- iPhone topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Néztem, van egy bontott, akciós szett a kettesből, de a különbséget nem tudom, hogy miben más a szett.
Nagyon belépő vagyok a házimozi rendszerekbe.Ahhoz szeretnék segítséget kérni, hogy megtaláljam ebben az árkategóriában a best buy-t, amit évekig, laikusként imádhatok.
A Denonnal és a Klipsch méllyel. -
törölt tag
Miben erősebb a kettes szett, hogy értsem ezt?
De az 1300-hoz jó az 1-es?
Az erősítő friss szerzemény, mivel érkezik a gyerkőc, marad is ez egy ideig.
Viszont házimozihoz szeretnék "finom" hangszórókat, amiknek a frontjai még polc méretűek, és a költségvetés miatt max 150e Ft-ig.
Van egy Klipsch R-10SW mélynyomóm, ehhez illeszteném.
A Klipsch hangszórók árai most elég magasan vannak (front+center+surr: ~200e) -
Nemir Ombe
addikt
"Kézikönyvet" esetleg nem adtak ahhoz a Denon-hoz ....
Jegesmaci81 + hcs57:
Nehogy elhiggyétek, hogy "kötelező" .... BBéci ezzel csak viccelődni szokott a kezdő topikban .... és lehet van érdekeltsége egy "sub gyárban" is ....
BBéci:
A kezdő topikhoz néha sok türelem (és némi humorérzék is) kell ....
-
hm15
senior tag
Egynek: Dynavoice Challenger Sub 10 EX zárt aktív mélysugárzó Nekem azt mondták rá az üzletben, hogy ku.... jó 20nm-ig, drágábbakkal szemben is ajánlva.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Hát en erre mindig azt mondtam hogy ezek a kütyük es lakás /ház értünk vannak, és nem mi értük...
Szóval oda kell rakni ahol 'kényelmes'
A női 'ketyerek' is latóterbe kerülnek es nem a szekreny tetejére, pedig pasi szemmel a szekreny tetején is 'szépek'Nemir Ombe : igen, az asszony örök, nem szabad/célszerű /illendő /javasolt (megfelelő alahuzando) lecserelni
Bár azon hölgy aki 'elviseli' ezt a cserebere, az főnyeremény
-
Nemir Ombe
addikt
Csak gondolj bele (mint már sokszor írtam) egy AVR (de lehet bármi más is akár) bolti árából leveszed a 27% ÁFÁ-t, az (átlag) 20-30% kisker és 10-20% nagyker árrést, további 10%-ot csomagolásra/szállításra/logisztikára, a maradékból lejön még a cég haszna, a munkások bére + ezutáni járulékok és "rezsiköltségek" (/db bontásban) és liszensz/jogdíjak az alkalmazott nem saját technológiák (szintén /db bontásban).... ha mindezeket levontad, akkor kb. a maradékból kell kihozni "fizikálisan" az adott terméket .... így már nem is akkora csoda, hogy miért próbálnak a gyártók akár további "1 centet" is megspórolni egy -
egy terméken .... -
Nemir Ombe
addikt
Azért egy "minimális törődést" egy alap rendszer is megérdemel, amit felsoroltam meg összesen akár 20e-ből kihozható, ami egy gyengébben sikerült hétvégi buli költségének a töredéke és csak 1x kell megvenni .... mellesleg az a Knight szett egyel jobb AVR-t is megérdemelne, ami önmagában többet hozhatna hangban, mint a jelenlegi "kábelezgetése/elosztózgatása",
de ettől független a fenti összeg nem akkora érvágás, hogy ne lehessen rááldozni a jelenlegire is, max. ha más nem is változik, akkor is meg lesz a "megnyugtató tudat", hogy minden lehető meg lett téve az elérhető max. minőség érdekében .... -
Nemir Ombe
addikt
-
BBéci
legenda
Van "lényegi különbség".
(#24590) csizo
A kérdésedre csak az tud válaszolni, aki hallotta azt a KEF szettet mindkét erősítővel. Nekem sajnos nem volt rá lehetőségem.(#24594) PalZso
A hibátlan mélyládáknak nincs alapzajuk. Viszont a környezetből bármelyik összeszedhet zavart, akár a 230 voltos hálózatból. -
szasanyi
félisten
Szerintem nem azonos a két kategória (mármint az X1300W vs RX-V683). Yamaha talán jobb vétel DE meg is kell hallgatni, mert csak úgy tudod igazán eldönteni melyik hangzása tetszik neked.
Az X1400H alapvetően megegyezik az X1300W-vel, plusz au új, HEOS funkció (amit ha használsz akkor érdemes annyival többet fizetni érte egyébként meg sem mondod melyik szól). -
Nemir Ombe
addikt
-
szasanyi
félisten
Az ugyanolyan kitűnő minőségű, a szín pedig abszolút egyén-, és környezet függő. Nekem már ~2 éve van szubom (JBL 250P) és egyelőre nem is tervezem a cseréjét. Sztereó zenéhez szükségtelen, mozin pedig hozza az elvártat.
Nemir Ombe: no, akkor megnyugodtam.
Persze, ha lesz már benne vagy 100 óra akkor újra kalibrálom.
-
szasanyi
félisten
No, némi aprólékos munka és nem kevés idő - kicsomagolás, állvány összeszerelés (persze a hozzá adott hófehér kesztyűben) és beállítás és vezetékelés - után megszólaltak a "lovagok"
Első benyomások, szubjektív vélemény:
- a hangfalak (fekete tölgy) gyönyörűek, hibátlan minőségűek
- a Knight 2 dobozok elég méretesek és nagyon jól mutatnak a Castle állványon ami szvsz szintén mutatós
- a Kngingt 1 sem kicsi ám, meglepően jó hanggal (a mérete miatt ehhez is vennem kell állványt, mert az eddigi megoldás nem jó)
- a Lincoln C2 center is elég nagy és súlya darab, ez bizakodásra ad okot (mozival még nem teszteltem)Kalibrálás után (melynek a végén mind2 dinamikus beállítást OFF-oltam) lefuttattam a bejárató lemezt, hogy ne teljesen nyers hangok halljak. Direkt (egy ugye sztereó) és 5ch sztereó módban is belehallgattam zenékbe. Úgy tűnik, hogy mély hangokkal egyáltalán nem lesz gond ha bejáratódik (sőt, én már most sem érzem kevésnek) míg a magas hangok már most is nagyon szépek. Közés sáv, énekhang szerintem szintén jó definiált és tiszta (jazz még nem ment, de azzal is meg akarom hallgatni).
Nekem nagyon bejön a hangzása, és bár hallottam szebben szólni ilyen hangfalakat - kb. 120k-s sztereó erősítővel és normális CD lejátszóról meghajtva -, a Denon X1300W is kellemes, élvezettel hallgatható minőségben szólaltatja meg (én USB-ről lejátszott .flac zenéket hallgatok).
Nagyon remek áron (sőt, szinte ár alatt) tudtam megvásárolni számlával, 2 év garival így eddig kimondottan elégedett vagyok.A linkek azért vannak, mert az üzlet tulajdonosai (egy házaspár) nagyok korrektek, segítőkészek és gyakran (mint most is) kiváló áron lehet megvásárolni egyes termékeiket. És ranktáron is sok minden van, nem kell várni.
-
T_Stark
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Apple MacBook
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest