- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#44416768 #27721 üzenetére
Vedd amelyik jobban tetszik akármiért is, ha hangban nem tudsz dönteni .... a Debut mellett annyi szól, hogy egyszerűen tuningolható a későbbiekben, ha ez is szempont lehet (egy kategóriát simán javul a hangja) .... a Knight viszont igényesebb megjelenésben.... szerintem ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#44416768 #27644 üzenetére
Szerintem a HS csak annyit jelöl, hogy szettben van, vagy "darabokban" .... de lehet, hogy a HS a fekete, de kapni külön is mert szétszedik a szettet .... vagy nem tudom ....
.... de általában nem szokott lényegi különbség lenni, csak ráaggatnak valami hülye plusz nevet, amin aztán' lehet agyalni ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#44416768 #27621 üzenetére
Ha a Klipsch hangja tetszett, akkor valahol értem, hogy miért "ítéled" jobbnak a Zensor-t (de ezzel nem akarom egy kalap alá venni őket).... mindegyiknek "látványos" hangja van, de azért másként és hosszab távon nem biztos, hogy az a jobb választás .... de távol álljon tőlem, hogy bármire/bármiről is rá/lebeszéljelek, hallgasd meg amit tudsz és azt vedd ami neked a legjobban tetszik, mert az a lényeg, elvégre te fogod hallgatni....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#44416768 #27617 üzenetére
A Zensor-t és a Spektor-t pl. a mai nap is hallottam egymás mellett/után, de nem tudnám azt mondani, hogy a Zensor jobb lenne, sőt .... de viszont egyértelműen szebb ....
.... a szettekhez rakott centerek ebben a katagóriában kb. ugyanazt tudják produkálni, max. méretben/kinézetben térnek el (bár itt kivétel lehet a Castle nagyobbik centere, ami már a "nem rossz" kategóriába tartozik szerintem).... de hasonló árban a korábbiakon kívül van még pl. Q Acoustics és Canton GLE szett is, ami megérhet egy meghallgatást, de ha jót akarsz, akkor ne egy MM-ban hallgatózz....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#44416768 #27614 üzenetére
A Knight a korábbi akciós árakon volt igazán kiemelkedő vétel .... bár így sem rossz, de ebben az árban (vagy kicsi lejjebb is) már egy pl. Elac Debut (B6+B5+C) vagy egy Elipson Prestige (8B+6B+11C) is alternativa lehet állványosban .... de a Dali Spekor 5.0 szett is erősen megfontolandó ebben a mezőnyben a jelenlegi áráért ....
-
BBéci
legenda
válasz
#44416768 #27506 üzenetére
Az Ombe véleménye, nem értek vele egyet.
Sorolhatnám a példákat, de nincs értelme, a legszuperebb házi és publikus mozik mindegyikében hatalmasak a front és centersugárzók.(#27509) Jigsaw04
A falra szerelés elfogadható, különösen a di/bipól dobozok esetében, viszont a sarok mindenképpen kerülendő.(#27510) junkpod
A centersugárzót miért nem lehet elhúzni a faltól?
Az említett 50-80 centi elsősorban a frontsugárzókra vonatkozik, a háttérsugárzókra egyáltalán nem, mivel azokat úgy tervezték, hogy bele kalkulálták a közeli fal hatását. Nehogy félreértsd, állványos dobozokra, mint a Focal Aria 906 ez nem vonatkozik, mert az alapvetően nem háttérsugárzó. -
szasanyi
félisten
válasz
#44416768 #25603 üzenetére
Castle Knight 2 és 1 is szépen szól, kellemes - nem kimondottan házimozis inkább zenei - hangzásuk van. Ez adott esetben házimozizás esetén is előny (zenés film, koncert film). Nyilván a Knight 2 a nagyobb, ott a mélyek is jobbak és testesebb hangra képes de nyilván nem tudja egy sokkal nagyobb álló hangfal ilyen jellegű képesséigt hozni. Pölö egy Arena 170 sokkal nagyobbat dübbent de nem pontosak a mélyek és zenére sokkal jobb a Knight.
A Hang-kép Stúdió akciós árán verhetetlenek, annyiért semmit nem veszel ami jobb lenne. A szett esetén (a kétféle összetételt már leírták korábban) a Knight 2 nagyobb térben jobban megállja a helyét míg a C2 center mindenhol jobb illetve a Knight1 hátterek akkor (is) jönnek nagyon jól ha pölö BD zenéket is hallgatsz / nézel. Azzal egységesebb a hangzás és nem érzed kevésnek a háttereket a frontokhoz képest cserébe nem olyan egyszerű elhelyezni őket.
Én a Knight 2 + Linconl C2 + Knight 1 szettet vettem és most is ugyanezt venném (DENON X1300W és JBL 250P sub mellé) mert elégedett vagyok és mert továbbra sincs más alternatíva azon az áron. Nem mellesleg minőségi gyártás és megjelenés jellemzi (ellentétben pölö a jóval drágább DALI Spector szettel
- amelynél nem valódi fa borítás van mint a Castle esetén - az éleknél néhol pontatlan a fólia illesztése, sőt helyenként a doboz összeillesztés sem tökéletes ami számomra nagy csalódás volt tekintettel a gyártóra és a dobozok árára). -
-
Tombi
őstag
válasz
#44416768 #25603 üzenetére
A castle knight 2 5.0 áll:
/front + hátsó + center/
Castle Knight 2 + Knight 1 + Lincoln C2.A hang képs studiós castle knight 1 5.0 áll:
Knight 1, Lincoln C1, Lincoln SR1csodálom, hogy nem vitte el eddig senki, utolsó darab:
/Castle Knight 2 5.0 160-ért kicsit kisebb centerrel, antik tölgy színben/Súlyban biztos nehezebb az első verzió,
gondolom teljesítményben is több lehet,
nézegesd meg, a tulajdonságokat.én is kezdő vagyok hazimozi téren, de jó tanárok vannak itt
aztán meg család meg ne tudja mire ment el a kosztpénz -
Tombi
őstag
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest