- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Soundcore Space One Pro - hordozható komfort
- Új fotókon a OnePlus Open 2 alapját adó Oppo Find N5
- iPhone topik
- Poco X4 Pro 5G - a jobb testvér
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 9a: ez a várható EU-s ár és színválaszték
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
balint355
aktív tag
Sziasztok!
Házhűtésre keresek pár ventit, egy Cooler Master NR400 házba, ennek a gyári ventijeit cserélném halkabb PWM-esekre. Procihűtőt is tervezek venni, egy Ryzen 3600-ra egy Arctic Freezer 34 eSport Duo-t. (VGA egy régi R7 260x, ami cserélődni fog valamikor, de nem csúcskategóriára, szóval talán ez sokat most nem befolyásol.)
Mivel ezen alapból van két Bionix P120-as, az első kérdés, hogy ezek mennyire jók házhűtésre? Előre tennék két 140-est, hátra pedig egy 120-ast, így egységesebb lenne a gép megjelenése Úgy látom, hasonlóak a P12/14-hez, amik itt is néha ajánlottak. Kinézet és kicsit magasabb max fordulatszám, ami különbséget látok.
Illetve mi a véleményetek a BQ Pure Wings 2 PWM ventilátorokról? Szeretném, ha a gyári Cooler Master kerregő valamiknél halkabbak lennének, ezt talán az Arctic és a BQ is hozná, melyiket ajánlanátok inkább, illetve hasonló fordulaton melyik lehet halkabb/hangosabb? Nem járatnám magas fordulaton őket.
Ha van más ajánlat max 3-4k körül, arra is vevő vagyok, de elsősorban az Arcticra mennék rá, ha szerintetek megfelel Köszi a segítséget!
I've just locked an open door. Strange, yet symbolically compelling...
-
balint355
aktív tag
válasz Mitírjakide? #23800 üzenetére
Szia, én a ház venture gyanakodnék, próbáld meg kikötni őket és úgy bekapcsolni a gépet egy rövid időre. A házak gyári ventijei sokszor hangosak, főleg ha 4 is van...
-
balint355
aktív tag
-
balint355
aktív tag
-
balint355
aktív tag
válasz hegegabi80 #22768 üzenetére
A pcx keresőjét egye meg aki csinálta, a venti 4 pines, pwm-es, elosztós
-
balint355
aktív tag
Ha beleszólhatok, én most vettem 2 db Alpenföhn Wing-Boost 2 ventit itteni ajánlásra, igaz egy teljesen más gépbe, de szerintem az alaplapi PWM-es ventilátor szabályzás pont nem pörgeti túl a ventiket, terhelés alatt is halkak maradnak. Egyébként be lehet állítani a szabályozást, hogy milyen hőmérséklet mellett mennyire pörögjön a venti (ASRock lapom van, ASUS-nál is biztos lehet), úgyhogy pont annyira fognak pörögni, amennyire szeretnéd
[ Szerkesztve ]
-
balint355
aktív tag
Sziasztok! Csak annyi lenne a kérdésem, hogy Alpenföhn WingBoost 2 és Be quiet Pure Wings PWM közül melyik a halkabb/erősebb? (12 cm-es méretben)
Nem mintha bajom lenne a pár napos Wing-Boost-okkal, csak most látom PCX-en van BQ is jó áron, ha legközelebb majd egyszer ventit veszek elgondolkodnék azon is.
-
balint355
aktív tag
válasz hegegabi80 #22520 üzenetére
Igen, ez az. (Nekem kékben van, de gondolom nincs különbség a színen kívül)
-
balint355
aktív tag
válasz hegegabi80 #22518 üzenetére
Igen elosztós, én is így használom a két ventit egy alaplapi PWM-es csatival.
-
balint355
aktív tag
válasz hegegabi80 #22513 üzenetére
Az a baj hogy nincsenek konkrét méréseim az előző felállásról, csak annyit tudok mondani hogy a hangerő sokkal alacsonyabb, és nincs baj a hőmérséklettel terhelés alatt sem (mondjuk eddig se volt). Athlon X4 750k van a gépben, prime95 alatt 52-53 fokra melegszik, a hűtés ilyenkor sem lesz hangosabb. Alapjáraton 38 fok körül van, egy elég meleg szobában.
-
balint355
aktív tag
válasz hegegabi80 #22492 üzenetére
Ma beszereltem a Wing Boost ventiket (köszi az ajánlást Grózi ) konkrétan elnémult a gép A teljes kép úgy néz ki, hogy egy CM N200 gyári ventilátort és egy Froze-n Silent Wind ventit cseréltem egy-egy Wing Boostra, és az AMD gyári hűtőt cseréltem egy ID Cooling SE 213v2-re. A különbség óriási, először azt hittem nem is mennek a ventilátorok
-
balint355
aktív tag
válasz hegegabi80 #22489 üzenetére
Nekem van egy Froze-n 12 centis ventilátor a gépben, de nem vagyok megelégedve a hangjával. Ha minden igaz holnap érkezik 2 db Alpenföhn Wing-Boost 2 (12 centis, PWM-es) Grózi ajánlására, mint a "minőségi ventik" kategória képviselője, ha gondolod írhatok a különbségről
-
balint355
aktív tag
Üdv ismét! Ha már szóba kerültek az alaplapok, meg tudnátok mondani, hogy egy ASRock FM2A78M-Pro4+ lapon a 4 pines csati PWM-es-e? A leírás alapján én annak gondolom.
-
balint355
aktív tag
Köszi, a Wing Boost 2 jónak tűnik Azt jól látom, hogy ezen van gyárilag PWM elosztó? Az alaplapomon (ASRock FM2A78M-PRO4+) csak egy PWM csati van, akartam venni külön elosztó kábelt, de akkor ehhez nem kell?
-
balint355
aktív tag
Üdv mindenkinek!
12cm-es PWM ventit keresek kb. 3000 Ft-ig, ezt találtam PCX-en. Tudom, nincs az ajánlottak között, de PCX-en nem nagyon találok mást. Leginkább a hangerő érdekelne, ha van valakinek tapasztalata vele, egy CM N200-as ház gyári ventijeinél és egy ilyen csodánál kellene hogy halkabb legyen (már erre is azt hittem, halkabb lesz a gyári ventiknél, de egy ezresért nincsenek csodák ). Ha PCX-en tudtok ajánlani mást, az is jó lenneI've just locked an open door. Strange, yet symbolically compelling...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vigneau interaktív lokálblogja
- PlayStation 5
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Szólánc.
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...