Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabi1984
addikt
válasz
zsoika
üzenetére
Holnap viszem vissza a szettet (csak a mélynyomót nem tudják cserélni) mivel még 3 napon belül vagyok.
Mondták,hogy holnapra hozatnak egy újat és kicserélik
De ettől függetlenül lehet megfogadom a tanácsod és veszek egy "minőségibb" mélynyomó kábelt.
Amúgy azért nem is foglalkoztam ezzel a 2RCA csatlakozóval mert azt hittem valamilyen analóg csatlakozó -
zsoika
addikt
válasz
Csabi1984
üzenetére
Akkor nem a kábel lesz a ludas ,de érdemes egy min. alap egyszeres árnyékolásút beszerezni.....az mindig kell Pl. a Proson
Nos az LFE-be dugod akkor elvileg megkerüli a aluláteresztő szűrõt, ami szerintem nincs is ebben a mélynyomóban ....szóval szerintem tök mind1 hogy hová dugod. Próbáld ki itt is , ott is.
Nekem Y kábelem van ,ezért a sima R,L -be dugtam. A trigger -el tudnád még a power mode autó módot kiváltani (ha az erősítődön lenne olyan kimenet), de mostanság eléggé kihaltak ezek a kimenetek az AVR-en az alsó szegmensben.(#33398) Nálam volt 2db 210SUB/230 és egy 200SUB és csak az egyik 210/230 sípolt, de csak akkor volt halható ha teljesen odahajoltam.
-
-
zsoika
addikt
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Letezik,hogy a Harman/Kardon hkts 9 hangfalaihoz csak a sajatját hangfaltartóját lehet hasznalni?
-
BBéci
legenda
válasz
Csabi1984
üzenetére

A hangnyomást füllel, vagy valamilyen eszközzel méred és az erősítőn úgy állítgatod az értékeket, hogy a hallgatói pozícióban mindegyik hangdoboz egyforma hangos legyen.
Melegen ajánlom az automatikus bemérést, mert a jelek szerint nincs gyakorlatod a beállításokban. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok vettem egy új hangfalszettet nem tudom mennyire ismeritek Harman Kardon Hkts 9
Hangzásilag megvagyok elégedve vele de nem tudom kell-e valamit beállítanom az erősítőn -
Gtaati
őstag
válasz
üzenetére
Nagyon szepen koszonom! Igen olvastam az osszefoglaloban, csak a nappalim elrendezes nem igazn teszi lehetove a normalis hazimozi kialakitasat. A szekrenysor ket szelen vannak a frontok, ebbol a bal sarokban.... A center a tv felett fert csak el... Ezekkel szemben van a kanape mely mellett ket oldalt a falon a hatterek amik nem igazan mogottem vannak hanem inkab a hallgatasi pozicio mellett. A sub meg a bal fronttal valamelyest szemben a kanape karfalya mellett fert csak el, tahat a bal hatter alatt majdnem kis tulzassal, szoval messze nem a legidealisabbak a korulmenyek.... Koltoznk kellene
Szoval a hallgatasi poziciotol balra kb bo 1metere van lada, a center meg a ladatol kb 3 meterre sregen szemben....Koszonom!
-
törölt tag
válasz
Gtaati
üzenetére
Phase 0/180fok állása:
egyszerü módszer: megméred acenter és a mélynyomó távolságát tőled, vagyis a hallgatói pizicióból. ha 1 méternél több a különbség akkor 08 fokra állitsd, ha kevesebb akkor matadjon 0-án.bonyolultabb. meghallgatod, együt a frontokkal és ahol többn mélyet hallasz, nem lesz elmosottt, elkent akkor oda tedd.(ezt is az ülőpozicióban értem) ha nem tudod eldönteni első hallásra ülj a nejed helyére
ott jobban meghallod.. és különösen a beszédérthetőségre hegyezd a füled. ha elmosódott a nejed helyén akkor át kell kapcsolni. -
BBéci
legenda
válasz
Zsolty20
üzenetére
Tegnap írtam, hogy 10 éves, HDMI-s, pláne még idősebb HDMI nélküli erősítőket szinte gombokért lehet venni. Van egy 2001-es gyártású Denonom, ha el akarnám adni, 40000 forintot kérnék érte. Újonnan 340000 volt, ami ma 850-900000-nek felel meg. A hangminőségét a mai félmilliósok talán tudják produkálni.
-
BBéci
legenda
válasz
Gtaati
üzenetére
Miből gondolod, hogy nem ért egyet a leírtakkal? Csak a MHz nem stimmelt. Béni bácsi megalomániás, csak vászonból szereti a kicsit.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Frontsugárzók és az összes többi small, fázis nulla, de az összefoglalóban olvashatókat érdemes figyelembe venni. Lowpass a maximumra, a többi jó, ahogy leírtad. -
Beni2360
félisten
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Jól van na elírtam csak sima Hz.

BBéci - Pedig hiányzott !!!
-
Gtaati
őstag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Hello! Ha nem ertesz vele egyet akklr tudnal a beallitasokban segiten es tanacsot adni? Erositon maradjanak a frontok full band-en, illetve Lpf of Lfe 120Hz-n jo-e? Illetve a ladan a phase 0 vagy 180, es a lowpass hany hz-n legyen?
Koszonom!
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Ha elolvastam volna, biztosan teszek rá megjegyzést, de valamiért kimaradt. El voltam foglalva zsoika táblázatával.
-
BBéci
legenda
válasz
Zsolty20
üzenetére
Addig a fokig, amelyiken a hangrendszered áll, valóban mindegy a kábel vastagsága és minősége.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Igazából a csapattagsághoz, belépőnek kellene rendelkezned egy házimozi erősítővel, ami lehet akár 15 éves is. Az a lényeg, hogy ne bögreszett legyen. Amíg nincs olyanod, addig is szívesen látunk.

-
Zsolty20
senior tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Akkor egész jó csapatba kerültem bele, ahol már-már családias a hangulat.

Még úgyis lesz bőven kérdésem, de igyekszem nem teljesen analfabétagammának tűnni.
-
Zsolty20
senior tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Jól van na, elnézésed kívánom.

Az elkövetkező pár napban-hétben igyekszem össze eszkábálni a cuccos. -
Steady74
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
"A vita ész érvek logikus ütköztetése, melyet konklúzió követ" ala L'art pour l'art, talán Galla Miklós a vita jelenetben. A vita jó dolog.
-
BBéci
legenda
válasz
zsoika
üzenetére
Bár az a táblázat ohmokat ír, valójában az átfolyó áram paraméterei alapján kalkulált értékek vannak benne. Hiába 3 ohmos a szóban forgó hangdoboz, az a bizonyos erősítő nem képes kiadni magából akkora feszültséget, hogy ne legyen elegendő a másfeles kábel.
Olyasmi, mint amikor ráírják a mikrohullámú sütőre, hogy ne tegyél bele macskát.
Házimoziban a 2 Ohm talán sosem fordul elő, 4 esetén meg már az 1,6 négyzetmilliméteres is alkalmazható 12 méteres hosszban. Ezért szoktuk ajánlani háttérsugárzókhoz is a 2,5-ös kábeleket, éppen a hosszúság miatt. Kérdezem, melyik az a belépő szintű házimozi erősítő, amelyik akkora áramot tol ki magából, hogy karcsúnak bizonyul egy 12 méteres, 1,5 négyzetmilliméteres kábel?Összefoglalva: ebben az esetben ne foglalkozzunk az impedanciával!
-
btfe14
csendes újonc
Köszi, jogos!
Első körben szeretnék megválni a TV dobozhangjától.
Illetve a meglévő zenéimet, ill. rádiót nem számítógéphangfalakon hallgatni, mert az kiábrándító.Utána, ha ismét lesz keret, jöhet egy lejátszó.
Messze nem vagyok audiofil felhasználó. Inkább csak szeretném felhasználóbarátabbá tenni az otthoni állapotokat és nem tejfölöspohár hangzás mellett hallgatni a tartalmakat.
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Segítséget és tanácsot szeretnék kérni. Eddig az onkyo tx-nr676 erősítővel használtam egy heco 5.0 szettet. Most próba kedvéért a lakásba szereztem egy aktív ládát, hogy mennyit változtat az összképen, illetve kipróbálni hogy a lakás nappalijában egyáltalán szükség lesz-e rá. Mivel még nem volt aktív ládám így az erősítő oldaláról, illetve a láda állítási lehetőségeben/-ről kérnék segítséget. Eddig ugye úgy használtam, hogy a frontok mindent megkaptak(full band ha jól emlékszem) illetve 5.0-ra volt állítva az erősítőn a beállítások, ez mellett lehet állítani a center, hátterek frekvenciáját, illetve a láda vágási frekvenciáját 80-120hz-ig, illetve van doublebass on/off gondolom ez az h a frontok és a láda is megkapja mélyet. Most h van a próba láda akkor az erősítőt állítsam át 5.0-ról 5.1-re, a láda vágási frekvenciát régebben itt többen a 120hz-t javasolták, a frontokat ilyen esetben fullband-ről állítsam 120hz, re vagy elég ha a ládához tartozó vágási frekvencia be van 120hz-re állítva az erősítőn, illetve a doublebass on vagy off? Hát ezek lettek volna az erősítő beállításaihoz tartozó kérdéseim...
A ládán van egy phase kapcsoló 0-180 fok két állású, illetve a Lowpass potméter 160hz-ig, gondolom ha az erősítőn 120Hz lett megadva, akkor a Lowpass potméter is legyen 120hz-re állítva, illetve a Phase kapcsoló 0 vagy 180 fokon legyen?
Hát ezekben a kérdésekben szeretnék segítséget kérni. Köszönöm!

-
zsoika
addikt
Csak általánosan írtam a kábelekkel kacsolatban nem konkrétan arra a szettre gondoltam. Mondjuk szerintem még annál a szettnél is megérheti a kábelt kicserélni ....annál is inkább hogy egy rendszer cserénél a kábel maradhat. Szóval azon nem érdemes spórolni ,mert több szettet is kiszolgál,de túlzásba sem kell esni.
-
btfe14
csendes újonc
Sziasztok!
Javaslatotok alapján vettem egy Sony KDL-50W807C TV-t. Ismét köszönöm, nagyon nagy királyság!
Ehhez szeretnék most egy házi mozi rendszert, amihez szintén nem értek.

A következőkre használnám:
- TV (Sport)
- Zene
- FilmekDLNA nem lenne rossz (van egy kis fájlszerverem), bár a TV-n jól működik, úgyhogy nem nagy probléma, ha nincs.
Lejátszó nem szükséges, inkább annak az árát a hangzásba tenném bele.
A minimál, műanyag, 1 utas "hangfalakból" nem nézek ki semmi jót, ezért, hacsak nem javasoltok valamit kifejezetten, akkor mellőzném. Inkább egy belépő szintű fa/MDF dobozos szettben gondolkodom.
Nem akarom kifejezetten hangosan hallgatni, tehát a teljesítmény nem lényeg, inkább csak a hangzás.
Nem szeretnék távirányító kiállítást rendezni, ezért a HDMI ARC jó lenne, bár az újabb erősítőkben ez már alap fícsör, még belépő szinten is.Kompromisszumok biztosan lesznek. Egyrészt, mert a célterület egy nappali, ahol a funkció előbbrevaló apa zenehallgatási igényeinél
- így biztosan nem az ideális pozícióban, magasságban, stb. lesz elhelyezve minden. Bár amit lehet megteszek, mert most újítom fel a lakást, így tudok falban kábelezni.
Másrészt, mert a keret 150k környéke.Miután elolvastam az összefoglalót és átböngésztem a fórumtémákat, ezt néztem ki:
https://extremeaudio.hu/magnat-supreme-802-50-fekete-yamaha-rx-v383-szett
Mi a véleményetek róla?
Más javaslat?
Nézzek használtat? (bár ez csapdahelyzet, mert nem értek hozzá és lehet, hogy valami kacatot vennék)Köszi!
Üdv:
Berek -
BBéci
legenda
válasz
zsolesz7503
üzenetére
Itt írtam, hogy a túlhajtott erősítő képes kinyírni a hangszórókat. Alighanem ez történt a Jamóiddal.
Úgy tűnik, szereted a brutális hangerőt, amihez nem a megfelelő eszközöket választottad.(#33332) Zsolty20
Ebben az esetben nem kell foglalkozni az impedanciával. -
arcitec
addikt
válasz
zsolesz7503
üzenetére
Az mit jelent, hogy 2 hangfal romlott el, javítva vannak? Illetve mi a hiba oka? A legjobb neked az lehetne, ha elindulnál hallgatózni, vélemények tanácsok, javaslatok lehetnek, de a tuti az, ha magad hallod és könnyeb dönteni, mint így bemondásra. Sokszor még hallgatózva is nehéz választani, tehát még azt sem célszerű elkapkodni.
-
zsolesz7503
tag
válasz
arcitec
üzenetére
Értem köszönöm szépen a válaszodat egyetlen problémám hogy nem tudom kinek higgyek. Marad az hogy megpróbálok elcsábítani pár embert hogy hallgatózzon nálam és hozzák el a vasat is hogy bekötve halljam a különbséget. Egyenlőre az is gond hogy a Jamo szett 7 hónapos és már a 2. hangfal romlott el.

-
Joshi
titán
válasz
Zsolty20
üzenetére
Ahogy (#33325) zsoika is írja: "Ahhoz a szetthez annyira rossz minőségű kábelt adnak, hogy tök mindegy hogy csinálod."
Én biztos hogy a legegyszerűbb verziót alkalmaznám, azaz a hangfaltól 20-30cm-re elvágnám a kábelt és beletoldanék egy hasonló keresztmetszetű kábelt. Természetesen forrasztva zsugorcsövezve. -
zsoika
addikt
válasz
Zsolty20
üzenetére
Nem vagy hülye ...teljesen jogos a felvetésed.
Ha belül is saruzva van akkor szívás mert ennyi erővel simán kettévágva (úgy ahogy eredetileg gondoltad) is lehetne(vagy újrasaruzod ha van)de ha forrasztva van akkor elvileg úgy a jobb ha szétszeded a hangfalat. Persze normális hm nál nem toldunk , inkább csere az egész kábel.
Ahhoz a szetthez annyira rossz minőségű kábelt adnak, hogy tök mindegy hogy csinálod.Joshi:
de gonosz vagy -
Joshi
titán
-
zsoika
addikt
válasz
Zsolty20
üzenetére
Nem hangzik hülyén. ...értem én
,de beszéljük át még egyszer! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval simán beletoldanál,devakkir egy toldással, forrasztással több lenne annál mintha szétszeded a hangfalat és onnan kiforrasztva a gyárit oda toldod be s kábelt.
Egyébként valószínűleg tök mindegy hogy csinálod ...olyan virsli kábeleknél (amik anyaga ráadásul nem is réz) -
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Pár hónapig az öreg AVR-3802 üzemelt nálam, most AVC-X8500H és megtáltosodtak a quadral Aurumok. 2001-ben 340000 forintba, bő háromhavi bruttó átlagkeresetbe került a vas, amit mai viszonyokra átszámolva 900000-ért adnának. Ahhoz képest a mostani csúcs Denon 1,2 milliós ára nem drámaian több. Úgy szólnak az öreg quadralok, hogy egész nap tudnám hallgatni őket.
Holnap érkezik egy Aria szett, kíváncsi vagyok a különbségre. -
Zsolty20
senior tag
válasz
zsoika
üzenetére
Az lehet, hogy nem értem, mert este van?

A fejemben egy olyan opció épült fel, hogy mondjuk a hangszóró kábeljét elvágom, majd a toldó kábellel összerakom/forrasztom/ragasztom aztán végül az eredeti, csatlakozós kábellel is ugyanezt ami pedig bele a lejátszó részbe. Kicsit értelmetlenül és hülyén hangzik, de sajnos nem vagyok otthon a hangtechnikai szakszavakba, elnézést kérek. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
arcitec
üzenetére
Hát nem tudom, de teny hogy az én 'tapasztalatom' onkyo rz900 vs cxr200al van, és ha az onkyo kinyomtam az eqt, és összehasonlítom a cxr200 hangjával (ahol nincs is eq) akkor akár mondhatom hogy ég és föld...
Persze nem vitának szánom, csak megjegyzés volt részemről
Zsolty20: igaz nem vagyok' fejes'
, de jól mondod 
-
arcitec
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Az csak hangszín, hangkarakter. Ha mérve lenne más jönne ki, én így tudom. De kb mindenki hasonlóra gondol, csak másképp, nem nagyon érdemes túl tolni ...(a kérdést, max fogást találni rajta az lehet )

Egyébiránt erősítő csere volt az eredendő kérdés. Az első írásom meg helyes volt, ha a többi írásom nem is volt eléggé precíz ..
Laci Laci, mintha nem tudnánk nálad mi is az ég és föld. De ne vedd sértésnek. Nyilván mindig az a legjobb ami van ... 
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
zsolesz7503
üzenetére
Hangszóróknak előbb lehet bajuk, mint az erősítőnek, mert a maximális teljesítménye környékén hajlamos annyira torzítani, hogy akár négyszögjelet adhat ki.
Hangerőt, hangnyomást egyszerűbben lehet emelni a hangszórók méretének, a membránfelületnek növelésével, mint belepumpált wattokkal. Ráadásul a teljesítményt duplázni kellene ahhoz, hogy érdemi hangosodás legyen a végeredmény. Azt pedig nem adják olcsón. -
arcitec
addikt
válasz
zsolesz7503
üzenetére
Ha elég a hangerő akkor, az nem gond a nagy vas is kb ilyen hangerőn megy nálam és máshol is....Ha ellenben "elfogy a szufla adott esetben" akkor érdemes nagyobbra cserélni, de persze minden relatív mennyit lépsz előre, mert ha többet, akkor meg nyilván hangfalat is kellene cserélni. Nálam példul így volt.
Egyébiránt hangminőségre gondoltam, az a hangfalon múlik inkább mint az erősítőn, tehát azért nem érdemes cserélni.De talán írnak a többiek is ...
U.I: 25 m2 mint nálam. Yamaha 630 volt, na annál fogyott ki a kraft úgy, hogy visszhangos volt akkor még a nappali, de nem is akárhogy.De ismétlem, a hangerő nem elég, hangminőség is kell( a kettő együtt kell, hogy töltcse ki a teret)......és hát az nem olcsó ... -
-
Zsolty20
senior tag
-
arcitec
addikt
válasz
zsolesz7503
üzenetére
Szerintem NEM.....
-
zsolesz7503
tag
Sziasztok egy kérdés van egy Jamo C95-ös 5.1-es hangfal rendszerem melyből a subot kicseréltem J12-ről J112-re jelenleg Yamaha RX-V583-as vas hajtja érdemes-e ehhez a szetthez jobb erősítőre cserélnem? Ha igen milyenre illetve melyikre?

-
Lacielvtárs
nagyúr
-
palik
csendes tag
Sziasztok!azt szeretném kérdezni hogy mitől függ a hangminőség ha optikaival van összekötve az erősítő pc-vel?hangkártya asus xonar dgx.függ a hangkártyától vagy tök mind1 az csak kiküldi a DD vagy DTS jelet?gondolkozom rajta hogy hdmi-s erősítőt vegyek akkor pedig a vga-ba lesz bedugva.ott mitől függ?előre is köszönöm
-
törölt tag
Sziasztok.
Egyik fórumtársunkkal való levelezés után körvonalazódott bennem egy rendszer. Azért megkérdezem itt is, hátha van ezekkel a cuccokkal tapasztalat, esetleg jobb ajánlat.
Erősítő: Onkyo TX-NR575
Hangfalszett:
JBL 170+125C+120/130+100pVagy
WHARFEDALE QUARTZ Q7/Q1/QC1
Kizálólag filmezéshez használnám.
Előre is köszönöm.
-
zsoika
addikt
válasz
Vicarious1
üzenetére
Nem is azon aggódok hogy Ti úgy használtátok ...hanem hogy esetleg Én is

Ha jól emlékszem 30mA -est tettem be, de a szüleim zuhanykabinjának a vezetékén van egy 5 vagy 10mA -es (majd megnézem). Rádió, meg hangulatfény menne róla, de nem használják. Azt onnan kikötöm és át fogom tenni a medencéhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- LEGO klub
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 1 és 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Szoval a hallgatasi poziciotol balra kb bo 1metere van lada, a center meg a ladatol kb 3 meterre sregen szemben....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de gonosz vagy

VoidXs