- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
válasz
#07708416 #49685 üzenetére
Én is optikán keresztül küldöm a jelet az erősítőnek. Semmi gondom nincs vele.
Mondjuk nekem házimozi erősítőm van. Filmeknél és koncert felvételeknél max DTS hangom van.
Zenét pedig Flac-ban hallgatok winamp-al.Használnám a hdmi-t is csak ott a tv állandóan leválasztja magát aztán vissza. Ez pedig azzal jár, hogy egy pillanatra elsötétedik a kép a számítógépen és megakasztja a játékot vagy a netezést.
Ha valakinek van ötlete a fenti problémára, ne tartsa magában!
-
BBéci
legenda
válasz
#07708416 #49660 üzenetére
Borzasztóan rosszul látod a helyzetet.
Egyáltalán nem lesz olyan a hangminőség optikai kimenetről, mint ami egy Vincent, vagy hasonló sztereó erősítőhöz passzol.
Te mesélted, hogy nem vagy járatos a témában, mégis bőszen ellenkezel. Tehát felesleges volt ide jönnöd tanácsért. -
válasz
#07708416 #49669 üzenetére
Ja hát ezen nem kell meglepődni, nem vagyunk egyformák! Nekem is van olyan barátom aki csak tápkábelekre elköltött millió felett, az elektronika nála csak is egy McIntosh MC312-nél kezdődik ami majdnem 3 Milla és ha ehhez nézem az említett Vincent vagy Cambridget akkor azok tényleg belépő kategóriásak, de az már egy másik kategória és szint...ez egy olyan hobbi, hogy itt tényleg határ a csillagos ég, és nagyon eltudnak szaladni a pacik😁
Egyszóval nem mindegy mihez mérjük a belépő-közép vagy felső kategóriát👍 -
Csabroncka
addikt
válasz
Ezen fölösleges megsértődni, ugyan az mint az autónál! A nép java alsó vagy max alsó középkategóriás autókat hajt >>
A 3-as BMW amivel igen sokan rohangálnak egy középkategóriás autó -
Quqesz
nagyúr
válasz
Ne próbálj ezekben a dolgokban rációt keresni.
ahány ember annyi féle dolgot fog mondani főleg a saját ízlését figyelembe véve. Fogj egy jó minőségű gyári cd-t és irány a bolt, hallgatózz. Ami megfog vedd meg. Nekem így lett a CA. (yamaha, marantz, denon, onkyo mellett persze az akkori rászánt összeghatárban)
És főleg figyeld az akciókat(most lesznek raktárkisöprések(ne kelljen annyit leltározni). Én így vettem 50%-os kedvezménnyel az enyém, így egy magasabb típusszámút tudtam venni(CA 350 av fért volna bele, de így lett az 540-es) -
Quqesz
nagyúr
válasz
#07708416 #49658 üzenetére
Sztem te már eldöntötted nagyjából a sztereo vonalat és nem döntesz rosszúl. CA, Nad, Vincent, Arcam, Luxman, Rotel? vonalon indulj el(lehet még ajánlanak pár igazán jó minőségű hifi erősítőt). Ha a hang minőségét nézed előrébb fogsz járni, mint egy AVR-el a te igényeidhez mérten (nem rosszak azok sem, de ez sztem már egy magasabb kategória lesz). Ha megvan az erősítőd csapd a hónod alá és ahol tudsz hallgass meg minnél több hangfalat, aztán amelyik a legjobban bejön vedd meg.
-
BBéci
legenda
válasz
#07708416 #49658 üzenetére
A lejátszód tudásának maximumát HDMI kimeneten kapnád meg, ráadásul optikain nem mennek ki az előbb említett veszteségmentes tömörítésű formátumok.
Közvetlen összehasonlítás híján csak tippelni tudok: kétlem, hogy az imént felsoroltak bármelyike adna olyan hangminőséget, mint az a Vincent. -
-
BBéci
legenda
válasz
#07708416 #49643 üzenetére
Az említett sztereó erősítők hangminőségét tutira nem kapnád meg a 4000-es sorozatú Denonoktól, drágább pedig nem férne bele a keretedbe. Hacsak nem 8-12 éves használt nagyvas.
Azokkal értek egyet, akik sztereó vonalra próbálnak terelni, viszont felmerül a kérdés, mivel játszod le a filmeket és a zenéket? -
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
#07708416 #49624 üzenetére
Amennyiben fontos a zene, semmiképpen sem javasolnék belépő házimozit. Zenét hallgatva óriási hiányérzeted lesz úgy, hogy ráköltöd egy igen jó minőségű sztereó rendszer árát.
Én pont ebbe a hibába estem. Barátaim 4-500ezer forintból olyan zenei élményt varázsoltak a lakásukba ami után csak sóvároghatok a belépő mozi szettemmel.Sokat kérdezősködtem itt és hozzáértők azt mondták az X4000 hozná egy belépő sztereó minőségét zenére.
-
sinci01
aktív tag
válasz
Már ne haragudj, de elég badarságot mondanak Neked. 650-ből már kihozol egy jó házimozi szettet, szubládával, ami sztereóban is elfogadhatóan teljesít, ha hallgatsz zenét is mellette. Egy Spektor 6-al nem lősz mellé. A keretből futja már egy középkategóriás Denon erősítőre is, meg egy (akár használt) mélyládára is, és az 5.1 csak nem sztereó. Hidd el, a felsorolt filmekben is vannak kellemes hanghatások, amit a sztereó nem ad vissza, csak a surround.
-
mettek
addikt
válasz
Ilyen jellegű filmekhez sorozatokhoz valóban megfontolandó hogy kell e ssurround hangfal. Én ez esetben első körben egy középkategóriás házimozi erősítőt vennék 1 pár ffronthangfallal és egy szubot. Rz így már önmagában jó hangot es élményt fog adni a tv után. Illetvr ha kellően jó a front akkor így is úgy fogod hallani mintha középről egy centerből szólna a párbeszéd.
Aztán idővel meglátod hogy kell e neked hátsó hangfal is.
Mennyi lenne rá a keret? Illetve érdemes legalább hangfalból használtat venni ha van épp olyan hirdetve ami jó lehet mert így 30-40%-kal olcsóbban juthatsz hozzá és a hangfalnál meghibásodástól nem kell tartani.
Sztereó erősítőben is gondolkodhatsz amin van pl optikai bemenet. Itt az a kérdés hogy fenn akarod e tartani az esélyét a bővítési lehetőségnek vagy sem. Illrtve a sztereó erősítők nem rendelkeznek olyan szolgáltatásokkal mint pl a spotify támogatás, bluetooth, sok hdmi bemenet, hálózati funkció, okostelefonról vezérlés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest