- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nobeige
tag
A DVD-A már gyakorlatilag halott. Az SA-CD is tetszhalott a popzene szempontjából. Új felvételek a műfajban nincsenek, újrakiadások időnként vannak. A komolyzenei kiadványok tartják életben az SA-CD-t, meg némi jazz.
Kár érte, engem is megfogott anno az SA-CD dolog, annak is a többcsatornás része, van egy szerény 30-as gyűjteményem, de utoljára 3 éve vettem SA-CD-t. Egyáltalán, akkor vettem utoljára zenét... -
DM-Fan
nagyúr
Igen, ott is műanyag tokban vannak egymás fölött a lemezek, mivel ez a kiadás sem az SACD-reissue sorozat része volt, hanem korábbi, nem digipack-os. A digipack-os SACD-kiadványok az első lemeztől (Speak & Spell) az Exciter-ig terjedő studiólemezekre terjedtek ki. Ez 10 darab, egységes kiadvány volt. Ezen felül jött a Playing The Angel, ami már csak műanyag tokban jelent meg, de még mindig SACD + DVD kombó volt, illetve a korábban kiadott 101 dupla SACD-n jelent meg. A utolsó album, a 2009-es Sounds of The Universe már nem tartalmazott SACD-t. Ez év végén pedig talán már jön az új lemez, még nem tudni milyen formátumban, de gyanús, hogy SACD már abból sem lesz.
-
DM-Fan
nagyúr
Ott van a képen is a Playing The Angel, csak az már nem digipack-os kiadvány, hanem műanyag tokban van egymás fölött a két lemez (SACD + DVD). A legutóbbi lemez (Sounds of The Universe) viszont már sajnos nem jött ki SACD-n, csak sima CD + DVD kombóban, másik 3 extra CD-vel a gyűjtői kiadásban.
-
DM-Fan
nagyúr
Érdekes, mert némelyik DM-lemez teljesen máshogy szól az 5.1-es SACD-mixben, mint a sztereóban és nem csak arra gondolok, hogy szétdobták térben. Egyes dolgokat jobban előtérbe hoztak, másokat háttérbe toltak és olyasmiket is hallani, amit a sztereó mixben nem. Nagy élmény így újrahallgatni a lemezeket, plusz nagyon jó, hogy egy gombnyomással ott az eredeti mix is, kiváló minőségben.
Sanci38: a Pink Floyd vitathatatlanul a pszichedelikus rock iskolapéldája. Hallgasd végig a Meddle c. lemezüket 1971-ből! Valami döbbenetes, már akkor mit tudtak, 41 éve volt!
Sajnos a billentyűs Richard Wright már elhunyt, így az amúgy is kis esélyű reunion most már biztosan örökre meghiúsult. Hihetetlen mekkora banda volt! Mondjuk ehhez kellett némi elborultság is, ami Roger Waters esetében bőven meg is volt.
-
DM-Fan
nagyúr
Köszi, nálam a DM-életmű is ott van a polcon SACD-ben. Gondolom a nick-em alapján ez nem meglepetés.
Folyamatosan megveszegettem, amikor pár havonta kettesével kiadták pár évvel ezelőtt. Teljesen kibírható volt anyagilag is, gyakorlatilag sima CD-árban adták az SACD+DVD kombót minden album esetén. Plusz beszereztem a 101 teljes koncertfelvételt is SACD-n, az kicsit kalandosabb volt, mivel az nem volt része az előbb említett, újramasterelt SACD-n való újrakiadásoknak, tekintve hogy a 101-et korábban kiadták SACD-n, abból viszont hibás volt a főszéria. "Kicsit" vadásztam, mire szériaszám alapján találtam egy példányt a kisebb példányszámú javított kiadásból. De megérte!
Úgy szól térből mintha ott lennél a tömegben Pasadena-ban.
