- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Instagram közösségi fényképezés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
addikt
válasz
bb.bocs #3199 üzenetére
Ezeket a következtetéseket a telefonkijelzőn látott képből szűröd le vagy számítógépen is látszik?
A példád egy alacsony felbontású previewt mutat (ezek az lrv kiterjesztésű fileok) úgy hogy látszik a videólejátszó GUI-ja ami sötét átmenetet ad fent és lent a képnek overlayként. -
Tuninger
addikt
válasz
bb.bocs #3192 üzenetére
Igen egy beta firmware, aminél mindenféle spéci módot tudsz használni.
Konfigolni pedig úgy lehet hogy QR kódokat mutatsz a kamerának.Én egyelőre csak annyit állítottam hogy 12GB legyen a fileméret limit illetve hogy automatikus záridőnél ne menjen 1/képkockaszám*2 alá. Vagy 30 képkockánál 1/60 legyen a leghosszabb zár. Illetve igazítottam atomórához a pontos időt
-
Darko
senior tag
válasz
bb.bocs #3148 üzenetére
Ma jott frissítés:
Latest release:
HERO9 Black update v1.52 | February 25, 2021
HERO9 Black v1.52
PERFORMANCE IMPROVEMENTS
Improved an issue where some videos showed a vertical line or divided image exposureImprovements to QuikCapture reliabilityImprovements to camera power-on reliability -
urban racer
senior tag
válasz
bb.bocs #3093 üzenetére
Abszolút nem, a hülyének is megéri a GoPro Plus Annual Subscription. Kérdés nélküli készülékcsere, ha nincs nasod érdekes lehet a korlátlan felhős tárhely, illetve 1 évben max 10 terméket vehetsz 50% kedvezménnyel(van pár 20-30 % körüli is-jellemzően ezek a táskák, pólók, sapik, stb)
330 eur volt a gopro bundle(2 akksi, grip, kemény tok, 32 gigás sd, meg pár köcöllék és a subscription)
98 eur volt a light mod+media mod
A következő a daytripper bag meg a vízálló tok lesz, de ezek ráérnek, majd a remote-al együtt rendelem.szerk.: jah és persze 50 eur felett ingyenes a szállítás, a revolut váltás miatt meg középárfolyamon megvan. 165e Ft volt a legolcsóbb sima, dobozos 9, amikor 330 eur-ért vettem a bundle pakkot.
-
urban racer
senior tag
válasz
bb.bocs #3091 üzenetére
Fél áron vettem, subscriber vagyok. 98 eur volt a media és a light mod együtt.
Próbálgatom a fényt, de eddig abszolút pozitív vagyok. Nagyon szép, természetes fénye van szerintem. Bringára lehet még feltenném. Sikerült eltörnöm a csőre rakható tartómat, amíg nem jön meg az új, megpróbálok egyet kölcsönkérni, és csinálok egy próbavideót. -
Tuninger
addikt
válasz
bb.bocs #2993 üzenetére
Nekem Evo Plusból MB-MC128G van vagyis az "A" hiányzik a végéről, ergo valószínűleg egyel régebbi kiadás. És már volt vele (igaz egyetlen egyszer) SD Errorom Hero7-ben úgy hogy formatálásig nem tudtam írni a kártyára a GoProval.
Azóta mindegy kártyám Sandisk Extreme V30-as 32/64/128-as, azokkal még sosem volt problémám semmiben. -
Tuninger
addikt
válasz
bb.bocs #2990 üzenetére
Manapság ez már ritkán előforduló probléma, de érdemes azokat a kártyákat használni amiket a gopro javasol, mert a legtöbb fagyás a kártyára való írás hibájából fakad.
Ha minden featuret használsz akkor 3 filet ír a kártyára, egy lrv-t (low resolution view) amit akkor látsz ha telefonodról nézed a felvételeket wifin keresztül, egy mp4-et ami maga a videó file és egy wav-ot ha bekapcsolod a RAW audiot.
Az össz bitrate nem magas, viszont az egyszerre három fileba való írást az olcsó kártyák nem szeretik, erre vonatkozik a minimum write speed kritérium
Mindenesetre A Sandisk V30-tól felfele és 128GB-ig biztosan nincs semilyen probléma, akkor sem ha már tele közeli állapotban van a kártya. -
-
Tuninger
addikt
válasz
bb.bocs #2959 üzenetére
Plusz obi nélkül nagyon szűkös a látószög, plusz obival meg nagyobbat látsz mint normál esetben superviewval, csak ilyenkor körbe lehet forgatni a goprot és tartja a horizontot. szpeti40 linkjén szépen prezentálják is hogy miért jó.
Viszont szerintem átlagos használatra a 4K Linear + Horizont Lock bőven elég és jobb minőség. -
bb.bocs
őstag
válasz
bb.bocs #2954 üzenetére
találtam egy hero 8 kézikönyvet,ha már 9hez nem kaptam magyarul
am most hüyleséget fogok mondani de hadd értse meg. hogyha a kamerát max lens módba kapcsolom, akkor a kép ugye a kamera körbeforgatásánál is ugyanúgy van. ha jól gondlom a + lencse azt teszi hozzá hogy a középpont a videón fix, a körülötte lévő dolgok pedig forognak? az első megoldásnak igy van értelme ?
-
-
Tuninger
addikt
válasz
bb.bocs #2941 üzenetére
ISO a szenzor érzékenységet jelenti, minél magasabb annál világosabb a kép és annál zajosabb. Ha otthon 100W-os lámpa mellett goprozol akkor ISO400 környékén vagy, ott még éppencsak megjelenik a zaj (5K 25 fps esetén). Rollerezésnél a kamera ISO100on megy, vagyis "zajmentes"
A zaj nagyban függ a felbontástól és a képkockaszámtól. Magas képkockaszámnál hamarabb jelentkezik, ergo, a 100W-os lámpás példánál ott már nagyon zajos.Hamar rájössz hogy a gopro napsütésben érzi jól magát igazán. A felhős égbolt még nem probléma de a nappalidban a lámpa fénye már kevés a tökkéletes minőséghez. A 1080p 120fps pedig otthon a négy fal között felejtő
-
Tuninger
addikt
válasz
bb.bocs #2939 üzenetére
Az Osmo Action jobb kevés fényél, de nem akarom elvenni a kedved
Rollerre én hyperlapseot vagy 5K 30 Linear+-t használnék.
Kasey tesztelte de ne vegye el a kedvedet amit mond, ezek nála már pozitív szavak
Mondjuk ő 4K Superviewban használja és utána korrigálja a torzítást ami egy orbitális baromság, 4:3 4K-ból sokkal szebb az eredmény...Én csak egyetlen dolgon változtatnék: a sharpnesst venném le "LOW"-ra és utólag élesítek. De ha nem vagy expert, rakd mediumra és kb minden felbontáson jó leszel. A "FLAT" color csak akkor ad plusz dinamikát ha figyelsz rá hogy ne égjen ki semmi, az ISO min / max 100/800-on az igazi (gyári: 100/1600), a fehéregyensúlyt pedig érdemes Auto-n hagyni. A bitrateből érdemes a standardot használni, ha bárki itt az ellenkezőjét állítja azzal megküzdök privátban
A boost stabi szerintem parasztvakítás, hacsak nem homok motorozol nem lesz különbség... Egyébként felháborít hogy a Hero 9 boost nem ad olyan stabilitást mint a Hero 8 high... de elvileg jönnek javítással a következő firmwarenél -
Tuninger
addikt
válasz
bb.bocs #2937 üzenetére
Az első led mutatja hogy töltőn van.
A melegedésen segíthet ha kiveszed az aksit és csak power bankról megy de ehhez kellene neked egy oldalsó ajtó
Nem javaslom a 120 fps-t, meg sem tudod nézni nagyon annyiban, több órányi felvételt meg nem fogsz lassítani.
5K 30 fps a király. Vagy 4K 60 esetleg ha kell a nagyon fluid mozgás.
Ha meg atombiztos működés kell 1080p 60fps a max. -
Tuninger
addikt
válasz
bb.bocs #2933 üzenetére
A Hero 7-8 simán túlmelegszik 40perc alatt 4K 60-on.
A Hero 9 5K-ban szintén melegedős, 4K-ban jobban bírja. 1080p 24/25/30 fps kell hozzá hogy ne legyen gond a melegedés... Ott egyébként a Hero 9-nek jobb képe van mint a 7-8-nak.Kis ráfűzés előző hozzászólásomra amiben a Hero 9-et teszteltem képminőség szempontból
5K-ban jelentősen zajosodik főleg sötét részeken ha sötétebb környezetbe kerülsz.
4K-ban bekapcsol a zajszűrés, sokkal kultúráltabb az eredmény ha kevés a fény
1080p-ben még egy szintet lépünk a zajszűrés terén, illetve megszűnik a sötét részeken a színeltolás. De szigorúan csak Hypersmooth Off/On beállításon! High-on széthullik!Az 5K és a 4K között van fényerőség különbség, 5K-ban sötétebb az egész kép egy picivel, kevesebb a részlet a sötét részeken, illetve zöldbe tolódik a kép.
A Hero 7 azonos ISO mellett egy teljes fényértékkel világosabb mint a Hero 9 4K-ban. Vagyis ahol a Hero 9 elvérzik sötétben ott a Hero 7 még épp használható.
5K Linear Horizont Lock-al 33 fokot tudod dönteni mielőtt elmozdul
4K Linear Horizont Lockal 45 fokot tudod dönteni mielőtt elmozdul és alapból nagyobb látószög. -
Tuninger
addikt
-
Tuninger
addikt
válasz
bb.bocs #2876 üzenetére
Én nem extrém sportra használom, így nálam még a Hero 7hez képest is minimális az ugrás hypersmoothban. Szín annyira nem érint, mert könnyű korrigálni (eddig egyébként nem volt gond) a gps-t pedig konkrétan kikapcsoltam. Máshogy akarjuk használni
Viszont Hero 8-cat kapsz 90-ért mostanság használtan, és ahhoz képest szerintem nem éri meg a felárat a 9. Pedig egyébként jó cucc, csak nincs akkora különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Napelem
- BMW topik
- Friss videón a RoboCop Rogue City - Unfinished Business
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest