- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
válasz
shalafi66 #239 üzenetére
Látom ehhez mindenki nagyon ért itt a fórumon, hogy "hülyeség", de, hogy miért azt már ő maga sem tudja, csak jól esik valakit "lehülyézni".
Egyébként most bizonyítottad be, hogy se cáfolni nem tudsz, se érvelni, vagyis nem értesz hozzá.Mellesleg az a 60 liter kevés lesz, ha új doboz kell neki, és döngetni akar.
Na a "viszontlátásra"! -
maestro87
őstag
válasz
shalafi66 #237 üzenetére
Jah, persze én is tudnék ajánlani neki egy jó dobozt ami kristály tisztán szólna, ki is számolnám neki a méretét meg a szükséges hangváltókat, de itt most szerint a meglévő cuccokból kellene összhozni egy jó hangfalat, és nem azt ajánlgatni, hogy dobja ki, meg csináljon új dobozt, közbe meg lehet, hogy nem is a dobozzal van a baj.
Egyébként ha jó hangzást szeretnél neki összehozni, akkor nem ajánlgatnál neki mélyközép sugárzókat.
"egy 64kbps bitrátájú mp3 sem tud annyi torzítást hozzáadni mélytartományban"
Szabad nevetni?
Én legalább adtam ötleteket a problémákra, és te? Logikus ember a hibákat így szokta keresni, ahogy leírtam, de te még azt sem fejtetted ki, hogy minek nincs értelme. Hogy miért? Mert magad sem tudod.
"ehhez szinte fölösleges segítenem....." vagy netán erre a segítőkész hsz-ra gondoltál, vagy azokra a méret adatokra amivel jóformán leírtad a már meglévő rosszul szóló hangdoboz méreteit?
Amit leírtam az mind tapasztalatok, és nem hülyeség. -
maestro87
őstag
válasz
shalafi66 #235 üzenetére
Mert? Minek nincs értelme?
Ennek a hangfalnak jól kellene szólnia! Torzítani nem tudom, hogy tud egy hangfal. Ennek szerintem több oka lehet: vagy az erősítő rossz minőségű, vagy a zene nem jó minőségű, vagy a doboz berezeg, vagy a hangkártya nem megfelelő, vagy pedig a kolléga beletett valami silány passzív hangváltót, ami csak tompít. Esetleg tényleg a hangszóróval van a baj (pl. hozzáér a tekercs a mágneshez és ezért torzít).
A "Semmi mélye nincs"-et nem értem, mert azért kis hangerőn rendesen ki kellene adni a mély hangokat tekintettel arra, hogy a doboz 30cm-es hangszórókra lett méretezve attól függetlenül, hogy van-e rajta reflex nyílás vagy nem. (reflex nyílás nélkül berezonálhat)
Emlékszem, hogy volt olyan amikor csak egy hátitáskába tettünk bele egy 30cm-es hangszórót, és úgy szólt mint állat.
Szóval én azt javaslom, hogy előbb próbálja ki egy minőségi erősítővel (pl. hifi), mielőtt kidobná a hangszórót. Azt meg, hogy a hangszóró torzít-e azt ki lehetne próbálni sima színusz jelekkel (nem tudom, hogy van-e rá lehetősége).
Vagy talán a hangfalban lévő szigetelés is elnyelheti a hangokat, és ezért nem szól jól. Bár ezt szerintem így nem lehet eldönteni, mert nem tudjuk, hogy ő mit hall, mi neki a rossz hangzás.
Tehát ezeket sorba végig kellene játszani, hogy kiderüljön, hol a hiba. De ha van benne hangváltó, akkor szerintem az lesz a lúdas. -
maestro87
őstag
válasz
dudika10 #231 üzenetére
De ha van kisebb teljesítményű akkor az olcsóbb szokott lenni.
- Egyébként a fejhallgatóm is az olcsó genius közé tartozik, és a hangerőszabályozója már nem rendesen szabályozza a két csatornát.
- Az egerem is az olcsó genius, és volt amikor kettőt kattant egy kattintásra.
- A webkamerám is az olcsó genius, és se a képével nem vagyok megelégedve (nincs meg a megigért 30FPS, de még 10 sem), meg sem azzal, hogy hiába nyomkodom a gombját, hogy fényképezzen, de nem teszi ezt.
Szóval ezért nem bízom már a geniusokban.
Hangminőségben még nem próbáltam hangszóró terén, de mivel a fentebb említett típusra olvastam rosszakat, akkor csak nem lehet olyan jó. -
maestro87
őstag
válasz
tzsolesz #226 üzenetére
torzít?
Mit hallgatsz rajta? Remélem nem mp3-at? Mert mp3-nál a mélyeket nem nagyon lehet kiemelni. Szerintem tegyél rá inkább egy aktív hangváltót. Vagy ha van hifi-d, akkor kösd rá annak mély kimenetére, és úgy próbáld ki. Külső ránézésre ennek döngetnie kellene. Bár nem tudom, hogy manapság már mi számít mélynek.Nekem a 60Hz-es kiemelés az már jó, alatta már néha sérti a fülemet.
Én egy nagyon régi (20éves vagy még több) papír membrános hagszórót próbáltam ki így a hifi-n és engem nagyon meglepett. Szólt úgy mint a gyári 30W-os, pedig ez kb. csak 15W-os lehetett. Hátha még dobozba is tettem volna.
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Tesómnak kellene a laptopjához (és discman-jéhez) valami hangszóró, és engem kért meg a kiválasztásában.
A keret rá 10 ezer alatt lenne. És főként komoly zene hallgatásra kellene, meg néha film nézésre.
- Létezik-e ebben az árkategóriában ilyen 5.1-es hangszóró szett (jó minőségű)?
- Ti mit ajánlotok, inkább egy 2.0-ás két utasat, vagy egy 2.1-eset?Ha nekem most kellene döntenem akkor én egy Logitech S220 2.1-et javasolnék megvételre, mert nagyon jókat írnak róla. Vagy egy Kraun HIGH QUALITY SYSTEM 2.1-es. (bár ezt a márkát nem nagyon ismerem, és nincs is kritika róla az edigtal.hu honlapján).
A Genius SP-HF 500A 2.0, fadobozos szerintem kilőve, mert valaki azt írta róla, hogy inkább tompítja a mély hangokat és nem kiemeli. Meg a Genius amúgy sem valami minőségi cuccokat gyárt, de hangszórókban még lehetnek jók. Ki tudja.
Szóval valaki olyan véleményét kérném akinek van már tapasztalata a PC sugárzókkal.Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Windows 11
- Amazon Kindle
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest