Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tuninger
addikt
Hero 5: pocsék hang, gyenge stabi, ugyanaz mint a Hero 4 csak nem kell tokba rakni
Hero 6: pocsék hang, fagyások
Hero 7: fagyások, tulmelegedés 4K 60ban
Hero 8: fagyások, túlmelegedés 4K 60ban
Hero 9: fagyások, borzalmas érintőkijelző, sok módban gyengébb képminőség mint az elődnél
Hero 10: túlmelegedés 1080p 30 fps kivételével minden módban, gyenge üzemidőúgy xar ahogy van, mégis volt (majdnem) mind és mégis elégedetten használom. Pláne hogy a többi akciókamerával más, sokkal elemibb problémák is akadnak...
-
Végül is megtaláltam, a 7-el kis túlzással teljesen ki vagyok békülve, viszont az akkuidő na ja, az tényleg lehetne hosszabb annál is. Osmo Action nekem sem jött be, próbáltam. Az egész nem tetszett, szerintem még egy 5-ös gopro-nak is szebb képe van annál, még ha abban nincs is még semmiféle stabilizálás.
A 8-as kihajtható füleiről még annyit, hogy van olyan felvételem hetessel és nyolcassal is egyszerre, amikor a motor tankjára vannak erősítve. A 8-as sokkal jobban átveszi a rezonanciát mint a 7-es, aminek ugye rendes tartókerete van. Azt a videót majd be fogom linkelni ide. -
Valóban érdekes, de írtam is korábban, hogy én teljesen elfogadok más véleményt. Én is tudok olyan embert, akinek semmi gondja sincs a 8-al. Viszont nekem pl kettőt is vissza kellett küldenem mert használhatatlan volt, amit a bevizsgálások is alátámasztottak. Ja, amit még nem írtam, hogy a 8-nak számomra a felfogatása is katasztrofális/elfogadhatatlan volt. Azok a gyönge, lötyögős kihajtható fülek mindenre alkalmasak csak az extrémebb sport és egyéb hasonló dolgok megörökítésére nem, hogy azok tartsák a kamerát. Akinek arra kell, hogy egy szelfibot végére erősítse ott biztosan megállja minden tekintetben a helyét. Igen tudom, lehet cserélni a füleket ha bajuk lesz.
-
Nekem meg az ismerőseimnek nem ez a véleményem. A legjobb gopro az a 6-7 volt amire még azt lehetett mondani, hogy tényleg akciókamera. A 8 is jó lett volna még, de nekem és ismerősöknek is rengeteg fagyási és melegedési gondunk volt vele, amiken semmiféle fw frissítés nem segített. Csak én kettőt küldtem vissza. Rengeteg külföldi fórum is megerősíti amit írok, hogy 8-tól illetve fölfele nagyon problémás a sorozat. Több nagy nézettségű youtube csatornát tudok, ahol az általam említett dolgok miatt direkt nem tértek át más modellekre, maradtak a 7-nél. Valamelyik még külön videót is csinált csak erről, hogy miért nem váltanak. A 7 az még stabil, van hogy egyszerre hármat is teszünk motorra.
A 9-10-ről meg mint írtam, hogy egyszerűen nem tartom már akciókamerának őket. Felesleges előlapi színes kijelző, amire a valós felhasználóknak semmiféle szükségük nincs, de hát ugye muszáj volt elmenni a mai szelfis trend felé...Vagy még sem kellett volna?
A 9-10 méreteiről és súlyáról már ne is beszéljünk, ami a legnagyobb gond ezeknél a kameráknál, és ami miatt mint korábban írtam én már nem tartom igazi akciókameráknak ezeket.szerk: Természetesen elfogadom azt is ha te mást tapasztaltál.
-
NvidiaRTX
őstag
Pont, hogy az autóipar kezd elszemtelenedni.
Beletesznek olyan dolgokat az alapfelszereltségbe ami pl nekem nem kéne ami meg kéne annak meg fél milla a felára.
Led lámpa az kell, lcd kijelző az kell körbe a kocsiba, minden csillivilli sz@rság bent van de hogy a 2021-es Audi A3 Sportback-be 18 millióért a tolatókamera miért nem fért bele az rejtély.
Egy olyan kamera ami már egy Dácsiában is alapfelszereltség. Na bumm.
-
NvidiaRTX
őstag
Szerencse, hogy eladtam a Hero 8-at.
Régen ezek a GóPrók halhatatlanok voltak most meg úgy viselkednek mint egy gagyi kínai olcsó androidos telefon.A régi kazettás videókamera a mai napig megy nincs rajta hulladék semmirevaló szoftver.
Ilyen világ kellett akkor csak éljünk benne.
Mondjuk min lepődök meg manapság egy vibrátoron is már van oprendszer. Az F. OS.
-
-
bb.bocs
őstag
azt néztem igen, csak kérdés vajon tényleg csak azok a jól (üzleti érdek) vagy más is totál használható, sőt akár512es is beleszuszakolhato (?)... illetve ha jól tudom nemrég jött egy frissítés hero 9 re ami pl a kijelző vacakolásos érzékelést lassúságos javította megoldotta.
-
Tuninger
addikt
Én épp tesztelem a Hero 9-et a Hero 7-el szemben tisztán képminőség szempontból.
Nagyon vegyesgyümölcs az eredmény, remélem hétfőn tudok jönni eredménnyel.Ami eddig látszik: az 5K egy hangyányival több részletet ad a Hero 9-en mint a 4K Hero 7-en. 300%-on pixel peepelve.
4K módban sokat javul a zajszint 5K-hoz képest viszont messze nincs annyi részlet mint a Hero 7-nél ugyancsak 4K-ban.
A horizont lock 4K-ban nagyobb látószög és jobb minőség mint 5K-ban.
A 1080p jobb minőségűnek tűnik mint a Hero 7-nél és a zajszint is alacsonyabb.A Hero 9-ben IMX677-es szenzor van és az eddigi tesztek alapján számomra úgy tűnik csak 5K módban olvassa a teljes szenzort, a többi esetben valószínűleg 2799x2111 kiolvasás van, ami azt jelenti hogy 2x2-es pixel biningel dolgozik. Ez magyarázat a lágyabb képre és az alacsonyabb zajszintre.
Hozzáteszem, végeztem technikai teszteket a Hero 7-tel is és maga az optika nem képes kirajzolni a 12Mp-s szenzor felbontását, alig alig van különbség a 4K és a 2.7K között (aholis a 2.7K egy downsamplingelt 4K)
-
Greg Vinous
tag
Abszolút így van, amikor köves, sziklás részen jövünk, ahol fényes napsütés, vagy akár szórt fény van, tökéletes a kamera és az elvárásaim szerint alakul a minőség is.
A bajom az árnyas részekkel van.
Még a változás se annyira érdekelne, mert ha Nagy-Hideg-hegyről több órás ösvény van lefelé, ami végig árnyas, úgyhogy oda olyan beállítással jönnék, ha meglenne.
Feltétlen ki fogom próbálni a gyári Action-t, azt még nem teszteltem.
-
Greg Vinous
tag
Egyáltalán nem vettem magamra, vagyis semmi sértőt nem írtál...
Azért posztoltam ide, mert szükségem volt visszajelzésre.
Legyen az tanács a beállításokat illetően, vagy akár annyi, hogy ez a kamera ezt tudja, elégedjek meg vele...A beállítási tippek, hogyan keressek youtube-on, az egy jó vonal, el is fogok indulni rajta.
Alapvetően nincs nagy gond a videó minőségével, de ha az erdőt, az utat nézed, akkor teljesen mosott képet mutat és nem részletgazdag felvételt látsz.
Ez az ami zavar.
A 4K-nak pont az lenne a lényege, hogy magas felbontáson, részlet gazdag képet látsz.
És tudom, hogy a felbontás egy paraméter és van még rengeteg egyéb, mint bitráta, fény beállítások, stb. Ezeket szeretném rendbe megtanulni, aztán most kutatom, hogy ki mit tud
Mindenesetre köszönöm a tippeket, utána fogok járni pár dolognak, amit írtál.
-
AXisBOLD
addikt
hello,
köszönöm a tapasztalatokat, tök jók ezek a videók, ezzel a minőséggel én már maximálisan elégedett lennék!
esti felvételed nincs esetleg?
Ez a bilincs nem elég önmagában? Mert a bilics + tartó és gopro közé kell még egy átalakító nem? vagy azt adják mellé gyárilag?(#2712) Darko: japp, a külső mechanikás eszközökről már lebeszéltek. csak testen, vállpánton lenne értelme, de azt se tetszene. viszont köszi a gopro 8 tapasztalatokat neked is, esetleg nincs esti, éjszakai felvételed, hogy akkor mit tud?
(#2708) szpeti40: a mellkas pántos videók nagyon nem jönnek be, így ez nem opció, de az nem baj, ha a videó nagyon smooth, a cél is inkább az, hogy ilyen legyen
. -
törölt tag
Már linkeltem korábban a Gopro labs-t, ott van ilyen lehetőség, érdemes átolvasni, bár szerintem még bétában van.
-
krack
csendes tag
Nincs hangvezérlés bekapcsolva. És az én tippem is a felhasználási mód volt (ti. akció
) Attól még bírnia kéne, akármilyen akció rezonanciát, az atomrobbanás ide nemtom hogy jön.. Brinyózgatni, meg bukóra szerelgetni, szobában bohóckodni lehet jó, ahogy arra bármi más, de még szörfözgetni is 
-
krack
csendes tag
-
zgospel
őstag
Az a helyzet hogy a bringakormány rázkódik a terepviszonyoktól, de nem rezonál. Az a rázkódás semmi ahhoz a rezonanciához képest amit egy motor kormányán lehet adott esetben tapasztalni. Nem az úthibákból adódó ütésekről van szó, hanem a blokk által generált rezonanciáról.
Pl az én motoromon egy bizonyos fordulaton pont olyan frekin rezonál a kormány, hogy a visszapillantó tükörlapok totál homályosnak tűnnek. Ha elveszem a gázt, vagy magasabbra pörgetem, akkor megszűnik/enyhül a jelenség.
Vagy amit írtam (bár az nem GoPro), hogy az ülés alá helyezett hangrögzítőből is többször kirezonált már a kártya. Látszólag a helyén volt, de az eszköz azt írta hogy nincs benne kártya. Amikor bebugyolálom egy rongyba akkor végigmegy a felvétel.
De ültem olyan motoron is (2018-as Honda CB1000R) aminek a kormánya annyira átvette a rezonanciát, hogy 40 perc országút után konkrétan mindkét tenyerem érzéketlenre volt zsibbadva.Nem tudom a GoPro belül hogyan épül fel és miként reagál az ilyen helyzetekre, a memóriakártya rezgésére, meg az abból adódható pillanatnyi kontakthiányra, de simán elképzelhetőnek tartom, hogy az okozza.
Meg kéne nézni hogy más felhasználási módnál is megtörténik-e a leállás, esetleg a motoron egy kevésbé rezonáló helyen rögzítve.szerk: plusz amit AuraSync is írt, az valóban az ötös lottó telitalálathoz hasonló esélyű, hogy zsinórban 3 is totál rossz legyen.
-
NvidiaRTX
őstag
"El nem tudom képzelni, hogy miért jársz úgy, ahogy, de hogy mind selejtes lenne?? Hát??"
Utálom ezt mondani, de sztem a csávónál valami User error van.
Azt én is nehezen hiszem el, hogy 3db kamera is rossz legyen egymás után.
Ha ez így lenne akkor az itt fórumozók több mint fele már leírta volna, hogy az övé is tönkre ment.
Amúgy az, hogy akció kamera nem azt jelenti, hogy kibírja az atom robbanást is.
De ha ennyire rossz a tapasztalat vele akkor nem kell tovább erőltetni a GoPro-t át kell menni a DJI-hoz venni egy Eksön-t bele tenni UGYAN AZT a mem karit mint ebbe aztán mehet a móka. -
krack
csendes tag
Nem kéne h alapból sz*r legyen es ne mukodjon firmware-tol függetlenül. De nem gondoltam erre, visszavittem. 01.00 volt amúgy.
Hogy mennyit ulnek rajta alza-nal nem tudom, 3 napon belül volt, 2 napja adtam le, holnapig adok időt nekik.
Rohej h 2 kameram van es egy sincs nalam, mert mindketto garin. A gyari keret fül önmagától letörésekről, 2x, no meg a kormanytartok toreserol nem is beszelve:) Kálvária -
kk831228
addikt
Nekem a teló nem annyira fasza képet lő meg nincs raw, szóval Gopro - t mindig viszem kb, ha olyan helyre megyek... 8 - as stabi nagyon hiányzik , a 6 rángatja eléggé a képet ami zavaró...

Az biztos hogy utálatos dolog mindig kínlódni csúszás előtt is, ha meg közbe lebukik a kamera a fák között, kuka a felvétel...

-
headhunter86
senior tag
Kösz.
2.7K-ban 30FPS-sel veszem fel. Quicktime-ba renderelek, best minőség és 4K kimeneti felbontás. Így ha jól emlékszem 5 giga lett a majd 6 perces videóm.
Youtubeon az 1080p nagyon szemcsés, így mindig 4K-ban töltök fel mindent, mert sokkal jobb. Sima 1080p-be felvett videót is 4K-ba renderelnék ki és tenném fel Youtube-ra, mert jobb a minőség. -
headhunter86
senior tag
Én T580-os céges laptopon próbáltam és nekem is fagyott.
Viszont otthoni asztali PC-vel semmi gondom nincs vele (gépem aláírásomban).
Elég hamar elsajátítottam az alapokat vele.
Hétvégén össze is dobtam két videót vele, videónként 2-4 órát szoktam vágni, szerkeszteni:
[Tihany Trails]
[Bakony: Kőris-hegy a keménymaggal]
Viszont első videónál nem lett az igazi a stabilizálás, eléggé beremegett a kamera rajtam a nagy droppoknál, lehet nem volt elég feszes rajtam a mellkaspánt, ezzel még kísérleteznem kell. Mert ezeken a lefeléken le van engedve a nyergem és elég jól csillapítok térdből, viszont ugrált a kamera, ezért beremeg és ezt már nincs az a stabilizátor ami lekezelné. -
Darko
senior tag
Én is használtam a Davinci R-t és lemondtam róla mikor csak gyűltgyűlt a videóanyag és már nem bírtam feldolgozni, mert nekem is nehézkes volt használni, meg fagyogatott. Azóta a Filmora9-et használom, gyors, még sosem fagyott ki, van trial belőle, de ha megtetszik és megvennéd sem vág földhöz az ára (olcsó) és rengeteg effect van hozzá. Próbáld ki.
-
McJoker
tag
Az 5-ös szériától kb. biztosan használhatatlan Win10-zel a kamera. Már megjártam én is a support által adott tanácsok, illetve a support fórumon lévő már-már hekker trükkök hadát mégsem kommunikál egymással a két eszköz... De még csak a Quik sem képes futni Win10-en. Érdekes viszont, hogy van olyan ember-pc-gopro kombináció akinek sikerült, de az is lehet csak azért írják be, hogy másokat idegesítsenek vele.
Számomra felfoghatatlan, hogy ennyi idő és széria alatt sem a GoPro, sem a Microsoft nem talált megoldást ezekre a problémákra. Nekem nagy csalódás ez a brand... -
anytime
őstag
Mind a kettőtöknek köszönöm a választ!!
Nagyon hasznos lesz. A visszaolvasáson napközben túltettem magam (előbb írtam, mint olvastam - bocsánat). Meggyőzött a 8-as.
Pont az Általad linkelt Budle ajánlatot néztem és ízlelgettem én is, kezdésnek azt hiszem minden igényt kielégít(het), első körben talán nem kell rohangálnia semmiért.
Köszönöm! -
headhunter86
senior tag
-
Tibigo
újonc
Szia! Köszi
ma kicsit teszteltem! Mind három funkcióbol van amit nem akar a tv-ém! Time Lapse-ból a Nigth Laps-ot,Fotókból a Live Burt-t nem játsza le,a videók közűl meg a Slo-mo-t! nem értem! Figyelek mindenhol 1080! De van olyan mód,ahol a második számot nem ajálja fel változtatásra,60/30/25...! -
Tibigo
újonc
Nagyon szépen köszönöm!!!!! Minden infót szivesen veszek,újszülöttnek minden vicc új!
Köszi!! Sajna már az elején olyan gondba futottam bele,hogy mivel a Tv-ém csak full hd-s,gondoltam 1080 ra állítok mindenhol a felbontást,és volt amit nem játszott le a tv!
"Nem támogatott fájl formátum" És köszöni ,nem! -
zgospel
őstag
Vimeo-n még évekkel ezelőtt az volt a bevett szokás hogy a free userek feltöltései csak 720p-ben voltak lejátszhatóak maximum, és volt heti vagy havi feltöltési limit megadva, ráadásul feltöltés után bekerült a konvertáló queueba és simán volt 5-7 óra is mire sorra kerültél a fizetős felhasználók feltöltései mellett.
A fizetős felhasználóknak azonnal konvertált, és nem volt felbontásbeli limit.Fejlődött a free felület? Így hirtelenjében nem találtam hogy miket tud a free verzió.
Anno azért preferáltam mert nem tiltotta le a videót egy jogdíjas zene miatt mint a youtube. -
Hege1234
addikt
youtube nagyon háklis mindenféle variálásra...
minél többet észlel az algoritmus annál jobban
belenyúl és elkezdi tömöríteni
ezt csak azért említettem meg mert az 1080p-s videóból
pontosan nem néztem meg min változtattál de mintha a
képarányt 720p-re vissza vetted volna
és elmentetted 1080p -s videókéntitt megmutatja milyen beállításokat használ youtube-ra
régebbi videó...
[link] -
K53TA
tag
Gondolom páran megnéztétek a 1080p teszt felvételemet (a beállításaim ott vannak a leírásban.)
Mit gondoltok érdemes lenne még valami állítani, hogy szebb felvételt kapjak 1080p-ben, vagy így jó ahogy van?
Minden építő szándákú észrevételt szívesen fogadok. -
zgospel
őstag
Már bocs de ezeket, főleg az elsőt inkább ne ajánlgasd senkinek, mert tele van fals és félinformációkkal. A második egy fokkal jobb.
De ezeknek nagyjából semmi közük a víz alatti beállításokhoz. Ezek sztenderd beállítások függetlenül a víztől vagy a levegőtől.
Ha víz alá akarsz menni akkor csapj rá egy red filtert a lencsére, az valóban számottevő. -
Márton
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)