- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
válasz
bigdigit #83561 üzenetére
A leírásod alapján haldoklik a tápegysége! A pufogás hibás alkatrész okozza vagy konstrukciós hiba(ez sem ritka madár). A zúgást/búgást az elégtelen és vagy hibás szűrés! Sajna szervizet nem ismerek. Egy biztos a hangszórónak ezekhez semmi köze ill. annyi köze van, hogy közvetíti a hibákat! Ami még lehet sokkal egyszerűbb(olcsóbb) lenne ha méret alapján vennél hozzá egy másik komplett hátlapot. 2db vezetéket és pár csavart kellene a helyére tenni. Ezt pedig alap kézügyességgel bárki megtudja csinálni. Például egy ilyen.
-
válasz
bigdigit #24899 üzenetére
Atmos előttről nem is igazán van 7.1, sokkal jobb döntés az 5.1.2. Szinkronról volt szó a topikban, de azóta egyébként javult a helyzet, a Mafilm kiépült 7.1-re, szóval akár jöhetnének is az első 7.1 szinkronok. A probléma már leginkább az, hogy most meg mozi nincs hozzá, akinek érdemes lenne legyártani, én összesen két termet tudok, ebből az egyik soha nem vetített 7.1-ben, csak amikor mentem kipróbálni.
-
válasz
bigdigit #24896 üzenetére
Az Atmos kérdése egyszerűbb, minden Atmos sáv része egy rendes 7.1 lekeverés, azt játssza le. Az 5.1-ből 7.1 bonyolultabb, három opció van:
a) Ugyanazt adja ki mindkét oldalt az oldalsó és hátsó. Moziban garantáltan ez van, ha 5.1 módba kapcsolsz egy 7.1-es procit, viszont otthonra nem túlságosan ideális, mert a hátsó hangszórók ajánlott szöge eltérő.
b) Nem szólalnak meg a hátsók. Otthonra ideális.
c) Fura mátrix mixek, például kever a frontból az oldalsókba, az oldalsóból a hátsóba. Ez röviden összefoglalva katasztrófa, de szerencsére nem bevett gyakorlat, noname cuccok csinálják csak. -
Süvi
őstag
-
zsoika
addikt
válasz
bigdigit #23838 üzenetére
Van olyan amikor ez nem hiba ...csak egyszerűen ilyen és kész. A Sony 1040-es erősítőm is halkan búg(tipikus trafóhangon)készenléti állapotban (gondolom bekapcsolva is csak azt ugye nem hallom
).
Első használat után azonnal feltűnt eme tulajdonsága ,majd egy kis külföldi fórumon olvasás és egy itteni fórumtársal folytatott telefonos beszélgetés után kiderült, hogy ez ilyen. -
-
BBéci
legenda
válasz
bigdigit #23620 üzenetére
30 vagy 40 négyzetméteres az a szoba? Nagyon nem mindegy.
40 négyzetméterbe meglehetősen hatalmas állódobozok kellenének és két darab mélyláda, még belépő szinten is. A nagyméretű hangdobozok, ha olcsók, akkor hangminőségük igencsak gyengécske. Egy példa: [link]Nem értem, hogy nem tudja valaki pontosan, mekkorák a szobái? Az én nappalim 22,26 négyzetméteres, tehát századra pontosan tudom.
-
válasz
bigdigit #23360 üzenetére
A 4K60-nal is nagyon szeretnek kamuzni a gyártók, ráírják szép nagy betűkkel, hogy 4K, de hogy hány Hz, azt már nem, továbbá sokszor ezek a hulladékok a 1080p-t is csak épp, hogy bírják stabilan. Innen válogass, elvileg mind jó, de én a Delock-okat ajánlom, azok mindig tudták, ami rájuk volt írva.
(#23362) hcs57: Final Destination 2.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
bigdigit #22628 üzenetére
Ha "régi 4K" TV-d van, akkor azt is érdemes megnézned, hogy HDMI-n is működik e .... a korábbi 4K TV-k között volt pl. sok, aminek csak a belső lejátszójával mentek a 4K anyagok, mivel a gyártó(k) 1.4-es HDMI-tettek rá .... ill. amit írtál, aszerint HDR-re nem is igazán van "szükséged", pedig (és szerintem) a HDR "nagyobb előrelépés" a képminőségben, mint önmagában a nativ 4K ....
-
zsoika
addikt
válasz
bigdigit #22617 üzenetére
Filmeknél ráérsz még egy kicsit, de játéknál már érdekes lehet a 4K 60Hz....azt már az Én Onkyo TX-NR535-ösöm is tudja és használtban megfizethető.
Persze az 535 még nem tudja a 5.2.2-t (ATMOS, DTS:X) ha már a jövőbeliségről beszélünk....arra 545,555 stb és még jobban a 6-os sorozatok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest