- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
suvipityu81
lelkes újonc
válasz
azelsomillio #57530 üzenetére
Dali fazon mikro 4db Dali sub e9f,dali fazon lcr center.
-
DougButabi
tag
válasz
azelsomillio #57521 üzenetére
És a 10% érvényes az akciós termékekre is?
Tegnap telefonon akartam megkérdezni, de nem vették fel. -
konigjanos
senior tag
válasz
azelsomillio #57497 üzenetére
Van még abból a klipsch-ből? ha igen, tudható, hol?
-
BBéci
legenda
válasz
azelsomillio #57247 üzenetére
Használható, benne van a kezelési leírásában.
De a hangdobozok elhelyezését illetően vedd figyelembe a Dolby ajánlásait! A plafonra, nagyjából a hallgatói pozíció fölé szereld fel azokat! -
BBéci
legenda
válasz
azelsomillio #57240 üzenetére
"Akkor ez azt jelenti, hogy nincs olyan opció, hogy a bi-amp is és a front presence is megy egyszerre? "
Úgy értelmezem, hogy igen, azt jelenti.
De ez egyáltalán nem baj, mert a front presence értelmetlen, felesleges, sokkal többet árt, mint amennyit használ. A Yamaha "okossága", 20 éve ragaszkodnak hozzá, nem hajlandóak elfelejteni, kukázni. -
Beni2360
félisten
válasz
azelsomillio #57240 üzenetére
Ahogyan a képen is látod az "Extra SP2" és az 1 is a ZONE2-höz tartozik, te meg a szomszédban vagy.
-
BBéci
legenda
válasz
azelsomillio #57237 üzenetére
Az túlzás, hogy mindenképp, de ha van lehetőség a vastagabbra, akkor érdemes azt választani. Ha már megvan a másfeles, akkor maradjon.
Kábeleket nem vastagság, hanem a hangminőségre gyakorolt hatás alapján választunk. -
BBéci
legenda
válasz
azelsomillio #56868 üzenetére
Ha nem tévedek, létezik plafonra szerelhető Jamo Atmos hangszóró.
-
mpo
veterán
válasz
azelsomillio #56868 üzenetére
Integrated Conductive Feet (For use with S 809, S 807, or S 803 models only)
-
BBéci
legenda
válasz
azelsomillio #56865 üzenetére
Egyértelműen Jamo.
-
BBéci
legenda
válasz
azelsomillio #56863 üzenetére
A többi hangdobozzal azonos gyártó és típus a legjobb választás. Ha az nincs, akkor valami azokhoz nagyon hasonló. De így vaktában lövöldözve...
-
Beni2360
félisten
válasz
azelsomillio #56436 üzenetére
2. kérdésre: Hát összedugod a TV-vel a lejátszót és elindítasz egy 4K filmet magas bitrátával és ha megjelenik akkor valószínű, hogy tudja.
A 4K/60 fpsés a HDRaz már más tészta. Oda már komolyabb HDMI kábel kell. -
törölt tag
válasz
azelsomillio #56412 üzenetére
De épp azért kell a 24 Hz hogy tömöritetlen hang menjen ki (sőt: kimegy az 30 Hz-en is) ja és 4k-ról van szó, 1080p-n minden kimegy azt nem értem pont: miért butitanád csak optikára?
-
mpo
veterán
válasz
azelsomillio #56412 üzenetére
Médialejátszó->HDMI->AVR->HDMI->tv.
Mindegyiknek tudnia kell a 4K HDR-t, HDCP 2.2-t. Ha Dolby Atmos, a DTS:X is érdekel, akkor ezeket is ellenőrizni kell a lejátszónál és az AVR-nél.
A HDMI legalább Premium High Speed HDMI legyen.
Nem árt, ha a tv 120 Hz-es.
A Kodi úgy küldi ki a filmet, ahogy kell: FRAMERATE : 23.976 . -
törölt tag
válasz
azelsomillio #56409 üzenetére
Ha jobbra akarod cserélni akkor eleve kiesik a 2600,tehát árérzékenységtől függően 4000 vagy 4300 van kiválasztva, ps4 mellé tökéletesen elég a 4000 de a zidoo mellé ha kell a hdr és a tévé is tudja akkor bizony 4300 lesz a jó befutó, ha nem érdekel a hdr, ami ugyan nem hoz sztem +100 ezernyi nyereséget de magánvéleményem: ad pluszt de nem akkorát hogy 100 ezret költsek rá ha épp nem biztos az anyegin, és a 4000 hangban és bemérőben is jobb a 4300-nál. Ha zidoo-val használja valaki, tipp részemről: hdmi kimenetet álitsa 24 Hz-re és minőségben felveszi a versenyt a 60 Hz-el, feltéve ha a tévé is tudja kezelni a 24 Hz-et. PS4 más tészta, oda kell a 30 fps minimum
-
Rp526
aktív tag
válasz
azelsomillio #56395 üzenetére
Ha csak régebbi PS4es játékokkal játszol, ahol am sincs HD hang sem HDR.. akk mind1.
Ha cél a tömörítetlen hang, akk már az optika nem jó.
Viszont ha régi erősítőt veszel, ami nem engedi át a 4K-t és a HDR-t akkor az erősítő lesz elavult és a HDMI sem segít. Ha PS5-re akarsz majd pl. menni, ahol már sok játék 4K60 fps lesz, akkor egy régi erősítő nagyon vissza fogja fogni. Ha jól tudom a PS5-ön már önálló hangkimenet sem lesz, míg a PS4-en volt optikai hangkimenet. -
Morris
veterán
válasz
azelsomillio #56395 üzenetére
Optikán csak hang megy.
PS-nél szerintem HDMI kellene, de nem akarok butaságot írni, nincs tapasztalatom vele.Nálam úgy van, hogy a számítógépben lévő vga-ról megy a hdmi a tévébe és az alaplapról megy az optika az erősítőbe.
A tévére csak akkor van rádugva a kábel ha filmet szeretnénk nézni. De akkor az erősítő is hdmin kapja a truehd miatt.Kénytelen vagyok Így megoldani, mert a sony tévé valamiért mindig ébresztgeti magát aztán alszik.
Random időközönként elsötétül a kép a monitoromon és elmegy a hang is. Aztán visszajön.
Egyszerűen nem tudom miért csinálja. Évek óta ezzel küzdök.
A passtrough sem jó emiatt. -
mpo
veterán
válasz
azelsomillio #56393 üzenetére
Ha még nem tetted meg, olvasd el az összefoglalót.
Ha az X4000-t választod, akkor nem lesz jó hozzá az olcsó 5.0 plusz a szub.
A kábel is 1000 Ft/m, az is kell.
Médialejátszó meg van olcsóbb is, nekem jó a Minix Neo U9-H, pedig az nem is az olcsók közül van.Optikán nem megy minden, ami HDMI-n meg igen.
-
Morris
veterán
válasz
azelsomillio #56393 üzenetére
Ha számítógépről vagy média lejátszóról küldöd a jelet a tévének, akkor jó az X4000.
Csak a hangot told rá az erősítőre és annyi.
Én is így csinálom.
Így nem kell 4K/HDR képes erőlködő. -
gab1ka
senior tag
válasz
azelsomillio #56391 üzenetére
4k/30HZ-re képes az én olvasatom szerint.A 4100tól már nincsenek ilyen korlátok, de abból most én nem láttam eladót sajnos.
-
mpo
veterán
válasz
azelsomillio #56387 üzenetére
Itt összehasonlíthatod őket a Specifications részben:
[link]
Mit szeretnél nézni és hallgatni, mi lesz a lejátszó és mennyit szánsz rá?
FHD vetítő+vászon vagy 4K HDR tévé plusz médialejátszó, amiből választhatsz.
Ha ezt eldöntöd, akkor könnyebb a választás.
A tévé nem lejátszó, hanem megjelenítő! -
törölt tag
válasz
" Akkor nem kell “tartanom” attol, hogy a 4000 egy regebbi konstrukcio, mert meg ma is megallja a helyet?"
Hangminőség téren bőven megállja a helyét, pláne, hogy a legjobb Audyssey kalibráció van rajta a MultXT 32.
Viszont szolgáltatásokban közel sem hozza a mai erősítőket, ennek azért nézz utána.
Nincs 4K, HDR, Tidal stb.. -
Morris
veterán
válasz
Nincs HDR és 4K.
Ha ezek fontosak akkor ne a vedd meg!
Ez már nem mai erősítő. Ha tényleg fontos a hangminőség akkor nagyon jó választás. -
gab1ka
senior tag
válasz
azelsomillio #56381 üzenetére
Az X4000 elérhető 130ért éppen.Sztem egy 125-ös ajánlattal el tudod vinni.
-
BBéci
legenda
válasz
azelsomillio #56381 üzenetére
Amennyiben fontos a hangminőség, az X2600-at kihúzhatod, a másik kettő sokkal jobb. Én az X4000-et választanám, annyiért nagyon jó vétel.
-
junkpod
veterán
válasz
azelsomillio #8916 üzenetére
Egyetértek Becivel: a szerver nem lejátszó. Oda kell raknom a tv mellé, hangos a vinyo, hangos a ventilátor, bejövő hálózati kiszolgálás megakaszthatja a lejátszást, nincs infra...
-
BBéci
legenda
válasz
azelsomillio #8916 üzenetére
A célhardverek híve vagyok, nem szeretem az öszvér megoldásokat. A NAS legyen NAS, a médialejátszó pedig médialejátszó. Persze belépő szinten lehet kompromisszumokat kötni és leadni a minőségi igényekből.
-
antistati
tag
válasz
azelsomillio #8911 üzenetére
Nekem a Qnap 251 HDMI kábellel van összekötve a Denon 2200-es AVR el az egyik pajtásomnak pedig Yamaha 3040 es AVR el. Mind a kettönknek kiìrja a forrásanyaggal megfelelö jel nevèt legyen az akar True HD, DTS HD vagy akár Atmos. Èn a Qnapon lèvő Kodival zenèlek mozizok. Tapasztalat is mutatja hogy kiadja a jelet....
-
Norbi 72
veterán
válasz
azelsomillio #8871 üzenetére
Katt a nevemre.
-
antistati
tag
válasz
azelsomillio #8847 üzenetére
Nekem qnap ts-251- NAS van összekötve HDMI-n egy Denon 2200-el. Én meg vagyok vele elégedve, ATMOS hangokat is leszedi róla az erősítőm.
Filmeket kölcsönzök rajta, mozizok, adatot tárolok - tükrözök...
-
jeni
félisten
válasz
azelsomillio #8767 üzenetére
szerinted?
JAMO S 426 Álló hangsugárzó pár, fekete (1 pár = 1 doboz)
Tudtommal a hangfalakat mindig egyesével csomagolják.
-
BBéci
legenda
válasz
azelsomillio #8725 üzenetére
A hangdobozok, mélynyomók akkor képesek tudásuk maximumát nyújtani, ha az alátámasztásuk és az elcsatolásuk rendben van. Ez akkor valósulhat meg, ha a lehető legstabilabban állnak a helyükön. Ha bútorra helyezed, akkora pofont adtál a sz@arnak, hogy a fal adja a másikat.
Másik hibaforrás lenne a mélynyomó által keltett rezgések tévére és más elektronikákra gyakorolt hatása.
Tényleg feláll a szőr a hátamon, ha belegondolok.Bizonyára front firing-et akartál írni. Az ilyenekre írta Karinthy Frigyes: aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul.
-
BBéci
legenda
válasz
azelsomillio #8723 üzenetére
Fogalmazd át a kérdésedet, mert nem értem.
-
BBéci
legenda
válasz
azelsomillio #8721 üzenetére
Annál nagyobb ostobaságot hirtelen el sem tudok képzelni.
(#8718) Nemir Ombe
Szerintem hatalmas és valóságos csoda, nem hittem benne, de a tények meggyőztek. Döbbenet, amit művel a hangszórókkal, sőt, az erősítőkkel is. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
azelsomillio #8719 üzenetére
Gàz! Akinek kell a vegye meg.
(aki “időt akar spórolni” fizesse meg a árát
)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
azelsomillio #8707 üzenetére
Nem csak az “avr árára” céloztam,de ha ragaszkodsz a Jamo-khoz,akkor maradj ennél.
(nézz más “csomagokat” és kérj egyedi ajánlatot (több oldalon is lehet) vagy nézz körül külföldi webshopokban is,van jópár link ha visszaolvasol
)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
azelsomillio #8705 üzenetére
Vedd a 481-el csomagban az legalább új,garis,meg ha Marantz “hozna is valami pluszt” nem valószínű,hogy a Jamo-kon meghallanád.
....vagy megnézhetnél (hallgathatnál) pár másik “összeállítást” is hasonló árban.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
azelsomillio #8675 üzenetére
Azért mert nem fogyott annyira, mint a hazai forgalmazó szerette volna, ezért most "kisebb haszonnal" és akciós elnevezéssel adják.
Az "atmosphair technológia" lényegében egy jólhangzó marketig elnevezést takar.
Ha egy belépő szetthez nézel kábelt az Inakustik is jó lehet, vagy nézhetsz ilyeneket is [link] [link], ha "sok" kellakkor pedig pl. ilyet. Belépő szinten is kb ez a minimum, jobb meg szinte felesleges.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
azelsomillio #8671 üzenetére
Vagy ha “nagyot” szeretnél inkább pl ez [link] az 520-al. (de egy sub ehhez is ajánlott)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
azelsomillio #8671 üzenetére
Ha szettben gondolkodsz szerintem pl. ez [link] jobb választás. Igaz nem olyan “látványosan nagy” mint a Jamo szett,de olcsóbb és van hozzá sub (amit nem pótol/helyetesít a Jamo oldalába épitett hsz) ez. HK avr meg szerintem(!) kb. azt tudja hangban,mint az 520 vagy a 481.
De csak mint mindig “szerintem” ....
-
törölt tag
válasz
azelsomillio #8669 üzenetére
Csak akkor ha kell ARC és hálózati (pl telefon általi) szolgáltatás, és lejátszás.. ha nem kell akkor szerintem nem vesztesz a denonnal..
Mennyi és hol? Onkyoval is van? Szerintem azzal lehetne a legjob hangzást előhozni, de ez szubjektiv magánvélemény.. -
törölt tag
válasz
azelsomillio #8666 üzenetére
Igen a válasz mindkettőre.. és az optikai csak ARC nélkül kell és csak a tévé tunerének/USB-jének a használatához.
-
törölt tag
válasz
azelsomillio #8664 üzenetére
HDMI-n keresztül minden eszköz ràköthető. Sőt a PS4-et csak azzal érdemes.
-
törölt tag
válasz
azelsomillio #8430 üzenetére
Az említett "dobozhang" tipikusan a belépö kategória centereire jellemzö, borzasztóan rontja a hangképet, én is lecseréltem emiatt a centert egy komolyabbra. Denon 520-at használok, és nagyon megvagyok vele elégedve, szóval erösen ajànlott vas belépő kategóriában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Építő/felújító topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- TCL LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- Hardcore café
- Kerékpársportok
- Synology NAS
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest