Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolverine
félisten
Ez erős túlzás...
A héten mindensetre sikerült némi bevásárlást tető alá hoznom:
1. argentin IM, 52 millióért:
TSI=1 580, 18 éves, megfelelő formában
Tapasztalata katasztrofális, és megfelelő vezetői képessége van
Erőnlét: középszerű Védés: katasztrofális
Játékszervezés: megfelelő Átadás: megfelelő
Szélsőjáték: csapnivaló Védekezés: gyenge
Gólszerzés: középszerű Pontrúgás: csapnivaló
2. maláj IM/csatár, 25,8 millióért:
TSI=1 290, 18 éves, megfelelő formában
Tapasztalata katasztrofális, és gyenge vezetői képessége van
Erőnlét: csapnivaló Védés: katasztrofális
Játékszervezés: megfelelő Átadás: jó
Szélsőjáték: pocsék Védekezés: katasztrofális
Gólszerzés: középszerű Pontrúgás: gyenge
3. magyar IM/szélső, 30,6 millióért (a vásárlás idején jobb volt a formája...):
TSI=1 120, 22 éves, gyenge formában
Tapasztalata pocsék, és gyenge vezetői képessége van
Erőnlét: megfelelő Védés: katasztrofális
Játékszervezés: jó Átadás: megfelelő
Szélsőjáték: középszerű Védekezés: gyenge
Gólszerzés: katasztrofális Pontrúgás: katasztrofális
Szal most egy ideig pihi van. -
JanoXP
aktív tag
''Attól függően mennyi pénzed van, de kp-ból nem érdemes sztem nagyon fiatalokaat venni, inkább kicsit idősebbeket (20-21) 1-2 szinttel jobbbakat...''
Nem edzett posztra sose vegyél 20-21 éveset, mert azoknak még csak pocsék körül van a tapasztalatuk. Inkább vegyél 25-27 éves embert magas (megfelelő, vagy afeletti) tapasztalattal. 1-1,5*-gal nagyobb teljesítmény. -
SLYM
veterán
ragyogó?
nekem most van 3 remekem, és őket edzem nagyszerűvé már egy jó ideje. 6-od osztályba vagyok, és mindenképpen tovább jutok 5-ödbe.szvsz
kérdés: meddig edzzem a játékosokat? remek-nagyszerű... érdemes ilyen szinten tovább edzeni a játékosokat? vagy mi a taktika arra, hogy 5 szezon alatt ragyogók lesznek a csókák?
-
JanoXP
aktív tag
lehet, hogy van 2-3 szint különbség köztünk, de az idővel el fog tűnni. Egy ponton túl mi sem edzünk, és lassan ti is eléritek azt a pontot, ahol már csak ragyogó - legendás közötti játékosok forognak nálatok... Nekem úgy 6-7 szezon volt, mire ezt elértem... Az itteniek jó része sem az 1. szezonját tölti a HT-ban, egyre jobb csapatokat raktok össze és egyre jobb meccseket nyomtok!
És egy kis ''hencegés'': tegnap 2-2-es döntetlent játszottam a csoport egyik esélyese ellen, idegenben, MOTS nélkül. Ez egy kicsit feldobott, főleg az ifim után. Jövő héten viszont a tavaly NBI.-es sámánok ellen nyomok egy derbit otthon. Meg szeretném lepni, de nem hiszem, hogy menni fog. 325-ös ratinget pakolt tegnap össze, amivel asszem 3. lett az egész országban... -
einstein
senior tag
Úgy tűnik a szélsőedzéshez kell a legkisebb taktikai fegyelem (na jó a kapus után), szal ezért mondtam ezt. A szélsőhátvéd helyen meg mondjuk lehet rendes szélsőhátvédeket edzeni, magas winger skillel. Bár valóban egy brutál kapussal meg lenne oldva a védekezés is
Pláne hogy az ő fizetésük nem is olyan magas.
Egybként termfeletti+titáni középpályások iránt is megnőhet a kereslet néhány szezon múlva, hisz idővel mindenki fejlődik. Szerintem ez az a szint ameddig most is kb megéri edzeni (max). -
-
JanoXP
aktív tag
ma volt a 2. forduló a bajnokságban...
Nem tudom, illik-e itt reklámozni, de a foci.hu oldalon van egy sokker-org topic, ahol vagyunk néhányan, többek között Jurkasz, aki segített a fordításban és korábban már játszott a játékkal. Sokat segít nekünk...
Ebben a topicban nem akarok offolni, ezért ajánlottam... -
JanoXP
aktív tag
''A tapasztalat miatt nyilván ezek nem fiatal játékosok, és jano már pl. kifejtette a véleményét arról, hogy a sérülésveszély miatt nem feltétlenül éri meg ilyen játéksookat alkalmazni, én mégis úgy gondolom, ez egy egyszerű, gyors, és oclsó módja a csapaterősítésnek.''
Vannak viszonylag fiatalabb spílerek is magas tapasztalattal (pl. 25-26 éves emberkék jó és remek tapasztalattal szaladgálnak). Az már több, mint elég és a sérülésveszély sem olyan gázos.... -
Tomcat13
senior tag
Sztem nem lenne hülyeség, mert így is életszerűbb lenne a dolog, csak mivan ha scapat minden születésnapot megünnepel, mint múltkor a csoportom egyik csapatánál a külföldi túra előtt, idézem:
A mindenre nyitott Faszagyerekek csapata külföldre utazott, ugyanis meghívást kaptak egy nemzeközi barátságos mérkőzésre. ''Mindig izgalommal tölt el minket, ha megismerkedhetünk más országok nemzeti italaival, ööö, akarom mondani kincseivel'' - nyilatkozta az egyik játékos.
na szóval, a következményekkel is számolni kellene -
einstein
senior tag
Most holtszezon van, sztem ezért ült le ennyire
De hogy a kérdésre reagáljak. Szerintem nem érné meg a plusz erőforrást.
Azért hozták fel az ötletet, hogy próbálják egységesíteni az árakat, és a szezon eleji ifik ne érjenek sokkal többet, azért mert előttük még 16 hét edzés áll. Ez részben valóban igazolódna, másrészről viszont a durva árak leginkább az U20 esélyesekre mennek el, márpedig az a rendszer így se változna meg. Mivel a játékosok egyformán fejlődnek, mindig a jókor születettek - akik előtt mondjuk 3*16 hét edzés áll - lesznek az esélyesek, akik viszont rosszkor születtek ugyanígy nem fognak bekerülni. Az U20 után meg még sok időnek kell eltelnie, hogy a nagyválogatottba kerüljön valaki, így ez ebből a szempontból nem releváns.
Egyébként az utóbbi hetekben is láttam brutális árakat jó kis 17 éves friss ifikért, szóval az sem teljesen igaz, hogy szezon végi ifik nem érnek semmit.
[Szerkesztve] -
Tomcat13
senior tag
-
Tomcat13
senior tag
-
törölt tag
Akkor jobban megéri kívülről egy jó / csapnivaló edzőt szerződtetni?
Akit akarok, annak megf. a tapasztalata, és középszerű a vezetői képessége.
Ha jó lesz a tapasztalata, akkor sztem érdemes edzővé nevelni...
Középpályára egy nagyon-nagyon jó embert, vagy több jó képeségűt? -
X-COM
nagyúr
hát igen, nálam beruházás általában egyszer van évente, szezonzáráskor.
persze lehet próbálkozni, daytrainingelni az egyik poszton, mert a kapusoknál a legeccerűbb megállapítani, hogy szinten belül hol tart, de ez egyben hátránya is gondolom, mert mindenki ráakad egy high kapusra, aztán példának okáért többet fizetnek egy high solid kapusért, mint egy low excellentért.
most úgy csináltam, hogy belekezdek az egyik kapusom (supernat) 3. edzésévébe, a másik posztra meg minden év végén vettem 18 éves mid-high exc. kapust, aztán azok felmásznak magnificient szintre, azokat el lehet sózni 650-700 miller körül. Abból meg lehet elég jó játékost venni 1 posztra -
Tomcat13
senior tag
aham, értem eddig így nem is néztem, de most világosodott meg igazán számomra mennyire gyenge is a középpályám, a régi értékelés szerint is csak középszerű vagy éppen megfelelő, az összes többi poszton volt ragyogó, lenyűgőző, de a középpályám nagyon kevés, most már csak pénz kellene és tennék ez ellen.
-
einstein
senior tag
A védelemhez a kapus adja a többet (nyílván 2 ugyanolyan szintet nézve) viszont drágább is (nem véletlen). Mondjuk out-nál ez kb 150 milla árdifferenciát jelent.
De a hétvégi ellefeledet elnézve én inkább csatárra gyúrnék.Mennyit tudsz költeni?
Egyébként az újabb mocctól ne félj, mert utsó meccs, más hatása nem lesz, mint h a béka feneke alá megy a TS a meccs után. Valszeg a mostani nem túl jó TS miat nem is lesz jelentős hatása a meccsen se, de azért vmi mégis...
Egyébként az ellened is moccolhatott hétvégén, nézd meg a kp értékelését ilyen kpályásokkal...
[Szerkesztve] -
corm
senior tag
Sőt, mivel ilyen még nemvolt, hogy osztályozót játszok, ezért kérdezek még gyorsan kettőt pluszban.
1: a védelem értékelésénél ugyebár a kapus nagyon sokat számít. Viszont lehet-e akkor úgy kalkulálnom, hogy egy jobb kapus sokkal fontosabb, mint egy jobb védő. adott esetben: high exc kapust(4*) cserélnék outstandingre(5*). Vagy öreg,solid(3,5*) védőt 10-11es-re(5*). Melyik a fontosabb szerintetek?
2: nagyon rossz(frustrated) a TS-em. Megéri-e így is motsolni, vagy lehet-e vmi negatív befolyása ilyen alacsony ts-nél.
Danke a válaszokat.
MOD: vagy ha veszi valaki a fáradtságot és vet egy pillantást a csapatomra(TeamID: 577717), ill. ellenfelemre, és úgy gondolja, hogy egy szintén kiemelkedő csatár kélne el a legjobban, akkor visítson
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
nem találom magamat.....
szerk.:
ez még változik? vagy mitől függ h feljutok-e egyáltalán? csak mert eddig ha most az utolsó meccsemen netán kikapnék ami nem valószínű mert eddig vigig laza játékkal vertem mindenkit 2-3 kivéztellel, szal, mindenképp első vagyok....
1. MKBLA FC 13 71 - 11 36
[Szerkesztve] -
JanoXP
aktív tag
asszem akkor, amikor a vezetői képessége a katasztrofális szint alsó határát elérte...
Én jelen állás szerint a II.1, vagy a II.4 csoportok valamelyikébe kerülhetek. Sokkal könnyebb dolgom lesz, mint tavaly volt a II. vonalban, mert akkor még nem volt nagyon erős a középpályám, a támadásom meg főleg. Most mindkét helyen jelentősen erősödve megyek vissza a II. ligába, ahonnan már nem tervezek kiesni amíg HT-zek...
Ez a II.1 és II.4 csoportokban meg is lehet, a másik kettőben bajosabban... -
X-COM
nagyúr
csak a védőknél fontos, klasszikus CA formációk a 4védősök
CA calculator Bővebben: link -
JanoXP
aktív tag
''Nemjönnek majd a szurkolók, kevés lesza szponzori pénz, emg a jegybevétel''
A szurkerek valóban elmennek apránként, de amikor feljutsz 10%-kal növekedik a számuk, tehát több lesz, mint vártad. Ha folyton kikapsz, tényleg alig jönnek meccsre (nekem a II-ben 90ezres stadionban voltak 40-50 ezren).
DE A SZPONZORI LECSÓRA NINCS NAGYON HATÁSSAL az hogy a csoporton belül hol állsz és hogyan szerepelsz. Nekem akkor is dőlt a lé a szponzoroktól, amikor utolsó voltam a csoportban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogász topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- Bluetooth hangszórók
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Dolce Gusto
- Steam Deck
- Mesterséges intelligencia topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- További aktív témák...
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged