- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #53884 üzenetére
LG plazmán néztem a tavalyi olimpiát, napi 8-10 órában és semmi nyomot nem hagytak a logók.
A rövidtávú ghostja durva volt, de meglepően hamar elillant.(#53888) ricsik
A villogásról azokat kérdezd, akik látják, én egyáltalán nem.
Hatalmas a különbség. Sokszor leírtam a történetet, legutóbb a múlt héten, de a kedvedért megismétlem.
Elvitték a VT30-at, Samsung D8000 került a helyére. legjobb tudásom szerint (szemre) beállítottam, akkor ért haza feleségem. Ránézett és megkérdezte: mi ez a szar és mikor viszik el? Aztán egy hét múlva már békésen nézte rajta kedvenc sorozatait, mert a rosszat is meg lehet szokni. -
cekkk
veterán
válasz
Ed Parker #53717 üzenetére
Nagyon kevés filmet nézünk meg, most az a havi 1 arra felesleges fenntartani egy rendszert. Sorozatoknál megint nem ad hozzá akkora löketet az egészhez az 5.1, hogy jó legyen nekem.
Szóval most erre, aztán lehet 2 év múlva meg nem, vagy össze gyűjtöm lassan, és össze áll megint egy 5.1
-
cekkk
veterán
válasz
Ed Parker #53312 üzenetére
Igazad van, de hát mindenki meg akar élni
Azért kíváncsi lennék egy Grande Utopia(ha jól rémlik 20-25 milliós/db ára) mennyi lehet azon a haszon, mennyiből állítják elő. Persze itt bejön a fejlesztési költségek, a mérnökök és a többi ember fizetése. De érdekelne, hogy mennyi lehet az anyag költsége
-
zolaas
senior tag
válasz
Ed Parker #53271 üzenetére
No én is gyorsan beleugrottam 1 htpc-be...aztán 1 hét után el is akartam adni
Szóval azért kell azzal a szarral küzdeni. Az mp installálása sokkal egyszerűbb. És később is max fw-t kell frissíteni. Azért a htpc jelentős kompromisszumot kíván kényelmi szempontból, de meg lehet szokni és előbb utóbb nem is biztos, hogy kényelmetlen. Viszont ugye sokkal-sokkal modulárisabb, sokáig nem lesznek kompatibilitási gondok és már én is megszoktam
A médiatár nálam egyébként nem működik, de már nem is érdekel csak a file módot használom, csak így eléggé fapados. Szóval, ha őszinte akarok lenni egy Dune HD Max-nak valószínűleg jobban örülnék. -
Toobee
veterán
válasz
Ed Parker #53008 üzenetére
Egyértelmű, hogy a dobozt...én mondjuk nem engedtem volna a helyében, hogy hozzányúljunk, de hát kellett nekik tettetni a hülyét, szerintem megérdemelte. Ha egyenes lett volna, nincs ez az egész. Na, elég lesz az útról, ez nagyon belterjes itt, nem sokan értik szerintem.
-
Toobee
veterán
válasz
Ed Parker #52999 üzenetére
Fúúú nagyon kéne...atyaúristen milyen gyönyörű. Georgenál azért a Grande Utopia nem volt gyenge, sosem láttam még olyat élőben. Egyszerűen fantasztikus, nincsenek rá szavak. Külön öröm volt mikor négyen ki akartuk venni az egyik tüskét alóla és úgy ahogy van, lecsúszott a márványlapról. Szép nagy lyukat ütött a padlóba, sima vörösből átcsapott mélyfeketébe a tulaj feje
Nekem arra a Grande-ra fájna a fogam, csak először egy házat kellene venni.
-
laca000
őstag
válasz
Ed Parker #52715 üzenetére
Nem értem kérdésed.
Hát azért, ha rákötöm a pc-t, mondjuk, vagy a Blu Ray lejátszót, ne csak 3 hangfal szóljon, hanem mind a 6.
Azt hittem ez egyértelmű.
Minden kis házimozi tudja ezt a funkciót.
Ha jól tudom ez a Dolby Surround 5.1 stereo.
De mindegy is mi a neve.
Nem ez a lényeg.
Létezik, hogy ez nem tudná lekeverni, átkeverni a stereo hangot 6 hangfalra? -
xtremetuning
addikt
válasz
Ed Parker #52573 üzenetére
Pláne, hogy mióta kipukkadt az alac lufi, a kutya sem fog beszámoltatni stealth kábelt. Ráadásul konzisztensen elfelejtik hozzátenni a történethez, hogy v10-et csak Vikibácsitól számoltak. Azóta csak a régieket cserélgetik az emberek, amin nem csodálkozok, mert tényleg nem voltak annyira jók.
Bár volt olyan ember is, akinél járt gyuszika, lefikázta a transparentjeit, az ember eldobta őket, jöttek a megváltó alacok. Majd 2 hónap együttélés után az ember visszatért a transparentre (ráadásul egyel kisebb szériára, mint amit előtte kidobásra kárhoztatott
). Szintén no comment az eset.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Ed Parker #52570 üzenetére
Úrnak nem nevezném. És egy darab v10 dream AMP van nála, ami még használható (az is csak végerősítőbe). Az összes többi régi fejlesztés, közel sem olyan hanggal, mint ami a v10 dream-ekben lakik.
A Stealth a V10 Dream óta használható (onnantól nr1. szvsz). A régebbi kábelek nem voltak nagy durranások és drágák is.
A V10 Dream és a legújabb V12 Royale széria viszont mindent visz. Nálam. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Ed Parker #52514 üzenetére
Együtt tudok vele élni. Inkább legyen így minthogy fél évet várjak hogy összeálljon egy full fekete.
Most tesztelgetem. Ha színben nem is, de hangra nagyon jó az összhang. Ebben elég komolyan veri a Concept szettet. Örülök, hogy rászántam az RS1-re is a lóvét és nem BX1-et raktam hátra. Sokkal jobban egyben van a hangkép. C1, CCenter különböző effekteknél ehhez képest nagyon elütött a C6-tól. Pedig az is egy család.
XT-nek is igaza volt
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Ed Parker #52509 üzenetére
Nem szívesen postázgatok oda-vissza Angliába.
Egyben többet, de olyan borzasztó sok RS nincs a használtpiacon, hogy válogassak.
Amúgy meg nem tervezem az eladását. Ha annyira tele leszek, hogy ezt lecseréljem jobbra, lesz***m azt a pár tízezret amit a centeren bukok.megvolt a bemérés. Mindent Large-ra rakott és 40Hz-en vágott. Átállítgattam egyelőre 80-ra, később 60-al még bepróbálkozom. Szubot természetesen 1/4-ed potméterállásnál is átrakta a szomszédba. A többi távolság, hangerő rendben.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Ed Parker #52501 üzenetére
Ne is bosszants. RS1-et, RS5-öt simán elvinnék árában külön-külön. Jó cuccok. Centeren viszont sokat buknék.
ebay-en nem volt odaírva a szín, én meg nem kérdeztem rá, meg voltam győződve hogy natúr tölgyet veszek.
Mai napig azt hittem, még az se volt gyanús, hogy a dobozára cherry van írva.
mondom másik dobozban küldték.
-
BBéci
legenda
-
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #50530 üzenetére
Valóban nem rossz az okosítás utáni állapot, de számomra, mint médialejátszó, akkor is jobban bevált az A-400. Sőt, a most használatba vett Dune Base 3.0 még jobb, mert tud 10 másodperces és 1 perces előre-hátra ugrásokat.
Mivel az emlegetett zenelejátszási funkciók egyáltalán nem izgatnak, kicsit más szemszögből vizsgálom a kérdést.
Azt nem vagyok képes elfogadni, hogy a menüben ki kell választani, fényképet, filmet, vagy zenét akarok lejátszani. Popcornnak, Dunének, Mede8ernek tök mindegy, mi van a fájlban, rányomok és lejátssza.
Viszont elfogadom, ha másnak az okosított BD-játszó jön be. -
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #50504 üzenetére
A Pioneer BDP-450 Blu-ray lejátszó, tehát a médialejátszási képességei éppen csak említést érdemelnek. A kínai firmware-ről szót sem ejtenék a cikkben.
55 colos Pana VT60-on valamivel jobbnak tűnt az A-400 képminősége. Hiába olcsóbb a Pio, alaphelyzetben nem nevezhető még kielégítőnek sem a médialejátszási képessége.(#50508) spiky03
Plombálva!!! Plomba = ólomzár, mert Pb (plumbum) az ólom vegyjele. -
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #50452 üzenetére
Nálam volt másfél hónapig Robi Pio 450-ese, de inkább a Popi A-400-ról néztem filmeket.
Nekem az minden szempontból jobban tetszett, bár ben voltam vele teljesen elégedett. Most Dune Base 3.0 van a polcomon, régebben is használtam, semmiféle hiányérzetem nincs vele kapcsolatban. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Ed Parker #50438 üzenetére
Ja, lehet fullos vetítővel 10m-es kábeleket kellene tesztelni, nem 1, 1.5m-eset 42"-os tévén. Na de mindegy, ez irányú tapasztalatom nekem sincs, nem akarok belefolyni az okoskodásba.
Egyébként pont nem a HDMI kábel az amiből itt elszállt ajánlások szoktak lenni.(#50442) Norbi 72: Állandóan visszatérő téma, ha nem Te hozod fel, felhozza előbb-utóbb más.
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #49921 üzenetére
Azért írtam, hogy vissza a gyökerekhez.
(#49922) Toobee
Az mérvadó, amit a hazai forgalmazó megállapít, vagy kitalál.
Itt volt nálam mindkettő, de nem voltam hajlandó bekötni egyiket sem a Furutech SpeakerFlux helyére. Még próba erejéig sem, mert bejáratás nélkül nem lett volna értelme. -
DjKoxi
senior tag
válasz
Ed Parker #49523 üzenetére
Mikor kollégista ( 82-86 ) voltam, a keletinél lévő dollárboltban vették a "vasmechanikás TDK MA"-kat a nagyon tehetősek. Nekem is volt 747 sok évig, újként vásároltam, aztán eladtam, hogy AZ-7-et vegyek. Sajnos álltó helyében elromlott, pedig 50 kazettát nem játszott le. Húzza a szalagot. Nem tudom miért spórolták ki belőle a direkt drive-ot
-
robim
tag
válasz
Ed Parker #49135 üzenetére
Egyenlőre rádió megy rajta a háttérben, amikor otthon vagyok. Tervezem az SR6005 cseréjét is Arcam 350-re is (később szeretnék majd 5.1-re bővíteni).
(#49132) sting2: köszönöm!
Igazából én hosszú nyűglődésre készültem, de akadt egy olyan vételi lehetőség, amit nem lehetett kihagyni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #48929 üzenetére
509et ma más kábelekkel, erősítővel hallottam, és eladó is látta arcomon a fancsali pofát.. viszont,ami erősítőről jó lett az 509, onnan még jobb a 609. Álmodik a nyomor...
Viszont még mindig hiányzott valami...Ez egy olyan régi felújitott Valhalla drót, amiről aszongyák a siltechlandosok, hogy mosott a közepe. Hogy milyen más drótokkal volt összeengedve, azt inkább nem publikálnám, ekkora nagyvaddal még sosem volt egy szobában.
Gyurci:számit a véleményem?
Mondjuk úgy,hogy mélyebbre megy, kevesebb,de pontosabb a mélye, életszerűbb a tere(nyilván a felvétel virtuális tere), nagyobb a felbontása, és megfogott a magasa. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #48791 üzenetére
ŐŐŐ, nekem is, akkor már hárman vagyunk
Egyébként azért, mert eleve semmi szükségem az EQ-ra, így olyan bemérésre sem, amihez a gyárilag mellékelt mikrofont kicsomagolnám. Teljesen más tészta egy 40 milliós rendszer, amit eleve mérnökök telepítenek szigorú szabványok szerint. A 100-200k-s erősítők esetében van ellenérzésem. Azt nem vitatom, hogy akusztikailag kissé elcseszett helyiségben javíthat, de ronthat is.
(#48792) krx21
Mindenképp csináld meg az önbemérést, mert előfordulhat, hogy jobban tetszik az általa kapott végeredmény. Valószínűleg a Hz-eket és távolságokat némileg korrigálni kell, de a Din EQ bejöhet neked. Sokan a loudness-t is szeretik
Adj esélyt mindkét módszernek, ez a lényeg.
(#48795) Dorian
Szerencsés esetben hangnyomásmérővel illene csinálni, ha lehetséges kölcsön kérni.
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #48783 üzenetére
A médialejátszók ára 10000 forint környékén indul, a középkategória valahol 40000-től. Azokhoz képest az 1000 eurós Popi simán a felső véglet. Jó, nem Kaleidescape, de képben már az A-400 is simán high-end, ezt ki merem jelenteni. Haverom SIM2 C3X Lumis 3D-S vetítővel, 1,5 milliós Stewart vászonnal nézi a képét és el van tőle ájulva. Előtte volt másfél évig CineMastere és. próbáltunk nála OPPO-kat is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged