- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
troller
senior tag
válasz
Macka #178876 üzenetére
Kb. 15 éve a gyerekorvossal mind3 gyereknek felirattam a spiropentet megfázásra, amit aztán én toltam be, szóval annyira azért nem nehéz eredetit szerezni. Mondjuk iszonyú izomgörcseim voltak tőle, bár így utólag az az érzésem, hogy túl hamar emeltem az adagot. De ez a folyamatos görcsölés teljesen elvette a kedvem, úgyhogy csak egy kisérletem volt.
-
Qtya123
őstag
válasz
Macka #178797 üzenetére
"Mindkettő szakma inkább hivatás, és kell is hozzá a kellő elhivatottság szerintem. Anyagilag megbecsülve egyik sincs."
Az biztos. Amúgy ez a rész kezd elfogyni mindkét pályáról, a hivatás. Kevesen választják ezért. Maximálisan érthető is, hivatástudatért nem adnak semmit a boltban. Viszont még mindenhol a régi vezetők vannak, akik értetlenül pingvineznek azon, hogy az újonnan érkező fiataloknál miért nincs meg a hivatástudat és a mindent elsöprő tűz. Hát azért nem, mert nekik ez egy munkahely. Ezt egyelőre még sok vezető nem tudja hová tenni.
-
Qtya123
őstag
válasz
Macka #178793 üzenetére
Ez azért pont olyan általánosítás, mintha azt mondanám, hogy a rendőr meg ott hokizik a traffi mögött, meg minden feljelentésnél azon van, hogyan rázza le az embert, vagy utána hogyan szüntesse meg az ügyet, csak dolgozni ne kelljen. Van ilyen bőven, de nem mindenki. A tanár ugyanez szerintem. Van jó is, rossz is.
De mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás? Azért ennyi a pénzük, mert kontraszelektáltak/sz@rnak bele, vagy azért sz@rnak bele/kontraszelektáltak, mert ennyi a pénz?
Szerinted fognak normális fiatal tanárok érkezni, ha ennyi a pénz? Max 1-2, aki nagyon lelkes és mellette eltartja a férje, vagy a szülei.
Én amúgy azt mondom, hogy nem sírni kell, hanem lelépni, ha rossz a pénz. De ez megoldás? Ha lelépne holnap az 50%, akkor meg azért utalnád őket, mert a gyereked vagy otthon maradna a nyakadon, vagy megőrzésre menne csak be.
A feleségem is inkább lelépett (13 év után nettó 207e volt a fizetése). Meg is mondta a testületnek, hogy ő ebben a bohóckodós kockás inges tüntetéses dologban nem vesz részt, több értelme van, ha lelép. Azóta ő majdnem kétszer ennyit keres, az iskolában meg ismét sz@r lett az angol oktatás. Elfogultság nélkül mondhatom, hogy jó angol tanár volt, mert mielőtt oda került a gyerekek nem szerették az idegen nyelvet. A munkája alatt megszerették, a szülők mindig mondták neki, hogy a gyerekük milyen örömmel beszél az angol órákról, plusz előtte alig ment versenyre az iskola, alatta meg sorra dobogós helyek. Most megint kuka minden, de ez legyen az iskola és a szülők gondja.
Az meg ugye vörös posztó, hogy jaaaj szünetek, meg délután 2-3kor végeznek. Ez munkahelyi sajátosság. Ennyi erővel a váltószolgálatos rendőrnek meg van egy csomó szabad hétköznapja, amikor nyugodtan intézheti az ügyeit. A 24-esben dolgozóknak meg maga a Kánaán a havi 6-8 nappal. De legyünk őszinték, az irodai munkában is rengeteg olyan hely van, ahol a produktív munkavégzés napi 2-3, maximum 4 óra. A többi duma, net, kaja, kávé. Szóval ez a része meg kicsinyes hőzöngés.
Akárhogy nézzük, az nem normális, hogy egy tanár egy benzinkutas fizetése szintjén, vagy alatta van. A fél ország meg örül ennek. Mondjuk nekem olyan szempontból mindegy, hogy nem az én gondom, ha az ergya oktatás miatt majd menetelhetnek a lurkók felnőttként a gyárba biztonsági övét összerakni. Vezetőink célja úgyis ez, még csak nem is titkolják.
-
Woodslave
félisten
válasz
Macka #178793 üzenetére
ezzel nagyjából egyetértek, bár a feleségem is tanár, mondjuk ő az aki nyomja mint az állat de rengeteg belexarós van az biztos és ezt a pénz se oldja meg, mert magamról tudom, hiába most másfélszer annyit keresek mint amikor kezdtem ugyanezt a munkát ugyanúgy nincs kedvem dolgozni
Ettől függetlenül nevetséges hogy most kapott a feleségem "fizetésemelést" hogy a minimálbér meglegyen. Igaz ha már politika akkor ennek a rendszernek pont jó ha minél több analfabéta jön ki az iskolából
-
atee_13
őstag
válasz
Macka #177256 üzenetére
Most elvonatkoztatva attól, h gyepszívás igen/nem nekem mint ügyvéd/jogász laikusként azért furcsa, h ez az érv a fű ellen.
" bódult állapotot idéz elő" az alkohol dettó és akármilyen mennyiségben erősségben hozzáférhető könnyedén.
közbiztonságra jóval veszélyesebb (pl közeledés, bódult állapotban elkövetett bűncselekmények) az utolsó utáni zsákfalu is tele van ilyen hírekkel, hogy részegen lopott, vezetett, betört, megvert stb."Ráadásul függőséget okoz" alkesz függőségre IS kb külön iparág épült.
"társadalom jóval nagyobb rétegét érinti, mint a szteroid " nincs rá tanulmányom, de megmerném kockáztatni, hogy a pia is.
Értem, hogy "Magyarországon ez a jogalkotó álláspontja." csak elég logikai bukfencnek tűnik így.
Ezt nem azért mondom, hogy füvezni akarok, mert még csak sima legális dohányterméket sem szívok és attól is elvenném a TB-t aki szívja. Csinálja ha akarja, de ne abból legyen már finanszírozza.
És alkoholt sem akarom erőltetni, tinédzser koromban fogyasztottam utoljára nagyobb mennyiségben. Utoljája a RedHot koncerten ittam 2 pohár JimBimet "szódával" Dallas óta tudom, h csak 3 féle képen lehet viszkit inni
-
-Skylake-
addikt
válasz
Macka #177251 üzenetére
es hollandiaban / kanadaban nem okoz bodultsagot ? a tomeny alkohol amit HEKTOLITER szamra fozhetsz otthon, az nem okoz bodultsagot ? nem veszelyes a kozbiztonsagra ? pl kozlekedes bodult allapotban ?
vannak meg ilyen fantasztikus erveid ?
tudod az van, hogy egy idealis vilagban, ahol a dolgok objektiven merlegelve vannak a fu lenne legalais es az alkohol lenne betiltva. kezdjuk ott, hogy ha te most tenyleg nem csak trollkodsz, hanem valoban (!) parhuzamot vonsz es azon a skalan amin mondjuk az alkohol ertelmezve van , azon a cannabist is ertelemezed es itt az alkohol jon ki nyertesnek, az a valosag olyan szintu meg-nem-ertese, hogy gyakrolatilag nincs semmi ertelme ezt a kerdeskort vizsgalnod, mert a kiindulasi pontod onmagaban egy totalis tevut. csakmondom.
az elso es legeslegfontosabb az lenne, ha sikerulne belatni mindenkinek, hogy senkinek koze nincs hozza hogy ki mit eszik meg/sziv el/iszik meg/lo be magaba. ha ez sikerul(ne) , a kovetkezo lepcsofok lenne megerteni es belatni, hogy nincs, konkretan NINCS az alkoholnal karosabb kabitoszer. egy sem. ha ezen a ket ponton tulvagyunk, na akkor elkezdhetunk beszelgetni a kabitoszerhasznalatrol. addig nem. -
-
Angel2014
addikt
válasz
Macka #174845 üzenetére
Azt tudom, ha idegi vagy lelki oka van azt a EKG mellette kimutatja a T hullám vagy mi szóval ki tudják zárni.
A másik pl lelki okkal a második érték alacsony a magas vérnyomás mellett: Pl 160/80. Ennek a szív és ér problémával ehhez az értékhez kb: 160/110-120 -as érték kapcsolódik.
-
Angel2014
addikt
válasz
Macka #174843 üzenetére
Tessék: bizonyos, a testépítéshez hasznát szerek hosszú távon növelik a szívleállás kockázatát
Gyógyszer nekem is visszaviszi, igen lehet lelki, és idegi oka is, sőt sok más is. Mikor, hogyan méred, ételek, stb stb..
De egy vese vizsgálat nem okozhat problémát ha lesz időd menj el. Régen akinek magas volt egyből küldték, ma nem tudom miért hagytak fel ezzel.
-
Angel2014
addikt
válasz
Macka #174828 üzenetére
Na most korábban linkeltem neked Zachertól. Csak kifutottam.
De tudod mit? XXXX kúrádat tolod menj el egy vese vizsgálatra és ultrahangra és kiderül okozhatja e a magas vérnyomásod jelenlétét. Ill kardiológia sem ártana.
Testépítéstől meg kokszolni sem kell a szív problémákhoz, elég ha feljön XXX kilógramm súly ránk izomban, ami terheli és vastagítja a szívizmot.
A kövérek alap betegsége sajnos.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Macka #174823 üzenetére
Az szép hogy Te, Mi tiszteljük az életét, az életünket és mások életét de ők pont magas ívről lexartak mindenkit és akár más életét tönkre téve is csak a "hatalom" hírnév érdekelte őket. Nem ők az egyetlen ilyen emberek de épp ezért ilyen a társadalom, az ilyen férgeket kikellene taszítania magából mert szerintem több a nem hozzájuk hasonló ember... Nekünk ártanak, van baleset de amit Ricsike csinált azért életfogyi min egy normális emberi társadalomba.
-
-
aleister
veterán
válasz
Macka #173792 üzenetére
Mondhattad volna, hogy kolléga vagy.
Csak nem ZMRFK?Speeedfire
Olyat rendelj, ami 25 mg-s kapszulákat tartalmaz. Van 50 mg-s is, de célszerű 25-tel kezdeni. Egy hónapig napi 1x25 mg-ot szedtem, aztán 1 hónapig 2x25mg-t. Végül visszaálltam a napi 1-re. Épp most fogyott el.
Megnézem, hogy miképp bírom a megvonását. Ha minden oké, nyáron jön a következő 90 db-os doboz. -
aleister
veterán
válasz
Macka #173788 üzenetére
Úbasszus!
Szerintem egyetlen munkahely sem ér meg ennyit. Nem tudom mennyit keresel, nem is lényeges, de a pénz jön-megy, ellenben az életedből meg csak egy van.
Korábban én is szarul aludtam (6, jó esetben 7 óra), aztán most változtattam, és már kijön a 7+ óra. Érezhetően jobb a bőrömben. Bele sem merek gondolni mi lenne napi 3-4 óra alvással.
Mindennek az alapja a kipihentség. Bár gondolom tudod ezt te is.A lényeg, hogy gondold át, hogy megéri-e!
-
benfolds
őstag
válasz
Macka #173747 üzenetére
van rá példa, hogy valaki futással rendbe tette a vérnyomását és az állandó gyógyszerezést igénylőnek nyilvánított szívét. ha szerinted a stressz okozza a problémádat, akkor megint csak a kardiónál kötünk ki, merthogy az a stresszt is csökkenti. persze lehet, hogy valakinél a számítógépes játékok csökkentik a stresszt, de saját példám alapján is azt tudom mondani, hogy nincs jobb dolog egészségmegőrzés szempontjából, mint a rendszeres, kíméletes mozgás. tegnap 65 km-t tekertem, ma 45-öt. ennyi a vérnyomáson ebben a pillanatban:
-
Angel2014
addikt
válasz
Macka #173732 üzenetére
Nem arra írtam.
Hanem nem vagy kezdő már, nem kell bemutatni mit egyél. Mert az ételek is emelik a cukrot, a vérnyomást, és a hízást is.
Tudom, a stressz sok mindenért felelős. De magadnak kell hogy légy az uralkodója tudni kell kezelni. Magnézium naponta esetleg nagyobb dózis?
Hidd el én is ezért tartottam itt.
És azt is hidd el a kardió segít ebben, nemcsak a vérnyomást fogja rendbe tenni, hanem a stressz kezelést is, mert arra is hatással lesz.
(#173728) aelod Nem minden esetben. Egy kövér is lehet egészséges ha rendszeresen mozog. Egy kövér is PL Eddie Hall mikor versenyre készült 210 kilósan, esze ágában nem volt fogyni. Viszont ha kardiózott vagy edzett gondolom magas pulzusszámmal csinálta így a zsírhoz nem nyúlt ugye? Így nem is lehetett kalóriadeficitben sem amikor 20 ezret evett meg.
-
Angel2014
addikt
-
Dazsar
aktív tag
válasz
Macka #173570 üzenetére
Pure Gold Whey Protein (Mogyorós) de valami eszméletlen szar xD. Olyan keserű mint... keserű
De múltkor vettem ilyen 30 grammosokat, mindegyiknek volt keserű utóizzeaelod:
Van még mit tanulni erről a sportról, életmódról, és még nem is beszélünk versenyről. Nem egyszerű, tényleg kikell tapasztalni hogy kinek mi módon reagál a szervezete, ami neked frankó, az lehet engem megcsinál -
Speeedfire
félisten
válasz
Macka #173415 üzenetére
Szerintem engedd el azokon a napokon az alá öltözőt. Térd gumival amúgy is úgy néz ki, mintha lenne alatta másik nadrág.
Vagy van valami extra szerepe az alsó leggingsnek?
Nem találtam fotót, csak videót. De elég hosszú a rövid nadrág. [link]
Tudom, tudom dagadt vagyok még mindig. De rajta vagyok -
bigmasterg
addikt
válasz
Macka #173413 üzenetére
Trükkös.
Attól is függ, hogy milyen a nadrág felülete.
Van amelyik simább, csúszósabb, azon jobban feljön mint csupasz lábra, de amelyik alul gumis, azzal szívás. Ott pl le kell húzni a sarkamra a nadrág végét, ráállni, hogy ne csússzon fel a naci.Az meg ugye alap, hogy félig kifordítva kell felhúzni, úgy feljön térdig, és onnan felgörgeti az ember a combjára.
Valahogy így, csak én nem alulról és felülről is hajtom, hanem simán félbehajtva húzom fel.Nekem viszonylag nagyobb a vádlim, ott szokott elakadni, ott megoldás, ha húzás közben mozgatja az ember a lábfejét fel-le. Így amikor elrenyed az izom, akkor tud rajta feljebb jönni.
-
aelod
veterán
válasz
Macka #173408 üzenetére
Combközelítő sérülésem után már nem használok bandázst. Az "s budge térdgumi" ami #megyen
-
Angel2014
addikt
válasz
Macka #170991 üzenetére
Elhiszed ha olyan lenne a napi életviteled mint nekem volt a szüleimnek Zalában nem csak hogy nem híznál de erősödnél és izmosodnál is tőle.
Csupán egy erdő, egy szántó, egy borospince, kell hozzá vagy csak otthon a házkörüli teendők.
És akkor nem voltak gépek. Favágás fejszével, kapálás nyeles kapával, vagy kaszálás hagyományos kaszával.
Ez a gond ezekkel az ételekkel.
Ősember elindult levadászott egy mamutot , megették pár nap alatt de utána ment a következőért addig míg nem talált másikat, amit előtte evett ledolgozta és izmos is volt mellette.
-
-
-
válasz
Macka #170175 üzenetére
Még testépítő feleség mellett se tudod a makróid az elmúlt hónapban?
Pontosan ezt magyarázom, hogy "nincs értelme" azaz van, de van az embereknek jobb dolga is.A legnagyobb bajnokok is elengedik ezt amint visszavonulnak, senki nem eszik napi 6x "csirekerizst" 50 évig.
Nincs ezzel semmi baj, olyan életmódra kell berendezkedni amikor tartható az ember élete végéig.
Nem én találtam ezt ki, hanem Arnold. -
Jim-X
őstag
válasz
Macka #170113 üzenetére
Latod! Eszik ossze-vissza mindent..."Oszkar bacsi meg nem gyutt"
-
-
rwin5
őstag
válasz
Macka #168763 üzenetére
Már mondtam, hogy ott az megy amit szeretnének, hogy menjen. Az astrat úgy gondolom, hogy pl fel van kapva negatív szempontból, mert egyik se olyan tökéletes, de ezen én is kicsit meglepődtem, mert eddig csak olyan esetet hallottam amit interneten olvastam, személyes alapú nem volt.
Madwe: nem tudom sajnos, csak ennyirol volt szó, hogy oltást követeoen, de ugye ez tag fogalom. Tippelgetni meg nem akarok semmit, mert az már fals infó lenne. Nehézlegzés volt egyedüli tünet. Plusz itt sincs bizonyítva, hogy ettől van, ahogy a média is szokta hangoztatni, de valós dolog, nem riogatasnak szántam.
Korábban azt olvastam, hogy akinek pl veralvadasi problémái vannak annak kell tőle tartani, de ugye többség csak feltételezés.
Szerk: középkorú hölgy
-
Tamas1982.1
tag
válasz
Macka #168473 üzenetére
Nekem ebben az egészben az a legviccesebb, hogy kamu igazolványokkal bohóckodik a termekben sok nyápic, mondjuk én meg aki megkapta már rég a 2. oltást is és már vakcina igazolványa is van, valódi sportmúlttal, az nem mehet edzeni. A valódi sportolók, igazi versenyzök, személyi edzök engedélyével nincs bajom természetesen! De amikor látom itt-ott, hogy termet eddig sose látott tizenévesek járkálnak edzeni himi-humi teniszezöként, mert unatkoznak otthon, az nem esik túl jól az embernek aki minden járvány intézkedést betart, ahogy másoknak is illene és otthon fekvözik már 5 hónapja lassan.
-
-
aelod
veterán
válasz
Macka #168334 üzenetére
Nem keverted össze a fecskendőket véletlenül?
Viccet félretéve jobbulást. Ismerősöktől ahogy hallom akiket oltottak és korábban nem voltak covidosak nálunk van nagyobb immun válasz az első oltás után.
Az EU ilyen szempontból egy rohadt nagy vízfej ami olyan szerződést kötött a gyártókkal, hogy teljesítés szegés miatt nem lehet megtámadni. Itt megint a pénz beszél az
Orbánkutya ugat. Ilyen szempontból zseniális húzás volt szerződni az orosz és kínai féllel mivel ha az EU-ra várnánk fele ennyi ember sem kapta volna meg ezidáig az oltást. Csak sokkal könnyebb kisputyinozni meg diktátorozni vagy sípot fújva maszk nélkül beállni a Gödrény mögé a Hősök terén.
Az EU-s jóváhagyásra várni meg nettó baromság mivel (a tévedés jogát fenntartom) nem egy magyar szakember ül ott abban a bizottságban ami jóváhagyja a vakcinákat. Hovatovább itthon is remek szakemberek dolgoznak a hazai engedélyeztetésen. Arról nem is beszélve, hogy magyar kutatónak is köszönhetjük, hogy egyáltalán van vakcina. -
benfolds
őstag
válasz
Macka #168334 üzenetére
hogyhogy pfizert kaptál? nem a legidősebbeknek adják csak?
meg a csókosoknak.nem mintha bajom lenne a többivel, szerintem agyrém, ami az eu-ban megy a keleti vakcinák körül. végül is csak a szokásos eu-s töketlenség, bürokrácia és gőg.
szerintem a te tüneteid nem "nem kívánt mellékhatások", szóval csak arról van szó, hogy hat az oltás és dolgozik az immunrendszered. (bár inkább a második oltás után jönnek elő, amiket írtál) -
válasz
Macka #168334 üzenetére
Az AstraZeneca használatát meg már egyre több helyen tilják a feltételezett halálesetek miatt. Bezzeg az EU által be nem vizsgált orosz és kínai vakcináknál nem nagyon van panasz. De hát az EU-s jóváhagyás az fontos
Mondjuk még így is jóval kisebb az esélye, hogy ettől lesz bajod, mint a vírustól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Medence topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Hardcore café
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI Air 3 Fly More Combo RC2 drón - garancia 2026.08-ig
- DJI RC RM330 drón távirányító +napellenző +nyakpánt +színes joystick
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest