- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Norbi 72
veterán
Az a center polca lesz.Itt találtam infót:[link]
Bár ez nekem is necces,a kinézett center 13,2 kg..azt írja maximális teherbírás 60 kg.Ez csak a tv-re vonatkozhat?Vagy a 2 nagy üveglap(25-25 kg)+ a polc 10 kg?Bevallom,nekem is tetszik,pont jók a méretei.Szerintem 60'-os tv-t is fel lehet rá rakni,780X510-es a konzollja. -
devil-k
nagyúr
Miért nem rakod mind a kettőt állványra?
"Nem látok ilyen magasat a piacon, ilyet csak csináltatni lehet?"
Mi az a magasság, ami kellene?Ajánlom az AVX-ről Sir Leslie-t, saját "márkájával", a Hub Audioval. Vannak fent fotók is, nekem is ő csinálta az állványaimat. Korrekt, ügyes, megbízható fórumtárs, csak ajánlani tudom.
Egyszer mintha írta volna itt valaki, hogy túl magas állványt nem lehet csak úgy csináltatni, mert nagyon instabillá válik, így mindenképp kellene alá egy "alátét".
-
MasterMark
titán
-
nebulo5
senior tag
Feltételezem, hogy egy sztereó erősítő kimeneteiről lenne szó... Személy szerint, még sosem próbálkoztam hasonló "megoldással, de a helyedben, nem tenném meg. Ha az erősítőn nem tudsz vágás frekit állítani, nem biztos, hogy jólesne a sub-nak az egész frekimenet.
Persze, ez csak óvatos feltételezés! -
szinimini
senior tag
Oldalt is hagy neki kb 10 centit ha tudsz ( nálam egy papírdarabot se tudnál oldalra bedugni
)
A centert pedig akkor a tv fölé egy polcra superspike lábakkal ( most csináltam meg így )
Olvasd vissza az írásaim,mert én is a centerrel küdöttem.
Norbi 72
Én inkább úgy fogalmaznék,hogy ku...a drága, meg nem is ér annyit. -
Dorian
félisten
Amikor ezt pár éve itt felvetettem, Béci eszement hülye ötletnek nyilvánította
Szerintem senki nem fogja ezt biztosra megmondani, mert nem próbálták.
30kg nem kevés, nem biztos, hogy a center örül neki, ill. a center rezgésbe hozza a tévé mindenféle alkatrészeit, fémlemezét, akármijét, kevés eséllyel pozitív hangminőség változást eredményezve. -
devil-k
nagyúr
A Proson tüske nem lesz jó? Bár ez "csak" 27,9 kg, de nekem ez van alatta, s úgy emlékszem, hogy Tamoo-nak is.
Dorian, neked milyen tüske van a T12 alatt?Tamoo
Pedig most gondolkozom a Husky kutya vételén...BPéter1984
Virágokat.Úgy emlékszem, hogy BBéci írt róla egyszer, hogy jót tesz az akusztikának.
-
Tamoo
nagyúr
Ha már olcsó Classic-ot veszel hátra, arra én sajnálnék ~900-1000Ft/db áron dugót venni.
Hátra kábel vastagságban 2.5-ös szerintem, 1.6 max szárítókötélnek.
A Ply 2.0 helyett én megvenném a 3.4S-t a frontokhoz és a centerhez. Feltéve ha ragaszkodsz ezekhez.
VdH CS122 szintet szerintem biztos hoz. Azt szokták még itt ajánlgatni.
"Tanácsaimmal" kapcsolatban felelősséget nem vállalok.(#75910) spiky03: Én is rengeteg hülyeséget olvastam már (sőt lehet írtam is
).
-
spiky03
veterán
Nálam is a center a bal oldali fronthoz van közelebb.
Sajnos csak így tudtam elhelyezni, mert a másik oldalt van szub meg ugye a jobb oldali front is.
Most hétvégén kipróbálom, ha minden jól megy, hogy átteszem a másik oldalra a szubot, hogy ne legyen a sarokban, de ott meg lehet, hogy nagyon útban lesz, meg akkor a tv-s szekrényt kell odébb tolni.
Nah de majd kiderül. -
spiky03
veterán
-
Tamoo
nagyúr
El van írva a honlapon, nem 0,12 egy ér. Toldani nem kifejezetten jó.
(bár megkockáztatom, hogy nem sokan hallanák itt ki a különbséget egy surroundon)
Ja, Klotz kábel így elég vékonyka, duplán meg drága. Én relatíve nagy hossz esetén mindenképp előnynek gondolnám az árnyékolást.
Biztos más kábelek is szóba jöhetnek, keresgélj. -
Tamoo
nagyúr
900Ft/m ár mellett nem érdemes külföldi beszerzéssel kínlódni. 10m-es pakkban van csak, ahol méterre árulják jóval drágább. Nekem is ez van a hátsókhoz. Egyébként Sinus Live L3.0-08 néven fut.
Amin én még gondolkoztam korábban a hátsókhoz (de aztán nem próbáltam) az a Klotz SQ450PSW. Ez árnyékolt.
-
dunkel
őstag
Én azt mondom haza kell vinni kábeleket és magadnak eldönteni mi tetszik és mennyi pénzt ér az adott hang. Összekötőket kácsából mind haza tudod vinni. Tápokat meg össze kell vadászni, de biztos vagyok kácsában is tudnak adni párat próbára.
Ezeket pl. árszint szerint:
fapaci t3
excalibur
isotek premium
sín?kácsa kco-sub
aq boxer
aq husky -
devil-k
nagyúr
Nem kell hozzá szakértelem, józan paraszti ész is elég. De tegyük fel, hogy mégsem ért hozzá a delikvens, de azért megnézi mondjuk a gyártónak a honlapját (vagy más házimozis oldalt) ahol veszi/venni fogja a hangdobozokat, s látni fogja, hogy nem úgy néz ki valami, mint otthon. Ha csak annyit ütsz be a Google-ba, hogy "5.1.", akkor látni fogod már a legelső képen is, hogy a "kis fekete dobozok" sincsenek bezsúfolva.
Viszont aki teljes tudatlansággal esik neki a házimozi világának, az meg is érdemli eme "szolgáltatások" összességét.
-
Tamoo
nagyúr
Fővárosi vagy. Nehogy már gondot okozzon egy próba.
Sajnos máshogy nem lehet.... Lehet valakinek megéri azt a plusz lóvét a hallott különbség, lehet hogy Neked egy vasat se.
Pl. volt két viszonylag drága diy tápkábelem. Hallottam némi különbséget (talán), de nekem ez kevés volt. Eladtam és akik megvették egekbe magasztalták.
-
Mikisys
őstag
Kiragadtál egy részletet, ami önmagában nem jelent semmit.
Igenis van tudása, legfeljebb még nem érett meg benne a dolog kellően.
Nyilván hallott már néhány rendszert, vagy szettet, ami bizonyos irányba tereli, de a bőség zavara tartja vissza a döntéstől, amit itt tapasztal, - illetve, a választék hiánya, amit a lakóhelyén tapasztal.
Te mit ajánlanál neki?Üdv!
-
bajnokpityu
félisten
nagyon nagy tévedés, hogy asrc, meg asszinkron usb,akkor máris egyformák. Egy komolyabb szinten vannak ezek,de drasztikusan nagy különbség marad igy is köztük.
90-30 (popi 210ár) az 60e, annyiból már vannak elég jó USB-spdif konverterek. ha van PC a környéken az előrelépés lenne a CDkhez képest. kingrex 30ért, hivoxos musiland,szintén 30körül. aztán jó nagy luk a piacon.
90ért pont nincs jó konverter,még használtan se,de 120ért megoldódna pár évre a forrásod egy használt tablával.
-
-
Dorian
félisten
Lehet, h sokaknak nem újdonság - mert a film 2006-os - de én tegnap néztem, így még melegen ajánlom az Őfelsége pincére voltam c. cseh filmet. A film színvonala a napokban tárgyalt szuperhősös filmekhez nem is mérhető. És nem azért, mert alacsonyabb
Bevallom szinkronosan néztem, mert az eredeti nyelv nekem fizikai fájdalmat okozott az első néhány perc után
-
mindig van jobb ugye...
A lényeg, amivel érzékeltetni akartam, hogy vannak bizonyos helyzetek, ahol a 3000-es vagy nagyobb Onkyok azért jobbak tudnak lenni mozinál mint a 4310, de ez is talán ízlések kérdése, én tök meg vagyok elégedve vele, szeretem a Denon-t.Sztereóra, meg ott a PMA 15xx szint azzal tessék zenélni...
-
Sztereó dobozok, de ki vannak húzva szőnyegre, ha hallgatom őket...főleg, mert hátul a bassreflex nyílás.
Komolyabb cuccba már nem fektetek be (pl. olyan hm erősítő, ami jó már sztereóban is...)...
Fülem se százas már (egyikre nem hallok 100%-osan) és a van más költséges hobbim is...(erős kocsi + abba is zene)...valahol kell kompromisszumot kötnöm, mert megöl a feleségem
Oldfighter:
A felső sarokban a frontok vannak, bedöntve...első bassreflexesek.
Külön van házimozi és sztereó rendszerem...
Mivel nincs aktív mélyládám, azt egy szteró erősítő hajtja, az alsó 2 db 30 cm-est...ezen már nem akarok változtatni...
Szeteró rendszer áll technics cd és equaliserből, de a fő egy Philips CD 925 (cd váltó), FT 930 (tuner), és FA 911 (erősítő), Yamaha álló frontok, átalakítva.
HM: Egy Pana dvd (nincs szívem kidobni), Pioneer BDP-430, Pioneer VSX-919AH, PC (ati 6850) - Panasonic plazma 37 " (régebbi típus, még horror áron).
-
Tamoo
nagyúr
A nem ide tartozó kérdéseket legyél szíves mindig a saját topikjában feltenni (ha létezik)!
-
Tamoo
nagyúr
Végülis minden előfordulhat. De ha ilyen történik meg lehet oldani. Dedikált lejátszót nehezen piszkálod. Egyébként ha be van lőve minden és megfelelően erős a HW, akkor ilyen gond nemigazán szokott lenni.
Az, hogy nincs AVR, az nem bonyolítja.Egyébként én nem akarlak rábeszélni HTPC-re. Csak ha lemondasz, ne a beállítási "macera" miatt tedd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest