- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
válasz
shalafi66 #494 üzenetére
De én arról beszéltem, hogy kis dobozba van méretezve az autós, nem a szoba méretére gondoltam. És gondolom, hogy annak, hogy kisebb doboz kell neki van valami hátulütője. Legalábbis, ha az autós hangszóró, autós hangszóró. Ha minden hangszórót autós hangszórónak hívnak, minden ok nélkül, akkor nincs felosztás, de akkor hívhatnák hangszórónak is autós nélkül. De ez általános elvi probléma, a gyakorlati a mélynyomóm, ami helyett olyat akarok ami jó. De nem tudom ez miért nem jó, és a jó mitől jó. És nincs pénzem venni hangszórókat, hogy hátha az egyik jó lesz. Szóval értsd úgy az autós hangszórót, ahogy elvileg kitalálták még mielőtt a hangszóró BT hangdobozt jelentett, és az autós hangszóró pedig hangszórót! Legalábbis szerintem itt írta valaki, hogy azt jelenti az autós, hogy kis helyre be lehet tenni mondjuk ajtóba.
-
attiss66
senior tag
válasz
shalafi66 #487 üzenetére
A mostani 1996-os VW Polo Classic-omba jók ezek a Pio-k, amit most vettem. Viszont, ha vennék később(összegyűjtögetődik rá a mani) egy Honda Accord Sedan-t 8.generációst, abba már egy komoly hangrendszert terveznék.
Lehetne egy ilyen, mint a fotón. Na, de hány ilyen kéne bele, meg még mik. Mélyek is kellenének. Ez tudja a közepet és a magasat? Hova lehet egy ilyet tenni egy Honda Accord Sedan-ba és mennyit, első két ajtó és kalaptartó? Egy komplett rendszert fel tudnál vázolni? És egy hozzá való autórádiót/USB-st/ -
attiss66
senior tag
válasz
shalafi66 #485 üzenetére
Ezekkel jobban jártam volna hangilag? Hertz X 130 koax hangszóró/60-21000Hz/ [link] Hertz X 690 ovál hangszóró /45-22000Hz/[link] . Nem tudják azokat a mélyeket, mint a Hertz-ek. Mennyire lehet kihallani a különbséget egy kocsiban?!
Mindkettő impregnált papír membrán, de a széleket nem tudtam kihámozni(fotóról se nagyon lehet megállapítani) a leírásból, hogy miből vannak. Lehet az is textil, vagy inkább gumi perem, vagy habosított gumi?
A pioneer-ok oválja /32-32000 Hz/, az ajtóba való /33-24000 Hz/ mindkettő Polypropilén membrán, textil peremmel. -
attiss66
senior tag
válasz
shalafi66 #482 üzenetére
Megérkezett a foxpostba a hangszóró. Vagyis a hangszórók, mind a két pár. Előre az ajtóba is és a kalaptartóba valók. Még jó, hogy az 50l-es túrahátizsákomat vittem/ amit detektorozáshoz használok leginkább/, másképp nem tudtam volna elhozni mindent, még vásárolni való is volt.
Ezt cseréltem. Kétutas Pioneer TS-A6958 [link] és persze a hozzá való ajtós hangszórókat is.
Erre. Háromutas Pioneer TS-G6930F [link] és háromutas Pioneer TS-G1330F [link] -re. 2000-ben lettek beszerelve a kocsiba a 6958-ak. A szélek valami vászonszerűből vannak/a mostani újak is/, zörögnek, mint a sárhányó, ha az ember hajlítgatja. Gondolom ez a hanghoz is hozzáadódott.
Ezek az új hangszórók szépen szólnak a rendszerben/de gondolom még javulni is fognak, mert kell egy kis bejáratás minden új hangszórónak ugyebár/ . A mágnesük a régieknek, szemmel láthatóan nagyobb. Úgy odakapja a csavarhúzót, mint a huzat. Akkor ez minőségi visszaesés, hogy jóval kisebbek lettek a mágnesek az újabb hangszórókon?, pedig 400W van ráírva, a régi meg 200W-os.
Most összehasonlítva az oválokat pl, ha mind a kettő új lenne, és össze lenne hasonlítva hangzásban, melyik szólna jobban? Nem tudták volna azokat a mágneseket nagyobbra gyártani a mostaniakban? Spórolás? Vagy egyéb? Vagy nem lényeg?
-
attiss66
senior tag
válasz
shalafi66 #480 üzenetére
Ja, köszi, de akkor nem jól fogalmaztam.
Tehát a papírdoboz mérete érdekelne, amiben szállítják, a gyári papírdoboza. Mivelhogy kerékpárral,hátizsákkal akarok a foxposthoz menni a csomagért, és tudni kéne , hogy milyen a csomagolása mérete/hogy elférjen a hátizsákban. Mert gondolom nem ajánlatos kibontani a csomagot/hogy elférjenek a hangszórók a hátizsákban/, mert sérülhetnek a membránok pl.
-
theobaldo
csendes tag
válasz
shalafi66 #475 üzenetére
Köszönöm, h nem sajnáltad az "időtöltést", h informálj! XD Igaz, h korábban se a "gyári" állapotban használtam, használtan vásároltam, s az akkori elhelyezés a mostani peremmel nem tetszett, de sikerült számomra tetszö elhelyezést kialakítani, szval most lemezek újra hallgatása van XD Köszi a segítséget!
-
YaltonAudio
csendes újonc
válasz
shalafi66 #445 üzenetére
Szerintem meg se próbáld mert értelmetlen dolgokat magyarázol úgy is.
Az emlegetett problémával kapcsolatban pedig (#434) geogabcsi-nak írtam, nem neked.
te voltál az aki bele magyarázott olyan dolgokat, aminek semmi értelme nincsen. és most is kb azt teszed.(#446) Mikisys
Nem vagyok tévedésben, ne ismételgessél, mert fölösleges.
Mivel saját magadat hazudtolod meg ezzel:
"Nos erre az erősítőre nyugodtan rá lehet kapcsolni egy 4, vagy 8, vagy 16Ohm-os, akár 100-2500W-ig terhelhetőségű hangsugárzót"
majd utána a végén írsz egy ilyet: "amiben hangszóró van és legalább 4Ohm-os, mert ez a fontos, hogy ne terheld túl az illesztéssel az erősítő kimenetét."Azért van megadva a W érték, mert annyit tud leadni az erősítő teljesítményben. és ha te nagyobbat teszel rá, akkor legfeljebb a 200W-os hangszóród, vagy hangfalad nem fog hangosan szólni és az erősítő túlmelegedhet és tönkremehet a nagy teljesítményű hangszóró miatt, ha esetleg max. hangerőn szeretnéd hallgatni.
De akkor ha ennyire nagyon szeretsz okoskodni, akkor csinálj erről egy tesztet és mutasd be szépen.
Ne csak magyarázd a dolgot, hanem lássunk tőled erről egy példát, hogy rákötsz egy 2x40W-os erősítőre 2db "100-2500W-ig terhelhetőségű hangsugárzót". Majd tekerd fel a max hangerőt és teszteld órákon át.
Lássuk mit hozol ki belőle. -
YaltonAudio
csendes újonc
válasz
shalafi66 #437 üzenetére
De a hangfalban már benne vannak a hangszórók. Totál ellentmondásokat írsz.
Amúgy meg nem lehet rákötni bármilyen hangfalat. Mert ha túl nagy a W érték, akkor lefüstölheti az erősítőt.
A megadott teljesítményhez kell méretezni és érdemes mindig kicsivel nagyobb teljesítményűt venni.Ehhez a kis erősítőhöz meg adnak tápot is.
-
honyike
aktív tag
-
-
korner83
tag
válasz
shalafi66 #304 üzenetére
Mert a Swans kínai lenne? Pedig jókat olvastam róla. De nem tudom Pesten hol tudnék egy ilyet meghallgatni.
Viszont az Audioengine A5-ről rosszat még nem nagyon olvastam, mindenhol dícsérik (annyi h. kicsit jobban melegszik az átlagosnál)
És van is Pesten bolt ahol lehet kapni, remélem meg is lehet majd hallgatni valahol, mert anélkül biztosan nem veszek hangfalat. Szerintetek ehhez elég lesz-e egy Asus Xonar DS kártya?
Köszi!
-
dudika10
veterán
válasz
shalafi66 #295 üzenetére
2.0/2.1-es topikan elég sokat lehet olvasni 40k-ig terjedő kategóriáról.
A genius 1255A 8k körül van és a hibáival együtt is elég jó vétel. Ha valaki nem akar rá többet szánni akkor ez már egy egész jó kiindulás. Hifi-s topikban is van összehasonlítás 80k-s rendszerrel, ugyan sehol nem előzi meg, de az, hogy 10x drágább rendszerhez hasonlítják az is jelent valamit. Szóval nem olyan reménytelen az a kategória sem.
KMT oda írta, hogy nincs otthon az aktív vackok terén, én azért igyekszem naprakész lenni azon a téren is. -
PH-User
addikt
válasz
shalafi66 #256 üzenetére
Aha, értem.
Az előlap tartó nyúlványok eltűnésével változik annyit a térfogat, hogy másképp szóljon a hangszóró? Itt a kép, hogy mire értem: [link]
Csak azért kérdezem, mert ha meg tudom csinálni ugyan ilyenekre a fa dobozokat, akkor nem hátulról átmenő nyúlványon keresztül lesz az előlap felfogatva, hanem az előlap felől fogja 4 csavar fogni. -
maestro87
őstag
válasz
shalafi66 #239 üzenetére
Látom ehhez mindenki nagyon ért itt a fórumon, hogy "hülyeség", de, hogy miért azt már ő maga sem tudja, csak jól esik valakit "lehülyézni".
Egyébként most bizonyítottad be, hogy se cáfolni nem tudsz, se érvelni, vagyis nem értesz hozzá.Mellesleg az a 60 liter kevés lesz, ha új doboz kell neki, és döngetni akar.
Na a "viszontlátásra"! -
maestro87
őstag
válasz
shalafi66 #237 üzenetére
Jah, persze én is tudnék ajánlani neki egy jó dobozt ami kristály tisztán szólna, ki is számolnám neki a méretét meg a szükséges hangváltókat, de itt most szerint a meglévő cuccokból kellene összhozni egy jó hangfalat, és nem azt ajánlgatni, hogy dobja ki, meg csináljon új dobozt, közbe meg lehet, hogy nem is a dobozzal van a baj.
Egyébként ha jó hangzást szeretnél neki összehozni, akkor nem ajánlgatnál neki mélyközép sugárzókat.
"egy 64kbps bitrátájú mp3 sem tud annyi torzítást hozzáadni mélytartományban"
Szabad nevetni?
Én legalább adtam ötleteket a problémákra, és te? Logikus ember a hibákat így szokta keresni, ahogy leírtam, de te még azt sem fejtetted ki, hogy minek nincs értelme. Hogy miért? Mert magad sem tudod.
"ehhez szinte fölösleges segítenem....." vagy netán erre a segítőkész hsz-ra gondoltál, vagy azokra a méret adatokra amivel jóformán leírtad a már meglévő rosszul szóló hangdoboz méreteit?
Amit leírtam az mind tapasztalatok, és nem hülyeség. -
maestro87
őstag
válasz
shalafi66 #235 üzenetére
Mert? Minek nincs értelme?
Ennek a hangfalnak jól kellene szólnia! Torzítani nem tudom, hogy tud egy hangfal. Ennek szerintem több oka lehet: vagy az erősítő rossz minőségű, vagy a zene nem jó minőségű, vagy a doboz berezeg, vagy a hangkártya nem megfelelő, vagy pedig a kolléga beletett valami silány passzív hangváltót, ami csak tompít. Esetleg tényleg a hangszóróval van a baj (pl. hozzáér a tekercs a mágneshez és ezért torzít).
A "Semmi mélye nincs"-et nem értem, mert azért kis hangerőn rendesen ki kellene adni a mély hangokat tekintettel arra, hogy a doboz 30cm-es hangszórókra lett méretezve attól függetlenül, hogy van-e rajta reflex nyílás vagy nem. (reflex nyílás nélkül berezonálhat)
Emlékszem, hogy volt olyan amikor csak egy hátitáskába tettünk bele egy 30cm-es hangszórót, és úgy szólt mint állat.
Szóval én azt javaslom, hogy előbb próbálja ki egy minőségi erősítővel (pl. hifi), mielőtt kidobná a hangszórót. Azt meg, hogy a hangszóró torzít-e azt ki lehetne próbálni sima színusz jelekkel (nem tudom, hogy van-e rá lehetősége).
Vagy talán a hangfalban lévő szigetelés is elnyelheti a hangokat, és ezért nem szól jól. Bár ezt szerintem így nem lehet eldönteni, mert nem tudjuk, hogy ő mit hall, mi neki a rossz hangzás.
Tehát ezeket sorba végig kellene játszani, hogy kiderüljön, hol a hiba. De ha van benne hangváltó, akkor szerintem az lesz a lúdas. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
shalafi66 #218 üzenetére
Az a baj az MNC-vel, hogy nem tud olyan olcsó lenni, amennyire rossz.
Nem mondtam, hogy nem rossz. Félreértettél. Olcsó húsnak híg a leve. Most rá esett a választás. 30cm-es kellett, mert kint is szeretném használni nyaranta. 25cm-es is jó lett volna, de abból meg nem volt a boltban, csak egy darab, és az is kevlár kivitelű, ami nem volt szimpatikus. Volt már olyanom is.
A lényeg, lehet ebből jó kis döngetős hangfalat készíteni vagy sem? A teljesítménye nagyjából 80W körül van, nem túlzásba véve a basszust.
A másik topic-ban említett erősítő kraftját 70-80%-ban torzítás mentesen elbírja enyhe túlvezérléssel (számítógépről üzemel, ahol picit túl is volt ekvalizálva a zene). Tehát így már mondhatjuk a max kakaót. Ez nekem elég is lenne.(#219) nuendo de hogy hiszem el.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
shalafi66 #214 üzenetére
Az érzékenységről: az MNC hszekre írt paraméterek továbbra sem vehetők készpénznek, többnyire elég messze vannak a valóságtól.
A lényeg, hogy nem sokban tér el egy 70/110W-os videoton hangfalba illő 25cm-es videoton hangszóró érzékenységétől egy 25cm-es Eclipse 1. Én egy napot ezzel töltöttem el. Kivettem a dobozból az MNC, és beletettem a vidit. Aztán vissza. Nem tudtam dűlőre jutni melyiket hagyjam benne. aztán úgy döntöttem az MNC marad, mert jobban bírta a terhelést. Ennyi.
Tudom hogy az MNC a leggagyibb márka. A SAL-al lehet egy szinten. De azért picit túl van szerintem hájpolva az, hogy szar. szar, persze hogy szar. Voltak már jobb hangszóróim, meg hangfalaim is. Garry (hangfal, 300W-os, 76000HUF volt darabja), Pioneer (autóban), Sony, kis hangfalam, meg egy csomó Videoton, Orion, még Sanyo is. Az biztos, hogy a Garry, és a pioneer az csúcs volt. A Garry-nek adtam 10W-ot, és szét akart esni a kocsma, ahol buliztunk, a Pioneer, meg nah. Jók voltak. Sajnos ez már régen volt. Nincs píz, ennyiből kell gazdáélkodni. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
shalafi66 #212 üzenetére
Megnéztem most amit mondtál. Nem tudom. Próbára nagyjából egy erős 80-90W-ot bír a hangszóró, egy összetákolt dobozban.
Ami ott szóba jöhetett volna: [link]
92db érzékenység ennél is meg van. Impegrált papír, habszél az dettó. Persze tudom hogy ezen kívül még 1000 paraméter beleszól egy hangszóró minőségébe.
Egyébként favorizálom a videotont, mert volt már belőle egy jó pár. Legutóbb egy 25cm-es mély közepem. Egyszerre használtam egy 25cm-es M.N.C Eclipse 1-el 301 10-el. Az Eclips jobb volt tőle terhelhetőségben, és a hangtartomány is vonzóbb volt számomra. "sub"-osabb a mélye, ha lehet ezt így mondani.
Ezzel a mostani hangszóróval már vegyesek az érzelmeim. Nem tűnik valami strapabírónak így első ránézésre. A hozzá készítendő dobozzal kell nagyot alkotnom ezt már tudom. Az érzékenysége nekem eddig tetszik. nem kell az egekig tolni a potmétert, ahhoz elkezdjenek járni. Úgy ahogy hangot is ad ki közben (SAL hasonló kategóriájú hangszóróihoz képest).Otthoni célra vettem, házibulikra, néha döngetésre. Szülinapok, grillezések, kerti bográcsozások kellékeinek, egy eléggé erős HIFI erősítő (2x100W) társaságában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest