Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Mobil flották
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deathunter79
tag
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
automax-on néztem, ott 14 volt.
-
PRDZsolesz
aktív tag
válasz
Deathunter79
üzenetére
Hol lehet kapni ugyan ilyen gumit 14k-ért abban a méretben? Egyébként a 15-ös felnivel szerelt igniseket is 185/60-as gumikkal adták ki. Megnéztem hogy csal-e az órám, de most szinte ugyanannyit mutat mint a gps. No meg ezekre a "jó" utakra nem kell nekem /55-ös, így is olyan az ignis futóműve, hogy kiesik a fogtömésem egy bukkanónál

-
tboy93
nagyúr
Az ilyen borbet felnikrol mit erdemes tudni? Minosege erdekelne elso sorban. Tervezek venni juliusban 50k-ig valami alufelnit es ra valo nyari szettet. Gyari honda jo lenne, de sehol nem talalok
Kp. gyurubol muanyagot szabad venni? -
Kornel
veterán
válasz
Deathunter79
üzenetére
185/55 r15 elvileg nagyon drága méret, én is kerestem anno ilyet.
-
Deathunter79
tag
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
Néztem az Ignis váltóméretét, az igazán jó 185/55R15 lett volna jó neked és azt is megkaptad volna 14-ért. Érdemes az ilyeneknek jobban utánajárni vásárlás előtt.
-
Deathunter79
tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Én nem tapasztaltam, hogy mást mutatna.
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Érdekelne ki milyen pumpát használ?
Szinte minden kúton mást mutat a mérőóra, már ahogy van rá lehetőség, egyre kevesebb kúton mifelénk.
Nekem egy ilyen kézi pumpa jutott eszembe első körben, mert ezekből a lábpumpákból már van pár darab de használhatatlan, az óráról szinte csak 1 bár pontossággal lehet leolvasni az értékeket. -
tboy93
nagyúr
Sziasztok! Ha van egy felni, aminek a kf-a nem egyezik az autoeval, akkor gondolom nem erdemes probakort menni vele? Maskent viszont, hogy szurjem ki, hogy nem raz-e a felni?
-
PRDZsolesz
aktív tag
válasz
Deathunter79
üzenetére
1.3-as Suzuki Ignis a "vadállat".
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Deathunter79
tag
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
Mindenképp várjuk a tapasztalatokat! Milyen autóra kerül fel? 14K-ért valóban jó vétel volt ebben a méretben.
-
PRDZsolesz
aktív tag
válasz
Deathunter79
üzenetére
185/60R15, nem rég megérkezett. Olvastam róla én is hideget-meleget, de 14k-ért darabja szerintem jó vétel volt. Szárazon dicsérik, esőben meg amúgy sem száguldozok. Autópályán nagyon ritkán megyek, szóval szerintem ez nálam előbb fog elöregedni, mint elkopni. Délután felkerül, aztán pár nap után írok tapasztalatokat, ha van rá igény.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Deathunter79
üzenetére
Adac tesztet azért ne vegyük szentírásnak, 1-2 európai gyártó homokozója.
-
Deathunter79
tag
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
Nézz utána. Nem szerepelt valami jól a teszteken. Bár attól függ milyen méretben kell, azt nem írtad le.

-
PRDZsolesz
aktív tag
válasz
Deathunter79
üzenetére
Na miért?
-
Deathunter79
tag
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
Szerintem mondd vissza a rendelést...
-
szekra
addikt
Hali, IV-es polora keresek alu felnit, valaki türelmes ember tudna segíteni irjon ram pm-ben legyszi

-
PRDZsolesz
aktív tag
Sziasztok! Használ valaki Kumho KH27 Ecowing ES01-et? Mi a véleményetek róla? Ma rendeltem meg őket, elég szűkre szabott volt a keret, de viszonylag jó áron jutottam hozzá.
-
TaaT
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Igen.
Az IS talán az ET lesz, de ez csak tipp. -
parandroid
félisten
Az 5,5Jx15 lehet az, jól sejtem? Találtam egy ilyet a gyári speckók között.
Szerk.: Egészen pontosan 5,5Jx15 H2 IS45, az utolsó számokról már végképp fogalmam sincs, mit jelentenek.
Szerk2.: Ha jól értelmezem a táblázatot, a 195/60R15-höz már 6-6,5 kéne, akkor ezek szerint felejtős.
p
-
TaaT
nagyúr
Ja, ma álltam egy zebránál, megállt a lámpánál egy egyes octávia. Tök finoman fékezett, de úgy csikorogtak a gumijai mintha vészfékezett volna

-
TaaT
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
A legtöbb felnire rá van írva a mérete.
[link] -
parandroid
félisten
Felniről hogyan lehet megállapítani, hogy milyen széles gumi megy rá? Ha jelenleg 175/65R15-ös van rajta, akkor mondjuk egy 195/60R15-öst még elbír? Vagy nem kéne ilyesmivel játszani?
Szerk.: Látom az első hozzászólásban a táblázatot, de egyrészt nem igazán igazodok ki rajta, másrészt fogalmam sincs, hogy a felni méretet honnét lehet megtudni.
p
-
knuckle
aktív tag
válasz
Csaby25
üzenetére
én is hetekig olvasgattam utána, és itt is kikértem a véleményeket, mert új gumi kellett. de nem bántam meg a választást, nagyon bevált.
egyik másik tesztben olvastam a Dunlop Sport Bluresponse gumiról és pont arról a méretről, ami nekem kellett, hogy picit talán zajos, de amúgy jó, pedig 67decibel van megadva zajszintnek. nos hát szerintem egyáltalán nem zajos, rohadt jól tapad száraz úton, és nedves úton egyaránt.
nemrég leszakadt itt pesten az ég, és sok más helyen is, és akkor próbáltam ki vizes úton, illetve az aquaplaning témát is, hát azt kell mondjam eszméletlen jó. a téli gumim már fele akkora vízben is érezhetően tolta a kormányt, ez meg mintha száraz úton mennék.
nem beszélve a tényleges fogyasztás csökkenésről.
egy szó mint száz, olvass utána rendesen, és hallgass meg több véleményt, tapasztalatot, és az alapján dönts.
néha a picit drágább, hosszabb távon jóval olcsóbb, nem beszélve a biztonságról, és arról, hogy otthon pedig mindenkit hazavárnak. -
Csaby25
őstag
Sziasztok.
Szerintetek melyik a fontosabb, a kopasallosag vagy a vizes tapadas? -
Deathunter79
tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Akkor szimplán nem figyelt a tulaj eléggé vagy a gumis szart bele.
-
belaazallat
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Rutintalan vezetőnek nem kéne ilyennel próbálkozni. "érdekes érzés, mindenesetre egyszer ki lehet próbálni
)."Még az autót sem ismerem nagyon. Csak 1200km-t mentem vele.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
belaazallat
üzenetére
A nagyobb méret miatt mondanám, hogy kisebb nyomás elég, de ez szinte semmi különbség, tehát a gyári értékeken belül mozognék. Orrmotor+FWD autóról lévén szó, az első kerekekben a megadott határok tetejéről kezdve állítanám be a nyomást rendellenes kopást figyelve, hátul pedig alulról indulva - az alulkormányzottságot csökkentendő.
Megrakva persze érdemes egyből jobban megfújva kezdeni, nehogy túl nagyot kússzon a hátulja (érdekes érzés, mindenesetre egyszer ki lehet próbálni
). -
Qru
MODERÁTOR
válasz
belaazallat
üzenetére
2,3/2,1 az jó lesz bele.

-
belaazallat
addikt
válasz
Deathunter79
üzenetére
99-es Volvo V40, azért vicces lenne, ha szakszervizre futotta és a gumin spórolt volna a tulaj. Veszprémből hordta Székesfehérvárra szervizbe.
-
Deathunter79
tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Valószínűleg a gyári méret drágább, ezért került fel a 195/65R15. Milyen autó ez?
-
belaazallat
addikt
válasz
LógaGéza
üzenetére
Tudom. Ezért kérdeztem.
Alig használt, Goodyear márkájú, ezért nem áll szándékomban addig cserélni, amíg nem szükséges.
Nyomást úgy adja meg a kézi könyv elől/hátul:
1-3 személy esetén: 2,2/2,0
Teljes terhelésen(4 személy+ utánfutó): 2,5/2,54személy esetén +csomagok mehet a 2,3/2,1 ?
-
LógaGéza
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
Arra azért figyelj, hogy a 195/65R15 nem váltómérete a 195/60R15-nek. Én is így jártam... A lényeg, hogy ne dobd ki, de cserénél majd gondolj erre

-
EQMontoya
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
Az előírt nyomás szerintem oké. Ilyen használat mellett inkább a tartomány felső felére lőnék, de pár tized bárt úgy is ingadozhat hőmérsékletváltozás, használat okán.
-
EQMontoya
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
Kicsit kevesebbet fog csalni az órád felfelé (vagy akár semennyit), szóval trafikkal óvatosan.
Amúgy ha nem ér bele a sárvédőívbe terhelten berugózásnál, akkor semmilyen gondot nem okoz. -
belaazallat
addikt
Üdv!
Vettem nem rég egy használt autót. A kézikönyvben 195/60/15-ös gumi méretet írnak, míg az autón 195/65/15-ös abroncsok találhatóak. Ez milyen hátránnyal jár? Köszi!
Üdv!
belaazallat
-
-
Kornel
veterán
válasz
Csaby25
üzenetére
mondom nem a te méreted.
itt az idei teszt a te méretedben. -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
205/55/R16-os nyarigumit szeretnek venni. Erre esett a valasztas: Kumho - Ecowing ES01 KH27
Egy Octavia 1.8T 150LE-re kellene, szinta naponta autokazok vele kb 80 km-t.
Tudna valaki jobb ar/minoseg aranyut ajanlani?
Vagy esetleg egy megfelelobb forumot..?
Koszi! -
vgavga
tag
Hali!
Keresek Goodyear 175 70 13 GT70 nyárigumit jó állapotban 1db érdekel!
Köszi
-
-Solt-
veterán
válasz
knuckle
üzenetére
Képben vagyok ezzel... Egy Sprinter buszra kell a gumi, csak nehezen tudok dönteni, mert most Michelin Agilis 104/102-s gumi van rajta, de elég hamar berepedezett az oldala... Ebben a méretben a 104 a legnagyobb, és azt próbálom kideríteni, mivel járok jobban. 104, vagy 104/102.
104/104-t nem találok. -
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
A 104/102-s terhelési index ugye azt jelenti, hogy szimpla kerék esetén 900 kg, dupla kerék esetén 850 kg a maximum terhelhetőség. Lehet, hogy hülye kérdés, de dupla kerék esetén miért csökken a terhelhetőség? Arra gondolok, hogy a nagyobb terhelés miatt nagyobb a gumi oldalfalának deformálódása, és összeérhetnek?
-
Amikor 120-al belemész a kanyarba, aztán észreveszed, hogy belső íven a kerék el fog kapni egy nagy kátyút, de látod hogy szintén lendületesen jön szembe a másik sávban is egy kocsi...
Felkerültek az új nyári papucsok a felnire, így egy szempillantásnyi gondolkodás után egy gyors kormánymozdulattal megeresztettem a gépet a külső ív felé. Majd ugyanolyan gyorsan meg is fogtam elkerülendő a frontális ütközést, a kocsi jól fogta az utat.
Olyan ez a sportos vezetés, mint a szex. Bízni kell a gumiban

-
Vaze
őstag
válasz
Deathunter79
üzenetére
Hatul mas meretu van,ez a meret van elol: 225/45/R17 es ez hatul: 245/40/R17
-
Deathunter79
tag
válasz
ferensz
üzenetére
fec555: nem akarlak elkeseríteni, de az Auris gyári mérete 195/65R15. Szerencsére ez a méret olcsóbb a gyakorisága miatt. Ha jó és olcsó gumit szeretnél rá, ezt tudom ajánlani: Fulda Ecocontrol HP, 13500 pénz.
-
ferensz
senior tag
Sziasztok!
Apósom gumicsere előtt áll és kapott egy nagyon jó ajánlatot 4 darab 175/55R15-ös gumira. Jelenleg 195/55R15 van elméletileg az autón. A kérdésem az lenne, hogy le lehet cserélni nyugodt szívvel a keskenyebb gumira a jelenlegit? Az autó egy 2007-2009 körül gyártott Toyota Auris.
Előre is köszi

-
szőröscica
addikt
válasz
Deathunter79
üzenetére
Igazából minden autó esetében hátra ajánlott tenni a jobb gumikat.

-
Vaze
őstag
válasz
Deathunter79
üzenetére
Hatso gumik ujak rajta,Koszonom

-
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Gumit szeretnek vasarolni,de mivel meg sosem vettem gumit ezert gondoltam hogy irok ide.
Tehat 225/45/R17 szeretnek venni,kerdesem az lenne hogy mire kell figyelni vasarlaskor?Elso tengelyekre lenne felteve,az auto hatso kerek hajtasu!
Jelenleg is egy 225/45/R17 90W vann fent,amugy a 90W mit jelent?
Ellnezest a lama kerdesert,de mint mar irtam eddig meg nem kellett gumit vasarolnom.
Valaszokat elore is Koszonom!Udv..: Zoli
-
knuckle
aktív tag
tegnap itt pesten is leszakadt az ég, és volt "némi" víz itt ott

volt lehetőségem az új Dunlop Sport Blueresponse gumik nedves tapadását, aquaplaning-ot tesztelni, és hibátlan. nagyon jól tapad. nagyon megérte megvenni. -
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Toyo gumikkal valakinek van valami tapasztalata? Egészen pontosan Toyo T1 Sport Proxes XL 275/45 r20
Köszönöm Üdv t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány szett 3 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16 GB RAM 2256X1504 érintőkijelző Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4647, 100% Akkumulátor
- 220 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kp. gyurubol muanyagot szabad venni?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Gyári honda tárcsák és betétek...