziasztok! Nezegetek a jovore valo tekintettel egy Onkyo SR 507 erositot. Foleg azert, mert ismer egy csomo uj hangformatumot (dts, dolby true hd a ket legfontosabbat hogy emlitsem a filmeknel -remelem tobb nem varhato egyenlore), ezert tetszik. De egy valamit nem tudok: mennyit fogyaszt egy ilyen erosito? 300-400 Wattot? Ha ez mellet megy a TV, szamitogep, esetleg egy konzol, akkor mar nyaldossa az 1000 wattot orankent a fogyasztas...ez azert eleg durva lenne !
[ Szerkesztve ]
-
Lazsnak
tag
Sziasztok, lenne egy kerdesem valaki hozzaertotol , keresgelek hazimozi erositot es tudom mire lenne szuksegem, de nem vagyok tisztaban hogy markak kozt mi a kulonbseg.Nem erdekel sosem hogy mi van rairva, ezert markafuggetlen vagyok csak jo legyen, de ugye mindig azt hallom hogy az ember hallgassa meg, probalja ki es ha neki tetszik akkor azt vegye, de hol a fenebe probalgassak ilyen cucokat?
Na de jojjon a lenyeg. Szuksegem lenne 7.1 multi channel inputra, 3hdmi bemenetre ami 1080p-s kepet visz es hangot is persze (lattam olyan erositot ami a hangot nem viszi pl, csak kepet ), komponens sem artana, es jo lenne valami bika cucc mert 80m2-es teret kellene meghajtani, es bar manapsag lehagyjak de phono bemenet is kellene.Kineztem eddig egy pioneer vsx-lx50 eset de sajnos elhappoltak az orrom elol, az ujak pedig baromi dragak, illetve a yamaha rx-v765, de jatszadozom a 1065-ossel is gondolatba de az mar 240 ezer korul van.Szoval arkategoriaban valami ilyesmit keresek, fent elsoroltakat kene tudnia, de en ezeken kivul nem nagyon talaltam mast ami megfelel, esetleg aki jobban kepben van a temaban ajanlhatna vmit, azt hogy milyen formatumokat erdemes ismerni nemigazan tudom.
Elore is koszi.
[ Szerkesztve ]
-
Diplomata
aktív tag
válasz adriankoooo #7040 üzenetére
Az adatlapnál általában le van írva hogy mennyi áramot vesz fel,de az csúcsteljesítményre vonatkozik általában.
-
emre33
addikt
POPCORN C200 és H/K AVR 255 audió összeköttetésére mit javasoltok?
OPTIKA vagy Coaxiális összeköttetés inkább? (HDMI egyéb okokból itt nem játszik)
Melyik jobb?ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
emre33
addikt
válasz Diplomata #7045 üzenetére
szereztem egy 1 méteres coax kábelt.
optikai kábelem is van.Arra gondoltam hogy optikánál van két átalakítás, coaxnál nincs, viszont kábelen össze szedhet pár zaj szerüséget.
-
Diplomata
aktív tag
válasz adriankoooo #7048 üzenetére
Szerintem átlagosan nem fogyaszt többet 100w-nál,de ez nyilván függ attól neked mi az átlagos hangerő.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest