- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Realme is elhagyja Németországot
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme és Rolex kollaboráció a láthatáron
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
Aktív témák
-
Arcus77
csendes tag
Ha valaki esetleg erősítő vásárláson gondolkodik.
Elég jó vételnek tűnik, kár, hogy én a használtba nem merek beleugrani
[link]"Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának."
-
raycoon
tag
BBéci: ez voltaképp azt akarja jelenteni, hogy ne is ugorjak bele feleslegesen nagyobb szettbe, mert úgy sem lesz az igazi?
Minden oldalról kellene a 70 centi, vagy mi az a minimum távolság, ami már elégséges lehet? Hangsúlyoznám, hogy alapvetően "halk" hallgatásra lenne.
-
spiky03
veterán
válasz Thuglife #47004 üzenetére
Nem pont gránitra gondoltam. Hanem pl préselt gumilap.
De amúgy az álmom az egy olyan mint a tiéd. vagy a kisöccse a 110-es.
Jól néznek ki meg gondolom jól is szuperálnák, jobban mint a kis 50es Yamahám
Mondjuk jelenleg még az is teljesen megfelelő számomra.Más:
Szerinted/tetek mennyire lehet érezni a különbséget az 5.1, a 6.1, vagy akár a 7-1 között?
Itt arra gondolok, hogy pl egy kis panelba kell-e a 7.1, kitudnám-e használni, mennyire jönne ki rajta a True-HD, DTS-HD különbségek, részletességek? Vagy az inkább a jobb megoldás, ha egy jó erősítővel meg hangfalakból felépítek egy jó 6.1-et (mert ezt talán könnyebb kivitelezni egy panelban) és azzal is érhetek olyan hatást, mint a 7.1-el. A HD hangok ezen is jól szólnak majd? Vagy ezt rosszul gondolom?
Vagy mennyire van értelme a 6.1, 7.1-nek?Ebben témában valakinek valami észrevétele, tapasztalata, javaslata?
Előre is thx.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
törölt tag
válasz spiky03 #47006 üzenetére
6.1-7.1 akkor megfelelő ha van legalább másfél-2 méter hely mögötted.
A csatornák számának nem sok köze van a minőségéhez.
Tudom: nem ilyen általánosságokat vársz tőlem. A Discrete 6.1 jobb érzetet ad mint a sima 5.1 ( DTS) de inkább függ a bitrátától mint a csatornák számától. Ezért inkább 5.1 DD TrueHD mint a 7.1,de beszűkítve a mögötted levő tér zsebkendőnyi helyre.[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz #09634560 #47010 üzenetére
Köszi srácok.
Jelenleg 5-1-nek való hely van csak, max 6.1, de az lehet, hogy nem lenne olyan jó, mert kb pont a fejem mögött lenne a hátsó center, max fentebb tudnám tenni, és akkor meg a "fejem tetején"
Úgyhogy én is erre a következtetésre jutottam, hogy minőségi (HD formátumokat támogató) 5.1 lesz a cél, majd valamikor@python1
Tudom én. Minden csak a szomszédokon múlik. Szerencsére nekem még nem volt velük bajom. csak az asszony szokott kiabálni, hogy vegyem már halkabbra a rendszert[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
python1
veterán
válasz spiky03 #47011 üzenetére
Ahogy Sanci is írta, inkább jobb minőségű erősítőre gyúrj jobb hangfalakkal és az asszony sem fog veled kiabálni a hangerő miatt.
Tapasztalatból beszélek, én is váltottam "kommersz-ről", még az asszonynak is leesett az álla és pont ez a lényege,hogy halkabb hangerőn is iszonyú dinamika van a rendszerben. -
raycoon
tag
válasz #09634560 #46946 üzenetére
Megnéztem az általad javasoltakat és nem mondom, hogy közelebb jutottam a megoldáshoz..
Árban a következőket találtam (árgép):
A 100-110 körüli kategóriák: Onkyo TX-SR578, Onkyo NR509, Pioneer VSX-920, H/K AVR-165, (egy helyen) H/K AVR-255, (egy helyen) Denon AVR-1911, Marantz NR1402A 140-150 körül: Onkyo TX-NR609, Denon AVR-1912, Marantz NR1601, Marantz SR5005, Pioneer VSX-921 (ez csak 120)
Nem tudom, hogy a két csoport között mekkora különbség zenei minőségben. Érdemes-e az én esetemben (a fentebb írt körülmények alapján) egyáltalán feljebb nézegetni..
A beállításokkal kapcsolatosan lehet, hogy félreérthető voltam. Úgy értettem, hogy este tévézéshez lejjebb venném a frontokat és a centert hagynám normál értékeken, de nappal zenénél jöhet minden rendesen. Jó lenne ha ezt a korrekciót viszonylag egyszerűen tudnám megcsinálni..
-
axwel18
senior tag
A Denon 1911 ujonnan 109e Ft. És igy boltbol biztos hogy uj.
[ Szerkesztve ]
-
T-Tboy
tag
válasz #09634560 #46989 üzenetére
Pontosan powermause ahogyan Sanci38 is írta. Add el a AK-40-es Pana-t meg azt a passzív subod ami van és ha picivel még megtoldod veszel egy használt, de jó kis aktív házimozi mélyládát.
Jobban jársz mintha összekötözgetsz mindent és a végén esetleg még le is füstöl vmi.
Nem kell ehhez kőgazdagnak lenni.
Vaterán vagy pl. a Expressz.hu-n sok jó cuccot szoktak árulni, ki lehet fogni jó vételeket.[ Szerkesztve ]
https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi
-
ginola
addikt
Ki milyen tápkábelt használ, gondolom ezeket nem szokás 500e Ft Trust túlfeszvédő elosztóba dugni, hanem vmi jobba.
kimi02, te hova valósi vagy?
A többi hangszórókábeled is Gotham, nem csak a frontoké?[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz spiky03 #47027 üzenetére
Persze, középkategória alsó fele mind megvolt: sony,h/k,yamaha,pioneer, tavasszal vettem használtan egy pioneer vsx ax5i-t, hangfalak általam tuningolgatott pioneer szet,természetesen ezt is cserélem idővel.
Ja a kábelek is folyamatosan cserélődnek,amit szintén nagyon fontosnak tartok.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz ginola #47028 üzenetére
A házimozis rendszerem egy régebbi felállásában (régi hangfalkábelek, stb) próbáltam pár tápkábelt (500-50.000-ig) de minimális különbséget tapasztaltam, akár hibahatáron belülinek is lehet mondani.
A sztereó rendszeremen simán kihallani a különbségeket, azóta a mozis is kapott normális kábelt, de azt nem próbálgattam újra. (Sőt, most van egy "felesleges" tápkábelem is, úgyhogy amíg el nem adom, miért-ne alapon a sub is arról megy)Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
raycoon
tag
Köszönöm mindenkinek a választ!
A használtaktól kicsit félek, mert nem tudom, hogy egy erősítőt hogyan lehet kinyírni, és azt sem, hogy hogyan lehet megnézni, hogy nem lett-e többé kevésbé szétnyúzva.. De azért körbe nézek..
(#47016) Dorian A H/K 255, ha jól látom 2008-2009-es sorozat és 1.3-as hdmi-t tartalmaz. Bár én magam írtam, hogy elsődlegesen nem mozizni kell, de viszont az is igaz, hogy nem szeretem cserélgetni a dolgaimat. A jelenlegi tv-m is vagy 10 éves. Vagyis jó lenne, ha fel lenne készülve "mindenre".. A Denon 1911-nek a menüje tényleg annyira "elavult", mint amennyire írják, vagy lényegtelen, mert úgysem találkozik vele az ember?
(#47017) Thom!Köszi, megnéztem őket. Találtam 1912-est 120-ért. Igaz régóta hirdeti újként.. Majd írok neki..
(#47018) axwel18 Ott azt írják, hogy egy év gari van. Ezek szerint nem hivatalos importőrtől jön a készülék? Mintha ott 36 hónapot írnának...
Jó lenne egy hely, ahol esetleg meg lehetne hallgatni a Denon 1911-1912-őt és a Marantz NR1402-őt is. Különböző hangfal szettekkel.. Tudtok esetleg ilyen helyet ajánlani?
-
Toobee
veterán
válasz Szabikaa20 #47037 üzenetére
"A Horn-on regisztrálod és máris 3év a garancia."
-
axwel18
senior tag
Ma unokabáttyám uj házimoziját tesztelgettük picit. Egy Onkyo TX-NR609 és egy Jamo s606hcs3-om. Hát az valami borzalmas összeállítás. A magas bántja az ember fülét a mély az ha kell hanem ott van és a középnek nyoma sincs. Szimfónikus zenén förtelmes volt hallgatni és 10 perc után megfájdult a fejem a folyamatos mélytöl.
-
Susana
tag
Sziasztok!
Van egy 4850vga és hdmi van rajta ezt összelehet kötni a házimozival hdmi keresztűl? a másik kimenettel meg a tv.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest