- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
válasz
BBéci #160114 üzenetére
Remélem jól.
Jelenleg szimmetrikusan van két oldalt, a frontok mellett és akkor így is marad. Vagy nem így értetted?!
#160115) mamago1972 A tévé hang beállításaiban nézd me gaz ARC-nál, nem tudsz-e állítani kimeneti hangot pl PCM/Átengedés/Auto. Illetve ha megy a hang próbáld meg a hangmódot váltogatni az erősítőn. Illetve ha megnyomod az erősítőn az "info" gombit feldobja, hogy mi a forrás és mi a kimenő hang. Ebből kiderülhet, ha csak 2.0 hangot kap...
-
BPéter1984
tag
válasz
BBéci #160016 üzenetére
Egyenlőre csak a kíváncsiság hajt hogy hogyan miként oldható ez meg és mi az ami így változik.
Most egyenlőre ezek állnak rendelkezésre , de a jövőben tervben van a cseréjük és többcsatornás rendszer építése apránként . Most nincs keretem cserélni vagy hozzá venni hangfalakat. -
python1
veterán
válasz
BBéci #159950 üzenetére
A DSP-zés az ok azzal nincs problémám,sőt megvagyok győződve,hogy anélkül nem lehet jó hangot összehozni,de a kábelekre fordított túlzott költekezést azt nem tartom célra vezetőnek.Inkább gondos tervezést,akusztikai kezelést javasolnék,és utána ha esetleg még úgy gondolja valaki,hogy kell drágább kábel akkor játszadozhat.
-
python1
veterán
válasz
BBéci #159947 üzenetére
Szoba korrekció,hangsugárzók autómatikus kalibrálása,már enélkül,hogy mozizol?
Nem tudnék olyan HM vasat említeni amiben ne lenne DSP chip.Dorian
Pontosan olyan lesz.Én is most vettem 100m-t 30e forintért,valami német "hifi" kábel,néhány komoly bemutató termet kábeleztek ilyennel,itthon nincs forgalomban.
-
devil-k
nagyúr
válasz
BBéci #159892 üzenetére
frontok és center: Inakustik Referenz LS-1002
hátsó dobozok: Inakustik Atmos Air Silver 309A hátsó dobozoknak szerintem luxus lenne LS kábeleket berakni.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
BBéci #159843 üzenetére
Használt cuccok között kevesebb mint felaron. Xmc1 is használt cuccokkal versenyzett nálam. Ezért volt nagy szó, h újonnan megvettem.
KP visszakuldtek sokan, meg az rmc1et is, mert mai napig nincs Dirac rá.
Nézd, engem nem győzött meg az atmos, mozin nekem hdmi 1.4 is elég, de kell 2 sub külön kezelve, így nekem tudásra tökéletes meg az xmc1 is. De igen, valahogy xmc1 óta inkább csak igergetnek. Sőt xmc2,rmc1 diraccal kapcsolatban épp nem is ígérnek semmit. Fórumon írnak tavaszt... De másfél éve piacon van.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
BBéci #159836 üzenetére
Hja, a kisebb procijai nekem se tetszettek itthon 4308al szemben, de xmc nagyon más. Pár éve kaptam egyet kölcsön Dirac nélkül, és pár napon belül újonnan gyártótól rendeltem egyet. Azóta se bánom. Dirac meg ha jól használod, meg két ligat jelent felfelé.
Xpa5 meg áráért verhetetlen, de többért pont a 1095 jóval jobb azért.
Szomszédnak van nad avrje, menekülök a hangjától.
-
-
serioussam
csendes tag
válasz
BBéci #159772 üzenetére
Nem EGY boltban, hanem összesben-itthon és külföldön egyaránt-így nevezik ezt a terméket! HDMI 2.1 kábel! Duzzoghatsz az elefántcsont tornyodban, amiért elrontják a játékodat, de ezzel akkor is meg kell békülnöd, ha tetszik, ha nem.. Részemről lezártam a vitát, boldog új évet mindenkinek!
-
serioussam
csendes tag
válasz
BBéci #159766 üzenetére
Szerinted itt hogy nevezik a kábeleket? :
https://kabelvilag.hu/hdmi-2-1-8k-kabelek -
krx21
nagyúr
válasz
BBéci #159738 üzenetére
Még ha nem is használják hivatalosan, mégis az lenne a legkézenfekvőbb...ha a HDMI 2.1 szabvány által a kábelek fizikai mivolta nem is változott. Mégis sokkal nagyobb frekvencián vannak járatva, ezáltal a minőségi elvárásai nőttek. Tehát ha egy gyártó ráírja egy kábelre, hogy HDMI 2.1, akkor az feltételezhető, hogy a kábel tudja a gyártott hosszán a 2.1-es maximális sávszélességet (48Gbps) Természetesen régebbi minőségi kábelek is megfelelhetnek ennek a kritériumnak. Szóval akárhogy is nézzük, egy új minőségi ellenőrzés szükséges ehhez, tehát szerintem nyugodtan írjuk csak rá, hogy HDMI 2.1 vagy legalább, hogy 48Gbps.. Nem?
-
-
-KP-
addikt
válasz
BBéci #159645 üzenetére
Te tudtommal 5.1-ben mozizol, vagy tévednék? 7.1-ben szerintem egyébként se lenne jó a valódi dipól, mert ugye a "null" tartományok néznek a hallgatók felé. Egyébként szerintem a dipólt már hanyagolni kellene. Az ősrégi 80-as 90-es évekbeli dolby surround korszakból származik a szabvány, már rég ki kellett volna kopnia. Mikor a JBL Harman csoport fő fejlesztőjét Floyd Toole-t kérdezték pár éve egy interjúban mi a véleménye ezekről, sejtelmesen csak annyit mondott hogy "funny sounding speakers".
Amúgy meg mint mondtam, volt szerencsém itthon tesztelni az ML FX2-ket, mert kölcsönkaptam egy párat viszonylag hosszabb időre. Előtte és utána is direktsugárzó volt/van helyettük és az FX2 egy fikarcnyival sem rosszabb.
-
-KP-
addikt
válasz
BBéci #159641 üzenetére
Más gyártók ilyen hangsugárzók bipólnak neveznek. Megszámolni nem tudom, hány ilyen felépítésű hangsugárzót láttam más gyártóktól a piacon és mind bipólnak nevezi. Ugye mélyközépből csak egy van, magasból kettő, és azok azonos fázisban szólnak. Szóval szsvz valahol a félúton lehet a bipól meg a monopole között. A logannél wide-dispersion array-nek hívják. Biztos dolgoztak a marketingesek
Amúgy nálam is volt próbára ilyen, kb. 1 hétig. Tényleg klafa surround sugárzó.
-
-KP-
addikt
válasz
BBéci #159636 üzenetére
Én pedig pont ilyen felállással hallottam az eddigi legjobb Atmos hangot. Alul fölül tökéletesen kivehető pozíciók és körülölelő hangok, burokhatás minden meg van.
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=104&t=61017&start=3225
A setup Anthem AVM60 processzor, Martin Logan Motion FX2 hátterek és Motion IC beépíthetők.
-
zsolt0017
tag
válasz
BBéci #159535 üzenetére
Úgy tünik, most sem tudtam átadni a konkrét problémát, de nem baj, úgy néz ki, választ is adtál, hogy kettőre lesz szükségem
. Az mindenképp lényeges, hogy a pc előtt ülve, miközben a monitort bámulom is legyen hangzás. Köszönöm a korrigálást a sarkot illetően is.
Talán a kezdő topicban lett volna a helyem, bocsi. Csak most vettem a tv-t, a régi hifit pedig kidobtam, több szempontból is elégtelennek bizonyult. Aztán türelmetlen vagyok most, a falra mászok a tv beépített hangjától és hogy csak fülesem van pc-hez.
-
zsolt0017
tag
válasz
BBéci #159533 üzenetére
Ha egy is kell, az olyan, ami mind a tv-hez, mind a pc-hez kapcsolható és persze a kettő között a könnyű váltás is fontos, de ez részletkérdés. Az lenne a probléma, hogy a tv a szoba egyik felében van és ha a két sarokba rakom a hangszórókat, nem lesz-e rossz a hangzás? A bal hangszóró konkrétan lenne 4,5+ a jobb pedig kevesebb mint 1,5 méterre.
-
-KP-
addikt
válasz
BBéci #159452 üzenetére
Ehhez nem kell elacot vagy bowerst venni. Egy minidsp 100 dollár, és egy az egybe fel lehet tölteni rá a rew-es mérési eredményt. Kötve hiszem, hogy egy automatizált önbemérő akár csak megközelíti. Főleg ha telefonnal mér valaki.. Egy jó ARC-os vagy Diracos avr/proci mellett, meg nincs is szükség ezekre.
Igen, a BK-nál asszem nincs próbaidő. De XTZ-nél, Arendalnál és egy csomó másik cégnél meg van.
-
-KP-
addikt
válasz
BBéci #159450 üzenetére
Nekem speciel kevesebbe kerülne, vagy minimálisan többe, megrendelni és visszaküldeni valamit, mint elkocsikázni Budapestre. Plusz megspóroltam egy napot. Ráadásul annál jobb teszt nincs, mikor valamit 30-45 napig otthon a saját szobában, saját akusztikai környezetben a saját rendszeremben használok.
Egy bemutatóterem itt vajmi keveset ér. Arra jó, hogy meghallgassam más rendszerben, más szobában és leginkább más akusztikai környezetben. Meg hallgassam ahogy a saját terméküket hozsannázzák. El lehet menni több helyre is, aztán mindenhol más rendszer lesz, más akusztikai környezettel. Majd próbálni dönteni ezek után. Aztán a vásárlás után lehet rácsodálkozni, hogy dehát a bemutató teremben nem így szólt, és itthon miért nem szól úgy ...
ctraltdel esete meg olyan, hogy az akusztikai környezete és a szobája garantáltan nem hasonlít semmilyen bemutatóteremre.
-
I'am Dony
őstag
válasz
BBéci #159414 üzenetére
Én is furcsálom, de nincs ilyen opció. Extra bass opció (LFE+main) van amit nem használok. A manualban sincs róla szó és a menűből sem kotorható elő.
Béci... Béci... figyelmetlen voltál... tisztában vagyok a fogalmakkal. Ha újra elolvasod meg 1x látni fogod. Tudod... ott vágok... ill. LFE... na? -
boroskarcsi
tag
válasz
BBéci #159365 üzenetére
A hozzászólásokat és véleményeket olvasgatva lecseréltem a Klipsch R-12SW ládámat egy SVS SB-12NSD-re.
Más dimenzióba kerültem, annyival jobban tetszik (és/vagy jobb is)....és zárt...még zenéhez is kiválóan passzol.
Amikor meghallottam először csak annyi jutott eszembe, hogy Atyavilág! mit tudhatnak a nagyobb tesói?
köszönöm Mindenkinek. -
Edgar2621
őstag
válasz
BBéci #159386 üzenetére
Esetleg ha leesik a kamionról
Egyébként félrement ez a beszélgetés, én nem is feltétlenül akarok házimozi rendszerhez komoly audio rendszert(vagyis dehogynem, de az más kérdés mennyiért és hogyan), csak nyilván a tájékozatlanságom miatt nem tudtam kifejezni magam.
Na nem is akarok tovább offolni, kicsit nagyobb tudással és valamilyen iránnyal úgyis visszajövök hozzátok. -
python1
veterán
-
Edgar2621
őstag
válasz
BBéci #159376 üzenetére
Ha szerinted rendben volt a stílus akkor részemről lezárva a téma, azt hiszem én egyébként is tiszteletteljesen írtam. A privát életemről és anyagi helyzetemről nem kívánok nyilatkozni egy topikban(egyébként nem mondtam semmit arról hogy mennyim lenne rá, olvass vissza), viszont mint írtam az én hibám volt, hogy előzetes tájékozódás nélkül kérdeztem, ezért is jött ki az az 50K. De biztosan adtak volna támpontot ott ahol a 350000 forintos (egyébként 370
) tv-t vettem (természetesen hangsúlyozzuk ki erősen), de a tv volt prioritás, minden más csak utólag jutott eszembe.
Újra megköszönöm Nektek a segítséget(a mozijegyes ötletet is), sárdobálásba nem megyek bele, nem az én stílusom, még akkor sem ha szerintem nem feltétlenül a világbéke gondolata szülte a hozzászólásokat. -
Khaosz55
addikt
válasz
BBéci #159365 üzenetére
Elolvasgattam főleg ami a reflex és zárt sub volt tesztelve.
Különben vágás nélkül tehát az LFE-re érdemes kötni a jelet vagy vásással. Lehet rosszul csinálom de én 70-80 Hrz-re állítom a vágási frekvenciát én így érzem a legjobbnak. LFE esetén úgy érzem nagyon beletolakodik a felső frekvencia tartományba. -
Edgar2621
őstag
válasz
BBéci #159370 üzenetére
Abszolút megértem az álláspontotokat, még ha erősnek is érzem kicsit a stílust, leginkább azért amit Te is írtál, mert nem ismerjük egymást. Rosszul közelítettem meg a kérdést, először tájékozódnom kellett volna a nagyságrendről. Őszintén én sem tudom hogy mit akarok és mi az ami a családi békébe is belefér még. Köszönöm a segítségeteket és az őszinteséget is.
-
válasz
BBéci #159307 üzenetére
Köszi! Nem is gondoltam, hogy az erősítők ebben gyengék.
Olyan régóta beleteszik és annyira hirdetik, hogy azt hittem megéri vele foglalkozni.
Akkor marad a Zidoo, amin sokkal több dolgot be lehet állítani a felkonvertálás mellett. Majd ellenőrzöm a tévét is azért.
Sanci38: Köszönöm neked is! Nem tudom az X9-en van-e már, de a Z9-en van lehetőség, hogy külön állítsd azt, hogy csak a felbontást módosítsa, vagy csak a képfrissítést. Így be lehet állítani pl., hogy minden video 4K-ra legyen felkonvertálva de a képfrissítés megtartása mellett. [link] -
fehér_ember
addikt
-
-
-
válasz
BBéci #159171 üzenetére
Azt veszem meg, de az ember nyáron vette attól amiről a képet mellékeltem, tehát a kandalló még nem üzemelt eddig mellette😁 Amúgy ha ezeknek lesz valami gebasz a hangszórókkal javítható? Mondjuk én azt olvastam ezeknél a dobozoknál, hogy akár két generációt is kiszolgál annyira össze vannak rakva...
-
-
-
törölt tag
válasz
BBéci #159098 üzenetére
De nem csak a szinkron hangminőségével van gond, azt tegyük hozzá...
Egyszerűen magával a szinkronizálás minőségével is baj van. A szinkronhangok, a fordítások egyszerűen bugyuták, röhejesek, idegesítőek, és az esetek többségében nem is illik a film hangulatához, lényegéhez. Ez ez elrontja az egész filmélményt. Régen még készültek minősége szinkronok, ma már nem. -
Mosqu!to
addikt
válasz
BBéci #159056 üzenetére
Nem értem a gondolatmeneted. A HDMI csatlakozó és kábelfelépítés elég kötött keretek között van kezelve.
Mindkettőhöz meg van adva a "sablon", ami alapján a kábelfelépítésnek el kell készülnie és a megfelelő sávszélességet és zajszűrést biztosítania kell, valamint minden gyártónak licenszelnie kell őket, és ez vonatkozik a kínai OEM-re éppúgy, mint a nagyo brandekre.Ha valami nem teljesíti a ráírtakat, az gyártási hibás, és egyértelmű megjelenítési zavarokkal jár és garanciában cserélik. Amikor már működik egy HDMI kábel, akkor ott nincs különbség a félmilliós és a 10.000 Ft-os között.
Nem általánosan vagyok kábelszkeptikus, de a HDMI-nél tényleg semmi értelme a csúcsdarabok hajkurászásának.
(#159060) BBéci
Lehet, hogy elsőre nem szembeötlő az Ultra High Speed jelölés, de egy csomó kínai gyártó ezt is megadja, ahogy a Roline is (úgyhogy renatto nyugodtan vedd meg, semmi veszíteni valód nincs vele, az AQ kábel nem fog jobb képet/hangot biztosítani). -
renatto
őstag
válasz
BBéci #159056 üzenetére
Köszi, de épp ezért kérdeztem, mert olyan gyártónak nincs "nevezett HDMI 2.1" kábele (én nem találtam).
Ha lenne vettem volna olyat. Viszont fél év múlva nem akarok újra cserélni.... A Roline miért más? Mivel abszolút nem drága, így azt akár átmenetire is megkockáztatom, ha elfogadható lehet.
-
-KP-
addikt
-
renatto
őstag
válasz
BBéci #159009 üzenetére
Nem akartam írni, de van egy olyan is, ami részletező is és "remegtető" is.
Tudom nem fogod elhinni, de ma jött egy újabb kábel - elvégre Fekete Péntek(ek) volt(ak)
- ezt még csak-csak elhinnéd, de nyersen bekötve
, rögtön az összesnél erősebb volt (nem hangosabb) és még a részletessége is jobbnak tűnt (de lagalább olyan jó). Csak 1 gyors kört futottam 8-10 részlettel, hogy tudjam honnan indulok.
Most jön 4-5 nap járatás aztán kiderül. Ám kinézetre is ez néz ki a legmasszívabbnak, már-már brutális a többihez képest. Kb 1 hét és megírom mire jutottam.
Szerencsémre, eddig is elégedett voltam a rendszeremmel, csak finomhangolok és lassan már azzal is végzek. Így a Husky elérhetetlen távolságokban van (nem érhet annyit nekem) és már a rendszeremen is túlmutat, így egyelőre nem látom indokoltnak (értelmét) és remélem ez a jövőben sem fog változni!
.
-
renatto
őstag
válasz
BBéci #158972 üzenetére
Arra számítottam semmi változás nem lesz, ezért is lepődtem meg. Gondoltam pár zenébe belehallgatok, hátha... És tényleg. A mély egyből feltűnt, hogy több lett (nem is igazán több, inkább lágyabb és más) illetve a hangszerek is élénkebbek lettek. Összességében olyan volt mintha, egy fokkal közelebb került volna hozzám a zene. Mintha egy fátyol lekerült volna az egésztől, mint amikor benyitsz egy szobába, ahol szól a zene. Ez abszolút nem volt rémes, bár elektronikus zenén volt, így lehet hangszeres (élő) zenén rémes lenne, de az kábeltől függetlenül az.
-
-
Squirrel
őstag
válasz
BBéci #158926 üzenetére
Akusztika javítása most jön még csak 🙂 két hete költöztünk. Leadom a rendelést a subokra, hátterekre, amíg ideérnek, kitalálok valamit. Elvileg vagy a dobozokat kéne előrébbhozni, vagy mögéjük szivacsot vagy hasonló anyagot és amennyire csak lehet, rátolni? Vagy rosszul tudom?
-
Squirrel
őstag
válasz
BBéci #158898 üzenetére
Köszönöm, próbálok akkor egy tesztelést összehozni.
Másik kérdésemről kinek mi a véleménye? Ha adva van egy EU-s csatlakozószabványú elosztó/szűrő (Supra Mains Block MD06 MK3 hozzá LoRad 2.5 kábellel - ennek a vége EU-s villa) azt jószívvel csatlakoztathatom a svájci szabványú fali dugaljhoz egy normál, egyszerű 2000 ft-os dugalj-átalakítóval? Van ennek veszélye/hátránya?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- Mesterséges intelligencia topik
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged