- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Yettel topik
Aktív témák
-
Alfie1
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problémám, és már a falat kaparom. Vettem egy DENON 1610-es erősítőt, hozzá hangfal szettet. A tv dekódert összekötöttem az erősítővel egy optikai kábellel, ez működik. Mivel a számítógépem messze van az erősítőtől, vettem egy nagyon jó 75 ohmos koax kábelt, hogy azzal kössem össze őket. A pc-n beállítottam, hogy spdif out menjen. Viszont tök süket, nem működik. Kíváncsiságból optikai kábellel kötöttem össze a pc-t az erősítővel, úgy megy simán, a koax-al nem. Mi lehet a gond? A pc-n nem lehet kiválasztani, hogy a hang optikain vagy koax-on menjen ki, csak azt, hogy spdif-en.
Kérlek segítsetek, mi lehet a gond?
üdv
-
nagyúr
válasz vtechun #10805 üzenetére
Sziasztok!
Többek kérésére leírom, hogy mi kell ahhoz, hogy 2 HDMI kábel segítségével, hogy lehet az ATI VGA-t összekötni az erősítővel és a TV-vel, úgy hogy legyen DTS-DD5.1 és a kép meg menjen a TVbe.
Ami kell ehhez az a következő:
- Radeon HD 4xxx vagy 5xxx, ha kell DTSHD/TrueHD
- HDMI kábel 2x
- HDMI képes A / V erősítő
- Windows Vista / 7
- Driverek a VGAhoz és az azon lévő Realtek hangchipek
- XBMC vagy ehhez hasonló normális lejátszó
- türelemMivel nekem ez a felállás elég új volt, ezért azt, hogy a kis dts logo megjelenjen az erősítőn, kb. 2 hetembe tellett, de megérte a szenvedés persze. XP-t felejtsd el, mert sosem lesz DTS vagy DD5.1 (AC3) hangod. Az erősítőben, meg kell jegyezned, hogy hova dugtad be a kábelt a VGAról, hogy tudjad melyik source. A PC-n meg létre kell hozni egy profilt az ATI CCC-jén belül. 1 profil a sima TFT monitorra és 1 másik az LCD-Plazma TV és erősítőre.
Még egy fontos dolog az erősítő legyen Pure Direct módban, hogy ne nyúljon bele a hangjelbe. A VGA-Erősítő közt 1 HDMI legyen és a TV-Erősítő közt is 1. Ha jól tudom a 1610-nek is van egy HDMI kimenete, azt kell a TVvel összekötni. Az optikai kábelt felejtsd el, mert az plussz egy felesleges kábel, és ha teheted, akkor rakd disabled-be a másik hangchipet, ami nem a VGA-n van.
Ha ez megvan, akkor meg kell jelennie az erősítő bal felső sarkában a dts logonak. Javaslom az XBMC-t mert az nem nyúl bele alapból se a képbe se a hangba mint más playerek...
Üdv,
Vik~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
vtechun
veterán
hello, szerintetek normális az, hogy kikapcsolt állapotban is fogyaszt kb. 25 wattot az Onkyo TX-SR308-as erősítő? Birtokomba jutott egy fogyasztásmérő, aztán ezzel derülnek ki a dolgok számomra.
Leírása szerint 0,3w -ot kellene fogyasztania
[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
válasz Vikthor #10808 üzenetére
igen standby, de közben rájöttem, hogy a HDMI passthrough miatt fogyaszt, ha kikapcsolom a menuben, akkor nem fogyaszt, visztont akkor nincs is a TV-n kép. Mindenesetre ez arra ösztönöz engem, hogy csak filmnézéshez kapcsoljam be az erősítőt, így az IPTV STB-t HDMI-vel csak a TV-vel kötöm össze tartalékként bedugom az erősítőbe az optikai kábelét az set top boxnak. Hogy, ha véletlenül mégis szükség lenne erősítésre
-
osi111
csendes tag
Szia,vb előtt szeretnék Full-HD plazmát venni kizárólag tv adásokra és mozira használnám,ár:kb 250e ft egy-két tízezer még belefér ha a minőség lényegesen emelkedik..Az én elképzelésem a Samsung két tipusa :2010-es PS-50C530C1W vagy a 2009-es PS-50B550T4W.Nem vagyok márkafüggő de Panák kicsivel drágábbak,LG-k kb ugyanannyi,de ettől a márkától egy kicsit tartok! Légyszi segíts a döntésben! Ha más tipust javasolsz azt is írd meg! Válaszodat előre is köszönöm Üdv.
-
osi111
csendes tag
Szia,vb előtt szeretnék Full-HD plazmát venni kizárólag tv adásokra és mozira használnám,ár:kb 250e ft egy-két tízezer még belefér ha a minőség lényegesen emelkedik..Az én elképzelésem a Samsung két tipusa :2010-es PS-50C530C1W vagy a 2009-es PS-50B550T4W.Nem vagyok márkafüggő de Panák kicsivel drágábbak,LG-k kb ugyanannyi,de ettől a márkától egy kicsit tartok! Légyszi segíts a döntésben! Ha más tipust javasolsz azt is írd meg! Válaszodat előre is köszönöm Üdv.
-
burcz.techno
tag
Mielőtt még mindent megrendelnél neten, szerintem előtte érdemes körülnézni nagyobb áruházakba. Meglepődtem mikor Saturnba a számomra egyik szimpatikus erősítőt olcsóbban kínálták mint árgépen. Meg ha már ott jársz, hallgatózz is, nem bánod meg!
Asus M2N-E | A64 x2 5200+ 2,6Ghz | SAPPHIRE HD4670 512MB | Kingmax 2x512/800 + 2x1024/800 | SG 250GB + WD250GB + WD500GB + WD1000GB | GIGABYTE SUPERB 460 | AudiGY SE | BenQ 2200 HD 1920x1080 | Samsung 40LB530 1920x1080
-
lean
aktív tag
-
-
lean
aktív tag
hallott valamelyíkőtök erről az xtz 99 w10.16 subról, elég durván néz ki és sokféle beállítási lehetőségei is vannak...vagy ez vagy polk psw 125 lenne...letettem a passzív subról mint lehetőség.
[ Szerkesztve ]
no cross no crown
-
ToxLee
őstag
Szerintetek egy új Yamaha NS-C444-et vegyek centernek vagy egy használt Dali Concept Centert? Különbség maximum a frekvenciatartományban lehet, de ugye ebből nem vonhatunk le messzemenő következtetéseket. Elvárás annyi lenne, hogy a center hangja inkább mély tónusú legyen.
[ Szerkesztve ]
-
-
snail1981
tag
Sziasztok!
Upc directem van és most lett beltéri cserélve a Philips 8111-es felvevősre. Az lenne a problémám, hogy hdmi-n keresztül van összekötve az erősítővel és kép az van, hang viszont nincs. Nézegettem az erősítő beállításait (Denon 1910) de nem találtam semmit ami rosszul lenne beállítva. Tudna valaki esetleg segíteni, hogy mit kell ilyenkor beállítani? Hátha kihagytam valamit. Úgy tudom a hdmi-nek vinni kell a hangot is. Mi lehet a hiba?
Próbáltam tv-re kötni, kihagyva az erősítőt, de ott sem volt hang. Azt hiszem a hdmi4-re kötöttem. Panasonic g20 plazmán. Lehet rossz a beltéri? -
lean
aktív tag
válasz ToxLee #10824 üzenetére
hát ebben az esetben valószínűleg már a big beállítás túl sok lenne ezeknek a centereknek.
volt szerencsém mindhárom általad említett hangfalat többé-kevésbé hallani (hozzáteszem csak felületesen):
- NS-777 nagy batár rengeteg méllyel, brummogott rendesen mozin, zenére nem tudom milyen lenne, vszínűleg elektronikusra max jó
- Dali Concept 6 azt hiszem Tankcsapda DVD-el hallottam, (Denon 1910-el) hát semleges hang, nem túloz el semmit, se mélyet, se magasat, se teljesítményt, olyan semmilyen volt számomra
-Mission M34i, na ez nagyon szépen szólt, (sztereo erősítővel ment) hatalmas tér testes mély, szép közép és magas tartomány, elegendő teljesítmény, én ezt választanám.
ez az én szubjektív véleményem.[ Szerkesztve ]
no cross no crown
-
BBéci
legenda
válasz balu333 #10792 üzenetére
Frontnak RTi A3, háttérnek A5??? Talán fordítva kellene!
Aztán a centert mi alapján választottad? A CS nem passzol az RTi-khez, már a membránok anyaga miatt sem.
Az RTi A sorozatot ismerem, az A3-tól az A9-ig van velük személyes tapasztalatom. Egy Denon AVR-1611 tudása nincs arányban a hangdobozokéval, de még a 1911-é sem.
Alsó hangon a 2310 lenne megfelelő, annál szerényebb képességű erősítőt vétek lenne hozzájuk kötni. Egyelőre maradjon a Panasonic.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz ToxLee #10821 üzenetére
Komplett szettben gondolkozz, mindegyik doboz ugyanannak a gyártónak, ugyanabból a sorozatából származzon!!! Ez ökölszabály!!!
Nem fix a 90 Hz, a vágási pontot magad választhatod ki.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #10812 üzenetére
A plazmáknak csak előnyük van a többivel szemben. Filmeket nézni, házimozihoz csakis plazmatévét ajánlok, ha vetítő és vászon nem jöhet szóba!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ToxLee
őstag
Ok, akkor majd a szetthez igazítom a centert. Bár a Mission M34i-hez tartozó m3C2i center a 10centis hangszóróival... Nem valami bizalom gerjesztő. M34i Cinema Pack
A Yamaha 640-es erősítőn nem láttam, hogy tudnám állítani a vágási pontot.
vtechun: Más kategóriában gondolkozok. Körülbelül 200.000-et szánok a szettre.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz ToxLee #10821 üzenetére
5.0-t csak szettben vegyél, nincs értelme így a kérdésnek ("milyen centert") Nekem Dali C6 szettem van elégedett vagyok vele, a centerével pedig kifejezetten. Centernél szvsz nem a mélyek a legfontosabbak, hiszen jellemzően ez a beszéd és énekhangokat adja le, itt a szép magasak fontosabbak, de ez a center még viszonylag nagy méretű is.
Mission mv8 szett nem a Dali C6 kategóriája, igaz árban sem...
Denonnal lehet, hogy túl semleges a hangzás (nem tudom) én egy Marantz-cal használom, így nagyon szépen szól. Persze a régi sztereó Rotelemhez nem hasonlítanám, (mielőtt eladtam, még leteszteltem vele a C6 frontokat) dehát más kategória...[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #10832 üzenetére
"Centernél szvsz nem a mélyek a legfontosabbak, hiszen jellemzően ez a beszéd és énekhangokat adja le, itt a szép magasak fontosabbak, de ez a center még viszonylag nagy méretű is."
A beszéd és énekhangok reprodukálásában a középtartomány dominál, nem a magas. Kivéve amikor a magas C-t énekli valaki.
Kár volt eladni a Rotelt!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
Igen, jogos, a közép dominál. Én úgy értettem, hogy a mélyek kevésbé fontosak, mint a magasak, legalábbis nekem. Halálom, ha "brummog" vagy fátyolos a beszéd, viszont szeretem a szépen csilingelő magasakat, pl női énekeseknél (nem jazzénekesnőknél ) jön ez szépen elő. Úgy emlékszem, hogy vásárlás előtt kifejezetten a center miatt vittem Nightwish koncert dvd-t hallgatózni.
A Rotelt ma már megtartanám zenehallgatásra, de akkor mások voltak az anyagi lehetőségeim, és jobban számított az a 35 pénz, amit kaptam érte...
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nagyúr
Ez is lehetséges. Én a szememnek hittem inkább és 2-3 hónap alapos körbejárás után LCD TV mellett döntöttem. Valahogy az összes plazma TV feketéje nem volt jó, volt olyan is ami homályos volt és egyenetlen a képe. A mostanit ugyan el fogom adni mert 60 colosra váltanék, de az is LCD lesz több mint valószínű.
Üdv,
Vik~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #10837 üzenetére
A plazma legnagyobb előnye az LCD-kkel szemben éppen a mélyebb, jobb fekete szín megjelenítés. Fel nem foghatom, Te miért láttál mást.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz tibismart #10841 üzenetére
A nappalimban 1-2 havonta váltják egymást a tévék, általában a csúcsmodellek,. Most Panasonic VT20-at nézek, utána (állítólag) érekezik egy Samsung C9000.
Nekem az a tapasztalatom, amit az előbb leírtam. Plazma a nyerő.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz tibismart #10843 üzenetére
Igyekszem objektív szempontok alapján minősíteni, az a dolgom. Persze némi szubjektivitás becsúszhat, de az nyilvánvaló, hogy a fekete területeken, sötét jeleneteknél sokkal több apró részletet mutatnak a plazmák, mint az LCD-k. A színviláguk közelebb áll a valóságoshoz.
-
balu333
tag
Szia! Persze természetesen, ha meglesz az RTI A5 akkor fordítva lesz, csak most mivel nem csak házimozizásra, hanem zenehallgatásra is használom (azt pedig csak sztereóban, azért van elöl a polk és hátul a sony). Cs10-es pedig azért lett, mert nem volt másra akkor még pénzem . Erősítőben akkor még várok, hallgatok rád és akkor marad a Panasonic! Köszi szépen a segítséget!
És akkor még 1 kérdés, jobban járok ha előbb megveszem a Polk RTI A5-ös hangfalat, mint az erősítőt nem?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz balu333 #10845 üzenetére
Szerintem igen, előbb a hangdobozokat vedd meg, aztán gyűjtögess erősítőre!
A legkisebb NAD-od nézd/hallgasd meg![ Szerkesztve ]
-
lean
aktív tag
-
ricsik
őstag
Dali concept szettnél az egyes komponenseket hogy érdemes erősítőn beállítani?
A front természetesen large, de a center és a sorrund is mehet large-ba? Nem lesz baja? Vagy inkább small-ba? -
BBéci
legenda
válasz ricsik #10848 üzenetére
A gyári specifikációk adnak némi támpontot. A center frekvenciaátvitelének 72 hertzet adnak meg, amihez a 80-as vágás éppen jó lehet. A Concept 1-hez szintén, de a 2-re meg lehet próbálni 50 hertzes vágást, ha erre nincs lehetőség, large állást.
Aktív témák
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Óra topik
- Objektívek topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Filmvilág
- BMW topik
- Autós topik
- További aktív témák...