-
bajnokpityu
félisten
Kár,h nekem cimezted, én ezt a zenét ma 11kor hallottam először. és valszeg utóljára is.igy fogalmam sincs, hogy mennyire más a CD-flac hangja.
Te hallottad az eredeti lemezzel, és utána a AD, majd DA átalakítást követően. egyezett?
Ha igen,akkor sztem tényleg nem az igazi az a lemezjátszó. SzerintemÉs szintén ne általánosíts, nem minden CD-t húznak fel loudnessileg.Szerintem legalábbis.
Amikor téma volt a hifis fórumban,direkt megnéztem kedvenc zenéimet, és nem 5ös dinamikákat irt ki a program... Szinte mind 10-16között volt,amit akkor jónak mondtak ott.A DACom 20Knál vág, lemezjátszóm tűje is hivatalosan 20Kig működik.
Le is irtam (sajnos ebéd, fűnyirás miatt csak 12óra után) hogy nem tudom megfogalmazni miért, de jobb a kettes.
Utolsó bekezdésedben igazad van. Az ember nem tudja miért jó(kivételek vannak, akik tudatosan hallgatják a láncokat), vagy legalábbis nem tudja megfogalmazni, csak, hogy jó.
-
DjKoxi
senior tag
A popcorn c-200 csak HDMI-n adja ki a hangot a fájljaidról, optikain nem, akármire kapcsolom ( passtrough, downmix ). Csak úgy tudom hallgatni, hogy tv-be HDMI-n bemegy és abból kijön optikain. Nem tudom miért? Hálózatról is és pendriveról is próbáltam.
Régi HM erősítő, de elégedett vagyok vele. ( Yamaha 595a) -
bajnokpityu
félisten
csak poenból kérdem, leszedni is csak este tudom: van bármi különbség?
Peak:mert sztem nagyon jó poen lenne.
Emlékszem, anno alacsony felbontású fülesláncon meggebedtem,mire kihallottam a 320as mp3 és a flac közötti difit ABX pluginnel. Elsőre 6/6 lett ,de hótfáradtan elment vele majd 1 órám. Azért szivattam magam, mert a nagy láncon rotival pár perc alatt meglett olna a 10/10(szerintem), de squeezeboxszal nem tudtam megvalósítani az ABXet.
-
Peak
addikt
A két tesztállomány itt található:
TEST01.WAV - http://www.sendspace.com/file/4fss60
TEST02.WAV - http://www.sendspace.com/file/jvgwgjIsmét csak felhívom a lelkes tesztelőtársak figyelmét, hogy a játék becsületbeli, kizárólag a füledet, a hallásod, az érzékelésedet illik bevetni a mókához.
Pont mint az Airsoftban is, a lövésnek, találatnak ugyan nincs nyoma, de ha csalsz, a társaid és a magad játékát rontod el!Játék indul!
-
Tonyo
őstag
Ezen jót mulattam
Én is panelban lakom, de érdekes módon alig szűrődik át valami zaj.Egyedül 2-vel felettem egy srác nyomatta a fos 5.1 ét na akkor még azt is hallottam, hogy chaten írnak neki...
Kikerestem fbokon és írtam neki egy üzenetet...
lusta voltam felmenni..
abban a pillanatban kuss lett
-
bajnokpityu
félisten
Ebből van, amelyiket ki tudom hallani
Hozzátenném, hogy igazán brutkó tápkábeleim, mint Pl BBécinél voltak, nincsen, és nem is járt idehaza. Meg tudod, előbb legyen egy jó aktiv elemekből álló láncod, amik illenek is, aztán ha tudod,h min változtatnál, finomitanál akkor hajrá. Vagy,ha ki akarod hozni a maxot a cuccodból.
De kábel nem old meg aktiv elemek hibáját. pl olyan drótot választani, ami harsít, tompit,stb. az sztem hiba.De sokkal egyszerűbb, és középhosszabb távon kifizetődőbb megvenni készen. Csak az alap gyári drótokat sikerült felülmúlnom otthoni barkácsolással, de ahogy pl Valhalla kábeleit bekötöttem, nem volt kecmec, inkább nevetségesek lettek a sajátok. Ő pl megszállott, és jó a füle is, elég bátor is drága, minőségi alapanyagokkal kísérletezni.
-
BBéci
legenda
Összességében vannak hatással a hangra, amit jó minőségű láncon, gyakorlott füllel meg lehet hallani. Aki nem hallja, boldog ember, ahogy Parci írta, megtalálja a boldogságot a Dankó Pistában, vagy egyéb kannás borban, nem kell százezreket költenie kábelekre. Pláne abban az esetben, ha nem is lenne rá pénze. Én sem használnék Lesloss, Fudutech és AQ NRG10 kábeleket, Isotek Solust, ha pénzt kellene adnom értük, Persze az is biztos, hogy a gyári hulladékot kicserélném valami jobbfajtára.
-
Warter
addikt
-
Gabor970
addikt
azt gondolom, hogy ha meghallom egy ócsó régi sztereó erősítőn, hogy melyik irányba van bedugva a konnektorba, akkor bármi lehetséges.
Anno én is a HiFi magazin cikkei alapján kezdtem el kábelekkel kísérletezni, ott tapasztaltam meg, hogy mennyire nem mindegy milyen kábelt használunk hangfalvezetéknek, levegőben lógó szigeteletlen rézdrótokat forrasztgattam a hangszedő sarukra, stb stb. Sajnos minden befolyásol. Az, hogy 20 éve a hangfalvezeték hangját is megkérdőjelezték, ma már teljesen elfogadott. Gondolom mással is így lesz. Nagyon komplex rendszer egy ilyen lánc, amin zenét hallgatunk. -
azt hiszem, ha egyszer nagy leszek, akkor lesz vmi szünetmentes, ami kiküszöböli az elmű szemét 1 másodperces áramszüneteit (ritka mondjuk az utóbbi időben, de akkor is), meg amúgy is javít a bejövő áram minőségén valamelyest. aztán semmi extrázás, villanyszerelő megcsinálja jól a hálózatot. végül talán a tv/ps3/hifi szekciónál egy szűrő, és vmi normálisan árnyékolt tápkábel.
és én sem fogom hallani a különbséget, mert meg sem hallgatok majd százezres kábeleket, holmikat. ugye vagy hallanék különbséget, vagy nem, de úgy sem szánnám rá a pénzt, ergo max. annyit érnék el vele, hogy zavarna a tudat, hogy úgy jobb. mint írtam múltkor, maradok boldog tudatlan a 300 ft-os bornál... addig vagyok boldog, amíg meg nem kóstolok igazán klassz 5+ ezer forintosokat.
-
Ed Parker
nagyúr
ja így már értem.
most néztem meg,146GB flac kiterjesztésű gyűjteményem van,amiben van 250Mb album és van 4,5Gb-os, a kettő között biztosan van hangzásban különbség.
én spec. szeretem a flac-ot a wav-al ellenben,mert ahogy írtad 800Mb körül már elég jó szól egy lemez.az utóbbi napokban vettem pár sacd lemezt,aminek minősége rögtön magával ragad.
a 17€-os darab ár már kevésbé vonzó,de ezekek az előadókat szeretem. -
Toobee
veterán
Dune Duo-ból megy koaxon a dac-ba a jel, onnan meg analógon a végfokba. Most hallgatom a processzor közbeiktatásával, eddig nem tapasztaltam hangkimaradást. AQ VDM-1 a koax, eddig nem volt bajom vele.
Uff, nem láttam, hogy még az előzőt is tudtam volna szerkeszteni, elnézést.
-
BBéci
legenda
Egyes készülékeknél kisebb, másikaknál nagyobb a változás mértéke, de olyanról még nem hallottam, hogy semmilyen.
Mint említettem, az AVR400 hangja orbitális mértékben változott, az én esetemben javult, Ed Parkernél romlott, mert eleve a jobbik állásba dugta. Ezen teljesen felesleges elmélkedni, vitatkozni, annyira nyilvánvaló tény. -
bajnokpityu
félisten
-
BBéci
legenda
Az ötlet hibátlan, én is saját tervezésű állványt készíttettem asztalossal, ami valami félreértés folytán alig hasonlít a rajzomra, de átvettem. Legalább a polcok, rekeszek mérete stimmel.
Anyaga furnérozott MDF.
A 273 cm magas, plafonig érő, 220x420x220 centis, U alakú könyvespolc szintén az én agyamban született meg.(#6923) Cocos91
Hányszor kell még leírnom: nem TV-állványokról volt szó!!! Azokat azért készítik görgősre, mert valós igény, hogy mozgassák, áttolják egy másik helyre. Haverom is a kanapéjához közelebb húzza a tévéjét, amikor full HD filmet néz. -
BBéci
legenda
Mivel nem fix, hanem görgős, elmozdulhat. Már egy milliméteres kitérés is elegendő a hangzás befolyásolásához. Nem ritka, amelyik ugyanúgy tüskéken áll, mint a hangdobozok, hangdoboz állványok. Ebből következik, hogy a centerednek kapásból sokkal rosszabb az alátámasztása, mint a frontoké. Azokat ugye eszedbe sem jutna görgős talpakra tenni. Erről megkérdezheted Sirfer és Xtremetuning topiktársakat, Ők sokat variáltak az állványokkal.
Az állvány anyaga szintén fontos, a hangdobozok sem véletlenül készülnek MDF-ből, furnérból és nem bútorlapból.(#6898) Parci
3000 Ft/m kábelekkel csatlakoztatva fogalmad sem lesz arról, mire képesek az ELAC-jaid.
Ez olyan, mint Canon EOS 5D Mark III gépre Tamron szuperzoomot csavarni. -
Ed Parker
nagyúr
Ja hogy neked nem is a 4-es hanem a 6-os van???
Azt meg sem mertem rendelni, mert mindenki azt szajkózza a fórumokon hogy nincs az a bútor amibe beleférneÉn is az állvàny tetejére raktam.
De biztosan az a legjobb megoldás ha le van egyedileg méretezve.
Nekem az arcam elég jól melegedik a fakkba de nekem sem kapcsolt még be a venti. Kb 50-60 fokra melegszik, de ami elötte volt primare is melegedett ennyit szekrény tetején hogy nem takarta semmi.
Csak nem lesz baja, eddig legalábbis nem volt, ha meg elszáll fizet a biztosító. -
törölt tag
Az én Denonom már 2 óra után már jelentősen melegszik úgy hogy a felette levő polc is melegnek érezhető. Pedig még egy Denon beférne fölé. Nem imintha probléma lenne mert unokaöcsém jóvoltából sokjszor majd egész nap üzemel problémamentesen: rendkivül szereti a hangját. Felhoztem neki a cserét:hallani se akar róla.
-
törölt tag
Így akkor rendben van...
Jó ötlet a cs-mögötti részt kivágni.
Hidd el nem belekötni akarok: jóakarat vezérelt mert ha besülne a jó kis H/K...
Igy meg sem emlitem hogy erősebb sötétitő függönyt tennék helyedben és kintebb huznám a faltól a Polkokat -lehet ez is csak optikai csalódás. -
Ed Parker
nagyúr
Nem semmi hogy találtál olyan bútort amibe belemegy a cs4.
Olyan technics deck-em nekem is van, 10€-ért túrtam
Nekem kábelcsatornám van, de most ha bekötöm a két hátsót még, nem fogok elférni, nagyobb csatorna kell, mivel csak egy oldalon tudom húzni a kábelt.
Parci: Csak nem számoltál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged