- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
válasz
dangerzone #5430 üzenetére
Nagyon tetszett, elsőnek szardíniát néztük ki, viedók alapján nekem Korzika jobban megtetszett. Livornóból indult a komp 5 óra alatt ott voltunk Bastian. A sziget nyugati partján foglaltam szállást kb a közepén foglaltam 4 napra Cargése-ben. Aztán utolsó napra meg Bastia-ban, hogy eléjük másnap reggel a kompot ami Genovába vitt.
A táj nagyon szép [motorcycle-diaries] -en vannak jó úvtonalok mi azokat jártuk be. Nem az összeset, arra nem volt elég 4-5 nap sem. Vannak csapatós utak, szép hosszú ívet kanyarokkal. Erdőben utak kiváló aszfalttal. Tengerpari utak ami inkább bámészkodós, 5km-ként megállsz fotózni, de nem túl jó az útminőség, igaz ott csak végi gurulsz. Hegyi utak amik elég magasra felvisznek és ott is csak bámészkodás van. Illetve volt egy út ami úgy nézett ki mintha ott forgatták volna a Winnetou-t. 70km-es szerpentinke... Sokat járunk Dolomitokba ami elég magas léc mocizási élmény szempontjából, de Korzika teljes mértékben megállja a helyét. Simán visszamennék máskor is.... A városokon kívül, nem nagy a forgalom, kevesebb mint a Dolomitokban. Mi söszesen 3300KM-t mentünk ebből kb 800-1000km-t Korzikán.
Árakról:
- Szállás kb 14 000 FT/Fő/Éj
- Komp: 115 Euro / fő motor szállítással.
- Benzin: 1.8 Euro / Liter
- Kajálás: Főétel kb 15 Euro + amit iszol. Sör nem olcsó, de pl engem nem érdekelt. -
válasz
dangerzone #5396 üzenetére
Rossz a látószög, alig látszik valami a tájból. Túl sok látszik a motorból, ami ugye nem egy túl érdekes látnivaló hosszú távon
ja bocs most látom már írtátok
-
Tuninger
addikt
válasz
dangerzone #5398 üzenetére
menj teljesen automatában és próbáld ki 1/120-al is. Ha most mész ki filmezni ND nélkül, egyszerűen túl világos lesz és ki fog égni. ISO100/400 maradhat.
-
Tuninger
addikt
válasz
dangerzone #5396 üzenetére
24fps 1/48 a filmes, de az nem erre való, épp ezért zavar, mert annyi minden mozog a képen hogy kb csak a sebességmutatóra irányul a figyelem mert az éles. Ennek az egésznek az lenne a lényege hogy "behúzza" a figyelmedet a nem mosódott részekre. Az útmentén mosódó fák, a mosódó burkolat miatt előre vagy a műszerfalra nézel, mert a szemed nem tud megállapodni a képszélen.
30fps 1/120 esetén ilyen sebességnél ugyanúgy fog mosódni a képszél és az aszfalt, hiszen gyorsan mész, de értelemszerűen kevésbé, így több mindent tudsz megfigyelni, viszont nem lesz darabos a mozgás, mert annyi mosás azért van.
Pl 60fps és automata záridőnél bár minden képkocka éles, nem érződik darabosnak a felvétel mert magas a képkockaszám. Cserébe a figyelmed sincs kontrollálva olyan mértékben, de "nézelődhetsz" kedvedre.
Amit linkeltél ott csak az a bajom hogy túl szűk a látószög és nem érdekes a kép közép hiszen a motort látod ami nem nagyon változik egy 500km-es út alatt, ellentétben a tájjal...
Próbáld ki a gyroflowt
Vedd fel a videót 8:7 4K 60fps-ben ND nélkül kikapcsolt stabival és próbálgasd gyroflowval. lehet állítani a torzításkorrekció mértékét a stabilizálás mértékét, a horizont lockot és szerintem sokkal jobban fog kinézni mint a fenti két link, mert nagyobb látószög lesz, többminden fog látszani, stabilabb lesz és a 60 fps miatt meg folytonosabb.Ha nagyon kivégzi a géped a számolás akkor 4K Superview is jó forrás stabi nélkül. Ugyanúgy ki tudja korrigálni a gyroflow, lágyabb lesz a képszélen, de jóval kevesebb pixellel kell dolgozni (13Mp vs 8Mp)
szerk: egyébként pont motorozásnál szerintem nem is kellene a torzításkorrekció, egy sima Superview 4K60 tutin tudna kinézni
-
Tuninger
addikt
válasz
dangerzone #5381 üzenetére
A legbiztosabb eredményt akkor kapod ha 1/120 zárhoz lövöd az ND szűrőt, és utólag stabilizálsz. Akkor be tudod lőni mi az a szint ami neked még elfogadható.
Én pont mostanában váltottam, hogy nem a kamerára bízom hanem a gyroflowra a stabit, így kevés fényél 1/60 záridőnél jobban tudom finomhangolni mennyire remegjenek a fények a képen.
Napsütésben meg azért jó, mert 8:7-ben felvéve utólag stabilizálva még horizont lockal együtt is nagyobb látószögem lesz mint Hypersmooth On 16:9 Wideon.1/240-es záridő akkor jó választás ha utólag még rátolsz extra motion blurt. Úgy jó hogy a forrás "kicsit" mosott, szépen fog dolgozni az algoritmus, de a stabit már tökéletes akár in camera is.
1/48-1/60 nem való action sporthoz, túl sokat áldozol be a mosásért ami nem is biztos hogy abban a szituációban jól fog kinézni, de legalább biztosan beremeg a kép folyamatosan erősebb mozgásnál.
-
Csandi
őstag
válasz
dangerzone #5386 üzenetére
Tudtommal jók a gyárik, csak nem a legerősebb beállítás.
-
Csandi
őstag
válasz
dangerzone #5381 üzenetére
Én csak annyit tennék hozzá, hogy elnézve a legtöbb ilyen motoros meg bringás content creatort, sokan (főleg a leghíresebbek) 30fps-en maradtak 60 helyett és úgy ND filtereznek. Nem tudok ez neked mennyire hasznos info most, én is 60fps-ben gondolkodtam, de a leghíresebb motoros content creator (ImKay) nemrég tett fel videót a kamera beállításairól meg felszereléséről és bőven jó amit ő vesz fel szóval szerintem én is maradok a 30fps-nél majd ha megvan a cucc.
Viszont tuti találsz olyan videót ahol valaki on the go felrakja az ND filtert a kamerára és akkor látod a felvételen a különbséget, legalábbis én már láttam ilyet és mindenképp fogok ND filtert is venni.
-
Márton
nagyúr
válasz
dangerzone #4217 üzenetére
Ez attól függ..
A gyroflow-hoz pl. tökéletes a Hero6 -
Tomasonda
tag
válasz
azért egy 6-hoz képest a 11 már elég nagy ugrás
-
Ano
senior tag
válasz
Ez szerintem leginkább pénz kérdése mindig.
Ha van rá keret akkor érdemes, mert mégiscsak sokkal újabb kamerákról beszélünk és újabb felbontás és/vagy fps-el tudnak rögzíteni ami mindenképpen jövőtállóbbak. -
kovsol
titán
válasz
dangerzone #1123 üzenetére
Egy aksi semmire nem elég úgyse.
Én most 5. Napja nyúzom Thaiföldön a kamerát. Eddig kétszer fagyott meg összesen. Nem tartom zavarónak.Napi kettő aksit mindig lemerítettem, de nekem három gyári van a dupla töltővel. -
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #1119 üzenetére
Végül vettem egy új akksit. Azzal minden rendben van. Úgy tűnik, tényleg az volt a ludas.
-
atees
őstag
válasz
dangerzone #1117 üzenetére
gyári akksi ? mikori gyártású akksi? rajt van elvileg az akksin.
Ilyet vagy nem gyári akksival, vagy rossz akksival kellene csinálnia.
-
atees
őstag
válasz
dangerzone #1112 üzenetére
Kb 1 óra
-
kk831228
addikt
válasz
dangerzone #1112 üzenetére
Kb egy órát bír nekem felvétel közben
-
atees
őstag
válasz
dangerzone #1104 üzenetére
Jobban jársz, ha a videóból vágsz ki képet. Nekem az a megoldás jobban bejött. Ahhoz hogy jó képet tudj csinálni, nagyon oda kell figyelni
-
kovsol
titán
válasz
dangerzone #1104 üzenetére
Nem fókuszál a kamera, hanem úgy van beállítva, hogy a végtelenbe minden fókuszban van.
A képernyőre bökve az expozíció merésének helye adható meg. -
33as
senior tag
válasz
dangerzone #1100 üzenetére
Szia, nekem a tanácsom a következő:
-1080p vagy 2,7k te döntöd el
-30fps gyaloglás
-60fps gyors mozgás (síelés,futás,motorsport)
-120-240fps csak ha brutálisan lassítani akarsz a felvételenviszont havas nagyon kontrasztos időben valami ND filtert szerezzél be!
-
atees
őstag
válasz
Nekem bevalt a 2,7K 60fps kicsi isoval. 60fpsnél még lassítani is tudsz
-
válasz
Ha süt a nap, bőven jó a 60fps. Ami kérdéses, hogy elég-e a bitráta?
-
kabalababa
tag
válasz
dangerzone #1032 üzenetére
Próbáld ki ezt a VLC-ben, hátha...
Beállítások->Bemenet/kodekek->Hardveresen gyorsított dekódolást állítsd át automatikusról DirectX videogyorsításra.
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #1032 üzenetére
Illetve, ha Adobe premier pro -val exportálom, akkor viszont minden rendben.
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #1031 üzenetére
HD felbontású videók rendben vannak. De a 4 k vmiért akad továbbra is. Laptopomon is ugyanez. Akad, meg szétesik, zöld színű a videó. Olyan mint amikor 2000-res években szar volt a kodek.
-
fishman985
tag
válasz
dangerzone #1029 üzenetére
Milyen a hardver a gépen?
Nem lehet esetleg az a gond?
A gopro oldalán úgy rémlik mintha lenne erről leírás.
Tv-média lejátszót próbátad? -
fishman985
tag
válasz
dangerzone #1026 üzenetére
Szia!
Bevált a kártya?
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #1025 üzenetére
Vagy át kell szerkeszteni először 25 fps környékére és úgy lejátszaani? (Mondjuk premiere pro-val)
-
fishman985
tag
válasz
dangerzone #1013 üzenetére
Akkor hamarosan kiderül, remélem hogy jó lesz.
Várom a beszámolódat. -
fishman985
tag
válasz
dangerzone #1011 üzenetére
Ezért próbálok utánajárni mielőtt rossz kártyát veszek.
Logikusan, a dolgok visszafelé kompatibilesek, de a valóság néha okoz meglepetéseket. -
zgospel
őstag
válasz
dangerzone #1006 üzenetére
Szia, ehhez a két tevékenységhez szerintem felesleges a stabilizátor használata. Mindkét esetben a fejeden lenne a kamera, teljesen jól látható és élvezhető felvételeket fogsz kapni. Képminőségre nem sokkal tud többet a 6-os, legalábbis amit látni fogsz belőle az kb észrevehetetlen, de más chip van benne és más kodeket is használ. A videó felbontások és elérhető fps-ek között van némi különbség a 6-os javára.
A keresett kiegészítőkből teljesen jó a kínai is, eBayről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest