Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
Házimoziról nem sok mindent találni.
A hangkártya az alaplapra integrált? Mert akkor egy alaplaptípus többet segítene.Bedugod az optikai kábelt, kiválasztod a vezérlőpult hangbeállításainál, hogy az optikai kimenet legyen az alapértelmezett, majd kiválasztod a samsung távirányítójával az optikai bemenetet (ha van rajta bemenetválasztó funkció). Így csináltad és nem működik?
-
dudika10
veterán
Akkor valahol valami nincs rendben.
Állítsd be sztereora és a sztereo front kimenetre kösd rá egyesével mind a 3 csatlakozót. Próbáld ki mindig, hogy szólnak-e a hangszórók. Gyorsan kiderül ha azzal van baj.
A gomb meg ott van jobb oldalt, GX felirat van rajta, nem nehéz megtalálni, hangerő alatt. -
dudika10
veterán
Bedugod jó helyre a 3 csatlakozót, driverben beállítod a 6 csatornát és az analóg 5.1-et.
MEgnézed, hogy tesztnél van-e 5.1. Ha már tesztnél van 5.1 akkor már működik és át lehet térni arra a kérdésre, hogy a játékban miért nincs. Lehet, hogy a GX gomb átkapcsolása megoldja a problémát, próbáld meg átkapcsolni. -
dudika10
veterán
Az alaplapod (ami az adatlapodon van) tudja az 5.1-et.
Milyen rendszert szeretnél használni? Milyen hangkártyát vettél?Sztereo anyagnál (zene és nagyon sok film) nincs 5.1 csak úgy. Szoftveresen (vagy hardveresen) kell az összes hangszóróra jelet küldeni. De ez nem is lesz nomrális 5.1, mivel a forrás anyag sztereo.
Azonban ha rendes filmet nézel és/vagy játszol akkor 5.1-ben kell, hogy szóljon a rendszer. -
dudika10
veterán
DS és a HD2 közt használt áron is van egy 2x-es szorzó.
Egyébként meg kéne hallgatni ezt az A2-t, egész jópofa. Bár nem hiszem, hogy versenytársa lenne a superluxnak, ha minden igaz jön majd Mo-ra Superlux BES5A próbára (és nem is lesz sokkal drágább). Én nagyon bízom benne, mert ha nem rossz akkor biztos, hogy kerül egy ide az asztalomra.
Relatíve egész nehéz, szóval van benne anyag az biztos (múltkor még azt mondtam, hogy milyen könnyű, aztán láttam milyen pici, meg a táp külön van...). -
dudika10
veterán
2000A-val kb egy szint az 1255A, picit talán jobb is.
Csak mondtam, hogy van mindenhol versenyző ami ajánlható.
Egy Xonar DG-vel 15k közelében megáll a mutató és az már egész tűrhető. Az emberek nagy része ennél sokkal rosszabb rendszerrel rendelkezik otthon.
Természetesen a 40k-s kategóriába már nem ezt mondanám, de oda is vannak. Csak gondoltam hagyjuk inkább ezt a topikot elsüllyedni, mert van jópár másik sokkal több hozzászólással. -
dudika10
veterán
válasz
shalafi66 #295 üzenetére
2.0/2.1-es topikan elég sokat lehet olvasni 40k-ig terjedő kategóriáról.
A genius 1255A 8k körül van és a hibáival együtt is elég jó vétel. Ha valaki nem akar rá többet szánni akkor ez már egy egész jó kiindulás. Hifi-s topikban is van összehasonlítás 80k-s rendszerrel, ugyan sehol nem előzi meg, de az, hogy 10x drágább rendszerhez hasonlítják az is jelent valamit. Szóval nem olyan reménytelen az a kategória sem.
KMT oda írta, hogy nincs otthon az aktív vackok terén, én azért igyekszem naprakész lenni azon a téren is. -
dudika10
veterán
Az sajnos nem derül ki, hogy miről van szó.
Próbáld ki másik géppel, mp3 lejátszóval, telefonnal, akármivel amihez tudod csatlakoztatni, ha azon működik akkor a hangkártya lesz a ludas.
Egy kérdés, van multimétered otthon? Mert akkor lehetne akár méricskélni is, hogy hol a hiba. -
dudika10
veterán
válasz
terratech #246 üzenetére
Zenéhez használj másik lejátszót (pl jetaudio) ami képes mindegyik csatornát megszólaltani sztereo jelnél.
Filmnél próbálj normális, 5.1-es filmet.
Játékot meg a saját beállításainál kell belőni, hogy jó legyen. Próbáld ki más játékkal is, lehet, hogy csak a CS-nek van gyenge hangja 5.1-nél. -
dudika10
veterán
Mennyit szánsz rá max, mekkora szobába lesz, milyen zenére, milyen hangkártya lesz mellette, film/áték játszik-e, stb.
Minél több adatot közölsz annál könnyebb lesz ajánlani, tegyél fel egy kérdést a lehető legtöbb adattal a topikban és megkapod a választ is ami remélhetőleg a legoptimálisabb megoldást tartalmazza. -
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
Egyéb kategóriában van egy olyan, hogy hobby elektronika topik. Ott keress szerintem egy segítőkész Pesti fórumtársat.
Egyébként ha több utas (van kisebb meg nagyobb hangszóró is) akkor szerintem a hangváltó szállt el és csak a magas hangszóró kap jelet. De nem tudom így látatlanban, hogy mi lehet a baja.
-
dudika10
veterán
Valami baja van az autómnak. Tudtok valakit aki foglalkozik ezzel? Lehet egyáltalán javítani?
Valami konkrétum nem ártana. Ha nem szól az egyik oldal akkor az valószínűleg megtört kábelre utal. Ha a potméter csavargatására néha szól néha nem akkor az a potméter cseréjének szükségességét jelzi.
Akárki megcsinálja neked aki tud forrasztani kb. Keress egy olyan ismerőst akinek van egy kevés elektronikai tapasztalata, egy forrasztópákája, és szereti a sört, és 200 forintból + anyagköltségből (új kábel vagy új jack dugó) megúszod a javítást.
-
dudika10
veterán
2.1-es topikban szoktunk foglalkozni ilyen kérdésekkel is, mivel a stereo rendszereknek nincs külön topikja.
Személyes tapasztalatom 20 percben kimerül sajnos. Amit annyi idő alatt tapasztaltam:
A tesztkörülmények közel se voltak optimálisak (MP3, alaplapi hangkari). Elég szépen szól, rosszabbra számítottam, de elég műanyag hangja van, basszus nem sok van.Szerintem érdemes lenne még rá költeni ha nem csak azért kell, hogy a műhelyben szóljon valami a flexelés közben.
Igazából az a baja, ami az egész alsó kategóriáé, ennyi pénzből egyszerűen nem lehet normális hangszórót építeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest