- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
válasz
tzsolesz #226 üzenetére
torzít?
Mit hallgatsz rajta? Remélem nem mp3-at? Mert mp3-nál a mélyeket nem nagyon lehet kiemelni. Szerintem tegyél rá inkább egy aktív hangváltót. Vagy ha van hifi-d, akkor kösd rá annak mély kimenetére, és úgy próbáld ki. Külső ránézésre ennek döngetnie kellene. Bár nem tudom, hogy manapság már mi számít mélynek.Nekem a 60Hz-es kiemelés az már jó, alatta már néha sérti a fülemet.
Én egy nagyon régi (20éves vagy még több) papír membrános hagszórót próbáltam ki így a hifi-n és engem nagyon meglepett. Szólt úgy mint a gyári 30W-os, pedig ez kb. csak 15W-os lehetett. Hátha még dobozba is tettem volna.
-
shalafi66
veterán
válasz
tzsolesz #220 üzenetére
Az nem a teljesítménye, maximum a terhelhetősége. Az elektrodinamikus hangszóróknak a teljesítményét nem nagyon szoktuk számon tartani, mivel nagyon pici érték, inkább a hangnyomásszintre koncentrálunk, mivel a fülünk-hallásunk azt érzékeli.
Döngetőset mindenből lehet, még a régi pirosszélűből is (sőt az sokkal jobban döng, mint ez amit most vettél), ehhez szinte fölösleges segítenem.....
Ahogy én gondolom: a hangszóró lengőrendszere körülbelül 60 literes térfogatot tud kezelni, 40Hz-es hangolás mellett, a csőátmérő legalább 80mm.
-
shalafi66
veterán
válasz
tzsolesz #215 üzenetére
Hát erről nekem kissé más véleményem van, pl. meglehetősen hosszú ideig buliztak ha jól emlékszem, valahol miskolcon [ezzel a mélyközéppel] készített hangsugárzópárral egy kocsmában, a hsz bármiféle sérülése nélkül.
Az a baj az MNC-vel, hogy nem tud olyan olcsó lenni, amennyire rossz.
-
shalafi66
veterán
válasz
tzsolesz #213 üzenetére
A kiemelés nem "szubos", sztem inkább zavaró. A jó szub együtt dolgozik a rendszerrel, és nem külön döng.
A H2000-nek kb. 1,5-szer nagyobb az elektromos terhelhetősége, nem az számít, mennyire kemény a felfüggesztés, rendeltetésszerűen nem szabadlevegőn használjuk a mélyközéphangszórókat.
Az érzékenységről: az MNC hszekre írt paraméterek továbbra sem vehetők készpénznek, többnyire elég messze vannak a valóságtól. És a mélytartomány még csak egy dolog, a zenei történések nagy része nem a 300Hz alatti részre korlátozódik.Házibulikra elmegy, ott úgysem lehet észrevenni, ha valahol probléma van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest