Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
Igen vannak nyitott cellás és zárt cellás habszivacsok.
-
Dorian
félisten
A legnagyobb sűrűségű szivacs amivel találkoztam 40 kg/m3. Próbáltam, 200 Hz-ig volt csak hatékony, pedig a mélyek ez alatt kezdődnek. Kőzetgyapotból létezik 50, 70 kg/m3-es, ezek már csillapítanak mély frekvenciában is, ugyanakkor a teljes spektrumban nagyjából egyenletesen. (A 90 kg/m3-es-már közepeknél is, de főleg magasaknál reflektív felületként jelentkezik, csak tervezetten, mélyfrekvenciás csillapításra alkalmas helyekre és módon javasolt.)
-
-
Ance
őstag
Ezt nem értem.
-
Ance
őstag
válasz
attiss66
üzenetére
Ha ennyire aggaszt, akkor csináld szivacsból. Elmész egy matracboltba, ott a legnagyobb sűrűségű szivacsból olyan formát vágnak ki neked, amilyet lerajzolsz. Ha azt bevonod anyaggal akkor az is szép lesz (már amennyire lehet). Nekem a mélyhangokra egy része ilyenből lett vágva, 12 cm vastag, jól működik.
-
BBéci
legenda
Ha úgy írtál volna véleményt és ajánlást, hogy előtte egy hónapos időtartamra kaptál kipróbálásra egy bejáratott DALI SUB F9-et, hozzáillő kábellel, használtad pár napig, majd kikapcsoltad és visszacsomagoltad a dobozába, mert számodra nem adott semmi plusz élvezetet, örömet a hangja, akkor azt mindenki elfogadta volna. Persze erős csodálkozással, de az más kérdés.
Így viszont az süt minden mondatodból, hogy úri huncutság a mélyláda, felesleges rá pénzt kiadni. Vonatkoztathatnám ezt a kábelekre és egyéb kiegészítőkre, de inkább nem teszem. -
Quetz
őstag
válasz
attiss66
üzenetére
Szerintem eltúlzod a problémát, a dízel kipufogott anyagait beszívva sokkal nagyobb károsodásnak teszed ki magad.
A kérdéseidre pedig csak az lehet a válasz, hogy mindig kell egy ember, aki elsőre megcsinálja, kipróbálja az új dolgokat. Ebben az esetben ez az ember te lehetsz. -
attiss66
senior tag
Na átjöttem ide , a belépő színtű topikba, mert a haladóban a többség úgy adja az információt, mintha a fogát húznák érzéstelenítés nélkül.

Van itt nekem egy problémám, konkrétan a kőzetgyapottal. Csillapítóanyagnak biztos kiváló, de porzik. Van itt egy kis ellentmondás, mert áteresztőnek kell lennie a vetex-nek és a ráhúzott szövetnek is, máskülönben visszaverné a hangot. De, ha áteresztő, akkor a port is átereszti/pl, van egy nagy huzat a házban/, a kőzetgyapot por belélegzése piszokul káros. Kérdésem az lenne, hogy ha "mikroszkóp" alatt vizsgálnánk, egy nagy huzat hatására, jön e ki a gyapotból por. Vagy pl egy gyerek rácsap a kezével a szövetre, ami alatt a vetex és a gyapot van. Dolgoztam jópárszor kőzetgyapottal és üveggyapottal és nem véletlenül használtam profi porálarcot/gumiból van és a két oldalán szűrőbetétek/. Csak érdeklődök. Én örülnék a legjobban, ha nem nekem lenne ebben igazam, hogy porolhat a kőzetgyapot.
Nekem lenne egy ötletem, bár ez sokkal munkaigényesebb, meg még nem is olvastam végig a hangcsillapítás/basszuscsapdáról szóló belinkelt cikkeket/, lehet nem is elég hatásos.
A fakeret hasonló, mint a videóban. 3x1 cm-es lécekből van a váz. Első keret/ami a fallal érintkezik/, rá van ráfeszítve 4mm vastag filc/ az áteresztőképességét és a sűrűségét a kevésbé sűrű kőzetgyapothoz látom hasonlónak/. Rá a második keret, arra is 4mm-es filc ráfeszítve, rászegelve kis szegekkel. Így egymáson 10 keret filcekkel. A fal és az első filc között 1 cm távolság és a filcek közt is 1 cm távolság. És ezt az egészet be lehet borítani szövettel. Ez nem porol, csak kérdés, hogy mennyire csillapít, csillapít e, milyen funkciót tud betölteni a hangok csillapításában.
-
hcs57
addikt
Örömmel olvasom a hozzászólásokat, s látom megértettétek a lényeget.
Különbözőek vagyunk igényekben, lehetőségekben - aminek az eredménye az lesz, hogy ki ki a saját igénye és lehetősége (anyagi, helyi adottság) szerint házimozizik.
Öröm olvasni a saját tapasztalatokat, amelyekből amit csak lehet, igyekszünk használni.
Legfontosabb az, hogy ezek ajánlások maradjanak, s nem pedig kötelező dogmák... az ésszerűség határain belül.
További jó házimozisást kívánok mindenkinek, amihez hó hangokat is kívánok.
-
Dorian
félisten
Azt nem tudod elfogadni, hogy nincs olyan, hogy kötelező mert ez az egyének szórakoztatását szolgálja. Van akinek kell, van akinek nem. Maximum ajánlott lehet. A Dolby ajánlásai közt rengeteg olyan dolog van, ami szintúgy nem teljesül a nappalikban elhelyezett házimoziknál, erre hivatkozni felesleges, mint perdöntő tény.
(Illetve azt nem tudtod elfogadni, ha valaki mást gondol a világ dolgairól, mint te, ezt számtalanszor bebizonyítottad.)
Az egyik első mondatom a témában ez volt: "Nyilvánvaló, hogy a teljes moziélményhez kell a szubláda is, ezt senki nem vitatja." Úgyhogy nem áll meg a borosvizes szólásod.
Viszont én nem prédikálok, hanem elfogadom, ha mások máshol, akár lejjebb hozzák meg meg a kompromisszumokat, mindnyájan meghozzuk valahol. -
Downsampling
senior tag
Nálam megvan a sok száz watt. Két Emotiva UPA-1 monoblokk csatornánként 300 wattot tud (rövid időre ettől jóval többet) 4 ohmon. Márpedig a T+A Pulsar TAS 1500-ok 4 ohmosak.
Eleinte a T+A TMR 160 MKII volt a kiszemelt, de azok már tényleg valódi monstrumok, ahol lakom, összesen nincs akkora tér, ami azoknak elég lenne. Amúgy jól látható, hogy bár a Transmission Line dobozok milyen mélyre tudnak menni, és bizony azokat nagyon szépen is tudják megszólaltani, de az én első reflexes T+A-m sem kutya. Pláne úgy, hogy csak az alsó mély hangszóróhoz kapcsolódik a reflexport, a felső egy külön, zárt részben van! Így a mélyek még precízebbek, definiáltak, abszolút nem kenődik el az alja. Az is nagyon szuper, hogy maga a doboz valami iszonyatosan masszív, erős, szerintem semmiféle rezonanciája nincs, vagy legalábbis olyan alacsonyra került, hogy azt nem lehet érzékelni. A korábbi Tannoy-okra, ha rátettem a kezem nagy hangerőn, bizony lehetett érezni a rezgéseket. A T+A-n nincs az a hangerő, ahol azt a kezemmel érezném.
Ha valaki ehhez a sztereórendszerhez még külön szubládát is igényel, ott valami nincs rendben a hallásával. De egy igazán jó, nem éppen kis méretű szubot el tudok ezek mellé is képzelni házimozin, olyat, ami még a T+A dobozoktól is nagyobbat tud szólni a 20-30 Hz-es tartományban. De szerintem nálam minden megvan ahhoz (erős végfokok, komoly tartalékokkal, a mélytartományt erőteljesen és precízem megszólaltató hangsugárzók), hogy sztereórendszerben is élvezetes lehessen mondjuk egy koncertfilm. Roger Waters pár éve kiadott The Wall Blu-ray koncertje a rengeteg effekttel (robbanások, helikopter, stb.) olyat szól nagy hangerőn, amit talán még koncerten sem hall így az ember. (talán ott csak a térhangzás miatt lehet nagyobb élmény a hang) -
sepsi0
őstag
Sziasztok! (nem kiröhögni
)Vettem egy centert Heco Concerto C13.
Dupla bekötése van hátúl (2+ 2-).
Be kell nekem kötni mindet az erősítőhöz, vagy össze kell kötnöm a center csatlakozóit párhuzamosan?
Köszönöm!
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian
üzenetére
Attól, hogy az MTA nevével dobálózol, még nem lesz igazad. A házimozi az, amit leírtam, akár elfogadod, akár nem.
Miért nem a Dolby Laboratories által kiadott definícióval jössz? Talán hitelesebb lenne, mint az MTA emlegetése.
Te is az elejétől kezdve használsz szubládát, tehát vizet prédikálsz és bort iszol.
-
Downsampling
senior tag
Pontosan! Ezzel teljesen egyet értek! Én nem azért nem használom a szubom, mert házimozinál nem kellene, hanem mert:
1. Nincs házimozim
2. Az én szubom nem egy komoly darab, csak jól néz ki. Egy sztereó rendszert meg tud támogatni (finoman, ésszel), de már erre sincs szükségem.Amúgy kipróbáltam bekötve szubot a T+A hangfalakkal. A szubom legalsó frekije 30 Hz körül van, a T+A dobozok bemnennek akár 20 Hz alá is. Volt, hogy a szubom membránja meg sem mozdult, amikor a T+A dobozokból hömpölygött ki a mély. Mivel két 300 wattos monoblokkom van, bőven van bennük tartalék, még kis hangerőn is néha olyat tudnak szólni egy-egy effektél, hogy a szívemhez kapok. Amit még szeretek bennük, hogy a lehető legkisebb hangerőn sem vesznek el a sávszélek, főleg a mélyek. Nem igazán lehet háttérzenélni velük, mert a basszus néha igenis előjön a háttérből.
-
Dorian
félisten
Én bizony sehol sem találom a házimozi hivatalosan elfogadott, érdekképviseletekkel egyeztetett, Magyar Tudományos Akadémia által jóváhagyott definícióját, az nem létezik.
Ennyi erővel az átlag nappali szobákban elhelyezett sokpontegyes berendezés sem házimozi... (Ráadásul dedikált, célra épített moziszobákhoz képest jóval több hangi hátránya van, mint az 5.0-nak az 5.1-hez képest) -
BBéci
legenda
válasz
Dorian
üzenetére
Nem kötelező, de akkor az valami más, nem házimozi. A házimozi 5.1; 7.1; 5.1.2; 5.1.4; 7.1.2; 7.1.4; 5.2.2; 5.2.4; 7.2.2; 7.2.4 felállás lehet, no meg amiket kihagytam. De semmiképpen nem 5.0! Az nem házimozi, ha az egyik dedikált csatornát kihagyjuk. Ezzel az erővel az egyik háttérsugárzót is dobhatnánk a centerrel együtt.
-
Dorian
félisten
Tisztában vagyok vele, hogy a nem lesz tökéletes a hangminőség.
Ismétlem(!): ez csak kompromisszum kérdése, értelmes ember nem a tökéletességet hajszolja, hanem a számára megfelelő kompromisszumok árán elérhető optimumot. Ez pedig mindenkinél más és más, nem mondhatod, nincs olyan, hogy "kötelező". Ez nem biztonságtechnika, vagy orvostudomány, hanem szórakoztató elektronika. -
BBéci
legenda
Ezt a T+A hangdobozpárt hosszasan, több alkalommal tesztelgettem, egyik kedvencemmé vált, sajnos leálltak a gyártásával.
A TL (Transmission Line) jóvoltából szuper a mélytartománya (is), de házimozi rendszerbe téve tutira kellene mellé mélyláda.
Ezt az Atlantic Technology hasonló felépítésű hangdobozaival szerzett tapasztalataimra alapozom. -
BBéci
legenda
"Egy belépő szintű (200k) alatti reflexes sub egy elég mélyre menő de nem csiliókba kerülő 5.0 rendszernél nem ad akkora pluszt. "
Ezt konkrét példákkal tudnám cáfolni, de félek, a "csilliók" alatt nem ugyanazt értjük.
Munkám során elég sok 200000 forintnál olcsóbb szubládát használtam és mindegyik jelentős pluszt adott, úgy hangnyomásban, mint élményben. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian
üzenetére
Te sem vagy képes megérteni azt, amit nem csak én, hanem Quetz is leírt? Belépő kategóriás erősítők nem képesek ugyanolyan minőségben megszólaltatni a 80 Hz feletti frekvencia-tartományt akkor, ha az alatta lévő is rájuk van bízva, mintha azt leveszi a vállukról egy szubláda.
XT-nek miért kellett harmadik mélyláda a rendszerébe, amikor frontsugárzóinak 33 centis hangszórói 20 és 220 Hz között dolgoznak? Mert házimozi üzemmódban nem egy-egy 800 wattos monoblokk, hanem 7-csatornás házimozi végfok hajtotta őket. Sztereóban elegendő volt a két Ymer.
Miért emel óriásit az élményfaktoron egy a meglévőnél jobb mélyláda beillesztése?Amiben igazad van: valóban nem kellene magas lóról olyan dogmatikus kijelentéseket tenni, hogy házimozihoz felesleges, illetve nem kötelező a mélynyomó. Az ide írók döntő többsége szerint elengedhetetlen.
-
Dorian
félisten
Itt megint elhangzanak olyan sarkos, dogmatikus kijelentések, amiknek egy szórakozás-célú hobbinál semmi helye nincs! Le kellene már szállni a magas lóról, ahonnan egyesen nem képesen elfogadni, hogy itt nem csak az ő igazságuk a helyes. Itt szórakozásról van szó, nem azt vitatjuk, hogyan kell helyesen agyi tumort operálni...
Nyilvánvaló, hogy a teljes moziélményhez kell a szubláda is, ezt senki nem vitatja.
Azonban az otthoni, nappaliban berendezett házimozi - mint ahogy a zenehallgatás is - kompromisszumok tömkelege. Mint ahogy lehet élvezetesen zenét hallhatni kis monitor dobozokkal is, úgy mozizni is lehet élvezetesen szubláda nélkül. Igen, mindkét esetben elveszik a legalsó tartomány, ez sokak számára viszont megfelelő kompromisszum. Csak egy példa: sokkal nagyobb kompromisszumokra kényszerít, mert sokkal nagyobb hangi anomáliákat okoz, ha a helyiség akusztikája, vagy a hangdobozok elhelyezése pocsék. -
Lacielvtárs
nagyúr
ez igaz, és jogos, csak abban nem vagyok biztos hogy pl az avrnek jót tesz e hogy azokat a mély hangokat is a végfoknak kell meghajtania, amit a szub beépített erősítőjének kellene...
nem arra gondolok hogy nem bírja, hanem hogy el fogyhat az erő.
persze értem amit mondasz, a mély hangnak "mindegy" honnan szólnak. -
Ance
őstag
Én is sokáig sub nélkül használtam a rendszerem, mert elég mélyre mennek a frontjaim. Én is azt hittem ez jól szól. Most szívesen odaadnám neked kölcsön a subomat, hogy használd egy pár napig nyugodtan, hogy megismerhesd a különbséget. Sajnos gondolom nem pécsi vagy, így nem tudom odaadni.
Én egy dologban egyetértek veled. Egy belépő szintű (200k) alatti reflexes sub egy elég mélyre menő de nem csiliókba kerülő 5.0 rendszernél nem ad akkora pluszt. Ezt kipróbálhattam, így közvetlen tapasztalat. Egy ilyen rendszernél a zárt rendszerű, mélyre menő szub viszont óriási plusz élményt ad a filmekhez és egyes zenékhez is. Ez is közvetlen tapasztalat, pedig az én subom kb. 200k újonnan, tehát nem nagy szám.
-
Quetz
őstag
válasz
Downsampling
üzenetére
Szerintem nincs azzal semmi baj, hogy megosztod a tapasztalataidat. Ezek a hozzászólások adhatnak ötleteket sokunknak. Ráadásul több út is vezet ugyanaddig a célig. Amikor valaki kérdezi, hogy milyen módon oldja meg a mélyeket házimozihoz, én tényleg nem a full range hangfalakat szoktam ajánlani, ezen okokból:
1. Kell hozzájuk egy combos erősítő. Több száz wattokra lehet szüksége a rendszernek, ha tombolnak a vásznon
2. A frontokat a kép két oldalára helyezed el, a mélyládát meg oda, ahol optimális. Ha lehe, akkor többet egyszerre, aminek az eredményét ez a két kép is mutatja:
EP500 vs 2 x EP400s at Primary Listening Seat

EP500 vs. 2 x EP400s at Secondary Listening Seat

Azt hagy kérdezzem meg, milyen T+A-kat használsz, és mi hajtja azokat?
-
hcs57
addikt
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
Ezt gondolom úgy is van, s abban is biztos vagyok, hogy egy ilyen minőségű sub új ára kb 200 ezer, vagy több... kérdés, ilyen filmeket nézek? Kell ez nekem 200 ezerért?
-
ctrlaltdel13
őstag
Én sokat teszteltem filmeket szubbal és nélküle is. Döbbenet a különbség,mikor hulk kiugrik az üvegfolyosóról és beleüvölt a nagyvilágba,na azt csak egy szub tudja visszaadni,de úgy hogy fel áll a szőr a hátamon.
Persze mindez csak egy megfelelő teljesítményű és minőségű ládától várható. Szvsz. -
BBéci
legenda
Úgy hallgassa meg 5.0-ban, hogy ott egy szubláda is és össze tudja hasonlítani.
Rettenetes ostobaságokat tudsz összehordani.
Szerinted vannak olyan elvakult (elborult agyú) házimozisok, akik a próbára hazavitt kábelt akkor is kifizetik,ha nem hallanak azok által okozott hangminőség javulást?Hányszor kell még leírni, hogy az erősítőt tehermentesíti a szubláda beiktatása az alsó oktávok megszólaltatásának kínjától, ennek köszönhetően a teljes 80 Hz feletti rész jobban fog szólni.
Valqmint az LFE önálló, független csatorna, ha annak a jelét rákeverik a front csatornákra, az megint csak hangminőség romlást eredményez. -
hcs57
addikt
válasz
johnywalker
üzenetére
Az analóg kábeleknél még csak talán... de a hdmi és az optikainál... na igen, ez már vásott fül,,, nehéz azt mondani, hogy ugyanúgy szól mint az olcsóbb. Valamiért jobbnak kell lenni, hisz sokszorosa az ára...
-
Downsampling
senior tag
Vagy kell venni egy pár jóféle T+A hangfalat (nem lesz olcsó). Az enyémek konkrétan 22 Hz-ig mennek le 3 db eséssel mérve. Ez még a legtöbb (és rohadt drága) szubnak sem nagyon megy.
Én valami nosztalgiaféleség miatt tartottam meg a szubládámat, tök jól néz ki, lehet rá pakolni ezt-azt, de bekötve már jóideje nem volt (nem is lenne értelme, a T+A-k mélyebbre mennek...
szerk: bocs, hogy megint beleugattam: nekem nincs házimozim, tiszta sztereó a rendszer...
-
hcs57
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
A sub csatorna, vagyis azok a mély hangoknál már nincs irányérzékelés, mindegy, hogy honnan szól... nincs sztereó hallás.
-
hcs57
addikt
Az még baromibban káros, ha olyan tanácsokat adnak a "szakértők", hogy az nem jó, csak így.. vagy úgy, ahogy ők mondják...
azt tanácsoltam, hallgassa meg sub nélkül az 5.0-t, s ha hiányzik neki valami, akkor vegyen subot (nekem most sem hiányzik..).
Ebben mi a káros? Ki sem próbálhatja az új szerzeményét? Ahhoz képest, amiről vált ez hatalmas javulás lesz még 5.0 ban is.
Azt már meg sem hallom, hogy a zenében is kell a sub a Spektor 6 -hoz...Még vetessetek vele drága kábeleket, tápkábeleket, tetessetek a kábelek alá kis tartókat, az erősítőre vulkanikus követ, stb... ezek biztos hasznosak lesznek, közben sok százezerrel szegényebb lesz.
Ez nem káros?
-
pepejoe
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem de nem tudom hogy ez-e a megfelelő topic, ha nem légyszi irányítsatok át oda.
Szóval adott egy régebbi TV amin csak HDMI port van, a TV körül elég kevés hely van hogy HDMI porton össze lehessen kötni a laptoppal, hosszabb kábel nem opció két gyerek miatt. A kérdés az lenne hogy létezik-e olyan eszköz amit HDMI portba lehet dugni és lejátssza ami rajta van, vagy valami olyan dolog ami wifin (vagy valami hasonló wireless elven) lejátsza a laptopon elindított filmet.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
BBéci
legenda
válasz
I'am Dony
üzenetére
Legfeljebb az egészen kis térfogatú, pici hangszórós hangdobozok esetén hiányozhat sztereó zenehallgatáshoz egy szubláda. Amelyik 3 dB eséssel megszólaltatja a 40 Hz-et, az már kiváló. Quadraljaim ennél valamivel lejjebb mennek és az SVS SB-4000 sem bizonyult olyan társnak, amit érdemes bekapcsolni.
Emberek százmilliói hallgatnak zenét sztereó rendszeren, fel sem merülhet szubláda alkalmazása. -
Lacielvtárs
nagyúr
-
Csabi1984
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Mármint a lejátszón vagy erősítőn?
Az erősítőre jelenleg egy Bluray lejátszó és egy WDTV (wifi képes) lejásztó csatlakozik.
WDTV-ről szoktam filmeket nézni ami a korábbi erőlködőn Dolby digitalba vagy ha DTS akkor DTS-be váltott át ennél a Yamahánál amire biztos van magyarázat de inkább csak "térhangzást" -
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
-
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
Neten nem találtam meg a magyar kézikönyvet, de szerintem ez megosztható, így felraktam OneDrive-ra. Felelősséget nem vállalok érte, de itt van:
:
AVR-X4300H/AVR-X6300H Használati Utasítás (PDF, 18 MB)(Idővel valószínű, törlöm majd, de nyugi, a peca végén még fennlesz.
) -
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Olyan problémám akadt,hogy valamilrt nem elérhető a Dolby digital, DTS Hdmin keresztül erősítőre kötve. lehet,hogy Optikaira kellene inkább kötnöm?
-
I'am Dony
őstag
Egy egész jó kis szett amit most hallgatsz, de érdemes lenne egy valódi szubot kipróbálnod (a Logitech-et nem sorolnám ide) akár csak kölcsönbe is kis időre. Köze nincs a mostani hangzásnak ahhoz amilyen azzal lehetne és ezáltal elég sok élményről lemondasz/lemaradsz. Ezért biztos kapok majd hideget-meleget, de zenéhez is rengeteget hozzá tesz - túlzó mélyhang nélkül - egy jó sub. Nagyon komoly rendszer az, amiből már nem hiányzik ott sem. Szerintem.
-
Beni2360
félisten
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
Vigyél sok jó csalit.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Még az eladótól kapott nyomtatott hsz-t sem adta ki nyomtatható változatban mert ők fizették a fordítását. Nagyobb méretbe kellett volna nyomtatni. -
ctrlaltdel13
őstag
Megjött az új avr-em.😊
X4300h személyében.
Persze magyar nyelvű használati nincs hozzá,majd keresek a neten,ha lesz időm.
(Most4 nap peca lesz😀)
Akinek ilyen van, jöhet bármi hasznos infó,akár privátba is.
Thx. -
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Rosszabb annál, sokkal.
-
BBéci
legenda
válasz
MasterMark
üzenetére
Baromi káros, amikor olyan ember ad tanácsot szubláda ügyben, akinek nincs. Még szerencse, hogy sokan vagyunk, akik gyorsan tudjuk cáfolni.
Egyértelmű, hogy házimozihoz kötelező a szubláda, ez nem vitatéma!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
kzsolt00
üzenetére
azok a taga hangszórók gondolom jók lehetnek ha taga hangsugarzokat veszel.
De javaslom először legyen kész az 5.1 és utana gondolkozz atmos rendszerben.
Mondjuk válassz egy 5.0 szettet amihez létezik atmos sugárzó, beepitheto is.
Nem akarok butaságot írni, hogy az autó hangszóró jó lehet e atmosnak.BBéci :'Két utas és három utas lehet például buszon, vonaton...'
Ez vajo volt

-
hcs57
addikt
válasz
titanium_100
üzenetére
Hallottam régebben a Logitech Z-2300 -t, s most nekem is Dali Spektor 6 5.0 van Denon X-1300v AVR-el... mielőtt vennél bármilyen subot, hallgasd meg így sub nélkül 5.0-ban... a mély is nagyon szépen szól. Zenében biztos nem fog hiányozni a sub neked sem, a filmekben is meglepően jól szól nálam.
Szerintem.
-
BBéci
legenda
válasz
kzsolt00
üzenetére
Minden hangszórót valamilyen mögötte lévő levegő mennyiségre méreteznek. Az autós hangszórókat az átlagos ajtó belső térfogatához tervezik, tehát építened kellene mögéjük valami dobozt.
Két utas és három utas lehet például buszon, vonaton. A hangsugárzók viszont kétutas és háromutas kivitelben készülnek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Atmoshoz elegendő a kétutas. -
kzsolt00
tag
válasz
kzsolt00
üzenetére
Sajnos lejárt a szerk idő, bocsi.
Tehát kérlek még mondjátok meg azt is, hogy miért NE lehetne beépíthető ATMOS hangszóró párnak valamilyen kör alakú (de akár milyen alakú) autó hangszórót vennem?
Tehát van valami nyomós érv ellene, hogy na az "autó" hangszórók azok biztos hogy rosszak lennének ATMOS hangszóróknak fentre, mert ez és ez.
PL innen tehát miért NE válogathatnék: [link]
Egy ilyen igen jónak tűnik!Számítana az, hogy két utas, vagy három utas?
-
kzsolt00
tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Köszönöm a válaszokat, sokat tanultam!
Az pont jó, hogy talán a beépíthető szegmensben találni jót az említett 20 as keretben, mert nekem mint utaltam rá, pont beépíthető kell.
Ki milyen párt tudna ajánlani ebben az alsó kategóriában?
Az [ilyenek] érnek valamit, vagy inkább gyüjtsek még rá, és mindenképp vegyek jobbat mondjuk kétszer ennyiért, mert az érezhetően 2x akkora élményt fog nyújtani?Ennek a főbb releváns paraméterei egyébként megfelelőek szerintetek egy atmos hangszóró pár feladatainak ellátására? :
Maximális terhelhetősége: 60 W
Frequency Response: 50 Hz - 20000 Hz
Névleges ellenállása: 8 ohmHa egy mód van rá az is fontos, hogy a kivágási méret ne legyen túl nagy. A 172 mm már így is maxon van a szigetemhez mérten.
-
törölt tag
Denon X540BT-hez van magyar nyelvű manual? Papír vagy online?
-
Csabi1984
addikt
Nekem iyen erősitöm van tegnap óta.
http://www.bartimexaudio.hu/index.php/termekek/erositok/yamaha-rx-v381-3039-detailDts-hd mit jelent?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
kzsolt00
üzenetére
Szia.
1. (nagyon alapvető) a felső atmos hangszóró pár milyen hangok megszólaltatásáért hivatott? (mély, közép, magas)
Minden hangtartományban dolgoznak az Atmos sugárzók, természetesen akkor ha van külön atmos hansáv a filmen, vagy az avr úgy van beállítva hogy keverjen oda is hangot
Mozinál úgy is érdemes vágni ezen csatorna frekiket is, így a mélyek nem számottevőek az atmos hangsugárzók esetében sem.2. Bármilyen beépíthető hangszóró lehet Dolby Atmos hangszóró? Mitől atmos hangszóró egy atmos hangszóró?
Nem feltétlenül, mivel a kialakítása is fontos az Atmos hangsugárzónak.
Javasolt hogy ugyanabból a márkából és termék családból legyen mint a többi hogy ne lógjon ki a hangképből, persze itt mivel "csak" effektek vannak első sorban, így nem akkora "szentség törés" az egység, de ajánlott2. Mik a tól-ig határok a megfelelő hangszóró kiválasztásánál. Olcsó húsnak híg a leve alapon nem vennétek egy 4000 forintos beépíthető párt, holott látom, hogy az extreme audio-n rákeresve a legolcsóbbak 30.000+ ért vannak. (mármint amelyek dolby atmos megjelölésű beépíthető hangszórók.) Tényleg ennyivel jobbak? Ha csak néha ciceregniük kell és ennyi a teljes szerepük, akkor mi a pláne a drágának?
Azért nem csak cicergésről van szó, mert képzel egy egy atmos filmet ahol a fejed fölött húz el egy helikopter vagy repülő és annak a hangja nem csak "cicergés"![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
3. Ha most nekem előre kell vennem egy atmos párt, úgy hogy még rendszerem sincs (mert most van lehetőségem beépíteni, aztán ha kész a sziget a napaliba, nem szívesen bontanám le 1-2 év múlva egy jó részét, csak azért hogy beépítsem), akkor egy jövőbeli alap-közép kategóriás erősítőhöz (elvárás 4k képes legyen, és az 5.1.2-t tudja, és nem vagyok márka párti, a legjobb ár/érték győz nálam) milyen párt ajánlanátok amely olcsó de jó, tehát a legjobb ár/érték re vagyok kíváncsi. Érdemes egyáltalán álmodnom egy maximum 20.000 es keretben, vagy addig csak nagyon gagyik vannak?
A mostani avr-ek, szinte a belépők mindegyike is tudja az atmost, a hangminőség már kérdéses, de tudja.
Sajnos a megfelelő Atmos hangsugárzó pár nem igazán jön ki a 20 ezres keretből, hacsak nem beépíthető.
ebben a többiek tudnak majd segíteni, mivel én Atmos mentes vagyok
4. A dolby atmos hangszóró pár, baj, hogyha nem tökéletesen a kanapé/ülő ember felett van, hanem mondjuk egy méterrel előrébb? Nektek hogy van elhelyezve? Ragaszkodja ahhoz, hogy felettem legyen?
Erre vannak leírások a neten elég sok, hogy hova érdemes/kell rakni az Atmos habsugárzókat.
[link]
[link]5. PL egy ilyen erősítő hátulján azt látom ,hogy a back/height hangszóró kimenet osztva van. Jól sejtem hogy ezt szoftveresen a rendszerből állítom be, hogy melyikként kívánom használni? Jó megoldás az ilyen, vagy keressek olyan erősítőt, amin dedikált különálló "height" bemenet is van?
Az az avr esetében azt jelenti hogy tudod úgy hajtani a hangsugárzókat hogy 7.1 és/vagy 5.1.2
Azért jelölik hogy osztott a kimenete, mert az avr konfigurálásnál ki tudod választani neked melyik rendszered van kiépítve -
kzsolt00
tag
Sziasztok,
Egy kérdéssorozatomat rossz helyre írtam, így csak belinkelem ide: [link]
Kérlek segítsetek a tanácsaitokkal
Köszönöm szépen!
-
Johnny198612
tag
Sziasztok,
Első polcos hangfalak alá keresek ~30 cm magas állványt jó áron. Van valakinek ötlete?
Nézegettem a webshopokat, de magasságra nem tudok szűkíteni találatot. :/
-
12hopp
csendes tag
Sziasztok!
Előző erősítőm (Nad D3020) elhalálozott így új után kell néznem. Sztereó irány helyett házimoziban gondolkodok a továbbiakban.
A kérdésem az, hogy mibe érdemes beruházni, ha 4k, atmos nem szükséges?
1. Régebbi magasabb kategóriás erősítő pl.
enon 4308A
2. Újabb de alacsonyabb kategória pl. :x4100Több zónás funkciókra sincs szükségem. Egyedül az újabb akusztika korrekciós képességek azok, amikkel bizonytalan vagyok. Érdemes emiatt újabbat venni?
Natív Spotify érdekes lehet, de azt is meg tudom oldani egy raspberry+hifiberry-vel.Köszi!
-
törölt tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Na, ebből szerintem otthoni tesztelés lesz, csak meg lehessen beszélni a forgalmazóval.

Annyit azért még kiemelnék, hogy a hátsók nálam ~1,6 méterre vannak a hallgató pozíció mögött, és ezen nem tudok változtatni. A távolságot nem írtam lentebb, pedig fontos lehet a direkt/dipól kapcsán. Számomra a mostani direkt sugárzóval sem zavaró a surround hang, inkább precíz, pedig az belépő szintű (JBL Studio 230).
Amiket viszont az új rendszer kapcsán pedzegettem (Quadral Chromium Style, Canton Chrono (SL), érdeklődésként Revel Concerta2) azért csak tán efölött vannak. Ezért nem is értem, mire írtad az első bekezdésed végét. Ezek tisztes felső-középkategóriás hangdobozok, némelyiknél talán felsőkategóriát emlegetni sem szentségtörés.
Érdekes egyébként, ezzel a kérdéskörrel kapcsolatban ahogy máshol is olvasom, nincs konszenzus. Én meg "bajban" vagyok picit, mert ez a dipól nekem egy újszerű dolog. Sokminden egyébként felkeveréssel szólna, persze, annyi Atmos film azért nincsen.
-
zsoika
addikt
válasz
titanium_100
üzenetére
Van neki hangszóróselyme, de ha lehet vedd le róla....ront a magas hangokon.
Én úgy szoktam hogy rajta vannak(gyerek miatt) ,de ha filmezek vagy zenét hallgatok akkor leszedem. Kicsit macerás ,de nálam indokolt.Nem ismerem a Logi hangját...így fogalmam sincs milyen a mélye.
Azt javaslom ,hogy használt mélyládát vegyél , mert ha nem tetszik a hangja bukó nélkül el tudod adni.
Én 2hónapos (garis) TAGA TSW -90-est vettem 37eFt ért tesztelésre ,de mivel nekem sokkal jobb ládám van természetesen el is adtam.
Szóval érdemes nézegetni a hirdetéseket. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok vettem tegnap egy Yamaha RX -V383 erősítőt aminek az elődje egy Kenwood 4070D-volt.
Ez az új készülék számomra kissé már túl sok beállítással rendelkezik amivel kissé hadilábon állok.A korábbi erősítőn csak coaxiális és Optikai csatlakozás volt és ha elindítottam egy filmet automatikusan Dolby Digital vagy ha DTS akkor arra váltott át

Ellenben a mostani készüléken van már 4 HDMI bemenet és 1 kimenet ami elvileg arra jó,hogy 1 készülék kezeli a HDMI eszközöket.
Melyiknek van jobb hangja az optikainak vagy hdmi-nek?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
üzenetére
Mivel Atmos-hoz szánt hangszórókat akarsz a plafonra, így mindenképp drasztikusan eltérő hangot kapsz felülről, még ugyanazon család darabjaival is. 5.1.4-nél ugyanúgy jól jön a szétszórt surround hangkép, a dipól csak 7.1.x esetében teszi tönkre az élményt. Aztán nagyon fontos figyelni arra is, hogy nem minden film Atmos (és ezen semmilyen felkeverés nem segít), az elrendezésnek optimálisan támogatnia kell az 5.1-et is, ez még egy pont a dipólnak. Persze van az a szint, ahol remek atmoszférát teremt egy polcsugárzó is, csak az nem a belépő szint.
A jelenlegi otthoni keveréshez használt Atmos RMU a surroundokat a szoba magasságának haramdához optimalizálja (az alatt minden objektummozgást virtualizál), tehát tökéletesen kezelt akusztikájú szobában az lenne az ideális helyük. Ugyanakkor ilyen szobából kevés van, ezért szokás a magasabb pozíciót ajánlani. Hallottam olyan 7.1.4-es házimozit, ahol a surroundok majdnem a plafonig fel voltak tolva, és mégis megvolt az az érzésem, hogy fülmagasságból is jönnek hangok. Tökéletes válasz persze csak elméletben létezik, kísérletezni kell.
-
Downsampling
senior tag
1. Vajon két "sima" összekötő kábel miben különbözik egymástól? (Szerintem a kérdés innen kezdődik, és nem azért, mert nem hiszek abban, hogy igenis különbözhetnek, nagyon is - de mégis, valahol egyben parasztvakítás is. Vagy mégsem?)
2. Attól függ, milyen irányban kötöd az erősítő és a szubláda közé, pontosan azt teszi, amit leírtál.
3. Nem nekem kell együtt élned a rendszereddel, tehát neked kell tudnod, hogy elég-e, ha egyszerűen kikapcsolod a szubládát. És adott esetben költeni sem nekem kell rá...
Szerintem a lényeget megválaszoltad magadnak...
-
törölt tag
Köszönöm, hát itt is hasonlót írnak, már hogy dipólt Atmosba ne. Leegyszerüsítve, ami a dipól előnye az 5.1-ben, az a hátránya az Atmosnál ha jól értem. Akkor mégsem úszom meg az állványos dobozokat.
Így az elrendezésbe legalább nem kell nagyon belenyúlni, a tárcába kell majd egy fokkal jobban. Sebaj, egy korrekt mozi úgyis már ezer éve tervben van.A mélyládákkal nem tudom mi van, de most mozognak majd a bútorok is, aztán meglátom, mi hogyan változik.
-
BBéci
legenda
válasz
üzenetére
Arra ne indulj el!

Házimoziban az Atmos elrendezés a front- és centersugárzókéval azonos, vagyis fülmagasságba helyezett háttérsugárzókat ír elő, esetleg lehet annál magasabban, de legfeljebb 1,25-szörös szorzóval számolva.
Dipól egyáltalán nem ajánlott Atmoshoz!
Ezt tanulmányozd: [link]!Amennyiben be tudod határolni a 80 Hz alatt megszólaló szubláda helyét, ott valami nagyon nincs rendben. Csaknem fizikai képtelenség.
-
törölt tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Köszönöm a választ, ezzel már el tudok indulni!
Régen egy Dali Concept Sub-om volt, most egy JBL Studio 260P, mindkettőnél hallom, hogy oldalt van. (Plusz járt egy HKTS16 a másik szobában, de azt hagyjuk inkább, két héten belül visszavittem.) Két (normális) sub egyébként is előnyösebb ahogy hallom, de a láda vagy ládák úgyis a második körben jönnek.
A surround elhelyezését idővel meg tudom szerintem oldani. Dipól lesz akkor hátra, állványos sugárzókat biztos nem teszek a plafonra. Bután nézne ki, és Quadral Chromium Style/Phase/Casa vonalon gondolkodva így még anyagilag is jobban járok. Dipól mellé melyik kialakítású menjen fentre (Phase vagy Casa, hogy példánál maradjak)? Vagy ez már eseti, és attól függ?
Úgy gondoltam, a szobaakusztikát is majd eleve szakember méri. Lehet félreértek vlamit, de ezt én hogyan tudnám én otthon megcsinálni?

-
titanium_100
tag
válasz
zsoika
üzenetére
Köszi a választ, nekem egy logitech Z-2300-asom van pc-re kötve, és imádom a mélyet benne.
Valami hasonlót keresek de nemtudom mi az ami házimozi mélnyomó és ilyen hasonló thx-es
Amúgy a Dali spektor-okra van hangszóró takaró? vagy ahogy a képeken is látszik szabadon vannak a membránok és látszanak?
-
öhhöm
csendes tag
válasz
Downsampling
üzenetére
Köszi a hosszú, és kimerítő választ! Az általad leírtak jó részével egyet kell értsek. Viszont... Érdekes felvetés, hogy zeneszerkesztéshez szerinted nem ajánlatos subwoofer-t használni. Mégis gyártanak kimondottan stúdió subwoofer-eket, monitor hangfalakhoz... Akkor ennek mi az oka? Nem szeretném szándékosan félreértelmezni amit írtál, de az általad javasolt szétválasztást (két különböző rendszer zenehallgatáshoz és szerkesztéshez) igencsak le lehetne egyszerűsíteni: zenehallgatáskor mélyláda bekapcs, zeneszerkesztéskor mélyláda kikapcs. Egyébként biztosan igazad van abban amiket leírtál, de egyelőre főleg anyagi okok miatt nem szeretném ezt a dolgot ennyire megbonyolítani. Jelenleg is elég szépen szól ez a rendszer mindkét felhasználási területen, mindössze annyit szeretnék, hogy viszonylag kevés ráfordítással a jelenlegiből kihozzam a lehető legtöbbet.
Igen, azt én is sejtettem, hogy a sub kábel is átviszi elméletileg a teljes hallható frekvenciasávot, ugyanis valószínűleg nem tartalmaznak semmilyen frekvenciafüggő elemet. De akkor mégis miben különböznek az egyszerű audió kábelektől? Leginkább ez érdekelne. Na meg az, hogy ez a két féle kábel egymással vajon felcserélhető-e? Nem parasztvakítás ez az egész, hogy külön kábelt gyártanak mélynyomókhoz, amik valójában sima mezei audió kábelek RCA végződéssel, és ráfogják, hogy micsoda csodálatos hatással vannak a mélyhangok visszaadására?

Akkor most az Y sub kábel a mono jelet osztja két felé, vagy a sztereó jel jobb és bal csatornájából csinál egyet?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
üzenetére
Először is, még a kérdéseid előtt: ha hallod a sub helyét 80 Hz-en is, az a láda hibája, és nem azért van, mert nincs belőle kettő. Nem a duplázás fogja megoldani.
1) Így is magasabbra kell tenni őket, sőt, az Atmos ajánlás a szokásosnál még magasabbra, hallgatási pozíció felé forgatva igényli a surroundokat.
2) Ha mindenképp Atmos sugárzókat akarsz a plafonra, akkor alkalmas szobaalaprajznál dipól.
3) Ha a legideálisabb esetet szeretnéd, legyenek a plafonon is ugyanazok, mint oldalt (ezesetben dipól kilőve), megfelelő szerkezettel beforgatva.
4) Semmiképp ne a front kerüljön sarokba, ha már valami kerül oda.
6) Először is tudd, hogy mire van szükséged, mérd meg a szobaakusztikát, utána keress boltot vagy konzultálj szakemberrel. -
törölt tag
Sziasztok!
Durván 20 négyzetméteres helyiségben szeretnék házimozit fejleszteni. Egyelőre 5.0-ban, majd 5.2-ben (5.1-nél hiába 80 Hz, hallom, hol van a sub), végül a helyiséget is felújítva 5.2.4-ben gondolkodom. A magassági sugárzók a plafonon lennének. Filmek, játékok (PC és PS4) és zene (rock és metál) is fontos, egy viszonylag univerzális rendszert szeretnék.
Azért 5.2.4, mert kíváncsi vagyok rá, ahogy Vasember az én mennyezetemen keresztül robban be a képernyőre.
Legyenek azért korrekt hangdobozok mellé, egyelőre a Quadral Chromium Stlye (8+1+2) a kiszemelt, megyek majd meghallgatni.Az erősítőm egy Denon X4300H, de az eARC, és/vagy a HDMI 2.1 miatt idővel esélyes, hogy cserélem. A kanapé a helyiség közepén van, ezen nem tudok változtatni. A surround sugárzók így a hallgató pozíció mögé kerültek és fülmagasságba, ezt adják ki a bútorok.
Kérdéseim, már magassági sugárzókat is feltételezve:
1) A surroundok maradhatnak nagyjából fülmagasságban, vagy így is magasabbra célszerű tenni őket?
2) A surround állványos sugárzó legyen, vagy dipól/bipól?
3) Plafonra milyen sugárzókban érdemes gondolkodni? Ilyenben, vagy ebben a kialakításban, esetleg egy harmadikban?Ezek a kérdések már függetlenek a magassági sugárzóktól:
4) Elöl vagy a frontsugárzók, vagy a subok a sarokba kerülnek, úgy van hely. Melyik a kisebbik rossz? Gondolom, a sub, de inkább megkérdezem.
5) A kábelcsatornázást szeretném normálisan megcsinálni majd, a falakban illetve a padlóburkolat alatt akarok a legrövidebb úton elhúzni mindent. Ezzel kapcsolatban ki tudtok emelni bármi buktatót, ami talán nem kézenfekvő? (Kivitelező cégre is jöhet ötlet, megköszönöm.)
6) Akusztikai paneleket hol érdemes nézni? Nem akarom ilyennel kitapétázni a helyiséget, de ha valahol kimérik, és javítanak a hangon egy-egy ízléses elemmel, akkor az érdekel.
7) Ha feljebb mennék árban, akkor a Canton Chrono SL és Revel Concerta2 jellegéről mit tudtok elmondani? (Főleg a Revel szimpatikus, de azért azt bőven drágállom már, és az itthoni kínálatban nem látok belőle magassági sugárzót sem.)Köszönöm a türelmet, aki elolvassa, és a segítséget, aki válaszol!

-
zsoika
addikt
válasz
titanium_100
üzenetére
Szintén egyéni ízlés és szobaméret (lég m3) határozza meg ....és persze a pénztárca.

Én a zárt mélyládát jobban kedvelem ,mert pontosabb, feszesebb a mélye ,de egy barátom meg az ilyet utálja. Ő az "elterülős", ömlenygőst szereti.....hiába , nem vagyunk egyformák.
Zártban 20 , max. 25m2 szobába KEF q400b ha akciós szerintem jó vétel ....nagyobb szobába Dynavoice Thunder T-12.
Olcsóbban TAGA TSW -90 v3 (max 20 m2) -120 de szerintem jobbat érdemel a Dali szett ennél a ládánál....újban 150eFt alatt nehéz megúszni. -
ujhelyiferi
tag
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
Szia!
Hogy működik tőlük a rendelés? -
zsoika
addikt
válasz
titanium_100
üzenetére
Szia. Ez könnyű.....Denon+Dali, de egyéni ízlés kérdése is. Ha van lehetőséged akkor hallgasd meg mind a 2-t
-
titanium_100
tag
Szerintetek melyik szett a jobb?
vagy
Azt nem akarom firtatni, hogy az erősítő amit hozzá ajánlanak az jó-e hozzá, gondolom van oka, hogy miért azzal ajánlják, itt elsősorban most a hangszóró rendszerek közti különbségre vagyok kíváncsi.
-
whatnot
őstag
Ma végre volt alkalmam egész filmmel is kipróbálni az itt ajánlott LX302-t.
A film: The Foreigner. Szerencsére volt benne több jelenet, ami igényelte a képességeit.
Abszolút elégedett vagyok, így utólag is köszönöm a tippet, főleg, hogy így kb. 2/3-ad áron jutottam hozzá
Remélhetőleg sok évig kitart hiba nélkül. -
Downsampling
senior tag
Nekem lenne több észrevételem is, egyeiket se vedd személyeskedésnek vagy sértésnek, kérlek:
1. Nem szerencsés keverni a zeneszerkesztést a zenehallgatással. Mindkettő másról szól. Az utóbbi simán élvezetet nyújt, a másik viszont pont arra szolgál, hogy a szerkesztendő anyag hibáira hívja fel a figyelmet. Tehát míg az egyik már a kész, elvileg "tökéletes" hangot adja neked, a másik analizál, tehát segít abban, hogy észre vedd a még nem tökéletes részleteket.
2. Nem véletlenül használnak a mai napig a legprofibb stúdiók is (általában aktív) monitornak kisebb méretű dobozokat, mint álló hangfalakat. Hiába kevesebb így a mélytartomány, de a munkájukhoz sokkal fontosabb a monitordobozokra jellemző részletező, precízebb, analitikusabb hangkép. Ezt csak hazavágni lehet egy szubládával. Az, hogy zenehallgatáshoz használ-e az ember szubládát, mindenki magánügye (ennél durvább eseteket is láttam, halottam már), de zeneszerkesztéshez lényegében tilos.
3. Egy stúdióban lehetőleg kerülik az RCA kábelezést. hatalmas és hosszú kábelezésről beszélünk, ahol az RCA összekötők rengeteg zajt, nem kívánatos jelet szednek össze. Egy ilyen kábelrengetegben a hosszú vezetékek használata öngyilkosság. Éppen ezért a profi hangtechnikából vett XLR (szimmetrikus) kábelezést használják (akárcsak egy jobb házimozinál). Ahogy leírtad, nálad is lehetnek jó hosszú összekötő kábelek - RCA kialakítással. Én legelőször ezt szüntetném meg.
4. A szubkábel is képes a teljes frekvenciatartományt közvetíteni, ahogy egy kétfilléres bármilyen drót is. Nem attól szubkábel, mert csak a mélyhangokat továbbítja.
5. Azt gondolom, hogy sem a szubkábelezés, sem a normál RCA kábelezés nem oldaná meg igazán a problémád, akármennyire is az olcsóságra törekszel. Ezt a rendszert csakis költségesen lehetne vagy zeneszerkesztésre, vagy zenehallgatásra módosítani. A kettő együtt sosem fogja ellátni egyik feladatot sem. Én két rendszer kiépítésében gondolkodnék, ami eleve a legköltségesebb, de egyben a leginkább célra vezető megoldás.
6. Ez szerintem messze nem házimozis téma, igaz a kábelezés miatt vannak átfedések.U.I.: az Y szubkábel igen, egy mono jelet továbbít.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Linux felhasználók OFF topikja
- Yettel topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)