- Telekom mobilszolgáltatások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hash99 #74021 üzenetére
Hiába van, bármikor oda lettek küldve, hogy maguk közt idézzék a szellemeiket, visszajöttek még agresszívabban, hogy márpedig mennyire hallják, márpedig mennyire kell belépő rendszerbe is a drága kábel, márpedig mennyire visszamaarad, aki nem kábelezik. Hiába kérdezed, hogy miért, hiába mondod, hogy bárhol máshol jobb helyen van az a pénz, az a válasz, hogy "én hallom, te hülye vagy". Amikor ennyire képes a kábeles, akkor hogyan máshogy lehetne reagálni? Pontosan ugyanaz, mint kocsmatöltelékkel vitázni, ő semmiből nem ért, mert annyira elvakultan helyesnek hisz mindent, amit gondol, hogy nem számít a logika, csak ha te vagy a hangosabb és/vagy erősebb. Nem opció, hogy okos enged, mert ha szabadon randalíroznak, napi szinten százezres az okozott kár.
-
Gino20
őstag
válasz
hash99 #73934 üzenetére
Csak a tesztre írtam egy lehetőséget
. Az Én "kompetenciám" tovább nem terjed szóval fogalmam sincs, hogy mi okozhatja a leírt jelenséget még akkor sem ha egy áramkörön van a vil és dugalj
Nálam anno a vill szaki megoldotta az egész házat 5 áramkörből, amit a felújítások "kicsit" felduzzasztottak, de ettől még pl a nappali "médiafal" vagyis dugalj áramkör még mindig részben világítási áramkör is, de Én szerencsére nem tapasztalok ilyet. -
Gino20
őstag
válasz
hash99 #73932 üzenetére
Az "elméletileg külön körön"-re azért van egy egyszerű teszt
. Kapcsolj fel mindent / kapcsolj be mindent majd egyesével kapcsold le a megszakítókat és látni fogod, hogy valóban külön áramkörön van / vannak a világítások vagy esetleg az adott megszakító vegyesen dugalj és világítási áramkört is kapcsol
-
-
-
-
jambiyya
őstag
válasz
hash99 #69173 üzenetére
Menj el valakihez zártat/passzívat hallgatni, kivéve ha szereted otthon próbálgatni.
Nekem az Elac hangja jobban tetszett, de nyers erőben más dimenzió a Klipsch. Utóbbi hangja nekem nem tetszett, de aki komolyabban foglalkozik vele (EQ/DSP) az elégedett. Elac-nak van saját DSP-je. Klipsch-nél talán annyi van még, hogy az utóbbi időben volt pár minőségi panasz az erősítőjére, ami az újaknál nincs, de azok meg drágábbak. -
BBéci
legenda
válasz
hash99 #68770 üzenetére
Nem, az nem belépő kategóriás! Csak a 300-as és az 500-as sorozatúak nevezhetők annak. A több csatlakozó jól mutat, de aligha lesz többre szükség, mint amennyi a 818-on van. Nálam is csak két HDMI bemenet van használatban a 8-ból.
Aki nem hall különbséget a kettő között, annak ajánlom a fülészet felkeresését! -
BBéci
legenda
válasz
hash99 #66497 üzenetére
Nem, még véletlenül sem kell a háttérsugárzóknak a front hangdobozokkal egyvonalban lenniük. Miért pont 60 centivel legyenek a hallgatói pozíciónál hátrébb? Honnan vetted ezeket a csacsakaságokat? Szögeket szoktak ajánlani, ami 90-110 fok közötti.
A frontsugárzók elhelyezése függ a hallgatói távolságtól, de figyelembe kell venni az oldalfalakat is, azoktól legyenek legalább 60-100 centire. Ugyanakkor a háttérsugárzókat célszerű az oldalfalakra (vagy azok közelébe) tenni. Máris megdőlt az általad említett egyvonal.
Semmiféle hangdobozt nem ajánlott sarokba tenni (esetleg szubládát)! A dipólok ideális helye az oldalfalakon van. -
-
hakos1987
őstag
válasz
hash99 #66046 üzenetére
Nekem csak egy Jamo S809 szettem van. Anno (2 éve) még Németországból olcsón (szállítással 163€) meg tudtam rendelni hozzá az Atmos hangszórókat, anélkül bugyután néztek ki a frontok. Hallható különbség van, határozottan kibővíti a teret, de tény, hogy egy magasabb szintű 5.1 rendszerrel többet lehetne nyerni, csak az nem +40-50e Ft. A mennyezetbe építős verzió nekem kiesett, így ennyit még bevállaltam, de véletlenül sem bántam meg.
-
jambiyya
őstag
válasz
hash99 #65981 üzenetére
Bronze 5.0 volt. Igazából tényleg csak dicsérni tudom, nem volt velük semmi baj. Döbbenetesen szépen szólt, betöltött egy 40nm-es nappalit, a mélyek impozánsak, a közép és a magas is. Ár/értékben nagyon jó cucc.
Ugyanakkor folyamatosan zavart valami a magas tartományban (amit rajtam kívül senki nem hallott). Odisszejával és nélküle is. Réz és ezüst kábellel, biampolva, mindenhogy.
A fülem nem kompatibilis az arany magasakkal.ui: a silver más tészta, de ahogy nézem ott is arany dóm van.
b.: egymás után hallgattam őket, a silver többet mutat a zenéből, finomabb, nagyobb a felbontása
-
I'am Dony
őstag
válasz
hash99 #65901 üzenetére
60. Jól emlékszel, de ez bevisz az erdőbe. Mégpedig azért, mert emiatt sokan pl. 50 cm ként teszik a mikrofont balra is 2x, majd jobbra is. Így lesz egy 2 m szélességű terület, ami az átlag nappalikban olyan eltéréseket mutat a frekimenetben, amit nem tud normálisan kezelni AVR EQ. Ezért jobb szűkíteni a mérendő területet amennyire csak lehet. (akár 1 hely)
-
BBéci
legenda
válasz
hash99 #65890 üzenetére
Mínusz 10 dB-lel visszavett csatornaszintek esetén ha csutkára tekered az pont 10-zel kevesebb a maximális kimenő teljesítménynél. Olyan, mintha 0 csatornaszint mellett +2 állásig tekernéd. Vagyis semmilyen kárt nem teszel az erősítőben.
Ettől függetlenül nem tartom jónak, ha mínusz 10-eket vesz vissza a kalibráció. Ott valami nem stimmel.
Az sem jó ötlet, ha nekiállsz mindegyikből visszatekerni, akkor sem, ha egyformán, ugyanannyit. Azzal borul az automatikus beállítás - viszonylagos, mert korlátozott az AVR számítási kapacitása - egysége. -
I'am Dony
őstag
válasz
hash99 #65886 üzenetére
Ez két dolog miatt van. Az egyik a leghalkabb (legkisebb érzékenységű) hangsugárzó - ez igényli a legtöbb energiát azonos hangerőhöz, a másik pedig a szub. A torzitás elkerülése miatt (hirtelen csúcsok) célszerű minden dobozt -3, -4 dB érték körül tartani, a szubnál nem árt ha vmivel még lentebb van. Ha a méréskor a szub túl hangos volt, akkor -12 dB látsz nála. Ekkor újra kell mérned csökkentve a gain-t. Ha ezen belül vagy akkor
- 5 dB ig simán emelheted akkor, ha ezzel azonosan emeled a többi dobozt is, a -3, -4 dB tartalékra figyelve. -
Dorian
félisten
válasz
hash99 #65880 üzenetére
A vágásokat át lehet állítani, a bemérő csak egy, olyan szempontból vizsgálja, h melyik doboz milyen frekvenciától képes értékelhető hangnyomást kicsikarni magából. Persze a mindenre 80 Hz az csak egy ökölszabály, nem "az az ideális mindenre"
A hangnyomáshoz szvsz ne nyúlj, kizárt, h azt fülre pontosabban belövöd -
csillagkomp
tag
válasz
hash99 #39044 üzenetére
Háát, írtam nekik. 332 eur lenne a teljes szállítási költség a Focal C8 szett + Denon 3500h-ra. Szóval kértem őket, adjanak meg valami jobb árat a szállításra. Jött a válasz: sorry but we cannot make a discount price about the shipping cost. Nos.. egyenlőre itt tartok.
-
I'am Dony
őstag
válasz
hash99 #31034 üzenetére
Tudom csak próbáltam tippet adni. Amúgy részemről egy nagy plusz a C8 vw szériának. Egyszerűen imádom a hangját. Szub tekintetében a Canton Sub 80.2 nyugodt szívvel ajánlom amiből nálad ugye 2 db lenne célszerű v a Canton Sub 1200R - ez is kintről
- úgy tudom az magában is bőven elég lenne.
-
Quetz
őstag
válasz
hash99 #31034 üzenetére
Mai fejjel nem vennék álló hangsugárzót mozira, vagy olyan rendszerbe amiben használhatók mélynyomót. Pont az az előnye veszik az álló hangfalnak, hogy mélyebbre megy, viszont innentől meg csak a helyet foglalja. Inkább akkor már falba vagy falra szerelhető LCR rendszert keresnék. Most például nem lenne olyan problémám, hogy nem tudom a hangfal alá rakni a mélynyomót...
-
Quetz
őstag
válasz
hash99 #30999 üzenetére
A legjobban akkor jársz, ha 3 azonos hangszórót raksz a front szekcióba, ezzel egységes hanggépet fogsz kapni (és ha elrejted őket egy akusztikailag áteresztő vászon mögé, akkor megjön az igazi mozis élmény).
A különálló mélyláda előnye, hogy oda tudod rakni, ahol akusztikai szempontból a legjobb. Ha újonnan vásárolsz, akkor olyan cégtől venném, akik biztosítanak otthoni demozási lehetőséget: Arendal, SVS, XTZ... 30m2-n az én mozizási szokásaimhoz kevés volt egy Dynavoice T12 (30cm-es membrán. 500w-os erősítő). Ez alapján ha csak egy láda fér bele a keretbe, akkor jobban jársz egy reflexportos kivitellel, pl. 4db SVS SB2000 kell hogy elérd egy PB2000 hangnyomás szintjét.
-
-
Bakus
tag
válasz
hash99 #30467 üzenetére
Személy szerint nem vitattam BBéci hozzászólásait mivel lényegre törő és ha van egy kis rálátása valakinek a házimozira akkor letudja vonni belőle a tanulságot.
A vízhűtés csoportban a játékvízeseket tényleg átküldjük a nekik szóló csoportba , de itt sokan keverik a KEZDŐ és HALADÓ topikot.
Itt inkább a két topik közötti határt kellene megtalálni mint anyagilag mint hangban és aki komolyabb rendszert akar az menjen a haladó topikba. -
zsoika
addikt
-
johnywalker
őstag
válasz
hash99 #28442 üzenetére
40nm-re valószínüleg kevés...Oda már elkelne mellé akár 2db mélyláda is.Annyit még jó tudni az ilyen féláras akciókról, hogy a kevéssé tisztelt cégek a 14 napon belűl viszaküldött, új bár bontott termékeket sózzák így el!Ezzel mindenki jól jár, mivel a csökkentett ár kompenzál, de azért illő lenne feltüntetni is....
-
migabi24
nagyúr
-
migabi24
nagyúr
válasz
hash99 #20722 üzenetére
Nekem is magnat vintage van csak a 450, a lényeg én sok kábel kiprobáltam mostanába, innakustikkal kezdtem aztán volt kácsa flw 40, van damme, utánna kipróbáltam ezt és mindent levert ami itthon volt, ez volt a legjobb, szerintem kezd mindjárt ezzel mert az innakustik nem sokkal jobb mint a csóró kábelek
-
virkir
veterán
válasz
hash99 #20720 üzenetére
Ne vegyél rá mérget.
A hangfalaimhoz ajándokba kaptam nemgagyi "ezüst" kábelt a frontokhoz és a centerhez.
Azzal lett először beüzemelve és nem tudom meghatározni miért de baromi idegesítő volt a hang vele, amióta kicseréltem egy lowend 2,5-es sima rézre sokkal megnyugtatóbb, kiegyensúlyozottabb, számomra az egész. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Revolut
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- BestBuy topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest