- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
válasz
#45250816 #36634 üzenetére
De ezen a fórumon ez volt az utolsó hozzászólásom, mert nem tesz jót az idegeimnek sajnos.
17 nap tagság és 119 hozzászólás után, ez elhamarkodott kijelentés.
A Windows topikban voltam már agyalágyult, stb. ez nekem is sok volt, írtam a topikgazdának 3 napra kitiltották.
De ez nem az a szint, hogy fölhúzd magad, edződnöd kell.
A tagokat sem ismered, a tudásukat, múltjukat sem, lehet, hogy némelyikük szakmailag zsebre tenne, csak nem akar fél oldalt írni, hogy megmagyarázzon valamit.
Nyugodj meg. -
törölt tag
válasz
#45250816 #36634 üzenetére
Irjál csak egyelőre ne tanácsot adj hanem segitséget kérj.
#36636: Ja és belépőkben se rosszak a pioneerek. sőt volt kifejezetten ajánlott tipusok is voltak több évben, melyek tényleg jól teljesítettek, tehát ott se állja meg a helyét a "rosszabbak mint a többi" megállapításod, de ez legyen szubjektív.
-
törölt tag
válasz
#45250816 #36625 üzenetére
pedig hidd el nem rosszak a Pioneer-ek.Ma már Onky vette át a HM ágat.. Valamikor sokkal töb erősitőjük volt és sztereóban is jók (jobbak is mint a marantz, cambridge…(azokon túl is van élet, pl Arcam, Primare.. nem szólva a Naim, Trinnov árkákról) Látom nem hallottál még Susano-t(vagy LX 8x szériát,, de megkockáztatom: Lx58-tól vagy AVR201x típust hallanál, te lehidalnál, megváltoztatnád véleményed..
Sokat abszolutizálsz pedig kategorizálva vannak..BBéci: Írj légyszi 20000 Forintért HDR-képes médiajátszót, én nem találtam, pedig rajta vagyok.
-
BBéci
legenda
válasz
#45250816 #36619 üzenetére
"Sajnos a Pioneer erősítők sosem értek sokat."
"AV-erősítők közül általában filmre és zenére a Marantz erősítők a legjobb választások, persze egy bizonyos árig, utána már Cambridge Audio és társai..."
"úgyhogy ezt így nehéz eldönteni, és nem lehet biztosra kijelenteni"
Ennek ellenére úgy jelentetted ki, mintha nálad lenne a bölcsek köve.
Bocsáss meg, de ekkora marhaságokat már régen olvastam. -
-
Quetz
őstag
válasz
#45250816 #36606 üzenetére
A térbeli zenehallgatásra eredetileg a 4.0-át (quad stereo) találták ki, és nem az 5.1-et.
Szerintem szimplán technológia akadálya volt annak, hogy mono hangfallal indultak, amiből lett 2.0 majd surround sound és a mélynyomó. Tehát nem azért volt sztereó, mert az jobb, hanem mert technológia alkalmatlan volt másra. Mára viszont egyfajta fétis lett, hogy a zenét sztereóban kell hallgatni, miközben még mindig csak anyagi és technikai akadályai vannak a surround zene hallgatásának.
-
-
törölt tag
válasz
#45250816 #36605 üzenetére
Egy kis javítást végeznék:
A térbeli zenehallgatásra eredetileg a 4.0-át (quad stereo) találták ki, és nem az 5.1-et.
A Pink Floyd The Dark Side of the Moon blu-ray hallgatásakor amikor átváltunk 5.1-ből 4.0-ra rögtön hallhatjuk, hogy mennyivel ideálisabb inkább a kevesebb csatornaszám zenehallgatásra.
Sajnos a mostani koncert/zenei blu-rayek esetén nem igazán találkozunk 4.0 csatornás keveréssel...
-
arcitec
addikt
válasz
#45250816 #36597 üzenetére
Már bocsi , de neked van Atmos rendszered? Illetve már bocsi , de tudod miről szól az Atmos? Vagy valamit rosszul tudok. Csak azért mert zenét komolyabb rendszereken sztereóban hallgatnak,"csak" sztereó készülékeken. A mai jobb erősítőkben van a sztereó mellett pl Pure audió mód ami a lehetőségek elmélete szerint a leghűebben adja vissza a hangzást a 2 azaz 1 pár front hangfalakon.Véleményem és jelenlegi tudásom szerint az Atmos mozira lett kitalálva stb ...(nyilván valóan a cáfolhatóság lehetősége adott).
Atmos hangzás arra jó, hogy pl a padláson járkál valaki, illetve a fej fölötti hanghatások megjelenítése.A klarinét talán nem ott szól ...És még az jutott eszembe, hogy egy jó rendszer nagyon de nagyon jó színpadi teret tud létrehozni zenén a "csak" frontokon keresztül....
-
Dorian
félisten
válasz
#45250816 #36577 üzenetére
Az általa szerzett filmzenék lehetnek ugyan egész jók - de művészeti értékben borzasztó messze vannak, bármelyik nagy klasszikus zeneműtől. Persze, sokan szeretik a slágerzenét vagy a szuperhős filmeket is azokra pont ugyanígy igaz amit írtam.
De nem is ezt írtam a korábbi hsz-ban, hanem magáról az előadásról, előadásmódról (giccsparádé, bohóckodás) mondtam véleményt.
Azon kívül maga a csupasz hangminőség is hagy maga után kívánnivalót, amire emlékszem: durván túltolt mélyek, dinamika nagyon kevés, stb... -
válasz
#45250816 #36577 üzenetére
A többi nagy filmzeneszerzőtől létezik koncert BD?
(#36578) MasterMark: Neki inkább a főcímzenéi maradnak csak meg az emberekben, ezért azt mondanám, hogy Ramin Djawadi szintjén áll, ami szintén nagyon magas, de nem az, amikor a nézett film minden egyes zenéjét újrahallgatnád. Nálam ezt csak Zimmer és Powell szokta elérni.
-
válasz
#45250816 #36572 üzenetére
Ha az Arena 170-ről beszélsz, szerintem annak a karaktere egy zs-kategóriás gitárerősítőnél is rosszabb, csillapítatlanul zeng az egész doboz, 500 Hz alatti hangok megszólaltatása lényegében nem ajánlott vele. Akármi, ami ugyanennyibe kerül, fényévekkel szebb hangot produkál.
Viszont az LSR305, na az gyönyörűen szól, hülyeség nem azokat venni helyette, még olcsóbb is.
-
-
mpo
veterán
-
Quetz
őstag
válasz
#45250816 #36453 üzenetére
Az igazi mélységhez egy (vagy több) jó mélynyomó vezet, nem pedig flancos kábelek.
-
I'am Dony
őstag
válasz
#45250816 #36442 üzenetére
Közép kategória alatt szerintem nem várható amit szeretnél. Nem beszélve arról, hogy el tudod-e húzni a frontokat 1 m-re a faltól úgy h ne legyen mellete sem közel semmi. Átlag, élhető nappaliban aligha. A tápkábel csere... határozott igen! Nekem az Isotek Evo3 kicserélte az X3300 vasat.
-
BBéci
legenda
válasz
#45250816 #36429 üzenetére
Az a három film nekem is tetszett, tehát van hasonlóság az ízlésünkben.
Sorozatokból A Tenkes Kapitánya, Egy óra múlva itt vagyok, Bors, Keménykalap és krumpliorr, Ivanhoe, The Persuaders, The Saint, Magnum, stb. voltak a régi kedvenceim. Később Prison Break, House md, Desperate Housewives, CSI-ok, Closer, Major Crimes, Scandal, Homeland, House of Cards, Arrow, Hacktion, Csak színház és más semmi, és még néhány, amiknek a címe hirtelen nem jut eszembe. -
zsoika
addikt
válasz
#45250816 #36427 üzenetére
"Én egy filmre úgy tekintek, mint egy művészeti alkotásra, ami különböző érzéseket vált ki az emberből, ami nem feltétlenül szórakoztató" Hát Én biztos nem így tekintek rá, mert ha rám nézve igaz lenne akkor tetszett volna a J. C. Chandor: All Is Lost / Minden odavan....de NEM.
A Breaking Bad ellenben szórakoztató volt és fordulatos. -
Q
senior tag
válasz
#45250816 #36291 üzenetére
Csak, hogy legyen még egy vetítős rendszer:
A régi projektor miatt az egész rendszer jelenleg jobbra van eltolva. Az új projektor nagyobb rugalmasságot enged a elhelyezésben. Vissza tudok költözni kb 50 centit balra. Már csak időt kell hozzá szereznem. De amikor időnk van, akkor inkább filmezünk, nem állok neki a szerelésnek. A"rack"-be beköltözött még egy végfok, az Atmosnak, még ott is nagyobb helyet kell vágnom a téglafalba. Összetett a probléma, viszont minden filmezéssel töltött perc még ebben a felállásban is élmény. Zenehallgatás itt nincs. A kép minősége silány, de csak telefonos, és mindent fényt felkapcsolva is sötét van a helyiségben.
-
BBéci
legenda
válasz
#45250816 #36301 üzenetére
Alighanem a DarkChip3-ra gondolsz, ami már cirka 12-13 éve piacon van, annál újabb a DarkChip4.
Ebből következően a 4-5 éves használt, de felső-középkategóriás DLP vetítők nagyon jó vételnek számítanak. Messze jobbak, mint a ma ugyanannyiért megvehető újak.(#36307) Carasc0
Sokkal inkább az, mint egy DALI. Vagy cseréld le a frontsugárzókat is DALI SPEKTOR-ra. -
zsoika
addikt
válasz
#45250816 #36310 üzenetére
Na...örülök hogy van rá széles körben tartalom, de mint mondtam nem ez a fő csapás. Aztán lehet megtetszik a dolog nekem is, de az biztos hogy nem baj ha tudja.
Inkább sajnálok kiadni 350eFt körüli összeget egy TV-re amit aztán le "egérmoziznak". Projektort lámpaidejét meg luxus tv adásokra pocsékolni( kivétel gondolom a led-es) az csak filmezésre lenne.(#36309) mpo: Ezt sokaknál tapasztalom. Hála istennek az Én feleségem nem néz soha semmit....így mindkét megjelenítő az enyém lenne.
Na jó...a Tv egy kicsit a fiamé is.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
#45250816 #36301 üzenetére
Igen ismerem, szoktam olvasgatni a neten.
A tv-t én tv nézésre használom általában.
Amilyen tartalom van rá, azon te milyen részleteket akarsz látni? Vagy a javaslatod szerint én 2,8m nézési távolsághoz vegyek egy 100" tv-t hd adást nézni?
Játéknál meg ki figyeli a 4k és full hd közti külöbbséget? -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
#45250816 #36291 üzenetére
Ebben nem értek veled egyet.
A képi és hangi élményeket külön lehet választani.
Én pár napja voltam Quetz fórumtársnál hallgatózni.
Döbbenet mit adnak hangba az arendalok az élményfaktorba,pedig ott is egérmozi van még jelenleg.
Tudtam élvezni.Másrészt nem értek veled egyet a nagyobb tv-k terén sem.
Mozira vászon kell, barátokköztöt nézni meg felesleges 55" meg felette. Szvsz. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
#45250816 #36279 üzenetére
A szekrényeknek látszó valamik,kazánékek lesznek.
A hifi elemek középen konzolon lesznek.
Igen vagy jobbra vagy balra kell tolódnom,ezen vívódom magamba.
Ha jobbra megyek a vászon baszotthülyén néz ki ha az átjáróhoz ereszkedik majd le.
Valószinű balra húzok majd és a jobb front bekerül az átjáró bal széléhez. -
BBéci
legenda
válasz
#45250816 #36178 üzenetére
A profi házimozi installációk, bemutatótermek jelentős részében bőrborítású ülőalkalmatosságok vannak, nálam szintén. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy profi vagyok.
Kétségtelen, a bőr jobban visszaveri a hangot, mint a szövet, de ezzel belépő szinten felesleges foglalkozni, a kényelem, az esztétikum és más szempontok fontosabbak. -
törölt tag
válasz
#45250816 #36176 üzenetére
Amit írtál,ahhoz még annyit,hogy lehet az üzletben tetszeni fog a hangja, de otthon a szobában mások lesznek a körülmények,és nem fog úgy tetszeni ahogy elképzelted.
Nem egyszerű a hangfalválasztás...
kb. 10 hangfalszettet próbáltam mire ráleltem a Mission V63-ra, és az lett a jó! Ide.... -
mtotesz
csendes tag
válasz
#45250816 #36167 üzenetére
Sajnos ott lejjebb olvasható, hogy október elején "kifutott"
Lehet, hogy Budapesten egy hifi üzletben meghallgatom mindhármat jövő héten, addig próbálok összeszedni minden infót
Biztos vagyok benne, hogy mindkettőnek tetszeni fog a hangja, de kíváncsi vagyok a véleményetekre is. Már aki hallotta vagy birtokolta ezeket
Kinézetre Dali zensor 7 dió színben, klipsch fekete, és zensor 7 fekete színben a sorrend.
-
válasz
#45250816 #36164 üzenetére
Mindkét oldalra érvényes, hogy van felkevert, de a TDT sokkal jobban szenved tőle, mint a Demo World. Simán mondanám, hogy 2/3-a kamu (onnan tudod biztosan, hogy a beszéd mindhárom első csatornán jön).
YT-ra nem az eredeti 5.1-ek kerülnek fel, legalábbis a magyar forgalmazókét összevetve a DCP-ikkel nem ez látszik. Egy hangmérnök azt mondta, hogy simán rájuk hárítják a sztereó lekeverést, így TV-re és YouTube-ra is külön dolgoznak.
-
smiti
veterán
válasz
#45250816 #36052 üzenetére
Pont ez a hardveraprós keltette fel az érdeklődésemet, hátha el lehetne hozni mélyládával együtt egy százasért.
A szívem vágya igazán egy Dali Zensor 5 vagy Spektor 6 lenne, de sajnos most nem fér bele. Mindkét autó műszakis lesz most novemberben és nem tudom mi lesz a végösszeg.
(#36057) zsoika - Persze, tudom de sajnos elszámoltam magam és lehet pillanatnyi tűzoltásnak vennék valamit amíg nem jön össze a lóvé rendes szettre.
-
zsoika
addikt
válasz
#45250816 #36058 üzenetére
Ezek szerint nem te vagy szerencsés, hanem Ő szerencsétlen akusztikai szempontból.
És miért nem mondtad meg neki, hogy v.mi nem stimmel. Ezzel nem bántod meg csak segíted(gondolom én) . Persze te ismered a barátodat hogy milyen ember, hogy lehet ezt elmondani neki. Biztos nem úgy hogy "de szarul szól ba...meg!". Lehet hogy csak az egyik front volt fordítva bekötve. Volt már ilyen itt a fórumon ....de nem akarok neveket mondani
-
Formaster
addikt
válasz
#45250816 #36026 üzenetére
APE formátum.
Értem, igazából sejtettem, hogy nekem a large beállítás kell, mivel a frontokban van mély is. Viszont a kérdésem az, hogy ha large-ra rakom, akkor az erősítő nem hangolja össze a frontban levő mélyet a sub-al? Arra gondolok, hogy a subra csak olyan mélyet küld, amit még a front is ki bír tolni magából
És ha jól értelmezem, akkor mindezt sztereóban kellene toljam?
-
Formaster
addikt
válasz
#45250816 #35989 üzenetére
Köszi, megtaláltam az IsoTek anyagot.
Kérdésem, hogy a front oszlopokat, amikben mély is van, large-ra rakjam és menjen az egész rendszer egyszerre, vagy large-ra és játszam le külön a subon is meg a frontokon is, vagy menjen small-on az egészen egyben?
Illetve még a hangerő kérdéses, gondolom amit még elviselnek a "falak"
A pénteket leegyeztettem, a hepciás nő délelőtt dolgozik, a többi meg tesz rá magasból, vagy dolgozik
-
junkpod
veterán
válasz
#45250816 #35880 üzenetére
Szerintem tök mindegy mivel veszik fel. A youtube nem erre való. Szórakozásra találtak ki, arra, hogy mindenhol elérhető legyen.
Pont ezért a YouTube a hálózati pillanatnyi tulajdonságok és a lejátszó szoftver engedelyei és a Google kénye kedve szerint változtatja a "sugárzott" hang és képminőséget.
Szerintem semmilyen összehasonlításra és referenciara nem alkalmas. -
BBéci
legenda
válasz
#45250816 #35873 üzenetére
Nem durva, inkább normális. A felső középkategóriás CD-játszókba egészen jó DAC-okat szoktak tenni, míg a házimozi erősítőkbe, nem audiofil igényeket kielégítők kerülnek. Még a csúcskategóriás processzorokba sem.
Az említett összehasonlítás talán nem volt teljesen korrekt, mert az RCA kábel 50000, az optikai csak 2000 forintos volt. -
junkpod
veterán
válasz
#45250816 #35840 üzenetére
"hangjáról vannak jó minőségű felvételek Youtube-on"
Ez így nagyon nincs jól. Hogy lehetne már egy hangszóró rendszer hangminőségét hangfelvetelrol megítélni? Ha lehetne is, hogyan lehetne a YouTube újra tömörített hangsavja alapján megítélni? Ha még ez is összejönne, ugyan milyen hangrendszeren hallgatva lehetne véleményt mondani? -
BBéci
legenda
válasz
#45250816 #35870 üzenetére
Azt reméltem, kipróbáltad mindkettőt és nem olvasott tesztek alapján ajánlod.
Félre ne értse valaki, nem a Yamaha mellett és nem a Cambridge Audio ellen vagyok. Nekem mindkettő szimpatikus.Ha lehet választani optikai és koaxiális között, egyértelműen az utóbbira szavazok, kivéve 5 méternél nagyobb hossz esetén.
Az pedig teljesen egyedi, hogy a lejátszónak vagy az erősítőnek jobb a DAC-ja. Kizárólag kipróbálás után lehet dönteni. Öreg, 1993-as Pioneer CD-játszóm saját DAC-ja jobb, mint a Denon AVC-X8500H-ban lévő. Vakteszteléssel hasonlítottuk őket össze. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
#45250816 #35856 üzenetére
SPEKTOR sokkal jobb, mint a T50, nem ugyanabban a ligában fociznak, mindenképpen a DALI-t ajánlom.
(#35857) Patrick
Geniusok hangjával vallatni lehet, sosem értettem, miként képes valaki olyat venni. Tehát azoknál egyértelműen jobb lehet az a Yamaha, már a mérete miatt is. Sajnos másképpen rossz, de annyi pénzért nem lehet jobbat várni. -
-
BBéci
legenda
válasz
#45250816 #35844 üzenetére
"Például amikor beszereztem eredetiben az Ennio Morricone - Peace notes: Live in Venice filmzenei koncertet, ami eddig csak sima DTS-ben volt meg, volt hallható különbség, pedig csak 16 bites DTS-HD-MA van az eredeti Blu-ray kiadáson. "
Tehát két különböző kiadvány hangsávjait hasonlítottad össze. Ez nem mérvadó.
Kizárólag az ad valami értékelhető támpontot, amikor a Master Audióból kiszeded a magot (core) és azokat hasonlítod össze. -
törölt tag
válasz
#45250816 #35844 üzenetére
Még az előzőt kiegészíteném:
Mint mondtam nekem nincs egy nagy rendszerem, de ezen is hallani a különbséget.
A DTS core és lossless DTS között leginkább a basszus javulását figyeltem meg: sokkal erőteljesebb lett, és tömörebb lett. És nyilván a hang sokkal részletesebb lesz, de ezt mindenki tudja, és gondolom ez jobban hallatszik egy drágább rendszeren.
A tömörített 640 kpbs Dolby és a lossless TrueHD között már egyértelműen hallatszik a különbség.
Mint mondtam DTS esetén a különbség leginkább koncert filmeknél fog feltűnni, filmeknél pedig csak akkor hallható, ha jobban odafigyel az ember.
mpo, köszönöm a segítségedet, de félreértettél, vagy én fogalmaztam rosszul.
A lényeg: erről a Sony házimozimról szeretném átküldeni az erősítőbe a képet és a hangot, a Sonynak nem kell fogadnia semmit.
Azt tudom, hogy átküldi, ez nyilvánvaló. A kérdés, hogy milyen minőségben. Nyilván egy OPPO médialejátszóval jobb lenne a hang, mert mint tudjuk a hangzás minősége a rendszer minden láncától függ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest