-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hcs57
addikt
válasz
windlord #80138 üzenetére
Írod:
"A bejövő fázis és nullát be kell kötni egy kombinált túlfesz levezetőbe (T1+T2), innen a földelésre kell kötni.
A rákötött fázist visszük innen egy fi-relébe (életvédelmi relé), onnan a kismegszakítókra.
Nulla a T1+T2 -ből a nulla sínre és onnan ki az áramkörökre.
T1+T2 -re kötjük még a földelést és járatjuk rá a földelő sínre és megy ki az áramkörökhöz."
A nulla nem megy a Fi relébe? Akkor mihez hasonlítja a fázis áramot?? -
válasz
windlord #77034 üzenetére
Bármelyikre lenne értelme váltani ezek közül a HK ról.
Én Yamahák hangzását szeretem de JBL-t nem ismerem . Szerintem az A2A nem éri meg az RX-6VA-hoz, nem igazán "A" széria.
Ha Yamaha akkor én az RXV6A-t venném átlagos, de nem rossz erősítőazért az árért, nem rég adtam el egyet.
Ha kicsit feljebb akarsz akkor A Marantz 60 inkább, bár sajnos 400 ezerért nem kapta meg az Audyssey XT32-bemérést,ami gáz.Ha használt játszik akkor van fent itt az aprón 400 alatt kettő darab Denon-4400H vagy embe-nél egy 4500 H és egy Yamaha A3060. Nekem 3070 volt, imádtam, nem ilyen kamu Aventage cucc, mint az A2A .
Az egyik legjobb erősítőm volt és az már felső szériás vas.
A Denon 4500 is hasonló szint, jobban jársz ezekkel ha használtban is gondolkodsz, de természetesen rizikósabb a garancia miatt. -
polcsa
aktív tag
válasz
windlord #16880 üzenetére
lakaseloszton?
Tehát elég csak közös fázison lenniük vagy közös kismegszakító kell neki?
Mert nálam helyiségenként külön kismegszakító van.És hogy működik, bedugod és egymásra találnak?
Ja, és stabil?Akkor Sztenn kollégának ez lehet a megoldás, stabil, széles sávú kapcsolat a pc és egy mp vagy egy tv-okosító között.
Meg nekem is... -
BBéci
legenda
válasz
windlord #13090 üzenetére
Az autóhifis célra tervezett és gyártott kábeleknek más, magasabb követelményeknek kell megfelelniük, mint a szobaiaknak. Ugyanis egy autóban olyan mechanikai és elektromos hatások érhetik a vezetéket és a rajta haladó jeleket, amik egy lakásban szinte sosem fordulnak elő. Tehát inkább jobb minőségűek, mint rosszabbak.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
windlord #13090 üzenetére
Szerintem tök mindegy, hogy egy kb. 1.500-2.000Ft/10m kábelre Hama vagy egyéb márkanevet nyomott a "kiskínai" a gyártósoron és szerintem az is teljesen lényegtelen, hogy az MM "autóhifi" kábelként árulja (vagy ez csak kocsiban "működik"!!??) .... szerinted van ezek között bármi különbség is a fentieket (és az esetleges márkanévből adódó árkülönbségeket) leszámítva .... !!??
-
törölt tag
válasz
windlord #13085 üzenetére
Egy okot mondj amiért kamuznék ezzel kapcsolatban.?Mégegyszer leírom: "Bármelyik MM-ban fellelhető. Ha nem hiszed járj utánna..
Egyébként meg ahogy Nemir is mondta teljesen lényegtelen, csak azért írtam le a tapasztalatom, hogy más ne járjon így, mivel ezek a kábelek erősen romboló hatásúak a hangra..
-
törölt tag
válasz
windlord #11506 üzenetére
Van jó HDMI kábel és van egy kicsit rosszabb. Teljesen releváns a digitális adatfeldolgozás, mert a sávszélesség és a jó kontakt (érintkezés), meg a kábel anyagának minősége is számithat valamit... Aztán sok pénzért lehet venni éppen hogy jó kábelt és jóval olcsóbban jóval szebb képminőséget nyújtó kábelt is vehetsz.
-
johnywalker
őstag
-
amtibacsi
aktív tag
válasz
windlord #9902 üzenetére
Sajnos csak a Yamaha RX-V359-hez kapott "bögrék" mellé vennék egy jobb centert. Az igazi az lenne, ha el tudnám adni az egészet és venni egy komolyabbat. Cserére nem nagyon számíthatok, mert ki az aki a jobb rendszerét elcserélné egy gyengébbre
Első lépésként gondoltam a centerre, aztán gyűjtés és jöhet egy jobb front pár, majd a hátsók és a végén egy erőlködő. Most olyan 20-30 közötti center jöhetne szóba, esetleg a duplája de akkor frontokkal együtt. Szegény ember vízzel gőz
Egyébként filmre nem olyan rossz, de zenére még az autóm is jobb
(igaz, az tényleg nagyot szól, voltam vele versenyen is)
Egy érdekesség: kaptam egy pár Jamo 170 stúdiót. Gondoltam, most aztán mehetnek a "bögrék" a konyhábaNem akartam elhinni, de hangban nincs különbség
Most éppen tuningolom a Jamot (hangváltó, kábelezés, merevítés, tömés) Azt olvastam, hogy ugrásszerű lesz a javulás
Hiszem, ha hallom
-
Valkűr
addikt
válasz
windlord #7411 üzenetére
Mar nem a sub a téma. A téma az azonnali ajánlás ugy,hogy kozben lehet felét nem is hallotta. Nyilvan a tippet,tanácsot csak Olyan embertől fogadom el aki valoban hallotta, ismeri mind amit ajánlott es nem csak a hasára ütött. Ha azt irja igen hallotta őket akkor sokat segitett és megfogadom a tanácsait. De tudom, h sokan ugy ajanlanak dolgokat hogy felét még csak nem is ismerik. A bizonytalansagom szeretnem eloszlatni. De elmondom miből inult ez az egész.
Olvastam teszteket, mert gondoltam befektetek egy gyári új sub vásárlásba olyan 100 ezres arsavban. A JBL volt az egyetlen ebben a 130 ezres kategoriaban amiről ennyi jót irtak. Ez gyanut keltett bennem es arra voltam kivancsi hogy ebben az árszegmensben valóban ez lenne az egyetlen sub ami ennyire jó. Ezért tettem fel az első kérdésem.
Nyilvan itt azok véleménye a mervadó akik hallották a szóban forgó darabot és mást is hasonló arszegmensben. Az nekem nem segítség ha valaki az ár miatt irja hogy X jobb mint a Jbl csak mert latja hogy drágább akkor biztos jobb mert magasabb katba tartozik, mert ugye tudjuk ez nem mindig fedi a valóságot. Szóval ennyi roviden a történet. Ezért lovagolok a témán és mert nemigen van lehegosegem itt ennyi subot meghallgatni.
-
fehér_ember
addikt
válasz
windlord #6628 üzenetére
Csak meghallgatással lehet eldönteni.
Nálam meghallgatás útján pl. az állványos zárt dobozom alatt a tüske rosszabb végeredményt hozott mélyek szempontjából mint a "puhább" alátámasztás. Ezekután én a magam részéről egyből el is vetettem a zárt szubom gyári "gumiszerű" lábainak lecserélését. -
válasz
windlord #5447 üzenetére
"Nekem egy alap Kontaset -em van. Bőven jobb mint a piaci, de semmi előnyét nem hallom."
Nyilván nem hallod, mert nincs is. Nem javít, nem ront a hangon. Nekem is az van, teljesen megfelelő. Igényes összeszerelés, minőségi anyagok, de aki hangi előnyökért venne olyat (és normálisan tesztel!), az csalódni fog. De simán nyújtja azt a minőséget, amit egy "audio-video"-célra árusított, emiatt túlárazott, sokszoros árú elosztó.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
windlord #5348 üzenetére
....na àlj....nem utàlom a JBL-t,csak az “utolsò jò hangù” dobozaik a Studio 5xx széria volt.... (a megfizethetõ kategòriàban)..... én csak azzal nem értek egyet mikor egy belépõ kategòriàs doboz kerül “tùlmisztifikàlàsra” csak amiatt a pàr betû (és pàr tesztnek tûnõ PR cikk) miatt,amit ràírtak .... de ez több màrkànàl is így van,nem egyedi eset .... az adatlapod meg nem néztem, ezért “örültem” a - bàr nem relevàns - de informàciònak....
Joshi:
....szerintem tönkrement.......kellene keresni egy szervízt és....“tàvjavítàssal” szerintem itt a fòrumon sem sokan foglalkoznak ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
windlord #5334 üzenetére
.... a kérdés vs válaszból nem úgy tűnt .... más típusra meg nem volt kérdés ....
..... a Polk + egy normális(abb) sub jobb vétel lehet bármelyik “gyártóhoz” .... és mégegyszer: mindenképp hallgassa meg a vevő....! ő fog fizetni érte .....
Sanci38:
....de itt JBL Arena 5.1 volt a kérdés azt meg 200 alatt még nem láttam .... a Polk meg cca 120 + egy normális(abb) sub is belefér,mint a JBL sub-ja .... de természetesen kizárólag vsz ....! -
-
Valkűr
addikt
-
BBéci
legenda
válasz
windlord #4036 üzenetére
Bajt nem, de botorság más kábelt használni centernek, mint frontnak. Az kétségtelen, hogy belépő szinten majdnem tök mindegy, de nem akkora plusz költség, hogy ne érné meg egyforma kábelekkel csatlakoztatni a hangdobozokat. Általában 1 méteres darabról van szó.
Tesztek tömkelege bizonyítja, hogy ugyanannak a gyártónak az azonos márkájú, de különböző vastagságú kábelei másképp befolyásolják a hangot. -
vendingo
veterán
válasz
windlord #3767 üzenetére
Na meg anyagilag is jobban megéri, mintha egyenként vadásznám össze a szettet.
Ezek a kiszemeltek:
Castle Knight 5 Prémium 5.0
Dali Lektor 6/2/LCR
Castle Conway 3 5.0
Dali Zensor 5/1/VocalNekem már régóta a castle szimpatikus, de kikérem a véleményeteket, hogy szerintetek melyik a tuti?
Az erősítő még mindig x2000. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
windlord #2891 üzenetére
(#2891) windlord
Teljesen félreértettél. Na mindegy is ... rock-ra mozira írtam, hogy jó a JBL "egyéb zenehallgatásra" ajánlottam más típust. Ne volt szándékomban, hogy téged és az ES dobozaidat megbántsam.
(#2892) Szabikaa20
A hang minőségét nem (kizárólag) a hangszórók száma határozza meg. Az Arena-nál sem azt írtam, hogy a 170 sz@r, a 180 meg OK, mert abban több a hangszóró, hanem azt, hogy maga a típus nem ér annyit, van (szerintem) jobb választás hasonló árban. Természetesen ízlés és utánajárás kérdése is, hogy nem csak az ismert/hájpolt márkanevek közül választ valaki.
Egy kérdés: ha valami nagy és sok benne a hangszóró, az akkor eleve jó?
(#2894) Sanci38
Annyit fűznék hozzá, hogy az Arena 170 és a Castle/Roth páros között is kb. olyan különbség van, mint a Taga/Eltax és az Arena között. Amit próbáltam érthetően leírni, csak valszeg nem jött át másoknak ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
windlord #2884 üzenetére
Csak annyit fűznék még hozzá, hogy menj el és hallgasd meg élőben, azokat a típusokat, amit "nem ajánlottam" a JBL helyett zenére és meghallod (talán) a különbségeket.
Nem csak fórumokon kell(ene) "virtuálisan ismereteket szerezni", hanem el kell(ene) menni megnézni/meghallgatni/kipróbálni dolgokat, hogy tudd más(ok) miről beszélnek. Ha nincs valós összehasonlítási alapod, akkor nincs is értelme véleményt formálni valamiről.
Javasolnám itt zárjuk le, ne offoljuk szét a topikot. Én is leakadok erről.
(#2885) Szabikaa20
100% egyetértek Sancival, Taga-t semmikép. (már ha szabad ajánlanom bármit is) Korábban írtam pár opciót, ha érdekel olvass vissza. (aztán vagy megfogadod/meghallgatod vagy nem)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
windlord #2873 üzenetére
Akkor írok egy egyszerű EU-s példát, hogy megértsd:
pl. 1L termelői tej átvételi ára 50 Ft körül volt/van. Ebből a multik 2kg/2L terméket állítanak elő (tejzsír, tejfel tejszín, savó stb. minden feldolgoznak), tehát ha részletesen nézzük, akkor 25Ft/L áron jönnek ki. Te mennyiért veszel a boltban 1L tejet?
A luxusautós példára még annyit, hogy pl. a VW Golf jelenlegi szériája és az Audi TT jelenlegi szériája, alapjaiban megegyezik, csak a "lemezeket hajlítják máshogy" technikailag megegyeznek (azonos motor és felszereltség mellet), akkor miivel magyarázod az árkülönbséget? Azzal, hogy az egyik VW a másik Audi?
De ez az arány a gyártás minden területére igaz. Igen ki kell termelni a munkaerő költségét is, éppen ezért gyártatnak sokan a távol keleten, de ettől még nem nem használnak fel drágább/minőségibb alkatrészeket, hanem a nagyobb profit a cél. Ezek kőkemény üzleti vállalkozások, nem jótékonysági szervezetek.
Hidd el van rálátásom, ezzel foglalkozom 15 éve.
De ne offoljuk szét ezzel a topikot, hiszel amit hiszel .......
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
windlord #2871 üzenetére
Szerinted lehet, hogy el kellene érnie, a 30-45%-ot, de sajnos ez a Való Világban nem így van.
Szerinted a gyátók azért gyártanak, hogy neked a "legjobb" legyen vagy profitot termeljenek és "örüljenek a részvényeseik"?
(megjegyezném, ha "évekig dolgoztál gyártásban", akkor tudnod kell(ene), hogy egy pl. 15 millás luxusautó gyártási költsége is csak 2-3 millió Ft, a többi a haszon és járulékos költség, de továbbá beletervezik az árba a "selejtköltséget" és a "garanciásdíjakat" is, amivel még számolhatsz.
Szóval "Welcome to the Desert of the Real!"
-
canniball
nagyúr
válasz
windlord #2701 üzenetére
Ja hogy az is JBL! Azt hittem PA, így már értem miért nem találtam... Majd körülnézek pénteken.
Norbi 72!
Köszi, azt valóban nem olvastam. Oda nem merek benézni, mivel örülök ha valami olcsóbb komponensekre be tudok nevezni, amik többet ígérnek az egybecuccoknál.Ezért is jöttem ide belépő szintre.
-
BBéci
legenda
válasz
windlord #1663 üzenetére
Az erősítő leengedi, ameddig a mérése alapján elfogadhatóan szól, de a gyakorlatban számtalanszor bebizonyosodott, hogy a 80 hertzes vágás az optimális. Ebben a cikkben is ugyanezt olvashatod.
-
Johnny198612
tag
válasz
windlord #1349 üzenetére
Erről a Van Damme kábelről tudnátok valami bővebbet mondani? Tényleg jó?
Nekem a fenti Denon + Warfi front szettnél, ha jól értem egy hangfalnál az egyik végét a csiptetős csatiba kéne betolni, míg a másik végének bi-wirenek kéne lennie. Van ilyen verzió belőle, ami méretre is passzolna?
Nem teljesen világos még nekem ez a biwire kábel, hogy kell ezt elképzelni. Ilyen esetben egy végről, vagy csiptetős esetén végülis két csatiból jön ki egy hangfalhoz a kábel, aztán a másik végén pedig 4 fele válik? A két szál különböző vastagságú?
Köszi szépen előre is. Bocs, hogy megint lámázok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Google Pixel 8A 128GB 12 hónap garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest