Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Yettel topik
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Garmin topik
- Vivo V70 – a stílus érték?
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Fejből nem tudom, melyikben miféle DAC van. Az A-410 Sabre-jét többen dicsérték, mint ahányan nem szerették, én az előbbi táborba tartozom.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
zsoika
üzenetére
De popi volt, es igen hangban jobb volt a dune de csak a beepitett DAC miatt.
Kb a kép az azonos volt a dune a popival...
És valóban egy jó blu-ray, sokkal jobb mint a media playerrek.
Eddig ezt sem akartam elhinni, tévedtem, ismét
BBéci: no ezért nem ajánlok én senkinek semmit, csak is azt ami volt nekem is

Koszi a kiigazítást, erre nem is gondoltam
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Az olcsó, belépő kategóriás állványos hangdobozok között ritka az olyan, amelyiknek 80 Hz-ig egyenletes a frekvenciamenete. Ezért inkább padlón állót szoktam ajánlani. Sajnos ennek ellentmond, hogy ugyanannyi pénzért jobb hangminőségű kicsi dobozt lehet kapni, mint nagyot.
-
zsoika
addikt
Ugye nem a Sony,Samsung,Lg stb egybeszettekre gondolsz?
Azokban nincs bemérés és mivel a mélyládát is az az erősítő "hajtja" ami a többi 5.0-t is, így nem tehermentesíti azt.
Azért kell az aktív mélyláda hogy ált. 80Hz alatti frekvenciákat(ami legjobban terheli az 5.0-t meghajtó erősítőt ) levegye és így több erő jut az AVR -nek a többi hangra. Csak a bika AVR-ek tudnak teljes sávban...vágás nélkül , minőségi hangú 5.1 csatornát meghajtani.Hány m2 a szobád?
Minimálisan ajánlott újban hk hkts 16 +belépő AVR....olyan 200eFt .
Használtban kicsivel 100eft-ból már elérhető egy belépő szett de ahhoz keresgélni kell. -
zsoika
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Aha, értelek....akkor maradt a hálózati funkció is.

El sem tudom képzelni hogy attól van jobb amit mutattál ,de majd meglesem ha arra járok.
Gratula....sok élvezetes filmes és zenés órát kívánok! -
Met
nagyúr
válasz
zsoika
üzenetére
Közben azt nézegettem hogy ezek a belépő szintű erősítők csak sub pre out-al rendelkeznek, szóval kellene egy aktív szub először.
80k az erősítő+a sub 45k a legolcsóbb Jamo (csak hirtelen néztem valamit) 120k körül vehetnék szettet megint.
Lehet az lesz, nagy álló frontokhoz úgy sincs helyem. -
hjtz4t3wrseg
senior tag
Ezt (https://autohifi24.hu/webaruhaz/home-%c3%a9s-pro-audi%c3%b3/denon/404/denon-dvd-a1ud-referencia-univerzalis-lejatszo) próbáltam 2 hétig,de nem győzött meg.Maradok a Himedia Q5 pro modellnél.
Sokkal magávalragadóbb lejátszó a maga letisztult,természetes képi világával mélyebb,de ugyanakkor teltebb színhűségével,érett hangzásvilágával.
Nem mellesleg olcsóbban is hozzájuthat az ember.Csak ajánlani tudom.
Ja?és még drága blu-ray lemezt sem igényel.

-
Lacielvtárs
nagyúr
Úgy úgy... Jól mondod...
A cxuhd valóban bomba jó áron van, nem vitatom és gondolom az is hasonlóan profi képre és hangra képes (mert tesztelem most a hangját is, es a beszédhang egyértelműen tisztább, érthetőbb, karakteresebb).
Igazából azért nem gondolkodom 4k cuccban, mert tudod, amilyen balfék vagyok, megeget az a világ, mint moly lepkét az éjjeli fény és akkor újabb millakat vernek el
, es azt nagyon nem szeretném.
A minőség nekem mindennel fontosabb, és hála istennek a 4k olcsóbbá es elerhetobbe teszi a fullhd tartalmakat, sz mellett fullhd tudással megtudom 'emberi' áron vásárolni az audiofil termékeket és ez számomra fontosabb mint a sok sok pixel es ficsor
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Az eredeti listaár 400000 körül volt, a mostani száz ronggyal kevesebb, viszont a CXUHD megvehető 269900 forintért. Tehát akkor volt jó vétel a CXU, ha 150-ért adták és Laci esetében ezt tartom valószínűnek.
Használtam jó pár hétig, szerettem, de inkább választanám az Arcam UDP411-et, csak azt nem adják 150 rongyért. -
Steady74
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Ójeeee az tényleg bb. Grat még 1x.
-
Steady74
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
A jó ár ilyen esetben mit jelent kb? Listaárhoz képest -10-15%? Vagy csak 2, de a lelkednek így is jobb?

Használd egészséggel!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
zsoika
üzenetére
Pedig igen, sokkal elettelibb a kép, a színek sokkal szebbek, kontrasztosabb a kép, es ellenőriztem, semmit nem nyomtam el a tvn semmit, mint legutóbb

Még megvan a dune, ha erre jársz megnezheted ha gondolod a különbséget.
Már korabban is akartam egy korongos lejátszót is, mert vannak filmek amiket meg akarok venni blu-ray lemezen.
A halozat fontos nálam, ezért is valasztottam a korong es a halozati player keveréket, hogyha mar veszek blu-ray lejátszót, akkor már legyen értelme.
Es ugy tűnik van is
Nemir Ombe, es tényleg az idezojel

Lesz cikk, csak nincs miről írni, vagyis amiről írni tudnék, az a júliustol éles realtime számlázás, evvegi zaras, társasági adobevallas, leltar készítés, és mindezt harom céggel
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Szóval nem Oppo .... de az idézőjel sem volt véletlen ....
.... egy "milliós oppo"-val azért jobban lehet borzolni a kedélyeket ....

Viszont ideje lenne "cikket irnod", kicsit ellustultál ezen a téren ....

BBéci:
Lacinál kimondottan szerencsés a akusztika, nem is csodálkozom rajta, hogy inkább bármi másra költ .... de Lászlónkat ismerve addig mondogatjátok neki, amíg végül tönkreteszi ....

-
zsoika
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Ne már hogy jobb a képe mint a több mint a Dune-nak? És akkor vége a nas korszaknak és korongozni fogsz? Vagy csak a neked tetsző filmeket veszed meg korongon?
-
Lacielvtárs
nagyúr
Igen, fullhd világ van nálam, és nem is akarok 4k hdr es dolby vision egyelőre...
Mokusvakitasnak tartom én is, es jó áron jutottam hozzá a cxuhoz es már jó ideje akartam egy 'korong forgatot' .
Biztos emlékszel még a dune topikban is beszéltünk errol hogy kell nekem egy 'normális' cd játszó.
Hát most vettem egyet
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Kiment a fejemből, hogy a tévéd nem UHD. Viszont most durván jó áron adják a CXUHD-t, olcsóbb, mint a sima CXU.
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Fényképes ismertetőt kérek!
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Ahelyett, hogy a szobaakusztikát tenné házimozira és zenehallgatásra alkalmassá.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
CXUHD

-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Ez nem oppo mester
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Neked 'illene' felismeri
zsoika: nincs akadálya

Amúgy sokkkal de sokkal jobb a kép mint a dunevel...
A hangot is hamarosan tesztelem
De engem megnyert a kepminoseg, szerelem első látásra

-
zsoika
addikt
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Nagyon titkolózik!
Ha nagyon felidegel akkor fogom magam és 2óra múlva becsengetek hozzá és megnézem.

-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Oszd csak meg .... engem kimondottan érdekel, hogy melyik "milliós oppo-t" vetted te zsivány
....

-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
na gyerünk már !!!

-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
már annyira, de annyira várjuk !!!!

-
Steady74
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
és amúgy is olyan rég borzoltam már itt a kedélyeket
Ez azt jelenti, hogy ha pár nap múlva ránézek a topikra, akkor lesz vagy +200 hozzászólás

-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Nagyjából mennyibe kerül egy belépő szintű erősítő?
Egy Thomson DPL 680HT házimozi erősítőjét cserélném le, a hangfalak még maradnának.
Elvárásaim: a meglévő hangfalakat még tudjam használni, legyen valami bemérő mikrofon amivel a hangerőt be lehet lőni, legyen rajta optikai bemenet. Extra, felismerje a Logitech Harmony![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nagyjából ennyi. 720p-s filmeket szoktam kölcsönkérni ha lehet DTS hanggal. -
zsoika
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Mi ez már megint?

-
Lacielvtárs
nagyúr
coming soon

-
Beni2360
félisten
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
Igaz, hogy nem láttuk a vászon hova van felszerelve, de most milyen messze van a Tv a faltól? lehet kapni 10,20 30 stb cm-s fali tartókat pont azért, hogy a TV elé le lehessen húzni a vásznat.
-
Steady74
addikt
Köszi. Hozzáteszem ugrásszerű javulást tapasztaltam a szubláda hangjában. Gyanús volt, hogy több esetben nem szólt a láda vagy csak nagyon tompán olyankor, mikor kellett volna szólnia. Szétszedtem a kábel csatlakozását, és láttam, hogy a csati belsejében elengedte a csavaros rögzítés az egyik szál kábelt, ami alig ért hozzá a megfelelő részhez. No így már kicsi jobb

-
Quetz
őstag
válasz
üzenetére
Érdemes elolvasni, mi az SBIR, és hogy okoznak problémát a szilárd felületek. Mert nem csak a fal, hanem a padló és a mennyezet is hasonló hatással bírnak.

Ha pedig már optimalizálás, akkor innen lehet letölteni a The Acoustic Frontiers guide to bass optimization pdf-et.
-
törölt tag
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
A zárt helye a centernek nem okoz dobozhangot?
-
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
Meg be van szorítva a szekrénybe, nem frankó....tv falra, center a komód tetejére....
-
törölt tag
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
Jól néz ki...

-
McBJani
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy Wharfedale Vardus VR-400-as szettem és kimentek a magas hangszórói a legutóbbi zenehallgatásnál.
Honnan tudnék venni hozzá gyári vagy esetleg helyettesítő terméket?
Köszi
Üdv.: Jani
-
törölt tag
Az elhelyezés számomra is sokat hozott...
Sokáig halogattam, de rá kellett jönnöm, hogy bizony szükséges beinvesztálnom egy falikonzolra a tv-nek, illetve egy bútorra, hogy mindent megfelelően el tudjak helyezni...
Utólag a fejem fogtam, hogy ezt kellett volna elsőre meglépni...

Most így néz ki.
A tv új szerzemény...
-
zsoika
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Vannak olyan panelek is amik dekorációs célt is szolgálhatnak...olyan szépek. A paneleket fényképekkel szitázott huzattal is be lehet vonni és akkor mit egy kép lóg a falon ,de akusztikai panelként is funkcionál.
Házilag is lehet panelt gyártani és akkor kb felébe kijön ,de ahhoz tudni kell hogy milyen sűrű töltet legyen a panelba...ahhoz meg mérni kell hogy kiderüljön mit kell kezelni. Persze azt is tudni kell hogy az adott frekvencia kezeléséhez milyen panel és az milyen anyagból készüljön. Szóval bonyolult.
Talán amikor több időm van lehet rászánom magam a mérés kitanulására. -
Ance
őstag
Ma jön egy másik mélynyomó és lesz időm próbálgatni. Szeretem a Whiplash című filmet, gondoltam esetleg a dobok nem lennének rosszak, de nem találtam a fórumban említést a hangjáról. Van valakinek ezzel kapcsolatban infója, hogy azt érdemes-e használni?
-
Norbi 72
veterán
Új,belépő Denon vasak.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
Ha középen van a kép, és teljesen szimmetrikus a szoba, akkor nincs.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
johnywalker
üzenetére
kösz !
-
johnywalker
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
Lényegében semmi.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Annak,hogy melyik oldalon van elhelyezve a subwoofer van valami jelentősége ?
-
Steady74
addikt
válasz
üzenetére
Tökéletes sosem lesz egy olyan helyiségben ami nem dedikált moziszoba és ott oda rakhatsz mindent, ahol a helye van. A kompromisszumokkal elérhető legjobb hangzás a célom, mindenféle szarokkal nem fogom telerakni a szobát, csak, hogy heti 2x2 órát jól szóljon a mozi. A korábbi zsoika fali paneljai még talán-talán, bár az igazat megvallva a frontokkal és a centerrel nem volt semmi bajom korábban.
-
-
törölt tag
válasz
Steady74
üzenetére
Nálam kb 20cm-re van a faltól, de okádék ahogy felerősödik a mély a hallgatói pozicióban.... 10%-on van a hangerőpoti..

A vicc az, hogy ha fél méterre előrébb ülök, akkor meg egyáltalán nem hallatszik...
Ennyit erről... Ebből is látszik, hogy a falak közelségét el kell kerülni, mind hallgatói pozició, mind hangfalak elhelyezése szempontjából...
Sajnos én ezt nem tudom megtenni, így kell elfogadnom, de akinek van rá lehetősége mindenképp kerülje... -
Dorian
félisten
válasz
johnywalker
üzenetére
Ha belegondolsz, utánanézel, hogyan működnek a mély hanghullámok, rájössz, h a falközeli (és nem a tökig falr tolt) elhelyezésnek tök mindegy merre sugárzó, meg milyen reflexes egy doboz.
-
Steady74
addikt
Leírás szerint 10cm-nél nagyobb hely kell neki a falak mellett. Ezért is gondoltam, hogy jó választás lehet. Nomeg amiket olvastam róla.
Csak egy kérdés: Az eredeti, véglegesen használt szubkábellel keresed meg a helyét, vagy egy egyszerű, de hosszú kábellel. Ez esetben a rosszabb kábellel "kimért" hely a jó kábellel is jó lesz, vagy az sokat változtathat rajta?
-
BBéci
legenda
ELAC sub 2070 és 2090 nagyon nem szeretik a sarkokat, ezt a tesztelésük során tapasztaltam. Ennek nagyrészt a felépítésük lehet az oka.
A gyártók általában nem merik kijelenteni, hogy sarokba állítva romlik a hangzás, mert tudják, hogy a felhasználók jelentős része nem tudja máshová tenni, azzal szinte lebeszélnék őket a vásárlásról.
SVS SB 13-Ultrával sokat kísérleteztem, legjobban az összes faltól bő egy méter távolságban szólt. Valamelyik Sunfire meg egészen meglepően jól viselkedett sarokban is.Maradjunk abban, hogy a sokszor említett módszerrel kell megkeresni a szubláda ideális, vagy legalább ahhoz közelítő helyét.
-
Quetz
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Olvasd el pl. az SVS tippjeit. Semmi kivetnivalót nem találnak a sarokba helyezett mélynyomóval.
-
Steady74
addikt
-
zsoika
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Elég szerencsétlen a szobátok kialakítása HM szempontjából....mert vagy a mélyláda megy a sarokba vagy az egyik front. Szerintem szerencsésebb lenne ha a láda a center és a front közé kerülne jobbra (mint ELACi-nál) de sajnos akkor a két front nem lenne szimmetriában, hiszen nem tudod a balost szélebbre rakni az ajtónyílás miatt. Hasonlóan hozzád (csak nekem a meglévő bútorok okozzák a fejtörést) Én is cseréltem a lefelé játszó mélyládát egy előre játszóval és az egész jól érzi magát két bútor közé beszorítva. Nálam is fő a szoba jellegének megőrzése (nappali) és a lehetőségekhez képest a legjobb elhelyezés. Ennek érdekében Én még egy bútort is kettévágtam
, de tőled nem várom el a fal bontását vagy ajtó helyének befalazását. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Esetleg amit megtehetnél a hangzás érdekében az egy fal színével harmonizáló(vagy tök u.olyan) panel a frontok és a center mögé (a képen bézs), illetve a sarokba meg basszuscsapdát tennék (a képen fekete) szintén a fal színével azonosat és a ládát kijjebb húznám....így gyakorlatilag észre se lehetne venni hogy ott vannak.

A TV-t Én följebb raknám, de te tudod.

-
Daniel868686
csendes tag
Sziasztok!
egy kis segitseget kernek hazi mozival kapcsolatban. egy regi rendszerem van es szeretnem upgradelni.
a media lejatszoval, bluray lejatszoval kapcsoltaban kene a segitseg.
valaki tudna e ajanlani parat nekem:amire hasznalnam:
4k bluray lejatszas
3d filmek
streameles netflix
letoltott filmek kulso hdd rol megnezes (uhd, 3d, atmos, 7.2, dts-hd)
az osszes uj formatum lejatszasaalso, kozepkategorias termeket keresek
koszi a segitseget
-
Steady74
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Lehet. Sőt biztos igazad van, nem kételkedek. De az adottságokhoz és a lehetőségekhez, a család tűrőképességéhez igazodó legjobbra törekszem. Ha ez ennyi, akkor ennyi. Lehet megnézek majd később egy klasszikus előresugárzó mélyládát hátha az jobban érzi magát a sarokban.
-
spiky03
veterán
válasz
Steady74
üzenetére
Amit csak szeretnel.

Kepeket, polcokat tehetsz ra.De ha szeretned be is meretheted a szobat egy hozzaertovel es o ad javaslatokat, hogy hova milyen paneleket hova javasol.
Majd ezt vsz en is megcsinaltatom, ha mar meglesz a nappali vegleges arculata a bekoltozes utan.
-
Dorian
félisten
válasz
Jegesmaci81
üzenetére
Ez általában csak mérés alapú párba válogatást jelent, nem konkrét jobb-balt.
-
Dorian
félisten
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
Olvasd el újra amit írtam. Ha annyiból nem érted meg, akkor nem tudok mit csinálni...
-
BBéci
legenda
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
Elég rendesen befelé vannak fordítva a hangdobozok, ami legjobban az állványok talpán vehető észre. A csupasz falak és a szubláda sarokba helyezése rémes. Utóbbi különösen a felfelé és lefelé néző membránok miatt.
-
Beni2360
félisten
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
Itt írtak olyat is, hogy amikor leülsz ne nagyon lásd a frontok oldalát.
-
BBéci
legenda
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
Nincs erre szabály, ki kell próbálni, de az esetek döntő többségében a befordítás adja a legjobb hangot.
Azok a képek, amiket említesz, bizonyára reklám céllal készültek, nem valós, ténylegesen használatban lévő rendszereket mutatnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Milyen TV-t vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fogyjunk le!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Yettel topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Gyúrósok ide!
- Kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 280 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- MacBook Pro 16" 2021, M1 Max , 64 GB RAM, 512GB SSD, Silver 27% Áfás (0461AB)
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo LOQ 15AHP10 FHD GAMER notebook - Ryzen7 250 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, es azt nagyon nem szeretném.

.... egy "milliós oppo"-val azért jobban lehet borzolni a kedélyeket ....

....