- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
válasz
Zomb€€ #48856 üzenetére
Én meg köredzésben nyomtam pliometrikus fekvőt megemelt lábbal (+ húzódzkodás, + thruster 2 25-ös kézisúlyzóval + invertált evezés + elülső hídtartásból ellentétes kar és láb nyújtás). Nem érzem úgy, hogy elment volna bármitől is a kedvem, még ha nem is vagyok erős a tömegemhez képest.
-
Cassidey
senior tag
válasz
Zomb€€ #48636 üzenetére
Jobbfajta pulzusmérő órával lehet mérni a kalóriafelhasználást meglepően pontosan.
#48704: a plyo baromi jó dolog! Zseniális de annyira utálom, nem szeretek ugrálni.
Én egyébként edzem ezerrel, ha valakit érdekel (tudom, nem
), bár az elmúlt 1 hétben egy alkalomra sem mondanám, hogy jól ment.. Nem tudom mi van.
Ja, emelt az edzőm kb. 200 kcal-t a napi kajámon, kíváncsi vagyok mi lesz, szavát adta, hogy nem fogok hízni.
-
GyurosAki
tag
válasz
Zomb€€ #48636 üzenetére
Pár hónapja volt szó erről. Csak nagyon durva közelítő számítást tudsz csinálni. Pl. 100kg kb0,5méterrel felfelé elmozdítani. Ehhez jön még a g (9,81) Szépen összeszorzod és megkapod, hogy a felfelé emeléssel mennyi munkát végzel. Persze lefelé más a helyzet. Továbbá meg kell állítani, el kell indítani, rugalmas erő stb stb. Szóval nem erőltetném
rwin5: Nem vagy egyedül. Nekem is csalódás. Mármint többre számítottam.
whited: Ez nem terv. Ezek izomcsoportok és gyakorlatok. Nincs láb? Nem akarok indiszkrét lenni, de bzi vagy vagy mozgáskorlátozott?
Ha ez az izolálós testépítőedzés érdekel, akkor az első hozzászólásban sok infót találsz, hogy melyik edzéstervet kell csinálnod.
-
headhunter
addikt
-
GyurosAki
tag
válasz
Zomb€€ #48493 üzenetére
Az visszér volt
Végül ez lett az edzéstervem:
A Hétfő: Guggolás, fekvenyomás, evezés
A Szerda: Felhúzás, húzódzkodás, tolódzkodás
A Péntek: Guggolás fekvenyomás, mellről nyomás
B Hétfő: Felhúzás, fekvenyomás, húzódzkodás
B Szerda: Guggolás, mellről nyomás, evezés
B Péntek: Felhúzás, fekvenyomás, húzódzkodás
A törzsedzés alap. A volumennel óvatos leszek, majd kitapasztalam mi lesz jó nekem. Vélemény? -
Woodslave
félisten
válasz
Zomb€€ #48312 üzenetére
de komolyan elemezd már nekem ezt a "cikket". mi benne a faxság?
Hagyjuk most hogy vannak akik jól néznek ki a futástól (elit sportolókat meg versenyzőket hagyjuk) De attól még hogy a vizilabdázók meg a tornászok izmosak, senki nem mondja, hogy az a legjobb módja az izmosodásnak.
pont benne van, hogy ha szereted fussál.
de a lényege, hogy a célok amiért a kiskegyed olvasó futni kezd, nem a futással érhető el a leghatékonyabban.
-
Woodslave
félisten
válasz
Zomb€€ #48285 üzenetére
ja akkor lehet nem ugyanazt látjuk, mert én csak 8 gifet...
legjobb a fogyásra? qrávra nem teli van minden túlsúlyos kocogókkal (pláne ha 30 perc szenvedés után egy krémes a jutalom)
erős/izmos láb: hát itt röhögünk aki azt mondja hogy nem lábazik mert fut
jól akarsz kinézni? legalább mint te.
azt meg kocogással nem hozod össze
túlsúlyosnak meg külön jót tesz a betonon futkorászás
(pláne ha krémes a jutalom
)
mi ebben a hülyeség?
-
Woodslave
félisten
válasz
Zomb€€ #46716 üzenetére
1. ülővádli: ráraksz egy 20-as tárcsát és megcsinálsz 100 ismétlést egy nagy rest pause (legalábbis nálam) (ha egyben megy anélkül hogy megéreznéd akkor rakjál rá többet
)
2. lábtolón 6*10-12 nagy súllyalés ezt tudományosan - anatómiai módon meg is lehet indokolni
ha rámjön megcsinálom heti egyszer, utána 5 napig nem tudnék vádlizni ha akarnék se, mondjuk az én vádlim is "menthetetlen" (legalábbis ahogy most élek, edzek)
-
kolosanyi
veterán
válasz
Zomb€€ #46716 üzenetére
(#46725) Ijk
Na, ezt mondod te is. A futás tényleg fasza, különösen az emelkedőn sprint. Nagyon szét tudja cseszni a vádlim, szoktam is szeretni. De a szökdelés is jó, ugrókötél stb. Érdemes szerintem úgy alakítani az aerob programot, hogy legyenek benne ilyen elemek is. Ja, futásnál nem mindegy, hogy a talajfogás hogyan történik. Ha heel strike van, az rossz, úgy az izomzat kevesebb terhelést kap, többet nyelnek el a csontok. Érdemes átszokni a talppárnára érkezésre szerintem. -
-
Cassidey
senior tag
válasz
Zomb€€ #46467 üzenetére
Nincs sajnos.
Ijk nem is úgy értettem, hanem hogy 3 hét alatt kevés, hanem önmagában, azt hittem kell majd vagy -5kg, hogy látszódjon.
#46469: max azzal trükközöm, hogy megvárom, mire kimennek az öltözőből, hogy ne nézzenek teljesen hülyének.
Semmi különöst, megdicsérte a vállam meg a karom valamelyik nap. Ja, ne legyek túl izmos, de hát az nem fog meglepetésszerűen rámtörni. Neki a fitness modell alkat már sok, de csak képen látott olyat, szóval fene tudja.. azért csak nem panaszkodna ha sikerülne megközelíteni.
-
rwin5
őstag
válasz
Zomb€€ #46375 üzenetére
nekem ez már tart egy jóideje (~1-2 hónap de pár napra-hétre elmúlik), de pihentetés alkalmával elmúlik, de mondjuk úgy, hogy ahogy az első nagyobb súlyt kiemelem a helyéről egyből érzem, de most olyan szinten éreztem, hogy alig tudtam a lábamon állni.. Balf*sz vagyok én is mert semmivel se kentem pedig van itthon fekete nadálytő most kentem rá meg bemasszíroztam.
Itt egy ábra ahol fáj nekem is ahol a mutató és középső ujja van főleg ott, és ha bal lábra állok olyan mintha egy szög volna a csípőmnél ami szétszúrja a csontomat..
[kép] -
penene
őstag
válasz
Zomb€€ #46260 üzenetére
Neked jobb? Nekem jobb volt, amikor felkelés után nem sokkal toltam zabpelyhes turmixot, aztán rá 1 órára reggeliztem.
Mostanra leszoktam a turmixról, és kb. 1 órával ébredés után reggelizem, és ez viszonylag jó, de ha tovább húzom, már rossz lesz.Mondjuk Te nem tudom, mennyivel később eszel.
-
Woodslave
félisten
válasz
Zomb€€ #45832 üzenetére
qrvára nem értem ez a mondatot
de mindegy megint elindult az eszmecserek a levegőből nem lehet izmot építeni vs. napi egy kilós húst eszik aki izmos irányba (én tehetek róla a pizza-sör nem volt jó példa) Ijk-től meg elnézést hülyén hangzott természetesen úgy gondolom hogy ő izmos
(ne vegye magára pizza-sör Csabit
)
-
törölt tag
válasz
Zomb€€ #44812 üzenetére
sohasem ertettem igazabol az ilyen kerdeseket, hogy ugy akarok kinezni mint egy hires focista mit kell tennem?
Hat elso korben vegezz el ugyanannyi edzesmunkat jo sokaig (evekig), mint a peldakeped. Aztan HA szerencsed van, es jo a genetikad, te is ugy fogsz kinezni. Ilyen egyszeru.
A "hanyszor nyomjak fekve" iranyu megkozelites nem lesz celravezeto.
Persze ezzel igy szembesulni eleg kiabrandito
-
hrvp
aktív tag
válasz
Zomb€€ #42880 üzenetére
Kezdőknek semmiképp sem érdemes alacsony ismétléstartományt javasolni, mert akkor úgyis feleslegesen nagy súllyal fogja csinálni. Sokkal jobban működik mondjuk 30-as ismétléstartománnyal, egyrészt alkalmas arra, hogy az ízületek, inak, izmok stb. szokják a terhelést és ezt a fajta mozgásformát, másrészt mivel nem fogja különösebben nehéznek érezni az elején, magától rá fog feszíteni, esetleg lassabb negatívval csinálja és ezzel folyamatosan tanulja a szabályos végrehajtást.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Zomb€€ #42917 üzenetére
Azt csak elvetemült versenyre készülős motivációval lehet csinálni, legtöbb ember egy hétig nem bírja.
Napi kétszer eszem húst, nem is volt nagyon olyan hogy többször ment volna. Inkább megtoldottam napközben fehérjével a réseket. Mondjuk így is annyit zabálok egy étkezésre hogy feszül a gyomrom. -
kolosanyi
veterán
válasz
Zomb€€ #42880 üzenetére
A Starting Strenght lényege nem az izom elfárasztása, nem kifejezetten hipertrófia áll a középpontban. A folyamatos progresszió az, ami fejlődést okoz, de része a tudatos pihentetés is, van amikor csökkenti az intenzitást. Ha belegondolsz, ez kell is, mert csak az alapgyakorlatokkal operál, ráadásul heti háromszor, ami megterhelő az idegrendszernek. Ezért is alacsony a volumen. Ha ezt sok szériával csináltatod, az nem biztos, hogy egészséges, pláne nem egy kezdőnél. Valamint továbbra se tartom jó ötletnek, hogy mindjárt az elején guggolással meg felhúzással kezd, ez edzői felügyelet nélkül veszélyes. Én az elején elölguggolásokkal, aszimmetrikus, egylábas variánsokkal (pl bolgár guggolás), illetve hídtartással megedzeném a törzset, akár a többi gyakorlat rovására is, aztán jöhetnek a nagy súlyok. Na de mindegy, te tudod, vedd úgy, hogy nem is szóltam.
-
stickrs
senior tag
válasz
Zomb€€ #42868 üzenetére
szerintem kezdésnek:
fekvenyomás 3x12,
bic ruddal állva 2x12,vagy scot padon bic
tric letolás csigán 2x12,
mellhez húzás 3x12
guggolás 3x12,
vádli állva ha van gép,ha nincs,akk ülve 3x12
mellről nyomás 3x12.
lábhajlitás 2x12hasat a többi napokon megbirja otthon is csinálni,sztem azzal felesleges az időt tölteni a terembe,ha csak 2x jut le.
Péter80 ha netről rendelnél házhozszállitással lenmagolajat,ugy is tul drága lenne? pl solio lenmagolaj 1700-1800 körül van literje..mondjuk nemtudom mennyi lenne a postaköltség. nem rossz az oliva se,de a lenmag jobb
-
GyurosAki
tag
válasz
Zomb€€ #42488 üzenetére
Rossz terembe jársz
Titeket tiniként mindig kikosaraztak a jó csajok? Vagy honnan van bennetek ekkora gyűlölet?Engem sosem zavarnak az ilyenek. Kifejezetten örülök neki, ha nemcsak pasik vagyunk pihenőidőben legalább legeltethetjük a szemünk. (Jobb esetben). Dicker, azért elég szélsőséges az a helyzet amit felvázoltál. Ott én is hazamentem volna
Arról meg, hogy kinek mi tetszik, ne vitatkozzunk, mert majd ő fog köztünk rendet tenni
Szerk.: Because: Csak viccelődnek. Majd megszokod. (Ha itt maradsz... Mert nem sokan bírják az újak közül) -
Dicker
őstag
válasz
Zomb€€ #42488 üzenetére
Tegnapelőtt 32-en voltak a teremben. Csak viszonyításképp 20 szekrény van a férfi öltözőben...
Tele volt ilyen tizenéves diáklányokkal, anyukákkal, és a gyerekükkel. Bementem, megláttam, ahogy a 14 éves gyerek meg a 120 kilós anyuka bicepszezik (lóbálja a karját, mindezt a férfi teremben, mert neki a női már nem felel meg...), kicsúszott egy hangos krvstnt, megfordultam, és kimentem. Zárás után meg visszamentem, amikor elfogytak. Kárba ment egy kis edzés előtti, de nem idegeskedek ott. Ide már nem fülhallgató kéne, hanem szemtakaró.
Nem tudom mi volt kedden, valami világnap, vagy fészbúkos megosztottad, nem mész mozogni, megdöglesz játék, de szörnyű volt. Szerencsére ma, és tegnap se voltak már annyian. -
Dicker
őstag
válasz
Zomb€€ #42246 üzenetére
Oda van írva a szerző az aljára, kilométerekről sugárzik belőle az irigység, meg a tudatlanság. Valószínű a versenyzők is egyből élsportolóként kezdték a kúrákat.
A normális cucc egyébként orvostól szerezhető be, ez nem titok, hogy vannak dílerek köztük, kis keresetkiegészítés...
De én naturál vagyok, és kisebb a káróm, mint Bá-é egy centivel. -
kolosanyi
veterán
válasz
Zomb€€ #42017 üzenetére
Vagy csak egész egyszerűen nem passzol nála a gyakorlat. Nem mindenkivel "kompatibilis" minden gyakorlat, elég ha csak egy picit másképp áll a keresztcsont mondjuk és máris durván tud tőle fájni a dereka az embernek. Vagy picit máshol van egy-két tapadási pont, mindjárt "nem ott érzi, ahol kéne". Szerencsére millió gyakorlat van, mindenki kedvére válogathat. Ha nem erőemelő akar lenni, miért kéne erőltetni a felhúzást? (Ok, tudom, most merevlábasról volt szó, de ez a lényegen nem változtat.)
-
deniro2
senior tag
válasz
Zomb€€ #41901 üzenetére
Mész te a picsába ezekkel a képekkel....
Épp kezdtem megszokni, hogy csupa mr rik posztolja az izomtalan formáját, erre iderondítasz ezekkel a demotiváló izékkel...
Gyorsan rakjatok be srácok képet a zsíros 70 kilótokról vagy a szálkás 60-ról, nekem mindegy, csak rázódjon helyre a topik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest