- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
válasz
Tamas1982.1 #170125 üzenetére
A másik végletet szemléltettem csak. Mindenre van példa valóban.
Attól, hogy valaki versenyző és tán még sikeres is (itthon olyan versenyen ahol az edzője a bíró) nem feltétlenül egyenlő azzal, hogy jó edző is.
Maradjunk pl. az egyik mostanában gyakorta a shop.builderen megszólított versenyzőnél akinek a szájából olyan égbekiáltó nettó baromságok hangzottak el, hogy az nem igaz. Csak egy a sok okosság közül: derék ízület.Ezt biztos nekem akarod magyarázni, hogyan kell étkezni edzés mellett?
Persze lehetne beszélgetni még alvásról, vízről, vitaminról és légzésről.
Akinek ez a munkája, hogy testépítő/edző/etc annak rendben van az, hogy minden egyes falatot méricskél és írogat, de akinek családja, munkája, barátai, hobbijai vannak, kizárt dolognak tartom, hogy jut szabadideje és figyelme arra, hogy ezekkel szöszöljön évtizedekig.
Az emberek mondják, hogy nem bírják ki. Aztán kibírjuk. Mondják, hogy lehetetlen aztán vannak olyanok akik megcsinálják.Szerinted itthon vagy a világon hány olyan versenyző van akinek akad tán gyermeke is és nem a testépítésből él (polgári foglalkozása van) és mégis követ egy étrendet makrózik (ha egyáltalán létezik ilyen szó) fejlődik és halad előre?
-
Madwe
nagyúr
válasz
Tamas1982.1 #170104 üzenetére
Aznem csak a fiatalokra jellemző s nem csak manapság. Sokan a legegyszerübb s leggyorsabb megoldást keresik, csodabogyó fogyáshoz, csodaszuri izomnövekedéshez stb. Pont erre is jól tanítana meg egy norrmális étrend, edzés - kitartás kell, lassú munka, de folyamat tudsz fejlődni.
a személyi edzők nagyja meg egy fillért nem ér, elképedek néha mikor látom hogy dolgoznak (1h alatt ha 3x ránéz a tanítványra, végig pofázik másokkal meg telefonját nyomkodja. Nem figyeli hogy végzi a gyakorlatokat, nincs normál edzésterv. Nemhogy megtanítaná emberünket esetleg magától edzéstervet összerakni meg étrendet… tisztelet a kivételnek, szerencsére olyanokat is látok párat, ők mind szakmailag mind emberileg tökéletesek a pályára. Sajnos az ilyen ritka…
-
t256
őstag
válasz
Tamas1982.1 #170096 üzenetére
Csak megjegyezném, hogy sokkal jobban mentek az edzések (erőemelés), amikor írtam, hogy mit eszem és számoltam a makrókat. Sajnos erre manapság nincs időm.Persze az edzések is meg voltak tervezve. hétről-hétre emeltem a súlyokon stb.
Az átlag ember nagyon el tudja rontani az étkezéssel. Egy kicsit nem figyelsz és mindenféle fritőz olajban kirántott hülyeséget eszel.
Vida Zoltán egyik régebbi cikkjében (bodysport.hu) írta, hogy heti két csaló étkezést be lehet iktatni, hogy ne lassuljon le az emésztés.
A csaló étkezéseket tervezni kell. Este felé kell megejteni, mert ismétlem, könnyen el lehet szállni. Ha gyors étteremben kezded a reggelt, nagy rá az esély, hogy a nap folyamán még egyszer szemetet fogsz enni.Most osztott bodys edzéstervet követek, mert ez tetszik. Ettől érzem jól magam.
Munka, iskola és család mellett már nem olyan könnyű összehozni heti 3 edzést és megfőzni a napi kaját.
Pedig tisztában vagyok vele, hogy a minimális izomzatomhoz elég lenne csak alapgyakorlatokkal edzeni heti háromszor.
Az étkezés minél egyszerűbb annál jobb. Minél több fehérje, szénhidrátból pedig annyit, hogy jól menjenek az edzések. -
HUNNIA1920
őstag
válasz
Tamas1982.1 #169955 üzenetére
Köszi, igen, ettől tartok én is, hogy napi használat esetén hamar elhasználódik. Gondolom csapágyas rendszer lehet, de hogy az mennyire tartós illetve cserélhető-e, az már kérdéses.
-
lacos001
senior tag
válasz
Tamas1982.1 #169497 üzenetére
Nekem most van elvileg...2 hónapja majd be szarok bizonyos pillanatokban. Enyhébb és durvább napok is vannak. Ez 0-24 móka...
Költözés kicsit hazavágta úgy néz ki. Elviselhető amúgy...ha fekszem és csakis a jobb oldalamon. Háton, hason elég durva. Reggel ébredés után az első 5 percben nem érzek semmit, aztán elkezd a semmitől égni/húzódni/szúrni.
Jegeléstől orditani tudnék olyan fájdalmat okoz, pedig terminátor vagyok...
Ami viszont érdekes...Ha erőltetem "kényelmesebb" utána kis ideig, holott a kimélés/pihentetés az egyik amit be kell tartani....Nálam közrejátszik egy genetikai krónikus betegség is, ami a bal vállat és minden körülötte lévőt érinti. Ez befolyásolja a kezelésemet is, hétfőn van jelenésem a dokimnál.
Ha még aktuális (az lesz) leirhatom mi volt a vaker és a megoldás rám nézve, hátha hasznos neked.
Németország, talán más, mint a magyar. Lehet vmi okosságot is elmond... -
bigmasterg
addikt
válasz
Tamas1982.1 #169453 üzenetére
Ha valahol nem kedves a személyzet, nem kell oda menni, a pénzével "szavaz" az ember, mindenki maga dönti el, hogy igénybe vesz-e egy szolgáltatást.
Azt tapasztaltam, hogy erőemelők (meglepő, de még crossfitesek között is) kevésbé jellemző ez a páva magatartás.
Bár a testépítés eleve a magamutogatásról szól, ebből következik ,hogy több beképzelt idióta fogja ezt a sportot választani, mint pl egy erőemelést. -
Dinter
addikt
válasz
Tamas1982.1 #169453 üzenetére
Nálam az otthoni "falusi" terem volt ez.. kis lyuk, 20 éves gépek, 0 fejlesztés legalább 8 éve. Persze az árak majdnem ugyanannyi, mint az egyetemi kondiba, cserébe legalább a tulaj is egy beképzelt proli. Hálistennek már nem kell oda járnom.
-
válasz
Tamas1982.1 #169327 üzenetére
Nicoflex
-
whitezo88
nagyúr
válasz
Tamas1982.1 #168736 üzenetére
Én délelőtt kaptam Sputnikot, eddig semmit se érzek, csak az oltás helyét picit, de ugyanúgy vagyok mint előtte. Kollégámat meg a férjével együtt ledöntötte aznapra pár napja... ez is, mint hogy a vírusra hogy reagálsz, személyfüggő.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Tamas1982.1 #168724 üzenetére
Hát most belenéztem ebbe a csoportba és próbáltam sokat legörgetni, de nem láttam eddig durvább dolgokat, mint amik itt is le lettek már írva tapasztalatként. Kivéve talán azt, amikor tipikusan a pánikroham tüneteit írják le (volt már nekem is korábban, nem vicc dolog az sem, csak nincs köze se oltáshoz, se gyógyszerhez, sem pedig a valósághoz), ami szerintem összefüggésben áll azzal, hogy sokan ilyen csoportokat olvasgatnak az oltás előtt/alatt és már előre rápánikolnak.
A szövődmény és mellékhatás nem azonos fogalmak. Előbbi orvosi beavatkozást igényel, utóbbi pedig múló hatás. De hozhatsz példákat szövődményre (nem szarkasztikusan mondom, tényleg érdekel).
Múlt héten beszélgettem édesanyám onkológusával, ők ugye alapesetben Pfizert adnak onkológiai betegeknek, de a Sinopharm is játszik. Ezekre volt a legkevesebb panasz, de azt elismeri, hogy a Pfizer képes elég durván meggyötörni az embert pár napig, de ezt az Astráról is tudják. A vérrögös Astra panaszokat ők is túlzónak és nevetségesnek gondolják, az eddigi esetszámok alapján ők nem látnak ebben semmi különöset, egy rakás régóta forgalomban lévő oltás vagy gyógyszer még ennél is nagyobb kockázatot rejt (pl: fogamzásgátló nagyjából százszor nagyobb eséllyel okoz vérrögöt, mégis tömegek szedik).
Hogy miért éppen a Pfizert preferálnám annak nem sok köze van hozzá, hogy melyiket tartom a legbiztonságosabbnak, de az mRNS vakcinákról már tudjuk, hogy nagyon nagy mértékben csökkentik a továbbadás esélyét is. Segítséget igénylő, veszélyeztetett alapbetegségekkel rendelkező szülők miatt nekem ez a legfontosabb szempont.
-
aelod
veterán
válasz
Tamas1982.1 #168724 üzenetére
Hát nem tudom de én biztosan nem szedném huzamosabb ideig az aspirin protectet.
Amelyik orvos pedig felírja a vérhigítót azt agyonütném. -
crocy
tag
válasz
Tamas1982.1 #168474 üzenetére
160 napi fekvönel tartok 60,40,30,30 sorozatban.
-
Macka
veterán
válasz
pontosan.
-
aelod
veterán
válasz
+1
-
t256
őstag
válasz
Tamas1982.1 #168455 üzenetére
Mi az a rengeteg rendőr a képen? Edzeni mentek? Gyülekeznek? Szabad ilyet?
Várható volt a razzia. A versenysportolók 5%-a lehet valóban versenysportoló. -
whitezo88
nagyúr
válasz
Tamas1982.1 #168455 üzenetére
Aki arra képtelen hogy hiteles igazolást intézzen, meg is érdemli. A termek meg nyitva lehetnek a fentiekkel.
Egyébként annak tűnik, az ilyen belül, főleg hogy kiemelik hogy bev. központban volt. -
aelod
veterán
válasz
Tamas1982.1 #167711 üzenetére
Igen, ezért is lehet a túledzettségem a “rossz” technika és a nagyobb súlyok miatt.
Nem csak ettől lehet:
- kevés pihenés / nem megfelelő minőségi alvás
- nem megfelelő periodizáció/edzéstervezésAnnyira szerintem nem különbözik hobbi szinten a kettő, persze nagybetűs sportként igen.
Szerintem így sem szabadna keverni a kettőt. Más sport más a cél éppen ezért más az oda vezető út is.Pl. ha azt vesszük, hogy guggolásnál földig megyek, az átlag badis meg rángatózva rogyasztgat mintha tele lenne a gatya (tisztelet a kivételnek). Azt látom hogy lábnál igenis az erőemelő technikákat kell alkalmazni, de felsőtestnél meg biztosan rossz.
Átlag terembe járó egyáltalán nem tud guggolni. Ez független abból a szempontból, hogy erőemelő vagy bodys. Egy átlag poweres meg csak b..szokdja a súlyt felhúzásnál és össze-vissza magnéziáz mindent, száz évet vár két sorozat között stb. Szóval pro és kontra is lehet ilyen érveket felhozni az átlag bádis és poweres mellett vagy ellen.
Poweresek jobbára low barban guggolnak de a legtöbb testépítő képtelen erre több okból kifolyólag is (váll mobilitás hiánya stb.) és nem jelenti azt, hogy más technikát alkalmazva ne tudna jó feszítőket építeni. Ezért is írtam, hogy nem lehet összemosni a kettőt. Vannak elemek amiket át lehet emelni az egyikből a másikba viszont ezek elenyészőek. -
Madwe
nagyúr
válasz
Tamas1982.1 #167711 üzenetére
Szerintem a legjobb ha vegyíted! Kell még hobbi szinten is a nagy súlyokkal dolgozni magadhoz képest, de nem árt ha bizonyos napokon kisebb de több ismétléssel dolgozol, kicsit más izmokat mozgat meg (természetesen minden esetben a szabályos, teljes mozgás a cél)
sőt, érdemes szerintem a tempóval is játszani, egy lassabban kivitelezett de könnyebb súlyos gyakorlat egész máshogy terhel, meglepően nehezebb tud úgy lenni minden gyakorlatAzzal is érdemes játszani h meddig megy a mozgás - ha nem teljesen emeled fel pl a bicepsz gyakorlatot csak közel függőlegesog akkor végig feszültség alatt marad az izmod, máris sokkal kisebb súlyt/kevesebb ismétlést tudsz végezni. Ezekkel szvsz mind érdemes variálni.
azaz ahogy a külsőnél se minden a súly, sőt, úgy a gyakorlatok oözben sem
-
aelod
veterán
válasz
Tamas1982.1 #167709 üzenetére
de nem biztos, hogy a legjobb bodyban
Két teljesen külön sport. Egy közös van benne, hogy súlyt mozgatnak A - B-be. Semmi más.
55-el én is nyomtam már de nem a legszebben
-
aelod
veterán
válasz
Tamas1982.1 #167706 üzenetére
Jó erőben vagy.
-
benfolds
őstag
válasz
Tamas1982.1 #167699 üzenetére
edzésenként két izomcsoport, izomcsoportonként 8 sorozattal túledzetted magadat? bro splitben 12-15 sorozat van általában, izomcsoportonként. 12 ismétlésnél gondolom, hogy a súlyok sem lehetnek olyan hatalmasok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- DJI RC RM330 drón távirányító +napellenző +nyakpánt +színes joystick
- Dji Mavic Pro fly more combo
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest