- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Légies iPhone halvány színei
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem az a DAC IC az egyik kedvencem, viszont az erősítés mögötte az U7-ben borzasztóan kicsi. Az ASR is emiatt húzta le, lényegében pro cuccokon kívül semmit nem tud meghajtani, azokat is csak batár gain állásban, így nagyon sokat buksz az SNR-jéből. Ettől függetlenül a kanizsai mozimban ez teljesít szolgálatot, mert volt időm rúgdosni, de hogy mennyire nem volt hozzá kedvem, és mennyi ideig tartott, azt is hozzá kell tenni a teljes képhez.
-
-
Mindkettő simán jobb. A PC semmi más, mint a legjobb hardver anyagáron és a legjobb szoftver ingyen. Ultra high-end DAC-k mennek 30-40k körül, mellé referencia dekóderek, nem utángyártott Cirrus hülyeségek, mint például az AVR-eknél. Videóra ott a MadVR, amihez pedig akkora teljesítmény (és ezáltal hűtés is) kell, ami azokba a dobozokba bele sem fér, az Envy is önálló eszköz. Annak csak azért kérik meg az árát hardverként, mert exkluzív, de ez a többtízezer eurós proci PC-n ingyen van. Teszteltem és mértem legjobbnak mondott lejátszókat és audio processzorokat, tudásban látványosan le voltak maradva, minőségben maximum felzárkóztak.
-
Mikisys
őstag
Magán (szakmai) véleményem nem fog tetszeni:
A szubbasszus semmiképpen sem jó az oldalfalnál, mindenképpen a frontok vonalába kell tenni. Ez az oka a nagyon durván egyenetlen mélyhang-átvitelnek, 15-20dB-es kiemelések és beszakadások vannak az átvitelben. Ez még otthoni körülmények között is elfogadhatatlan és a középsávban is erősen érezteti a hatását!
Frontsugárzóknál Large-mód és nem kell vágás.
Szubbasszus(LFE) 80Hz váltás, alul nem korlátozzuk, fázis lehetőleg 0-fok.
Késleltetés, ha egyáltalán szükséges, akkor csakis a Surround-csatornákban és lehetőleg azonos mértékben.
(Azok a mért(?) deciBel-értékek mihez képest annyi, amennyi?)Üdv!
-
Nem, a Cavern csak relatív értékekkel dolgozik. Egyedül az számít, hogy a hangszórók egymáshoz képest milyen hangosak, ami nálad is a probléma volt.
clyvejhamma: Itt találod, hogy mikhez tud exportálni.
jambiyya: Küldj egy ady fájlt, és lesz.
-
Köszi a mérést, megvan az oka. Nem bug volt, hanem a clipping protection. Ez annyival húzza vissza a rendszert, amennyire még szüksége van az LFE-nek, hogy a hozzáadott (akár 10 dB-nyi) hanggal ne üthesse meg a 0 dBFS-t. A megoldás, hogy még hangosabbra tekered a ládát, kb. 6 dB elég lesz.
-
-
-
-
-
Tamoo
nagyúr
Nekem a D2X csak tartalékkártya, nem használom. HDAV van a gépben, azon meg RCA csatlakozók vannak, így 7db Van Damme RCA-RCA kábellel van összekötve a rendszerem. Azért vettem átalakítókat, hogyha esetleg be kellene vetnem a D2X-et, akkor az átalakítókkal használhatnám ugyanúgy a Van Damme RCA-RCA kábeleket.
Neked most így konkrátan nem tudok/akarok ajánlani, engem zavarnak az összevissza kábelek
Akár számít akár nem. Valószínűleg csináltatnék jack-2RCA kábeleket. (Elimexben Klotz-ot vagy Gem Kft-nél Van Damme-ot.)
-
Ameddig az ASIO és a bitstream ki van kapcsolva, működnie kell az MPC részéről. Az egyéb okokat itt találod, legalul. A DirectSound a szűrők (pl. LAV) beállításától függ, hogy mennyi headroom-ot enged, de EQ APO környezetben a halkabb jobb (kevesebb limiterbe futás), amennyiben van még a láncban lehetőség magasra húzni.
#63454 guppy_83: Gyors impulzus, közel X hangzás, 0 szándékos torzítás, ezt hívjuk ad-hoc hidegnek. Az a fórumon is statisztikai következtetés, hogy a többség számára ez a hangkép nem kellemes, de ettől még ez az igazi mozi hangja.
-
hm15
senior tag
Megnéztem.
Működik belső renderelővel is. Belső + wasapi természetesen nem. Nem tudom pc procisok néztétek-e már, szerintem sokcsatornás hanggal jobb a belső. Kíváncsi leszek hangkártyával milyen. MPC-BE verziónak is van belső audio renderelője, ott osztott wasapi módban (exclusive off) megy az EQ APO.
És tényleg nem bonyolult az egész cavern + EQA, marha jól meg van csinálva, köszönöm mindkettőtöknek a leírásokat. Persze egy dolog fizikailag megcsinálni, ha értenem szakmailag is, még jobb volna.
De majd idővel...
-
Általában az, a bemérés szokta a legtöbbet javítani. Közben rájöttem, hogy nem a legjobb linket küldtem, inkább ez a releváns, a konkrét export, illetve a gyakori hibák rész, ugyanis mostanában az emberek Windows 10-e elkezdett Equalizer APO telepítéskor meghülyülni.
-
-
Tamoo
nagyúr
Ha hosszabb távra tervezel, Xonar AE helyett akkor vadássz valami jobbat. Használtan 18-20 körül szokott lenni D2X is. Vagy 30 körül HDAV 1.3 Deluxe 7.1.
Nem tudom mennyit szánsz erősítőre, így nehéz ajánlani. Lehet nézni használtan sokcsatornás végfokot, vagy esetleg valami régebbi csúcs AVR-t. Csak figyelni kell, hogy legyen sokcsatornás EXT IN analóg bemenete.
DIY is lehetne ha otthon vagy ilyen téren, vannak olcsó D osztályú modulok Kínából amivel lehet legózni, de júliustól jön rá áfa is meg vámkezelés, úgy meg jelentősen drágul. Én annyira nagyon nem vagyok naprakész a témában.
3 PA erősítő sem feltétlenül filléres tétel, de ki lehet fogni, nézni kell a piacot. Crown XLS-ek vannak gyakran amik viszonylag csendesek is, megbízhatóak is. Nekem is van ilyen.
Illetve az apróból vettem 4db T.AMP E400-at 25e/db áron.(Ventik hangosak voltak gyárilag, azokat kicseréltem.)
-
-
-
Tamoo
nagyúr
4 pólulusú jack csatlakozó. Bevallom nem is tudtam, hogy van ilyen.
A frontoké sztereó a másik kettő 3-3 csatorna. Szóval ha mindet használni akarod, akkor ilyen spéci csatlakozó/kábel kell. Megspóroltak egy kimenetet.A Xonar AE-n sima sztereó jack kimenetek vannak (4db).
-
mettek
addikt
Bőrbe vonva kizárt. Az az anyag szigetel azaz nem engedi be a hangokat. Áteresztő anyaggal kell bevonni. Azt olvastam hogy amelyik anyagon nagyjából át lehet fújni, légáteresztő az jó panelek borítására is.
Én ugy tudom hogy basszus csillapítására nagyon tömör anyag kell, 80-100kg/nm sűrűségű és a sarkokba kell tenni őket illetve néhány cm légrést kell hagyni a panel és a fal között.
Egy egy ilyen henger sztem kevés lesz. Plafonig kellene rakni illetve a mennyezeti sarkot is végig.
-
_Smooth
senior tag
-
Formaster
addikt
Közben kezd leesni a tantusz
(#36736) Morris: Ez volt a gond valóban, csak nem voltam tisztában a szabványokkal, de közben utána olvastam.
Megkérdezhetem melyik az a film? Nekem nem lenne gond az eredeti hangsáv, de a család nem élvezné, így ez marad a magányos órákra.
(#36737) hm15 ha leszeded az AC3 Filtert akkor elég mélyen lehet finom hangolni
Az asztalon megjelenik a MadVR ikonnal együtt az AC3 filter beállító panelja. Egyszer el kell indítsd a telepítési mappából, illetve külső szűrőként is be kell illeszd. A LAV-ot nem kell kikapcsolni, felül írja.
-
Formaster
addikt
Lehet hogy nincs is hiba?
A magyar sávok nagy része AC3 kódolású, ami ugye Dolby Digital. Ha az angol sávot indítom ami TrueHD, akkor azzal bővül a rendszer, ha DTS-HD hangsávosat, akkor azzal. Szóval az AC3 esetén csak Dolby Digital mód, MultiCH vagy sztereó van. Ami érdekes, hogy régebben lehetett választani DTS Cinema/Audió módot is, azóta a driverekben nem történt változás, hacsak valamelyik filter nem piszkált bele
(#36732) VoidXs: Csak azért, mert szeretnék tisztán látni, kitesztelni, hogy melyik hangzás lesz tökéletes. Pass-through, vagy ha PCM küldöm az AC3 filterrel, vagy ha elérhető lenne a DTS mód újra az AVR-ben. Lejátszó eszköz alatt mit értesz? PC-ről megy a film, az AVR támogatja.
-
Formaster
addikt
Ott sincs, kipipáltam mindent, DTS képes receiver stb...
Ha a receivert átkapcsolom a STB-ra, akkor elérhető a DTS mód. Valami az illesztő körül nem okés? Egy sima youtube tartalomnál sem elérhető, de bekapcsoláskor még az, de abban a pillanatban, ahogy hang érkezik az AVR-re már nem választható DTS.
-
Formaster
addikt
Van még egy olyan pipa az Audio Settings fülön, hogy Convert Output to Standard Channel Layouts. Ez kell? Ha ráhúzom az egeret azt írja akkor kell, ha nem használok egyéb downstream mixert, pl WASAPI-t, ami meg ugye megy exclusive módban.
A DRC-t azért pipáltam be, hogy ne kelljen folyton fel-le hangosítanom filmezés közben, mert a beszédhang sokszor halk, aztán lerobban a szomszéd, ha akció jelenet van. Ha van jobb megoldás erre, az érdekelne
(#36720) MasterMark: Az AC3 filtert már kilőttem, akkor raktam fel, mikor egy TrueHD filmet csak sztereóban tudtam nézni, azt hittem beállítási gond, de kiderült a magyar sáv volt 2.0. Az N-es win maradna, hányok az egész store-os wintől, tele van felesleges ficsőrökkel és minden baromságért kreálj microsoft kontot stb.
-
_Smooth
senior tag
Köszi, akartam is kérdezni, milyen kábelekre lenne érdemes cserélni a mostani Monster XP-t.
Megnézem majd ezt a Van Damme-ot.
A subnak szerintem megmarad ez a mostani monster (meglepne, ha ezt a Supreme 201A-t ne szolgálná ki - valamiért úgy emlékeztem, a BetaSubot vettem, de végül úgy tűnik, mégse - szal most lecserélem az AVR-t, aztán meglátjuk, mi lesz ennek a sorsa).A taps nem annyira vészes, de figyelmesen hallgatózva hallható, hogy kicsit visszhangzik.
Nem csoda, jelenleg majdnem teljesen üres a helyiség. Mármint polcok, szekrények nincsenek és nem is nagyon lesznek. De gondolkoztam már korábban is "képeknek álcázott" paneleken. Szerintem láttam én is azt a videót. Nem kérdéses, hogy mennyire hasznosak, csak hát ezt nem lehet csak úgy random feldobálni, aztán majd jó lesz, így nálam egyelőre elhalt a dolog.Ami meg az erősítőt illeti, úgy fest, jövő hét első felében elugrom a Marantz SR5008-ért.
Nagyon kíváncsi vagyok már -
Pedig leírta, hogy hall. Ez persze vakteszt nélkül nyilván nem kezelhető tényként, de olyanokat szokott művelni egy AVR-es dekóder (helytelen csatornahangerők, Dolby irányelvekkel szembeni újra-EQ-zás, dinamikakompresszió a beállításoktól függetlenül), amik miatt már eleve be kellene tiltani.
-
-
Formaster
addikt
A szoba akusztikája nem tökéletes, de kimérni nem tudom mivel-hogyan kellene. A terv, hogy ezen még csiszolni fogok sötétítővel, esetleg részlegesen elhelyezett akusztikai szivacsokkal.
Elfogadok bármilyen segítséget, mert most már elég kuszák a hangbeállítások, valami biztos nem kerek, bár a hangzásban nem veszek észre kirívó hibát, azt leszámítva, hogy minden tartalomnál kell egy kicsit finomítani, hogy minden egyenletesen szóljon és a szomszéd se jöjjön le.
Jelenleg MPC-BE-n belül minden audió beállítás Pass-Through-on van, de itt ki is merül a beállítások mértéke, ezért is raktam fel az AC3 filtert. Ezen belül most 32-bites PCM van beállítva, valahogy jobbnak vélem a térhangzást amióta az AC3 fent van, de lehet, hogy placebó.
Ami még iksz-akta, hogy bekapcsoláskor az AVR-en lehet DTS módot választani, de ahogy elindul egy tartalom a pc-ről már csak Multi Channel, Stereo, meg Virtual módok vannak, mert PCM-be vált. Ez régebben nem így volt, viszont teljesen mindegy, hogy MPC-vel indítok valamit, vagy csak egy Youtube forrás indul, az erősítő PCM-be kapcsol.
Ez ha jólsejtem viszont nem probléma, mert a PCM a tömörítetlen forrás
-
-
_Smooth
senior tag
Köszi hm15, igen, még megvan és nagyon csipázzuk is a kis jószágot.
Jelenleg is Pio van alatta, szerencsére nem volt még ilyen gondom, de akkor így egy kicsit még inkább hajlok a Marantz felé - nem annyira szeretnék próbálkozni, kísérletezni, pláne nem szívni.Ami meg az elhelyezést, akusztikát illeti, egészen biztos vagyok benne én is, hogy így van.
Folyamatosan, apránként próbálkozom is javítani - nem rég raktam fel egy vaskosabb függönyt is az ablakok elé... nem valami sok, de legalább a fényeket is visszaveszi.
A mélyet filmeknél előre szoktam húzni a faltól. Tapsra van egy kis visszhang is, ezzel is megpróbálok majd kezdeni valamit. De néha meg teljesen jó - vagy legalábbis eléggé elfogadható.
Lehet, hogy inkább forrás probléma lenne?
A kábeleket biztosan ki kéne cserélnem, azok elég hulladékok. Bár a hátsókat nem fogom tudni. A többihez meg túlárazott Monsterek mennek - amiből talán még a sub használható is.(#36656) smiti
Uh, csak most vettem észre a te válaszod, nagyon köszönöm.
Bár nem tudom, mekkora ugrás van 5xxx és 6xxx között, de gyanítom, hangzás terén sokkal kisebb, mint a 329 és az 5007 között.
Akkor asszem, rámegyek erre cuccra, ha még megvan. -
törölt tag
Múltkor ajánlottam a My Way c. 2011-es dél-koreai háborús filmet. Sok filmet nézek, de ez az egyik legjobb 5.1-es élményem volt, pedig csak 16 bites DTS HD-MA, és a képminőségre, a technikára sem lehet panasz, ráadásul a sztori is nagyon rendben van. Még a Galaxis őrzői vol. 2. hangsávját tartom referenciának a mostaniak közül.
Ezelőtt még a Breaking Bad sorozatot pörgettem le eredeti hangsávval (24 bites DTS HD-MA), ugye azt tudni kell, hogy nincs sok olyan jelenet benne, ahol a hangmérnökök kiteljesedhetnének a munkájukban, de amikor ilyen jelenet következik, akkor a hangmérnökök még túl is teljesítettek, annyira jó lett.
-
Q
senior tag
Köszi! A ház alatti garázs egy részét áldoztam be. Szerencsére adott a hely a fix vászonhoz. Sajnos kicsit átjárós a szoba, 3 ajtó is van, ezért így komprumisszumos a hangfalak elhelyezése, de ez van. Nem vagyok maximalista, tudom élvezni ami van
(#36378) jeni
Az előző projektornak volt kompozit bemenete, azon keresztül érkezett a kép egy Panasonic NV-F70-ből. De már csak a tunert használtam belőle, amikor néha haverokkal meccset néztünk. Amit lehetett beszereztem DVD-n, BD-n vagy a virágboltban. Nem érdemes már a kazettákkal foglalkozni, pocsék a kép VHS-ről, de sajnálom kidobni őket.(#36390) sixpak
Köszi! Ez egy L alakú helyiség, 18,5-19m2. A "nézőtér" 3x5,4m. -
jeni
félisten
-
-
A tesztanyag ezesetben azt jelenti, amivel könnyen összehasonlíthatóak a felskálázók. Mindenki így hasonlítgat, különben nincs értelme. Mint ha azt mondanád, hogy egy TV azért jobb, mert szebb volt rajt a Ready Player One, mint a másikon a Shining. Ez egyébként véletlenül tűnt fel. Úgy gondoltam, hogy laptoppal utazás közben legalább rajzfilmet lehet nézni alapbeállításokkal. Nem lehetett. Feleznem kellett az akkuidőt a Mad-del. Abban egyetértek, hogy normál filmnél alig van különbség, de azért van, különösen szövegen és háziállatokon látszik.
-
-
-
-
Nálam Full HD 4:4:4 HDR van (luma downscale 4K-nál), de a 1070-emnek SVP-vel se kottyan meg. A BE-ben ugyanúgy ott vannak a komolyabb hibák (AVS szinkronszétesések, szabványtalan 3.0, ilyesmik), és semmi kedvem ahhoz is egy durván specifikus fejlesztői környezetet beállítani, nem változtat semmit, illetve konkrétan ront, megszűnne a natív Cavern támogatás, amíg újra nem csinálom.
-
Már hivatalosan az MPC is halott, mégse tudok jobbról. Pszeudó-felskálázásokról beszélünk, itt csak szubjektív vélemény létezik, számomra az NNEDI tetszetősebb. Az NNEDI shaderhez sose jött frissítés, egyben kiadta a fejlesztő, így nem érzem úgy, hogy a Mad-em frissítendő, mivel semmi másra nem használom. Ami viszont kötelező, az a LAV, az MPC beépítettje csúnyán elavult, már fél éves, és a 0.72 csodát tesz.
-
Már évek óta megy a verseny, hogy kinek a filmje hangosabb, viszont ha az alapot feljebb tolod, nem marad mozgástér dinamikusabb részekre. Ez egy öngerjesztő folyamat ahogy egyre hangosabbak a filmek, úgy halkítják a mozikat, erre a válasz a még hangosabb film. A normalizált sávnak (BD) ilyenkor a felső akár 10 dB-e teljesen üres marad.
-
-
Nemir Ombe
addikt
-
Quetz
őstag
Ez részben igaz, pl a homemovie mozi szobájában egy SB16/pb16 futott egy MK mélynyomóval párban, mégis impressziven szólt. Ami én problémának látok, hogy pl Audyssey méri a mélynyomók esetén hol esik -3dB alá a hangnyomás, és a gyengébbikhez igazítja az EQ-t. Ha nem használsz EQ-t, vagy van lehetőséged manuálisan is korrigálni, akkor egyszerűbb az életed.
-
Termi16
őstag
Oké, de azt figyelembe kell venni, hogy nem szeretnék újabb 500k-t elkölteni, hiszen alapvetően van egy kész 5.1-es rendszerem, amivel egyelőre meg is vagyok elégedve.
Meg az eladással sem szeretnék bajlódni.
It az aprók között találtam eladókat, akik JBL hangfalakat hoznak rendelésre, egész jó áron, és lenne beszámitás is, igy ez lenne a legegyszerűbb megoldás, ha nem találok "véletlen" egy ES250P mélyládát.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Mindkettő az oka.
Jelenleg nem elérhető a 'hagyományos' center, igaz nem is keresem, mert tökéletesen elégedett vagyok a jelenlegi center hanggal.
A dupla doboz csak egy kósza gondolat volt, hogy kiprobaljam, de nem vált be....
Ma is tanultam, tapasztaltamFilmajánló : új jumanji film nem rossz, kellemes kis délutáni 'matiné' és brutál mély hangok vannak benne, főleg az elefántok duborgese es a dobok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest