- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196339 üzenetére
Altató
-
Vitee
aktív tag
válasz
Peaceliker #196337 üzenetére
Ne vard, hogy jobb legyen! Ez legtobbszor a rezgestol jon elo, rezonancia, lakasfelujitasban kb mindenben benne van ez a faktor. Talan a kartonozasban nem, de gepeket hasznalsz, kalapacsot minden fele dolgot, ami vezeti a rezgest a karodon keresztul.
Nekem pontosan a csiszologepektol ment tonkre, en is construction melot csinaltam az utobbi 2-3 evben es szar is volt tole.
De ez nekem mikor legeloszor elojott, vagy 7 eve volt.
Nem mindig, de egy ido utan ereztem.
Tobb honap pihenes! Mastol nem hiszem, hogy jobb lesz. -
Vitee
aktív tag
válasz
Peaceliker #196335 üzenetére
Egyszer kepet is kuldtem be, ki is rohogtek a kedves gyurostarsak, hogy ugy nez ki mint egy noi nemiszerv ( egyebkent tenyleg olyan, de akkor is gcik vagytok
)
Nekem is sok het, honap alvatlan ejszaka, voltam vele mindenhol, semmi.
Muteni nem indokolt szerintuk blabla...
Megrovidult a mozgastartomanya is az ujjaimnak, elegge sokat... Evek ota ilyen, ha megeroltetem faj, edzes kozben soha!
Volt, hogy hetekig egy zoknit se birtam felvenni fajdalom nelkul, meg kupakot se tudtam leszedni innivalorol. -
Ramoskaa
senior tag
válasz
Peaceliker #196333 üzenetére
Azon is gondolkoztam, de ezen több mindent tudnék, ami a helyhiány miatt jól jönne . Ha a bicepsz rész nincs rajta akkor esetleg fordítva feküdnék, bár ezek szerintem nem túl hosszú fekvőfelulettel rendelkeznek.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196294 üzenetére
Esküszöm amit én hasznalok semmi illata/szaga nincs, ize is alig érezhető, és az sem rossz.
-
tchriss
tag
válasz
Peaceliker #196169 üzenetére
Hát nem is vagyok jóllakva
Edzést elvileg egy pro mester írta össze, annak jónak kell lennie! :#196170: nem tűpontos:
Most jelenleg 90kg az előző etapban lementem 80ig ott még volt rajtam zsír bőven, szerintem 75kg lesz ahol létezhetnek valamilyen tónusok a testemen.
Tervezem már egy ideje a, hogy elmegyek egy vérvételre, csak sose jutok el odáig. pedig érdekel mennyi szabad tesztom is lehet.
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #196147 üzenetére
szerintem ez a ket uveg meg ket evre eleg nekem. probaltam amugy geppel mixelni, de elakadt
azert koszi a tippet
az ostrovit protein amugy elegge bevallt, jo izu, meg a fiam is megissza.en csak mogyorokremet keverek belole, az meg ritkan megengedett. (altalaban telen)
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #196134 üzenetére
nekem gymbeames van, szerintem mar 3 eves, de meg van ket uveg
legutobb mar eleg nehez volt keverni
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196136 üzenetére
Most néztem a mogyoróvaj nem Bio- hanem Szájtek.
A fiam rákapott -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196124 üzenetére
En ma itthon vagyok, épp tésztat eszem. Azt fogom kipróbálni, h milyen egy ilyen ch-os kaja utan 2 óra varakozas utan edzeni. elvileg ez van a nagykönyvben.
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #196107 üzenetére
Azaz, én még karikáztam rá banánt is.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196084 üzenetére
Nekem az a mostani tapasztalatom (amit írtam korábbi túl-nagy-súly-kis mozgástartomány-nemhatékony vs. kisebb-súly-teljes mozgástartomány-hatékony), hogy sztem, nekem, nem elég. Sztem azt érdemes figyelni, hogy a könyököd legalább kicsit a tested vonala mögé menjen. Ezen belül függőleges fogással jobban, vízszintessel kevésbé fogod hátrébb vinni.
Erre az első pár ismétlésnél könnyű odafigyelni, de az utolsóknál, amikor már hajhagyma-izmaiddal is húzod be elég nehéz a könyököt figyelgetni -
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #196084 üzenetére
Elég addig. Vagy amíg a gép engedi.
meddig kell/érdemes felhúzni
Behúzni nem? -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #196071 üzenetére
amikor tartottam (ill persze tartom néha mostanság is), akkor heti ~1kg, tehát még egészséges súlyvesztés, de am inkább stagnálok (mint írtam: zsírból könnyű elszállni, legalábbis nálam ez a helyzet, mert imádom a földimogyorót/pisztációt/kesudiót stb
)
#196082 Lipton : "folyik a víz rólad még utána is, a tested nem képes percek alatt visszaállni a normál állapotra"
azért ez nagyon sok mindentől függ, nem csak attól, hogy valóban HIIT edzést csinált-e valaki... pl alapvetően genetikai dolog is, mert van, aki egyáltalán nem izzadékony... de általában aki edzettebb, annak hatékonyabb a hőháztartása, ezért előbb kezd el izzadni... de, ha valaki épp dehidratált az kevésbé izzad...
ezért szerintem az, hogy meddig izzadsz még edzés után egy teljesen egyénfüggő, irreleváns mutató.
szvsz a pulzus a lényeg, amit elég megbízhatóan lehet figyelni.
a pulzuscsökkenés mértéke (ill. a vérnyomásgörbe, ha van lehetőség monitorozni) pedig mutatja a kardiovaszkuláris egészséged//edzettséged. -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #196071 üzenetére
2500-2200-as dietan vagyok, sajna felmentem 105-re 95-rol par honap alatt
meg nem volt igazan jo ido, igy kb. napi 1.5h-t sportolok, de mostantol jon a csapatasbokam mondjuk megjavulhatna, hogy tudjak futni.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #196055 üzenetére
"Az sem túl sok, sőt"
mindeközben én a 110kg-ommal, 140g ch-n néha szenvedek, h meglegyen, ha fixen odafigyelek, hogy megfelelő minőségű kajákat egyek és meglegyen a makroarány, rost stb is.
persze lehet ti extrémaktív életet éltek hozzám képest -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #196053 üzenetére
most nem lettem epp rosszul, csak szarul ment, kisebb suly, kevesebb ismetles.
boven van ch, ahogy nezem nem igazan volt 200g alatt. -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #196042 üzenetére
Mar tudom kit hívok segiteni ha epitkezek
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #195983 üzenetére
#195983 Peaceliker fugg a gyakorlatok sorrendjetol is. en pl mindig hatazok bicepsz elott, igy egy bemelegito gyakorlat sem kell. vall elott mellezek, szinten nem kell. tricepsz elott nyomok, ott sem kell.
teremben teljes testnel en pl elso gyakorlatnal tarogatok, ott van 2-3 bemelegito sorozat. utana pullover gepnel szinten volt meg 1 bemelegites, utana egesz edzesen zero bemelegites kell mar nekem. vagyis majdnem, mert guggolas elott szinten csinalok harmat.itthon labedzesnel elso rdl elott 2-3 bemelegito sorozat, bolgarnal szinten ketto, utana goblet, nordic elott semmi. vadli elott egy bemelegites.
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #196001 üzenetére
Mindenképp pihennék a fő munkasorozat előtt is.
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #195991 üzenetére
nekem csak a vallbol nyomo gepen kattog, de annak szvsz nem stimmel a mozgastartomanya biomechemhez mert mas gyarto gepein nem volt gond.
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #195995 üzenetére
Pihenek. Miért skippeled a pihenőt a warmup és a working között?
-
Lajmund
őstag
válasz
Peaceliker #195995 üzenetére
1-2 max 3 perc szerintem elég.
-
Vitee
aktív tag
válasz
Peaceliker #195989 üzenetére
Nalam valtozo, pl gepes nyomasnal mellre, csinalok x suly-bol 4 ismetlest, majd a pin-t feljebb rakom kicsit, megint 4 ismetles, majd megint feljebb, ebbe 3-4-t.
Majd varok kb 3 percet es jon a munkasorozat.Labtolon pl igy, 298 lbs 12 ismetles, kiszallok, teszek fel megint 90-et, 388lbs 8 ismetles, majd varok megint 3-4 percet es mehet a munkasorozat, megint + 90-100lbs
En nem igazan varok a bemelegito sorozatok kozott, mert akkora sullyal csinalom, hogy nem igazan farasztom le magam, csak megvan a mozgas, bemelegszik az izom meg az izulet.
Ha munkasorozat kornyeki sullyal nyomnam elotte a melegitot, biztosan, hogy a munkasorozat karara menne, nalam ugy vettem eszre az is, ha ugyan kevesebb sullyal, de tobb ismetlest nyomok.Labnapon pl labtolo utan csak 1 melegitot csinalok fekve hajliton, az is kap ott valamennyit.
Hatnal, pl egy melegitot sorozatot csinalok csak, ott is varok 2-3 percet es johet a munkasorozat.
Erdemes kiserletezni, en pl munkasorozatok kozott is 3-4 percet pihenek, ha 2 percnel mar kezdenem, siman 1-2 ismetles lemaradna!
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #195989 üzenetére
nem, kb. ket centivel felette megallitom normal esetben (nem igazan szereti a vallam lejjebb a nagy sulyt)
plusz felso vegallasban kicsit megemelem/befele mozgatom a vallam is (suly alatt az mar kb. fix) meg a konyokizuletet is teljesen kinyujtom (ami suly alatt sincs teljesen kiegyenesitve) (kicsit ilyen minimal sullyal torteno kar nyujtas)
mivel a fekvenyomas 99%-ban az elso gyakorlat, akkor alapvetoen meg minden "hideg", hiaba volt suly nelkuli kb. 5 perces bemelegites.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #195983 üzenetére
hmmm... van értelme a 2.-3. szettnek így, hogy alacsony a súly, alacsony (nem 0-2RIR-ig megy) az ismétlés? nem lenne jobb/hasznosabb vagy a súlyt növelni vagy a repszámot (tehát nagyobb volument csinálni)?
én néha (esetek ~30%ában) csinálok egy bemelegítőt jelentősen (??) kisebb súllyal, pl fekvenyomásnál néha 60nal kezdek 1x12-t... de többségében inkább 80nal... aztán 100ra pakolom, ha jónak érzem az első szettet (lazán ment 6-8rep pl), akkor megyek 105/110re, ha nem, akkor maradok 100on a többi (1-2) szettre is...
bicepsznél is tolok 15össel egy szettet (8rep), aztán 17,5essel 2-3x8at... (1-2RIR)
szóval nekem ez így fura.
mondjuk pl kollégám mindig "üresen" guggol, meg fekvenyomásnál szimplán rúddal tol egy bemelegítőszettet, aztán pakol csak súlyt egy második bemelegítő szettre... (én csak átmozgatom az izmaim, meg kicsit nyújtok... meg persze szettek közben is)persze lehet én vagyok rosszul bekötve és ez így tök jó (és nekem is így kellene csinálnom)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #195981 üzenetére
2-3 bemelegítő? ez hogy néz ki pontosan? pl bicepsz 1 kezesnél... 12kg-mal csinálsz 1x20at, aztán 14kg-mal 1x16ot, majd 16tal 1x12-t és a végén 18cal 1x8at? vagy 12kg-mal csinálsz 1x20at, aztán 18cal 2x8at, meg a végén 20kg-mal 1x6ot? vagy mellnél/quadnál?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #195971 üzenetére
7 gyakorlat... hány szettet csinálsz összesen? 21?, mert akkor annyira nem durva az 1 óra (1perc/szett+1,5perc pihenő+a súlyok pakolása elején)
nekem is ma láb meg váll volt a kiemelt, de én ugyebár minden mást is csinálok mellette, tehát full body (csak lábra meg vállra többet ilyenkor). én k... lassú voltam ma, ~2órát elbaxtam vele... (de sokat is pofáztam, meg többen is lábaztak... meg azért 3 gépre felpakolni, ebből egyik ráadásul a csípőtoló, ahova be is kell csatolni magam...)
de volt progresszió ismét... hack squat gépen ment 160kg-ba 5... másikon meg 260nal ment 6... csípőtolóból is 160nal 12... tricepszben is extrém ugrottam (csigás letolás ill fej feletti nyújtás, mindkettő egyenes rúddal), de csigás evezésben ill lehúzásban is volt fejlődés utóbbi pár edzésen. Szóval jelenleg úgy érzem jó az irány
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #195973 üzenetére
Nem igazán mérem az időt, de sztem nekem sokszor majdnem 1,5 óráig is tart a láb és a hátnap. Ott egy csomó súlyt kell fel-le pakolgatni. Meg biztos sokat pihenek
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #195971 üzenetére
Nekem megvan kb 45p alatt mindegyik edzés.
-
cannibal
senior tag
válasz
Peaceliker #195878 üzenetére
Én a neocitrántól mindig nagyon jókat alszom.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #195884 üzenetére
[link]
(úgyis pár órája megjött az újabb 20knál 4k kupon allegro-tól, lehet rendelni)
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #195884 üzenetére
Nyugodtan lehet szedni a xenomorfost is, a beled nem marja szét, a nikecellel csak reakcióba lép
-
Dorian
félisten
válasz
Mióta megoldottam, h nem süt be az utcai lámpa a hálóba és full sötét van, nagyságrenddel javult az alvásom.
Triptofánból és duplát szedek -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
ashwa, omega3, taurin, melatonin, zöld tea... ezek közül valami/ezek kombinációja... van ugyebár ezek között is kortizolszint csökkentő, tehát pl ha az a gond, akkor azt is helyre tudja rakni (csak ne lődd túl, mert az alacsony kortizol ugyanúgy probléma...
)
-
tisn
addikt
válasz
en is nagyon fosul alszom. a vernyomicsokkentotol pisilni kell ejszaka legalabb 3x, lehet el kellene hagyni.
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #195868 üzenetére
Én tavaly teljesen ráparáztam aztán kiderült, hogy semmi bajom, normál értéken volt.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #195853 üzenetére
A pénteki edzésen nem voltam elégedett a hátedzéssel, mert sztem túl nagy súlyokat tettem fel és nem volt teljes a mozgástartomány lapockazárásig. A hasat meg kihagytam.
Úgyh tegnap de. csinaltam itthon egy rövid hát-has edzést: 3 féle húzódzkodás, és 2-2 sorozat hasprés, lábemelés 8 kilóval, russian twist 12 kilóval. Szóval mára megvan az izomláz hasban, széleshátban.
Ma pedig jó motiválatlanul csinaltam a lábnapot, az elején guggolásban vissza is estem a 2 hettel ezelőtti szintre. Aztan ezen felbsztam magam és a többiben csinaltam progressziót. Combhátsóra kipróbáltam az ülő lábnyújtót, ez sokkal jobb a fekvőnél, ez már tetszik, megtartom. -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #195844 üzenetére
nem reggelizek edzes elott (vagy futas elott) nem komfortos. egy turo rudi/joghurt, hogy a budi megtortenjen (futasnal mar volt szopas ebbol, teremben persze van slozi)
nem szokott sok ilyen lenni, kb. az elozo szezoban 2-3x volt. de azert kellemetlen kicsit. lehet van egy kis IRem, ennyi ev elhizas es ch zabalas utan nem lenne csoda.
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #195832 üzenetére
nekem alapvetoen bejott az, hogy a konnyebb sulyos, bemelegito gyakorlatok 10 ismetlessel, aztan jon az erdemi melo 2 hatos/nyolcas ismetlessel. izulet/szalagok is birjak, derekam se terhelodott tul.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #195832 üzenetére
Az ember szervezete eleve úgy fejlődött ki, alapból úgy működik, h (nagyon)sokszor csinál kisebb terhelésű dolgokat
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #195830 üzenetére
én abban hiszek, hogy mindegyikre szükség van (erő-, izom- és állóképességnövelés), ezért érdemes mindegyiket csinálni, persze nem ugyanakkora aránnyal, szvsz mindenképpen a középtartomány a domináns. De amúgy "ahogy épp jól esik" alapon edzek, és az kb 80% izom, 15% erő, és 5% állóképesség
Chatgpt szerint amúgy a közép (izomépítő) tartomány a legbiztonságosabb izületi szempontból is, ha valóban 1-2rir-ig csinálod és nem az van, hogy 0rir-ig mész, aminél esetleg az utolsó 1-2 rep már nem 100%ig szabályos. Ez utóbbi a kockázata elvileg a magas rep-számú gyakorlatnak is, tehát azzal, hogy kis súllyal csinálsz gyakorlatot, de azt sokszor ismétled, az elvileg izületi szempontból nem probléma, amíg teljesen szabályosan végzed a gyakorlatot. az alacsony rep+nagy súlynál van a legnagyobb sérülésveszély és izületi terhelés. (sőt, elvileg serkenti a regenerációt ez a tartomány)
szerk.: egyébként az alacsony súly + nagy ismétlés szám... csak most ugrott be, hogy ez tudományosan eléggé alátmászatott, hogy izületkímélő... hiszen pl a Kaatsu is ezen alapul....
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #195830 üzenetére
Az jó kérdés lehet, hogy ízületet érdekli-e hogy 80 vagy 90 rmax terhelést kap, de mondjuk csak 6x nem 12x.
szerintem erezhetoen jobban szereti a kisebb terhelest, nagyobb ismetlesszamot. de lehet hogy valakinek van erre is studyja. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #195806 üzenetére
Nem olyan nagy, de macerás, mert tagolt, és 5 gyümölcsfa alatt is kell bűvészkedni.
Meg este egy permetezés is megvolt. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #195803 üzenetére
Ma nekem sem ment jól. De utána rádobtam még egy 2 órás kardió- fűnyírást.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Peaceliker #195799 üzenetére
Nekem tegnap finom volt. Jó sokat eveztem (gorilla).
Maximumra toltam, edzés után kicsit meg is punnyadtam.
-
aelod
veterán
válasz
Vannak ilyen napok, ha egyszer-egyszer előfordul oké. Ha folyamatosan akkor ott valami bibi van.
-
Dorian
félisten
válasz
Nem gáz, ilyen az élet. Lényeg, hogy hosszútávon legyen stabil a javulás.
Nekem többször van valamelyik gyakorlatból akár visszaesés is. Valamilyen kisebb sérülés miatt, vagy mert a megelőző gyakorlatnál nagyobb progresszió volt és gondolom kifáradtam, vagy pl. volt, h hibásan álltam neki a gyakorlatnak és onnantól már vereségre voltam ítélve ismétlésben. -
tisn
addikt
válasz
(tok szarul aludtam (az idiota a szomszedban hajnali 2-ig uvoltozott a haverjaival), meg jo hogy lanyom bulizni volt, igy atmentem oda aludni), de az edzes jo volt. most lassan ket hete kcal minuszban vagyok, de a progresszio megmaradt, pedig feltem, hogy eros stagnalas kovetkezik.
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #195787 üzenetére
azert gerincservvel ovatosan, az nem jatek
mutottek, vagy eleg volt konzervativ kezeles?
akkor toled kerek majd tanacsokat also hat edzesre -
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #195787 üzenetére
Szép munka -
westcoastog
veterán
válasz
Peaceliker #195773 üzenetére
Hát igen 12k/1kg már barátibb, de az ostrovit árát nem veri.
#195774K1LLMy53Lf
utána járok akkor a lehetőségeknek, jó lenne az ostrovit továbbra is, de rákellett jönnöm hogy hiányoznak az ízek.
Köszi a segítséget. -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #195779 üzenetére
ugy eleg lehet a 130. de lehet inkabb tul kellene loni a dieta miatt.
-
westcoastog
veterán
válasz
Peaceliker #195737 üzenetére
Iso whey zero-val kezdtem, de 500g 9000 forint körül kicsit húzósnak gondolom. Ostrovit ár érték arányban rohadt jó, 5-6 ezer forint környéke 700g.
#195738K1LLMy53Lf
Megnézem őket, köszi! Puregoldot használtam régebben, akkoriban még nem tudtam hogy volt valami bajom, ízre azok bejöttek nagyon. Jó ez az ostrovit is, csak ízesítve nincs náluk dygezime fehérje sajnos. -
scdlsc
senior tag
válasz
Peaceliker #195704 üzenetére
Csináld 1 lábbal és akkor elég lesz.
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #195692 üzenetére
Igen, mivel az edzés elején pihentebb vagy.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #195692 üzenetére
Én betettem egy oldalemelést egy másik edzésnap elejére. Ez működött. Mondjuk most a csuklóm miatt ebben megint visszaesés van, de majd meggyógyul.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #195663 üzenetére
Így tavasz elején pont alkalmas a D vitamin szint ellenőrzése is
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #195663 üzenetére
PSA.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #195652 üzenetére
ok, nem vitatkozom ezen alapvetően, csak egy dologra reagálnék
"90% edzett sportolónak az én tempóm és energiabedobásom 3x amit letolnak. Én csak kocogtam. Nem lehet a kettőt összehasonlítani."
pontosan miért ne lehetne összevetni? kevered a szezont a fazonnal picit itt.
az totál irreleváns kinek mi kell a 90%+os HRmax-hoz, szimplán azt mondom, hogy legjobb tudomásom szerint 1órán át tartani ezt a szintet kb mission impossible szint.lehet genetikailag szerencsés vagy ebből a szempontból akkor (alacsony tejsav-teremlés, extrém nagy glükózraktárak stb)
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #195643 üzenetére
te szoktal a teremben futopadon setalni, vagy keverlek valakivel?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Peaceliker #195643 üzenetére
Ez a pulzus azèrt durva.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #195636 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy hogyan bírtad ki? Nekem a 100% pulzus 179, pár perc 90% (160+) körül folyamatosan és kb meghalok. Extrém xarul vagyok utána, nagyon max 5perc, amit el tudok ott tölteni.
Nem emlékszem hány éves vagy, de 170 az egy 20 évesnek is 85%... Ha valóban majdnem 1 órát ilyen magas pulzussal toltad, akkor elég durva a szív- és érrendszered -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #195630 üzenetére
6p/km az eleg jo. en 10km-en 72p ala nem mentem soha, de az mara mar elerhetetlen. (esik szet minden a labamban.)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #195615 üzenetére
ha ugyanazt a gyakorlatot, ugyanakkora terheléssel végzed, de más pulzussal, akkor a magasabb pulzus több energiát használ fel. ugyanakkor, ha pl csinálsz egy full izolált bicepszgyakorlatot pl 130as pulzussal, fél percig, akkor az kevesebb energiát fog felhasználni, mintha egy teljes testes gyakorlatot csinálnál ugyanekkora pulzussal, ugyanennyi ideig, mert utóbbinál jóval több izmot kell "etetni"
#195614 Lipton : az kemény, grat. no, holnap én is rápróbálok, kíváncsi vagyok ki bírom-e nyomni magam legalább 1x (saját testsúllyal, extra súly nélkül természetesen
)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Peaceliker #195298 üzenetére
Már egy ideje ahogy látom edzegetsz, így ez a "mostantól heti egyszer edzek" szinte felér azzal, mintha azt mondanád, hogy "oké, hétfőtől-csütörtökig kihagyom az alvást, mert fontosabb dolgom van."
Persze te tudod, de szerintem elég öngól lemondani az edzésről, többet veszítesz vele, mint időt nyersz, legalábbis ha ez a cél... -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #195339 üzenetére
Én próbálom kizárni az alsóhátat ebből végtére is ott van nekem a klasszik felhúzás ilyen célra, így a súlyt úgy választom meg, hogy még bírjam anélkül.
Ugyanaz mint ahogy a lábtolónál is szűken és lent csinálom, h a combfeszítők dolgozzanak és kizárjam a belsőcombot és a feneket (mert guggolni is szeretek), tehát itt is olyan súllyal kell, hogy maguk a combfeszítők bírják ki. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #195320 üzenetére
Klasszikus felhúzásból 150-nel csinálok 5-öt, merevlábasból 110-el 12-t.
Utóbbinál az a baj, hogyha növelem a súlyt, h kevesebb legyen az ismétlés, akkor már elkezd dolgozni az alsóhát is, és ugye a merevlábasnál a combhajlító (és a fenék) edzése lenne a lényeg, tehát lejjebb van a forgáspont mint a románnál.
De pl. tegnap megint kihagytam a felhúzást, mert péntek helyett edzettem és ma is megyek, nem akartam túlterhelni magam. Igaz csináltam akkor már húzódzkodástFelhúzás helyett megint a hiperhajlítót csináltam, most lassan, és kimaxolt mozgástartománnyal. Így a 20 kilós tárcsával 15-nél fáradtam el. Azon agyalok, hogy meg tudok-e fogni egyszerre 2 tárcsát, h csökkentsem az ismétlésszámot.
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #195320 üzenetére
Nem tudom én nem csinálom egyiket sem. Merev lábast amikor csináltam 150 be volt 6-8 ism. max.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #195315 üzenetére
erre a (pirossal bekarikázott) részre gondolsz?
mert lábnyújtón én ezt a részt érzem szinte kizárólag. sőt... guggoló gépnél is (pedig 2 fajtát is használok: ilyet "szemből" illetve ilyet mondjuk az első linken lévő gép nekem elég furcsa, elsőre félve pakoltam, de nem éreztem semmit... aztán amikor 120ról felraktam 200ra, ott a 3. rep már érezhető volt
)
-
aelod
veterán
válasz
A lábnyújtás mind a 4 fejet megdolgozza.
de edzés közben itt érzem a terhelést
A rezisztencia profil miatt. -
vaakuum
addikt
válasz
A válasz engem is érdekelne, mert nekem is jellemző, hogy a belsőcombom kerget az őrületbe az izomlázzal minden guggolás, felhúzás, lábtoló, lábfeszítő gyakorlat után, edzés végén rendszerint brutál módon be van feszül. Néha attól tartok, szakadni fog. Pedig a legyezőgép közelében sem szokok járni.
-
Janaboy
veterán
válasz
Peaceliker #195298 üzenetére
-
válasz
Peaceliker #195290 üzenetére
Én heti 3x járok le, a heti 1 az szerintem kevés, de majd a szakik megmondják. Amikor ennyi sz@r esik az emberre, akkor elhiszem, hogy nehéz még motivációt találni, hogy tolja az edzést is. Nekem most "csak" a betegség a hátráltató tényező, holnapi nap kimarad, de szerdán már szeretnék menni..
-
Apollyon
Korrektor
válasz
És épp ezért jöttem most fel, hogy rákérdezzek hogy szinten tartashoz heti 1 edzés elég lehet?
Milyen szinten tartáshoz? Az akaratlan és gyenge, lusták szintjéhez? Ahhoz bőven elég lesz a heti egy edzés, igen.
-
troller
senior tag
válasz
Nem tudom releváns-e, de én pl '18 óta heti egy teljes test edzést tolok, és fejlődök is vele, de minimum szinten tartok.
Mikor elkezdtem ezt 1 év kihagyás után, a fejlődés elég határozott volt, szerintem életem csúcsformját sikerült így elérni, mondjuk nem volt magasan a léc.
Azóta persze belassultak a dolgok, meg volt covid és visszaesés, de most is jövök onnan felfele, mégha lassabban is mint szeretném. 55 éves vagyok, szóval a Mr O már nem lesz meg.
Itt van pár kép akkoriból 50 év, 185cm 88kg -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #195258 üzenetére
Miert adogatod ossze meg meregeted kulon? Nincs egy nagy digitalis merleged? En raraktam egeszben az irt sulyokkal. Miert konyhai merleggel meregeted, pontos az 5kgnal?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #195257 üzenetére
Nyilván nem bírtam ki.
Ez már tényleg kis kerekítéssel így néznek ki a tárcsák.
1,2,3,4.5,6.5kg
Így kijön amit anno is mértem. Hogy 13 és 15kg stimmel, többi 1-2 kilóval alatta van. Mert a markolat az 4kg fixen -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #195250 üzenetére
megmertem en is a trexot, biztos jo a merleged?
18 kg-nal stimmel, 13-nal, 36-nal, 40-nel 40-60 dkg minusz van csak. -
roti86
őstag
válasz
Peaceliker #195199 üzenetére
Ilyen ez a fizikai munka. Én hétvégén mindkét nap laprasszerelt bútort szereltem össze összesen kb 16 munkaóra. A sok guggolást, csavarozást, emelgetést még mindig érzem, tegnap olyan voltam, mint a mosott szar
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #195172 üzenetére
nekem is kellene melleny, ha tudtok vmi jot johet a link. valami olyan kellene, ami nem csokkenti nagyon a romot fekvotamasznal. es konnyen loadolhato. na meg ne legyen 20 kg-ra maximalizalva. a temun levo mellenyek olcsok, de a sulyok aranyarban vannak hozza.
ez a kensui mondjuk jo lenne, mert jo helyen vannak a sulytarcsak, goblethez idealis lenne sulypont miatt is.en meg mostanaban voltam parszor teremben (kb 3-4x 2 honap alatt) fullbodyzni. guggolasban jo kis progresszio van 20 eves izommemoriabol, minden edzesen +5 kg megy idaig. mondjuk csak 100x17-nel tartok, de majd megy feljebb. ez a csipotolas amugy tenyleg nem rossz gyakorlat seggre
lehet egy labas verziot dumbellel ki fogom probalni itthon is. itthon eleg alibi gyakorisagot tolok mostanaban, 7-9 naponta edzek egy upper vagy lowert, de szinten tartani siman jo.
golf konyokom most kezd egesz jo lenni, ezektol az 5 ismetleses gyurus huzodzkodasokbol, amiket sorozatok kozott nyomtam itthon. most huzodzkodtam gyurun +17 kg-mal 7-et, es nem volt semmi fajdalom vegre -
Lipton
őstag
válasz
Peaceliker #195172 üzenetére
Ez linkelt elég jó minőségűnek néz ki és nem zsákok mennek bele hanem rendesen "tégla" súlyok, sokkal könnyebben kezelhető. Volt már innen több rendelésem, minden abszolút rendben volt (ez az öv, verseny singlet, bandázsok, műanyag szorító a fekvenyomó rúdra, stb..).
A mellény max 20kg, de simán lehet benne jól mozogni és biztos jó a minősége.
Megnéztem a kensui mellényt, ha ez az akkor elég durva cucc
Max 80/150/300 font súly... nem is láttam még ilyet.
Nekem csak tolódzkodni kellett még, azt bírom jól, húzódzkodáshoz még fejlődni kell...
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #195163 üzenetére
Én is kitaláltam, h a penteki hátedzés a felhúzás miatt úgyis megterhelő, így abból kiveszem a hasat és azt egy extra otthoni vasarnapi rövid edzéssel csinalom meg 1 széles és 1 sorozat merőleges húzódzkodással ha már van otthon húzódzkodó.
Én vmiert a széleshátat sokal jobban érzem húzódzkodás utan mint melltámaszos evezés vagy T rudas hatására. Lehet kéne vennem egy olyan övet amire súlyt lehet akasztani, az jó lesz tolódzkodásnál is. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #195159 üzenetére
20-nál nincs nagyobb tárcsa, úgyh kevés a súly. (Meg mondjuk most h brutál izomláz van a combomban, nem volt kellemes, mert ugye itt a combod elejével tartod magad és nekinyomódik a padnak.)
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #195153 üzenetére
Mijax a bss?
-
Gyula84
veterán
válasz
Peaceliker #194655 üzenetére
dietgainz szerint jobb a több legalábbis az 1.6 nagyon az alja
hozzáteszem én nem igazán bírok többet bevinni
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #195016 üzenetére
Egyebként tényleg. Kertet tettünk rendbe, a többiek próbálták kihúzni a karókat, de meg sem mozdultak. odamentem, és simán egymás után kihúzkodtam őket, csak néztek
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #195016 üzenetére
ilyen edzesem nekem is volt vagy 10 eve. akkor meg nem volt gond a derekammal
szerk: a teniszkonyok mostanra majdnem teljesen eltűnt, tompa sajgás van mindössze néha, tudok rendesen dolgozni.
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #195013 üzenetére
Nem.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #195005 üzenetére
Nahát en is megcsináltam ma a hülyeséget, egyszer majd tanulok belőle. Vmiért felhúzásból csak 3 ment a 150-nel. Nem hittem el, utana megpróbáltam még egyszer. Eredmény: megint csak 3 ment és még az alsóhátam is meghúztam.
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #195005 üzenetére
Ha kevesebb a pihenő idő és meg tudod csinálni ugyan azt az ismétlést ugyan abba a súlyba akkor mennyire vontál be több izomrostot a munkára? Semennyire...
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #195002 üzenetére
Pláne. A rövid pihenő idő is odavág neki.
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #194999 üzenetére
Minden további sorozattal CNS-t vered és kevesebb izomrostot tudsz munkára bírni.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #194978 üzenetére
valszeg novekedesi hormon. ugy hivjak hgh gut.
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #194961 üzenetére
jaja
nekem is bolondokhaza van melobol
sajna pluszt is bevallaltamde ettol edzeni meg eljarok
(de igaz ez ulomunka, ha te pl. fizikait tolsz, az utan en sem mennek sehova a kanapen kivul.)
-
scdlsc
senior tag
válasz
Peaceliker #194879 üzenetére
Érdekes egy nápolyi. Ilyet még nem láttam. Diétás?
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194854 üzenetére
Jelenleg kb. összevissza csinálom, mert pl.
- kézisúlyzós nyomásnál leengedem amíg csak lehet;
- fekvenyomó gépnél ez nagyon lent lenne, így kb mellkastól 10 centiig;
- csigás bicepsznél leengedem teljesen;
- scott padon bicepsznél az alsó kb 8 centire már nem, mert teljesen nyújtott karral brutál nehezebb az a legalsó tartomány, de csak az;
- tricepsz lehúzásnál meg sztem tök feleslegesen túlságosan felengedem (45 fok fölé) így magamat szívatom. -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #194807 üzenetére
Én nem merem megméretni
en sem.
110% zsir -
válasz
befigyel a hasi zsír rendesen
Nekem is van, direkt nem is fotózom magamat, most lehetek 72kg-val szerintem 20% körül. Innen szép nyerni, nyárra 65-66kg kéne../és úgy, hogy izom is legyen, ne etióp forma/
-
Dorian
félisten
válasz
Én azért vártam eddig ezzel, hogy betöltsem a 46-ot, így most tudom, h ennyi évesen így állok.
Talán érdemes ilyenkor egy minimálisat visszavenni, de nem túl sokat, nehogyaztán túl sok legyen az rep
Amikor kihagytam 2 hetet inkább a sorozatok utáni kifáradásban éreztem jobban meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen autót vegyek?
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HP notebook topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- DJI Mavic Air 2 Fly More szett Friss vásárlás, aktív DJI Care, újszerű állapot (AZ ÁR ALKUDHATÓ)
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest