- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #69025 üzenetére
nem mondanék márkát, tipust pláne de reflexesebb hangot csinál a zárt dobozból.
Ha minimum boxer szintű kábelt nem veszel a leendő subodhoz, felesleges zárttal foglalkoznod. ÉS a boxer már jobb a kácsás kábelnél.
Azért hozzáteném, hogy ezek a husky, meg zárt doboz olyan úri huncutságok, amikre nem mindenki vevő.
Ha az a legfontosabb, hogy mozogjon a kanapé, és üssön,mint a lassú pöröly, akkor sub3, és reflex. Ha zenére kell, vagy fontos, hogy pontosan, és csak akkor üssön, amikor kell, akkor sztem nincs mese, zárt, jó nagy erősítővel megáldott láda, és komoly subkábel.
-
t-bali3
senior tag
válasz
Dorian #68991 üzenetére
Kábeles téma tovább görgetése. Nekem most egy Proson Sub kábelem van. (Ha jól tudom ez nem is mélyláda kábel valójában.)
Egy ilyen alapabb AQ mekkora előrelépést jelentene? Egy régebbi ML Dynamom van.
Illetve mivel szoktátok magát a mélyládát tesztelni? Blu-ray audio? Filmek?
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #68991 üzenetére
Inkább rábeszéllek, mert remek ötlet egy Thunder valami normális táp- és Husky szubkábellel.
(#68992) ricsik
Túlzás maximalizmusnak nevezni azt, hogy egy AQ szubkábellel akarja valaki kihozni egy Thunderből a maximumot. Nem kell hozzá Wild Dog, de a Husky erősen ajánlott. -
Toobee
veterán
-
-
Poplacsek
senior tag
válasz
Dorian #68764 üzenetére
Ez is igaz.
Viszont a számítási eljárásban nagy különbségek lehetnek az egyszerű nagyítástól (pixel többszörözés) a különböző erőforrásigényes interpolációs eljárásokig. Gondolom nem véletlen az, hogy egy VT60-as TV elektronikája felmelegszik a skálázástól, míg egy kis picúr médialejátszó szinte hideg marad.. -
MaTTeS
senior tag
válasz
Dorian #68505 üzenetére
Erre az anomáliára sajnos nem tudtam rájönni. 2 hete forgattam meg megint a szoba elrendezését.
Az elmúlt 2 évben legalább 5* átrendeztem már. Azóta szépen be lett függönyözve az összes ablak (organza függöny + vastag sötétítő). Került 3db nagyobb növény a szobába. Egyik pont a sweet point mögé (ablak elé), magas, sok levelű dekoratív darab. 5db habszivacs is került egy éve a szobába.Egyik elrendezésben 40-45Hz-en nagyon-nagyon csúnya kiemelés (brummogós, berezonáló túl sok rossz mély azon a frekvencián), 65Hz-en meg egy kioltás, még úgy is,hogy jelenleg 1m-re van a hátsó faltól a kanapé, a frontok háta pedig 50cm-re a hátsó faltól. A legnagyobb baj a 40Hz hangtartomány feldúsulása. Ha közelebb viszem az ágyat a a falhoz úgy számomra már fülbántóan feldúsul az a tartomány.
5*4m a szoba, most az 5m-es, hosszabbik falon van a cucc.Míg a másik életképes elrendezésben eltűnik a hangtartomány alja, de ezáltal kitisztul a közepe. Lakhatóság és hangdoboz elhelyezés szempontjából ez a kevésbé életképes elrendezés.
A két véglet. Lassan betudom annak, hogy ennyire képes a szoba. Nyáron érik egy festés az álmennyezetnek, falaknak, és színváltást is akarok. Gondolkodok a tapétán falfestés helyett, hátha még segítene, de már nem bízok benne. -
Heffi
őstag
válasz
Dorian #68486 üzenetére
Lehet a szekrények átvándorolnának egy másik helyiségbe. Nincs mindig itthon a párom. Amúgyis a tévének is kinéz egy méretnövekedés, és akkor már tényleg el sem férnének az ES80-ak.
Amúgy ebben az összeállításban már jobb lenne a rendszer?
Denon AVR3805, JBL E150P, ES25C, 2x ES80, 2xES10 (esetleg még 2 ES10 a 7.1 miatt, de most annyira nem érzem szükségét)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #68473 üzenetére
Találtatok normális irást a protokollokról?
Igazad lenne a sub ügyben,ha brandet nézem. de dynavoice, sbs nem komoly brand. T12t simán oda merem tenni a nagy nevek 160rugós használt subjai mellé.. Hallom másoktól is, hogy árához képest komoly a hangja, szóval nem csak elfogultság.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #68447 üzenetére
mit nevezel eredménynek?
más lett a hangja, igenhogy esetleg valamely láncba jobban illeszkedjen, azt sikerült megcsinálni, cserébe meg maradék láncokon gyengébb lett. és ez egy olyan dac,aminél eleve ajánlja a gyártó a csereberét, nem egy korabeli csúcs közeli gép, ahol be vannak szándékosan forrasztva az opák.
hogy úgy sikerült-e nagyob felbontást csinálni, hogy közben hosszan hallgatható maradjon, akkor nem.
sikerült-e úgy növelni a sávszélek minőségét, hogy közben jó maradjon a közepe? akkor sem.Nagyon picike mértékben jobbavult, hogy még kiegyensúlyozott maradt. Ha százalékosan akarom kifejezni, akkor 10-20%.
De ha a denonba belemászol,akkor 50%os értékvesztés sztem garantált...
-
-
swarz
csendes tag
válasz
Dorian #68125 üzenetére
Ezt nem tudom.Ha bejönne a tuning által kapott hang akkor szerintem maradna.Úgy hogy saját nappalimban nem tudom kipróbálni huzamosabb ideig az ugymond magasabb kategoriában játszó hangfalakat nem szivesen vágnék bele.Az erősítő az más kérdés.A minőségibb tápkábel mit hozhatna:dinamika,letisztultabb hangzás....?
-
Valkűr
addikt
válasz
Dorian #67691 üzenetére
Értem én amit irtok, és meg is állja a helyét. De aki nem veszi ezt a hobbit ennyire komolyan és füle sincs ennyire hozzá az nem ebben a magasabb árszegmensben fog keresgélni. De ettől független még szerethet zenét hallgatni és filmet nézni. Igazából az fog tudni neki ebben segíteni akinek van tapasztalata a bögre szettekben, nem egy, hanem több meghallgatása után. Az tud segiteni aki birtokolt bármit is ezek közül, volt vagy van ilyen árfekvésben terméke. Nyilván egy komoly hifista vagy egy mozirajongó nem fog bögreszettet ajánlani, de csak azért nem mert neki nem tetszik, más az ízlése. DE azt nem tudhatjuk, h mennyi ember van akik ezeket hallgatják és tetszik nekik amit hallanak, még az is lehet tudják és hallják, h van jobb de nem érdekli őket, vagy egyszerűen nem akar többet költeni, de a PC hangszóróktól azért picivel többre vágyik.
Én őket is megértem.
-
MasterMark
titán
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #67373 üzenetére
Elac eléggé érzékeny volt a gránitlapra, felfele hangolta el a gránit a hangját. Ahogy tette a végfok alatt is.
A mostani alatt ki se próbáltam, nem is tervezem.Amikor laptopról hallgattam zenét, én is csak minimális difit hallottam akksi és táp között. Most talán már kijönne, de már nem laptopról hallgatom. placeo is lehetett, annyira pici. ahogy a kijelző kikapcslódása is ilyesmi szintű volt. ha figyeltél rá, hallottad, de nem volt feltűnő.
Olcsó tüskének ajánlom a hifi barlangos 100-200Ft közötti ragasztható tüskét.
-
Valkűr
addikt
válasz
Dorian #67355 üzenetére
Hát szerintem ez kicsit forditva is működik... Nem véletlen van, hogy a hangsugarzokat mikor ajánlják akkor általában az erősítő árának a másfélszerese amit szoktak javasolni. Tehát egy 200 ezres erősítő mellé a 300-ezer körüli dobozok dukalnak, azzal tudja kifutni magát. Egy 30 ezres doboz mellé hiába teszel 800 ezres erositot nem lesz sokkal jobb. De ha egy 800 ezres erősítő mellé az 30 ezres doboz helyett 1.5 millast teszel sokkal többet fogsz kapni. Szóval ne mond azt nekem, h nincs olyan, h jobb az erősítő mint a hangsugarzo, mert van ilyen. Sokkal jobban fejleszthető a hangzás ugyan azon erositovel, ha a dobozt komolyabbra csereled. Hol fogja egy olcsó doboz neked megmutatni az erositod igazi kvalitasait? Bár sztem ez nem vita tárgya, nekem ez a véleményem, neked meg más. Ellenben engem ne akarj az ellenkezojerol meggyőzni
Úgy sem fog menni...
-
szpigi73
csendes tag
válasz
Dorian #67270 üzenetére
Nincs valahol adat arra vonatkozólag, hogy egy adott szett (jelen esetben HK és JBL) mely összeállításban a legoptimálisabb? Max a helységméret különbségek miatt lehetne +- egy típussal erősebbet, vagy gyengébbet választani? Pl.: 30nm-ig ES80, 40nm-ig ES90/Studio 580, stb.
-
hétalvó
addikt
válasz
Dorian #67242 üzenetére
azokra a tuskekre en is kivancsi vagyok, mert kb semmi ertelme nem lehet centernel amit eleve elvágok 80hz-nel, raadasul a frontok megtamogatjak a teret ket oldalrol. de majd mond el mi az eredmeny. egy kis emeles az elejen tobbet er szerintem.
extreme: hat akkor meg1 htpc, popi arabol kijon
,
de pl a htpcbe bedugsz pendrive-on egy openelec-et es nem lesz hozzanyulva a beallitasaidhoz es 2 geped van egyben. anyagkoltseg 1 pendrive, 2000huf. -
JohannZimu
senior tag
válasz
Dorian #67121 üzenetére
Én így tudom:
Minden kerületnek (Budapest) van csendrendelete, nagyjából egy kaptafa. Ebben a kültéren, közös területeken a lakókat zavaró tevékenységeket korlátozzák, jellemzően hétköznapokon reggel 8.00-20.00 és hétvégén reggel 9.00-14.00 között lehet "zajos" tevékenységeket végezni. A lakóingatlanon belüli "hangoskodásra" a rendeletben meghatározott időintervallumok érvényesek.
Rendőrt akkor hívhat a szomszéd, ha a megjelölt időszakon kívül, tehát este 8 után, reggel 8 előtt ill. hétvégén reggel 9 előtt és délután 2 után zavarja a pl. a mozi hangerő. Egyéb "engedélyezett" időszakban nincs jogi háttere a figyelmeztetésnek, bírságnak, ha jól tudom a rendőr ilyenkor ki sem jön.
A bírságot az Önkormányzat szabja ki a rendőri intézkedés alapján, ahogy Sefter írta, először figyelmeztetnek, utána alkalmanként max. 30.000 forint, azonban ez lehet naponta 30.000 is.Ha valaki máshogy tudja, jól jönne a pontosítás.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Dorian #67107 üzenetére
Gondolom ez inkább a vizuális igényeket elégíti ki...node ezek ugye nem hatolnak át a falakon.
Tegnap volt alkalmam meghallgatni/megnézni a Led Zeppelin Celebration Day koncertjét. Na ez (is) egy valódi élmény volt. Olyan hangulatot képesek még most is csinálni, hogy elő kellett vennem a dobverőimet. -
MasterMark
titán
válasz
Dorian #66607 üzenetére
Én is azt az N + gigabites wan és lan-osat mondanám, de nincs vele tapasztalatom, csak régebben azt néztem ki magamnak. (Azt hiszem a 1043 az, amit Peak írt. - Ja megvan TP-Link TL-WR1043ND lehet az, de régen máshogyan nézett ki ha jól emlékszem.)
szerk.: Patice is ezt írta ahogy látom.
Bár a mostani tudásommal inkább Cisco vagy Linksys-t ajánlanék, bár azokkal sincs túl sok otthoni tapasztalatom.
-
válasz
Dorian #66607 üzenetére
841 ND az egy antennájával nem lesz túl erős WiFi-ben a switch része OK.
Anyóséknak olyat vettem, a szobában van a PC fölött és a konyhában már néha nem látják a mobil eszközök a neten. Kb. 3-4 panel-falat kell átlőnie, nem is födémet. Bár nem tudom a panellakások falai milyen anyagúak.
1043ND szerintem jobb vétel lenne. Akár használtan is.
Nekem is ilyenem van. Stabil már sok éve, gyári FW-rel is.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #66607 üzenetére
941ND néz velem szembe az íróasztalomon, de megbántam, hogy nem az eggyel nagyobbat választottam Ha most kellene vennem, és mindenképpen TP-t, akkor ezt lenne a nyerő. Apósomnak van egy és a sok gagyi után végre normálisan üzemel a hálózata.
(#66609) Peak
Igen, ez a bajom az enyémmel. -
z123456789
addikt
válasz
Dorian #66604 üzenetére
Próbáld itt, hogy nem kapsz választ a másik topic-ban bla-bla...
Ajánlom Intruder2k5 kollégát, velem már 1 hónapja veszödik, hogy "router hekkert" faragjonn belölem. Eddig mindenben tudott segíteni.Amúgy nekem egy ilyenem van, elég sokrétü, bár nem tudom hogy a vasbetont mennyire bírja.
-
hétalvó
addikt
válasz
Dorian #65583 üzenetére
ugy latom egy hitetlen
meg a gagyi hangszorok is sokaig jarodnak.
1x menj be hifibarlangba, ha meg letezik es kerd meg oket, hogy mutassanak neked be egy nyers es egy par bejaratott tannoy-t. napokig jaratjak eladas elott es evek ota ezt teszik. gondolod veletlen?
persze mindenki azt a tannoy-t vesziez olyan hit kerdes, mint, hogy hiszunk a kabelekben vagy nem.
es igen hiszunk a bejaratasban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Honor X7 fekete 128GB 12 hónap jótállással!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest