- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
schnepf
újonc
válasz
Karel666 #30190 üzenetére
Köszönöm, a választ. Most nem szeretnék milliós nagyságrendet költeni rendszerre, így lehet a használt piacon kell körbenézzek. Azt viszont megkérdezném, hogy 35-40 nm-re miért lenne kevés egy Denon x2400? 2 éve ugyanitt, egy kisebb, Denon X520BT üzemelt, proson hangfalszettel, de nem éreztem, hogy kevés lenne.
-
Quetz
őstag
válasz
Karel666 #11554 üzenetére
Érdemes lehet még megkeresni az SVS hazai forgalmazóját. Adnak némi kedvezményt ha két subot veszel egyszerre, illetve ha egy éven belül rájönnél, hogy kevés a sub, akkor cserélhet nagyobbra és csak a különbözetet kell kifizetned. Ilyen feltételek mellett szerintem nem tudsz mellényúlni náluk.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Karel666 #8645 üzenetére
”teljesen egyet értek, hogy egy adott összegből hangra a nagyobb méretű hangfal szól nagyobbat, jobbat”
Na azért ezt ne terjeszd. Ugyanabból a keretből gazdálkodva egy kisebb méretű dobozzal jobb hang érhető el,mivel legalább 1 vagy 2 kategóriával jobbat lehet venni kisebb méretben.
Továbbá: a “bögrék” mint átfogó jellemzés használatos itt a fórumon,de nagyon nem mindegy,hogy az a bögreszett 100e-ért tartalmaz BD lejátszót,egy 5/7 csatornás erősítőt és egy olyan sub-ot aminek az “erősitője” a központi egységben van vagy pl. kerül 3-4-500e-be és a “gonosz nevesebb gyártó” kisporolta a BD lejátszót,esetleg még egy HM erősítőt is venni kell hozzá mert az is kimaradt a szettből és a sub erősítőjét is a sub-ba tette.
pár hsz-el korábban írtam a gyártási költségekröl és a fogyasztói árakról,olvass vissza és talán érthető lesz miért nem ajánlott az egyik bögreszett míg egy másikra már mondható,hogy “vedd meg nyugodtan”.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Karel666 #8446 üzenetére
Mivel nem jött link, rákerestem (bárki megteheti). Szerintem ebben a minőségben kezdődik az elfogadható teszt.
Persze ha egy "hozzáértőt" kérdezel, akkor vagy figyelmen kívül hagyja a kérdést, mert őt nem lehet ilyesmivel megingatni a hitében. Ha kicsit harciasabb, esetleg nem annyira biztos a hitében, akkor beleköt abba, hogy rosszul választották meg a közönséget, és ő biztosan megmondta volna, melyik-melyik, mert ehhez szükség van egy olyan gyakorlatra, edzettségre, ami keveseknek adatik meg.
Aztán vannak, akik részt vesznek az ABX teszteken, elbuknak az ABX teszteken, és utána figyelmen kívül hagyva az eredményeket folytatják a pénzköltést:
"John [a "hozzáértő"], on the other hand, has participated in a large number of blind tests over the past 28 years, and has discovered that it is "extraordinarily hard to produce anything but a statistically null result." In the end, he has concluded that if so-called objective testing lets you down, it is best to follow Stereophile founder J. Gordon Holt's strategy and judge equipment by how it sounds playing real music in real time."
Ezzel a hozzáálllással nehéz vitatkozni.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Karel666 #8429 üzenetére
A parasztvakítás a tömegeknek szól, itt másról van szó. Az audiofil világ egy sokkal kifinomultabb modell alapján működik. Ebben a "hozzáértők" a gyártók hathatós közbenjárásával elhitetik önmagukkal és egymással, hogy vannak termékek, amit csak a kiváltságosok, a képzett fülüek tudnak értékelni. Így két lehetőséged van. Vagy meghallgatod, és beismered, hogy te bizony egy szőrös fülü paraszt vagy, és nem hallod a különbséget. Vagy csatlakozol, és bólogatsz, hogy igen, tényleg fényesebb a hangja az ezüstkábelnek, és szebb a színpadképe a hatosfonással készült tápkábelnek.
Ahogyan minden áltudománynak, ennek a közegnek is az az ismérve, hogy a különbségek mérhetetlenek, és szakszerű AB tesztelést pedig nem végzik el. Érdekes például audiofil hangfalak tesztjeit olvasgatni (ezeket a gyártók erősen szponzorálják). Általában önmagában tesztelik az eszközt, legfeljebb egy másikkal hasonlítják össze, ami tipikusan nem ugyanabba a kategóriába esik (olcsóbb, drágább, kisebb, nagyobb). És a konklúzió szinte mindig az, hogy a tesztelt példány jó ár-érték arányú, alig marad le a sokkal drágább eszközök mögött.
Beszélgettem nemrég egy high-end egyedi hangsugárzókat gyártó cég tulajdonosával, ő mesélte el a tapasztalatait annak a néhány alkalomnak, amikor egy-egy audiofil vállalta, hogy megpróbál különbséget tenni hangszórókábelek, tápkábelek közt. A tanulság röviden: nem tudtak. A vicc az, hogy például a tápkábelek legendáját egyetlen délután alatt el lehetne oszlatni, de valahogy senkinek sem akaródzik ezt meglépnie, az audiofilek ellenérdekeltek, a nem-audiofileknek nincsenek meg a megfelelő termékeik hozzá.
-
válasz
Karel666 #8429 üzenetére
Abban a mértékben, ahogy egyesek beállítják, igen, parasztvakítás. Félrevezetés, ferdítés, marketing is közrejátszik. Soha, senkinek nem sikerült sem méréssel, sem hiteles vakteszttel igazolni, hogy tápkábelek okozhatnak, okoznak hangi különbségeket. Amit meg emberek "hallani" vélnek, annak sokszor semmi köze a valósághoz, az eszközök tényleges hatásához. Igazi tesztelés nélkül, hihetetlen mértékben közrejátszik a psziché, és ezt a marketing pontosan tudja, és ki is használja. Nagy mértékben erről szól a hifi-házimozi üzlet.
A legtöbb ember nem tesztel, hanem beteszi pl. a "jobb" tápkábelt, és az addig olvasottak, meg az önigazolás tudat alatti hatása - és még sorolhatnánk a tudat-befolyásoló okokat - miatt akkor is "hallanak" valami különbséget, amikor az ég világon semmi sincs. Ez van, ilyenek vagyunk, akkor is, ha ezt nagyon sokan nem képesek felfogni, megérteni és elfogadni. -
BBéci
legenda
válasz
Karel666 #8429 üzenetére
A tápkábelek egyértelműen hatással vannak a hangminőségre, aki mást állít, az nem mond igazat.
Viszont nem minden esetben egyforma mértékű a hatás. Lehet egészen apró, csak gyakorlott fülek által hallható és drámaian nagymértékű is. Függ a készülékektől, kábeltől, a helyi áram tisztaságától, zavarmentességétől.
Belépő szinten csekély a jelentősége, de azért érdemes foglalkozni ezzel, legalább kipróbálás erejéig. Aztán el lehet dönteni, érdemes-e erre pénzt áldozni. -
válasz
Karel666 #8408 üzenetére
Erről soha nem fogsz találni hiteles magyarázatot, indoklást, tanulmányt vagy mérést. Nincs ilyen. És sikeres vakteszt sincs, tehát ahol meg tudták volna különböztetni egyiket a másiktól. Viszont az ellenkezőjére van példa, nem is egy. Itt egy teszt, amit olyan hifistákkal készítettek, akiknek többsége állítja, hallják tápkábelek különbségeit. A végeredmény 49%-os találati arány, ami megfelel a pénzfeldobás fej vagy írás valószínűségének.
-
törölt tag
válasz
Karel666 #8050 üzenetére
Igen, így helyes!! Bekötni szigorúan tilos!!!
Ezen a képen a jobb oldalt Onkyo felirat felett van két négyzet egymásban az a kettős földelés jele az elektromos gépeknél-készülékeknél és az ilyent nem szabad földelni. -
arcitec
addikt
válasz
Karel666 #7214 üzenetére
Már nem először olvasok itt az ONKYO hűtésről és nem is igazán értem, ja és csak ONKYO semmi más.Az enyémen 4 ohm hangfalak vannak és az erősítő 6 ohm-on ezerrel melegedett.Beállítottam az erősítőt a hangfalakhoz (4 ohm) és mondhatni épp, hogy langyos. Tehát szóba sem jöhet rá a plusz hűtés, mert minek.Passzív hűtésem van az A-400 on , de ott nyilván a beépített HDD okán 37 fokos a HDD így, passzív hűtés nélkül 45 fok fölé akár 50 fok közeli is lehetne. (amit bírna a HDD -papírfoma szerint- de jobb a békesség és sikerélmény a megoldás). Szóval, más erősítők nem melegednek? Az ONKYO tulajok a régebbi HDMI hibák okán nem túlaggódják a dolgot?
-
válasz
Karel666 #7203 üzenetére
Még mielőtt az ajánlások hatására 19k/m árú Optimum kábelt vásárolsz, kicseréled a konnektort, a kismegszakítót és fali vezetéket, előtte én a helyedben letesztelnék normálisan egy "audio célra" eladott tápkábelt a rendszeremben, hogy hoz-e bármilyen valós javulást a saját viszonyaim között. (Például Kácsából lehet elhozni tesztre kábeleket letét esetén, de fórumtársak is szoktak kölcsönadni.) Ha ténylegesen hallható javulást hoz, és ezt egy vakteszt is megerősíti, akkor kell ezzel a kérdéssel foglalkozni. Addig felesleges pénzkidobás mindez!
De ha a kommentek alapján feltétlen késztetést érzel a tápkábel-cserére, például ez is bőségesen elegendő hozzá, hogy megnyugodjon a tudatod.
Dugónak meg például Audio Crast. Ez így még nem eget rengető költség, ennyit megér a pszichés nyugalom.
Többet már nem biztos.
-
BBéci
legenda
válasz
Karel666 #7203 üzenetére
Nem a keresztmetszet a legfontosabb szempont, persze az sem mindegy és a 0,75 valóban nevetségesen kevés. Az is igaz, hogy belépő szinten a tápkábel kérdés sokadrangú, viszont nem elhanyagolandó. Csakis kipróbálás után szabad bármilyet megvenni. Ha magad gyártasz kábelt, a csatlakozókra is fordíts figyelmet!
Vacak elosztó esetén is hallható a tápkábel által okozott változás, nyilván csekélyebb mértékben. Igazán jó eredményt csak akkor érhetsz el, ha a fali aljzattól a spéci, de legalább Kontaset elosztóig, majd onnan a készülékekig csakis hangminőségre kihegyezett madzagokat használsz. Még egy lépéssel feljebb a konnektort cserélheted, utána a fali vezetéket a kismegszakítóval együtt, majd onnan a villanyóráig. Egyesek szerint ez utóbbi is hatással van a hangminőségre.
Természetesen nem belépő szinten.(#7204) arcitec
Nagyon nem szerencsés, inkább gáz, ha az erősítő befolyásolja a rajta átmenő kép bármilyen paraméterét. -
BBéci
legenda
válasz
Karel666 #7200 üzenetére
Egy biztos, az elosztó általában befolyásolja a hangminőséget. Ha az fontos, ne használj master-slave és hasonló trükkökkel ámítókat.
(#7201) johnywalker
Nem merném kijelenteni, hogy "mindig", de az a jellemző. Éppen ezért állok értetlenül Sanci kijelentése előtt.
Erősítővel semmi szín alatt nem skáláztatnék. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Karel666 #7064 üzenetére
Hogy minden megfelelően működjön, illetve hogyan használta az előző tulaj (bár ez általában kideríthetetlen).
Az esetleges HDMI hibát így sem tudod kiszűrni, mert ezeknél típus/gyártási hiba miatt van (az Onkyo egy időben garidőn túl is ingyenesen javította, bár nem kishazánkban)
Szóval "vagy talál vagy halál"....
-
-
BBéci
legenda
válasz
Karel666 #4929 üzenetére
Egyik fórumtársunk sokáig Denon AVR-2809, utána AVR-3808 erősítővel - ami újonnan 400000 forintba került - használt Concept 6 szettet. A hangdobozok megmutatták a két erősítő közti különbséget, tehát a kb. 300000 forintos vas sem hozta ki belőlük a maximumot.
Még szép, hogy hatalmas különbséget hallasz. -
BBéci
legenda
válasz
Karel666 #4771 üzenetére
A Concept 6-hoz olyan kevés az a Yamaha erősítő, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly. Legalább RX-V679 való hozzá.
(#4770) antistati
Egyik sem, mert azok a számok kizárólag a csatlakozókra vonatkoznak, kábelekre nem.
A Star alap, belépő minőség, ezért belépő rendszerekhez nem rossz választás. -
windlord
őstag
-
törölt tag
válasz
Karel666 #4413 üzenetére
Mozira mozierősitő való, zenére sztereó. Bár nem éles a határ közöttük. De ha sztereó erősítőt veszel tutira hiányolni fogod a mélyeket. És van jó sztereó előadásmódú mozierősitő, minél régebbi nagyobb kategóriás annál jobb. Ez viszont az igényekkel ellentétben áll. Ezt kell mérlegelned.
-
válasz
Karel666 #4410 üzenetére
csak akkor, ha kihúzogatod (csak az a hangszórókábel legyen bedugva a hangsugárzóba, amelyik erősítőt pont használod, legolcsóbb de oda figyelést igényel, ne legyen zárlat és macerás is.), egyszerre nem szabad rákötni, vagy a hangsugárzó átkapcsoló, amit linkeltem az előbb...
már 30-40k-ból kapsz olyat ami lepipálja a mostanit...
-
Valkűr
addikt
válasz
Karel666 #4276 üzenetére
Már az elején is leirtam használtan 5.0 szett nem nagyon szokott lenni. Én még nem láttam, h valaki kompletten egyben akarta volna eladni. Erre lehet várogatni, de szerintem felesleges, mert nem sok az esély rá. A belinkelt szettek meg most elég jó árban vannak újan is.
-
-
Valkűr
addikt
válasz
Karel666 #4272 üzenetére
Az a baj, hogy szettben ritkán kapni használtat, általában vagy a front vagy a center és esetleg a háttereket adogatják el. Én a jobbakból 5.0 szettet használtan még nem is láttam. Dali C6 szett ha találsz, vagy a Lektor szett is használtan kijön ennyiből, újan 280 körül mozog most szettben. Vagy ha kapni még valahol a Mordantnak az Aviano szettje. Bár én ilyen helyzetben vennék egy jó frontot ami köré majd lehet később épitkezni. A leggyengébb láncszem az erősítőd lesz igy is...
-
Valkűr
addikt
válasz
Karel666 #4264 üzenetére
Szerintem a Bower történelmének legrosszabb hangú dobozai voltak....Nézz valami mást szerintem. Láttam már párban 50-60 ezerért is eladó darabokat.Mekkora összeget szánsz rá? Ezekhez a százalékokhoz biztos kell az álló frontsugárzó? Mivel hajtanád, mekkora térbe lenne etc..?
-
BBéci
legenda
válasz
Karel666 #2978 üzenetére
Az nagy baj, ha döng minden. Akkor jó egy házimozi rendszer és annak beállítása, ha nem is venni észre a szubládákat.
A tökéletes jelző alkalmazása hiba, mert olyanról beszélni belépő szinten kicsit nevetséges.Írtam cikkeket moziszobákról, annak berendezett nappalikról és amiket itt elmesélek, azok ezekből a tapasztalatokból fakadnak. Egyik helyen, egy nagy, 50-60 négyzetméteres nappaliban 4-5 millió körüli listaárú rendszer volt elhelyezve, kiváló készülékekből, bármelyiket szívesen elfogadnám, de olyan pocsékul szólt a cucc, hogy majdnem elsírtuk magunkat.
Ha annak a szobának egy kis részét, sarkát nevezed ki házimozinak akkor még valamennyire elfogadható a terved. -
BBéci
legenda
válasz
Karel666 #2976 üzenetére
JBL Arena 180, vagy a legolcsóbb Klipsch, ezeket ajánlottuk pár napja is.
(#2974) Melorin
Igen, kevés. Nálam a 22,5 négyzetméteres nappaliban múltkor két ELAC dolgozott, egy SUB 2070 és egy SUB 2050. Előtte Két SVS, szintén 30 centisek. Összehasonlíthatatlanul nagyobb volt az élmény, mint egy darab szubládával. Most REL S/5 az aktuális tesztalany. -
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Karel666 #2761 üzenetére
Rendeltem már több külföldi oldalról, hogy most az amazon pont köztük volt-e már nem emlékszem. De általában PayPal vagy bankkártya kell hozzá, aztán kész. A szállítási költség még hozzájön, ez USA-ból kb. 5-10k Ft. Szóval igen, egyszerű. A garanciális ügyintézés kérdéses, hogy helyi szervízbe viheted-e, vagy vissza kell küldeni.
-
BBéci
legenda
válasz
Karel666 #2751 üzenetére
Nem kaptam fel a vizet.
300000 forintból, új alkotóelemekből, lehetetlen olyan hangrendszert összeállítani, ami akkora légtérben kielégítő házimozi hangzást tud előállítani. Leírtam a követelményeket.
A lehető legnagyobb méretű hangdobozokból kellene válogatnod, amik viszont, ha olcsók, nem teljesítik a hangminőségi elvárásokat.
Klipsch szettet ajánlok, azok extrém magas érzékenységűek, ezért kisebb erősítő teljesítménnyel képesek nagyot szólni. -
BBéci
legenda
válasz
Karel666 #2748 üzenetére
Amiket linkeltem illetve írtam, azokkal érzékeltetni akartam, mennyire nulla egy akkora helyiségbe a szett, amit kinéztél. Arra kérlek, csak ezt a szempontot vedd figyelembe.
De tudod mit, vedd meg a Yamaha/Polk összeállítást, tapasztald meg saját füleiddel, miről beszéltem fél órán keresztül! -
BBéci
legenda
válasz
Karel666 #2745 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy mennyibe kerül és kezdő vagy csúcskategóriás, hanem a méretek, a teljesítmény számít. A frontokban 2-2 db 18 centis hangszóró dolgozik, a szubládában 2 db 30 centis mozgatja a levegőt.
Ha egy ilyen pont jó 22,5 négyzetméterben, akkor milyen lehet 65-ben? Elárulom, nudli.
Összeadtam, 2,35 millió amit linkeltem, plusz kábelek, elosztó, no meg a lejátszó, az még majdnem 2 guriga. -
BBéci
legenda
válasz
Karel666 #2741 üzenetére
Nálam a 22,5 négyzetméteres szobában most ez a rendszer üzemel: [link], [link], [link], [link], [link].
Cseppet sem sok, szívem szerint erősítőből másikat, combosabbat választanék.Értsd meg, hogy a helyiség mérete meghatározza azt, mekkora teljesítmény és mekkora membránfelület szükséges. A belépő kategóriás eszközök képtelenek teljesíteni a támasztott követelményeket.
Esetleg az olcsó kategóriában népszerű Hivi, vagy valamelyik testvérmárkájának hangdobozaival érdemes próbálkozni, de erősítőből kevés pénzért nem kapni olyat, aminek elegendő lenne a teljesítménye.
A belépő kategóriás eszközök átlagos, 20-25 négyzetméter közötti szobákba valók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest