- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
sinci01
aktív tag
válasz
migabi24 #26633 üzenetére
Mármint mindkettő erősítőt rákötni a hangfalakra, és ügyelni rá, hogy egyszerre csak 1 erősítő működjön? Erre gondoltál? Egyik erősítő nem tesz kárt a másikban? Gondolom ilyenkor visszafele is áramlik elektromosság az AVR felé, ha sztereózok, vagy rosszul gondolom?
Régóta rágódok ezen a témán, szerintem nem egyedi eset, és tulajdonképpen még nem kaptam igazi meggyőző, hatásos megoldást. -
BenFJ
csendes tag
válasz
migabi24 #26278 üzenetére
Próbálom kiszűrni, hogy egyáltalán melyik komponenssel is van a probléma. Az tuti, hogy nagyon közelről mindegyik hangfalból jön valami halk zúgás, hogy ez normális-e, vagy az én erősítőm egyszerűen csak ilyen ,azt tapasztalat híján, nem tudom megmondani.
Amit viszont most vettem észre, hogy a mélynyomó akkor is zúg, ha az erősítő ki van kapcsolva, sőt akkor is, ha, megszüntetem az rca csatlakozást, sajnos másik rca-val is van zúgás.
Nézelődés közben figyelmetlen voltam, az erősítőhöz csatlakoztatott rca végét megérintettem bekapcsolt állapotban - gondolom ez nem ajánlott - és ez hallható volt, gerjedt vagy hogy is kell mondani. -
sinci01
aktív tag
válasz
migabi24 #23372 üzenetére
Hát nagggyon baba. Még a háttereknek kell valami konzol vagy lebegő polc hogy el tudjam forgatni és akkor tökéletes lesz a pozicionálás. Nagyon szuper sztereóban is. Olyan hangképe van mintha a center is szólna. Oda is mentem meghallgatni hogy jól hallom e. Szóval beteríti a szobát hangokkal.
-
deja vu
addikt
válasz
migabi24 #19180 üzenetére
Nemir Ombe azt mondta, hogy 5-6 ezres kábelt vehetek, de annál drágábbat ne vegyek. Tehát ami most van annál vehetek egy jobbat, de a nagyon drága pénzkidobás.
Most ezek vannak:[link]
Egy 3 méteres Klotz 2820 forintos, meg egy 5 méteres Klotz 3780 forintos. Tehát azt mondta egy kétszer drágább és ennél a Klotz-nál jobb fajta még egy értelmes beruházás lenne.
De köszönöm a beszámolódat, lehet megfogadom.
-
I'am Dony
őstag
válasz
migabi24 #19139 üzenetére
Most állítottam be manuálisan mindent ismét: Front-Center: Small, Vágásaik: All 80Hz., Sub: +,- 0 dB vágása 120 HZ és csak LFE. A dynamic EQ kikapcsoltam és lefuttattam az Audyssey setup-ot.
Na kezdek hülyét kapni...
A frontokat és centert átállította: Large, - így Full Band és belenyúlni sem tudok a vágásba, a Dynamic EQ-t bekapcsolta, a Sub-nál pedig lett - 12 dB....
Szerintem elfelejtem az automata setupot és marad a kézi
-
embe
nagyúr
-
deja vu
addikt
válasz
migabi24 #19047 üzenetére
Az jó lenne, nem baj ha spórolunk, tényleg csak arra akarok költeni ami észrevehetően javít a minőségen. Akarok venni egy 65 hüvelykes minőségibb OLED-et a jövőben, és sajna ezek 1,7-2 millió forint környékén vannak (bár inkább várok fél évet mire bezuhan az áruk), szóval ha minél olcsóbban lehet javítani a sztereó hangrendszer minőségen az csak jó, és a többi hobbimra több pénz jut.
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
migabi24 #18688 üzenetére
Igen, igen es nem, 3.0mmes kábel, ezt nevezem, 3-ból kettőt eltalaltal
[link]
Első hallásra a kácsa kabelhez képest tisztabbnak tűnik a hang. Ami mondhatni tisztább, kellemesebb lett, az a közép hangtartomany.
Az eddigi gyönyörű magas hangok is szebben csengenek, a mélyben nem érzek változást.
Ugyan olyan 'tartalmas' a mely hang.
Talán, es mondom talán, mintha egységesebb lenne, az amúgy is egységes hangja a dobozoknak.
-
Gábor984
tag
válasz
migabi24 #18598 üzenetére
Ezt írják róla:
Optimalizált hangzás: Díjnyertes, szabadalmaztatott Logitech mélynyomó-technológia a páratlanul torzításmentes mélyhangzásért.DRIVER DETAILS (2ND SPEAKER)
Speaker Type subwoofer
Driver Type subwoofer driver
Driver Qty 1
Driver Diameter 8"
Driver Diameter (metric) 203 mmSzóval valóban megtévesztő!!
-
arcitec
addikt
válasz
migabi24 #18598 üzenetére
Persze ha az van ráírva és nem az a tartalom az más, nem ismerem ezen cuccokat, na de hogy szól.
Lehet úgy értik, hogy úgy szól mintha az lenne benneEgyébként csak arra akartam célozni, ha valaki megveszi és nem szedi szét tuti a többség azt mondja, hogy számára megfelelő .. Attól még olyan amilyen , egy újszülöttnek minden vicc új . első lépcsőfok.. Hallottam egyébként én réges-rég bögre szettet, ami ahhoz képest megfelelő hangerőn nem is volt olyan rossz....
-
arcitec
addikt
válasz
migabi24 #18595 üzenetére
"had halja a szomszéd is " Bakker te hol laksz, mert az ilyen mifelénk nem divat, lakó pihenő otthona van mindenkinek, zajonghat mindenki saját örömére MÁSOK ZAVARÁSA NÉLKÜL... ....
Egyébként meg addig míg a használó megelégedésére szól a cucc eléggé mindegy hogy és miből van összerakva (azon az áron ) sok pénzért már persze elvárható a beltartalom ... -
válasz
migabi24 #18391 üzenetére
Átviszi a subra, de ha a rendszer valahol rosszul van beállítva, és nincs a subon +10 dB, akkor nem fogod hallani. Egyébként a hangmérnökök nagy része még az akadémiai szabályok szerint dolgozik, sőt, tudtommal tudtommal az SZFE-n ma is ezt tanítják, amikor a beszédet 100-10000 között hagyják meg, az ilyen sávokban nem lesz sok változás.
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
migabi24 #18356 üzenetére
Értem, mert sima sztereóban beleszol nálam a szub es akkor itt is jól szól, vagyis tűrhető.
Ha kinyomom a szubot, akkor borzasztóan.
Es még akkor is ha a vágasokat leveszem es a fronoktra a teljes tartományt engedem rá.
A direkt es pure audio mod pont ezt állítja, de ezen modokban meg nálam kevés es tompa, puffogos a mely hang.
Ugyanez a ca erősítővel, tartalmas, dinamikus mély hang van, es az enek hang is színes, életteli lesz, és maga a forrás ugyan az. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
migabi24 #18265 üzenetére
Hangtartomanyban, hangkarakterben, szinesebb, tartalmasabb mély hang, gyönyörű csilingelő selymes magas hangok, nem ciripelo magas hang...
Hangképzés, szélesebb szinpad hatás, élethűbb, szinesebb ének hang....
Stb. (es minden eq 0-an, lúdness szigorúan kikapcsolva)
Egyszer hallgasd meg ha van ra lehetőséged.
Soha nem gondoltam volna hogy az onkyo vasat lekorozi sztereón egy olcsó erősítő.
A szub nélkül az rz710nek tompa a hangja, a melye dobozhangu, puffogos, mintha a konyha kredencet verné az ember egy pingpong utovel. -
Voice24
őstag
válasz
migabi24 #18227 üzenetére
Oké, látszik, hogy kissé láma vagyok a hifi témában, én megmaradtam a bögreszettek szintjén. Csak kicsit zavart vagyok, mert mások meg azt ajánlották, a lényeg, hogy össze tudjam kötni őket. De nekem, mint lámának az sem világos, hogy attól, hogy Magnat, miért lesz jó? (mert ahogy néztem, ugyanúgy aktív).
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
migabi24 #17353 üzenetére
Értem .... csak először azt hittem, hogy "szétvágtad" és 6 eret használtál fel belőle ....
Így most akkor van egy 75%-os "kihasználtságú" 8 eres kábeled, ahelyett, hogy lehetne egy 100% kihasználtságú 2 eres, ami esetleg még jobb minőségű is lenne .... jó kis hobbi ez .... de ne vedd kötekedésnek, csak mindössze elmélkedem a dolgon ....
-
Mannster
csendes tag
válasz
migabi24 #17113 üzenetére
Sziasztok, úgy tűnik lassan le kell cserélnem a Sony STR-DG510 erősítőmet, belépőszinten gondolkodok újonnan 90.000 körül, használtan kb 50-60.000 körül. Pioneer S-h309v-W front mellé S-cr59 hangfalak vannak.
Bevallom eléggé a Pioneer felé húz a szívem, de nyitott vagyok más márkákra is (a Sony mondjuk kényszerhelyzet volt). Amit szeretnék: minimum 3 hdmi bemenet (1 kimenet), minimum egy optikai bemenet,
nem lenne rossz, ha androidos appal lehetne irányítani. Szeretném kihasználni a tv hdmi arc tulajdonságát, tehát az erősítő kimenetén visszafelé is jöhetne a hang. Dolby trueHD, Dts-hdmaster biztos kell, de örülnék prologic II, vagy Neo dekodernek is. Sajnos fontos szempont a mélység, 38cm a beépített szekrény ezért kb 32cm lehet a gép max mélysége.
Amiket néztem újban:
Denon AVR-X520BT
Pioneer VSX-330-K 5.1
Harman/Kardon AVR-151S 5.1használtban:
Pioneer VSX-922 (ez mondjuk pont drágább)
Onkyo AVX-390 5.1 hangfalszett erősítővelHa esetleg más vélemény van vagy pro és kontra a felsoroltakhoz szívesen meghallgatom.
-
zs198
aktív tag
válasz
migabi24 #17063 üzenetére
Én 2350 ft/m -ért vettem (nettó) ebben az évben januárban. Ez ugye 14.100*áfa= 17.900.- Ft
Plusz szállítást kértem az 1500+utánvét 500 Ft Így jött ki a cirka 20k.
Nem mondanám, hogy át lettem b@szva. Nyilván lehet ennél olcsóbban is Van Damme Black Series Tour Grande 8x2,5 mm 268-582-000-ás kábelt venni! Én ennyiért vettem újonnan csatik nélkül, lehet most már más az ára ezt nem tudom. És miért ne reklámoznám??? Akit érdekel annak szívesen segítek és kész!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Asztalos klub
- Elektromos autók - motorok
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest