- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
csadi0011
őstag
válasz
Penge_4 #21108 üzenetére
De van. Szándékosan fut a háttérben. Újraindítás után jó is lett, de akkor sem tudom, hogy mitől kezdett el 2 gigát felhalmozni megnyitott lapok nélkül. Az azért elég sok. És csak a Pushbullet plugin miatt fut a háttérben a chrome, az meg tuti nem szedett fel 2 gigát.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Penge_4 #14979 üzenetére
"Ezekből az apró szarságokból is látszik, hogy a maximális megfigyelés és totális kontroll a céljuk."
Ebből, hogy a Hangouts-on a csetpartnereim előtt nem lehetek láthatatlan állapotú, még nem látszik, hogy a maximális megfigyelés és totális kontroll lenne a céljuk, mivel így csak a csetpartnereim előtt leszek nyomon követhető, maga a Google pedig már eddig is egészen pontosan tudta, hogy most valójában a cseten láthatatlan státusz ellenére online vagyok, mivel náluk állítom be."Ugyanaz, mint régen volt az MSN-nél a "Ki tiltott le?" vagy a közösségi oldalaknál a "Ki nézte meg a profilomat?""
Most itt mire gondolsz, az ilyen kamu adatvadász FB-os külső webalkalmazásokra, amik elhitetik, hogy meg tudod nézni a segítségükkel, egész pontosan konkrétan ki tiltott le, pedig valójában nem? Akkor lenne ez elképzelhető, ha az összes ismerős pontosan ugyanúgy birka módjára bambán "telepítené" ezeket, ergo engedélyezné ezeknek a szaroknak a hozzáférését a faladhoz, ismerőseidhez, stb., de amúgy igencsak nehéz elképzelni, mégis hogyan tudnának egyértelmű adatokat gyűjteni erről.Mellékesen hozzáteszem, mindig csodálkozom rajta, mennyi f@szságot képesek az emberek ilyen gyors klatty-klatty módjára telepíteni pl. Facebookon, anélkül, hogy megnéznék, konkrétan mihez fér hozzá. Amin én múltkor kiakadtam nem kicsit, amikor megnéztem, a Facebook Androidos alkalmazása mégis milyen adataimhoz fér hozzá. Már szinte csak ahhoz nem kér engedélyt, hogy pontosan tudjon róla, mikor megyek ki sz@rni. Az összes névjegyemről is tudni akar, mindenről. Jó, ezeket lehet magyarázni azzal, hogy mondjuk a névjegylistához "csak" hozzá akar adni egy Facebookos elérhetőséget is ártatlanul, de érted, ezzel az összes telefonszámodat is odaadtad nekik, és mindent az ismerősökről, mármint még azontúl, amit amúgy is megosztasz azzal, hogy regisztrálsz az oldalra, és azt aktívan használod. Szóval nagyon aljasan bővítik azt az információhalmazt, amit meg akarnak tudni rólad (nyilván 95%-a a felhasználóknak meg sem nézi az Androidos (vagy egyéb) engedélykérő listát telepítés előtt! Bár lehet, hogy ez optimista becslés), nekem ez nem tetszik. Nyilván ezzel nemcsak a FB vádolható, csak extra példaként hoztam fel.
Na, de visszatérve az eredeti témára, azzal egyetértek, hogy nagyon vérlázító módon próbálnak tényleg minden eszközt megragadni ahhoz, hogy lehetőleg az egész életed közösségi keretek között történjen, és tényleg már hugyozni se mehess ki anélkül, hogy valamelyik ismerősöd ne tudna róla. Nyilván nem véletlen, hogy nem lehet láthatatlannak lenni cseten a Hangouts-nál, hogy csak egy-két haveroddal dumálj, akikkel épp szeretnél, hát nehogy már ne tudj egyszerre kismillió csatornán beszélgetni a csetpartnerekkel, még azzal is, aki nem akarod, hogy cseszegessen, nehogy már ne tudjanak róla, hogy élsz még, vagy épp mit csinálsz, dolgozol, vagy épp fetrengesz részegen valahol a sárban.
Az is megdöbbentő volt számomra, hogy a Facebook bevezette azt a borzalmas találmányát, hogy amikor elolvasol egy üzenetet, akkor azt a másik láthatja, hogy egészen pontosan melyik nap, hány órakor tetted ezt. Te is látod, hogy a másik fél már elolvasta, és nem válaszol a rohadék. Hát hogy képzeli? Már tudjak erről is. Erre mondjuk szerencsére van egy kis trükk, hogy olvasatlannak tudsz jelölni egy üzenetet olvasás után is, így a másik azt hiszi, hogy még nem olvastad, de érted, ez is azt az érzést keltheti, hogy vagy sunyiskodsz, vagy pedig válaszolj igenis akkor, amikor láttad, pörögjön csak az a kommunikáció, nehogy elmenj a Facebooktól, és majd egy nap múlva reagálj, mert akkor már a másik türelmetlen, láthatja, hogy te már megnézted az üzenetedet. Ez is gáz. Egyre több ilyen apróság van, amivel mindenféle apró szarságomról tudhatnak a többiek is. A privátszféra tényleg eltünedezik a közösségi oldalakon, és vicces, amikor még a Facebook papol képmutatóan szabályokról.Mondjuk egy dolog azért a Hangouts-szal szemben a FB mellett szól, hogy ott legalább lehet láthatatlanul üzenetet váltani egy partnerrel, anélkül, hogy online lennél a cseten - úgy, hogy megnyitod az üzenetfolyamot, ami így kvázi csetnek felel meg.
Igaz, ebben is bevezettek egy szaros módosítást, régen lehetett tárggyal ellátott, külön szálakba rendezett levelezéseket folytatni egy adott partnerrel, most már csak egy b@szomnagy üzenetszál van, és kész. Gáz, mert összekeveredik minden, nem lehetnek témák, amikről külön, másik szálban dumáltok. Na de már kicsit túlelemeztem a dolgot.====================================
(#14980) szabeska :
na ezt még nem próbáltam, de ha tényleg nem lehet, azért az kemény...
Amúgy is egy kalap szar, de biztos, hogy addig nem használom, amíg nem lehetsz láthatatlan cseten. Ha meg muszáj lesz már használni, mert rádkényszerítik, akkor egyszerűen mást fogok használni csetelésre. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Penge_4 #14819 üzenetére
Ez jó, most nézem ezt, meg az eggyel előtte lévő hozzászólásodat, és elég sok az átfedés abban, amit én is leírtam, csak másképpen.
Amúgy valóban, tény, hogy azért sok minden így is hiányzik az extension API-ból, inkább arra gondoltam, hogy legalább ebben látok valami fejlődést, nem úgy, mint pl. a Chrome alapfelületében.
-
spammer
veterán
válasz
Penge_4 #14819 üzenetére
"Pedig valójában mi is a logikus érv arra vonatkozóan, hogy a user nem akar több funkciót, amennyiben azok a funkciók nem tolakodnak? Mert régen megvolt a simple/advanced/expert GUI, vagy az utóbbi kettőt megspórolva simple GUI, plusz konfigurációs fájlok."
Ezt a szerepet szerintem most az extension + flags tölti be, ami szerintem sem jó (elegendő) megoldás, de gondolom nem szeretnék, ha GUI-t össze-vissza lehetne darabolni/módosítgatni, mert az a koncepciójukba ütközhet, még akkor is, ha egyéni dolog. Mert pl. neten megjelennek a széthekkelt GUI-s Chrome-ról képek, a hozzá nem értő júzernek meg csak annyi jön le ebből, hogy ez bonyolult, ez hogy néz ki, inkább marad az IE-nél, mert azt megszokta.
Én is szeretném, ha lehetne ilyen dolgokat módosítani, de már évek óta látszik, számukra nem ez a cél, akiknek ilyesmire van igényük, azok (még) nincsenek elegen (és ahogy írod is, az öngerjesztő folyamat miatt lehet, hogy nem is lesznek).
Talán az Opera vagy majd valami más Chromium/Blink fork megoldja ezt a gondot is.
-
spammer
veterán
válasz
Penge_4 #14664 üzenetére
Nem tudom, nekem a letöltés mappa azért van, mert oda letöltök, majd rendezetten, strukturáltan szépen elrakom a helyére őket, ha meg akarom tartani, ha nem, akkor meg kuka. Így legalább szem előtt van, nem eldugva, valami temp könyvtárban, ahol csak gyűlik a szemét, ha elfelejti az ember pucolni a temp fájlokat.
Persze ahány ember, annyi szokás
szerk: de nálam a torrent fájlokon kívül nincs is igazán más "szemét". Ha beragad valami letöltés vagy valami hibás, az ott van, de jobb is, mert azt kukázom egyből, nem kell tárolni azt sehol.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Penge_4 #14652 üzenetére
Hát ez valóban remek, de ettől még egy alapvetően elvárható funkció nem működik jól, ergo maximálisan érdektelen, milyen módon tudsz belekókányolni egy SQLite-adatba (másrészt már megint ott tartunk, hogy kizárólag power userek által esetlegesen nagy ritkán használt dologról van szó). Ha csak kikapcsolt JavaScript mellett lehet ezt a funkciót működésre bírni, és ez Chrome- és klónspecifikus hiba (esetleg WebKittel/Blinkkel összefüggésben), akkor ott már nem lehet az adott oldalakat okolni, szóval egyértelműen a böngészőben van valami elcseszve.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Penge_4 #14533 üzenetére
Na igen, pontosan erre gondoltam, hogy az "erre van igénye a népnek"-érv butaság és szimpla önigazolás, miközben igazából pont a kínálattal igénytelenítik el a közönséget arra a "színvonalra", ami sokkal kevesebbe kerül, így sokkal jobban megéri, a végeredmény pedig az, hogy így is-úgy is kajálja a közönség, mert "ez van". Előbb-utóbb minden eladható lesz, csak eleget kell hazudni róla, és egy idő után automatikusan kialakul rá az "igény".
Nem is túl meglepő, hogy a minél nagyobb haszon érdekében a lehető legkevesebbe kerülő megoldást választják a nagy cégek, intellektuális és erkölcsi mércék nem igazán számítanak. Naivitás lenne ezt persze újdonságként kezelni, az viszont kicsit megdöbbentő, milyen mértékben szivárgott be ez a hozzáállás az informatika területére is."A folyamatos újraindítgatás miatt kínszenvedés a debug."
Na igen, de az újraindítási kényszer a komolyabb fícsörök átállításánál az Operára is jellemző volt (most még arról az Operáról beszélek, ami vállalható volt, nem a mostani, 15-ös változatról; ilyenekre gondolok, mint a hardveres gyorsítás és hasonlók, ami nem csupán egy egyszerű felületi átállítás, vagy olyan, ami nem jelent nagyobb változtatást renderelésben és egyebekben), szóval ettől még lehetne egy "advanced" felület külön."De a böngészőfejlesztőnek ez az érdeke.
1. Kevesebb munka hárul rájuk, mivel az alapprogram sokkal butább.
2. Ha bármi elszaródik, akkor lehet anyázni a kiegészítők fejlesztőit.
3. Ha bármi összeakad, akkor szintén lehet anyázni, esetleg jön az érv, hogy nem kell annyi kiegészítőt használni."Na igen, de ettől még az API-t biztosítani kell hozzá, hogy extensionből átállíthatóak legyenek a dolgok, ergo máris megvan a potenciális bugforrás, ami miatt adott esetben nem az extension fejlesztője okolható, így a végeredmény úgyis az, hogy a dolog valamiért nem működik. Tehát lényegében így csak átruházzák a funkciók meghívásának lehetőségét, ahelyett, hogy saját felületet is biztosítanának rá, hogy a beállítások kismillió kiegészítő telepítése nélkül megváltoztathatóak lennének. Viszont az extensionök lehetőségei is rendkívül korlátozottak, ha például a felület átszabására gondolunk (magyarul nem lehet átszabni a felületet, de ez natívan sem megoldható).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Penge_4 #14523 üzenetére
Az ilyen potenciális kompatibilitási problémákat mondjuk sztem nem túl triviális ellenőrizni, valszeg ezért bízzák rá a fejlesztőkre az update-elgetést. Azzal viszont abszolúte egyetértek, hogy kellene egy maximális időkorlát, amíg a fejlesztő érintetlenül hagyhatja a projektet: minimum 3 havonta (vagy 2?) újra kellene "aktiválniuk" a projektet (még ha a kódon nem is szükséges a változtatás, mert továbbra is működőképes), jelezve ezzel, hogy legalább tevékenyen valaki részt vesz a fejlesztésében, nem tűnt el a fejlesztő, és felejtette el, hogy valaha készített egy extensiont, különben automatikusan kapna a projekt egy jó feltűnő "obsolete" jelzést (még ha működik is). Ezzel kapásból eldönthető lenne, melyik projektet kezeljük fenntartásokkal, és ne csak a review-kból és szavazásokból, vagy épp saját tesztelésből derüljön ki, hogy nem érdemes időt áldozni rá.
Igen, tulajdonképpen naiv feltételezés lenne azzal élni, hogy a Google ne tudná megcsinálni a testreszabható felületet, ha akarná - de nem akarja. Az a baj, hogy az viszont rossz érv, hogy nem lenne rá igény, mert a kínálat is generálja a keresletet - ahogy az is nagyon rossz érv a kereskedelmi televíziók szutyok műsorainál, hogy "erre van igénye a zzzembereknek", pedig nagyon sokszor hangoztatják, de ez egy alapvetően fals vélemény (a zzzemberek mindig azt nézik/használják/élvezik/utálják, ami van).
Valószínű, hogy az van, amit írtál, hogy alkalmazkodnak a buta júzerhez, vagy inkább ők butítják az átlagjúzert, mert azt bizony sokkal egyszerűbb, annak az igényeihez jóval egyszerűbb alkalmazkodni. De azért a beállítási lehetőségek iszonyatosan lassan, de a kezdetekhez képest azért bővültek, habár a rettenetesen idegesítő "Speciális beállítások" kategóriába kerültek elég lényeges dolgok... (hozzáteszem, a beállíthatóság így is egy óvodás szintjén van még mindig) Vannak viszont olyan feature-ök, amik miatt potenciális felhasználókat veszthetnek, ilyen például a bookmark bar teljesen rögzített helye, ami a vicc kategória. Persze még fel lehetne hozni párat.
Az "átlagfelhasználók sem zavarodnak össze" problémára pedig tökéletes kerülő megoldás lenne egy olyan jellegű, inkább power userek által használt lapon elérhető beállíthatóság, mint jelenleg a chrome://flags/ oldal, aminek a létezéséről nagy valószínűség szerint a többség (mármint nem a topicot követők) nem is tud... lenne tehát kerülő megoldás bőven, csak nem akarásnak nyögés a vége (csak ezt a tudatosabb felhasználók nyögik - bár meglepő módon tudatosnak gondolt felhasználók is tudnak egy idő után beszűkülni, lásd a "hát oké, igen, hiányzik ez meg az meg amaz, de igazából tök gyorsan lehet böngészni, és emiatt tök jó az egész program"-jellegű érveket...).Az pedig sokkal több potenciális bugot jelent, hogy minden lószart ki tudja milyen megbízhatóságú/igényességű extensionök (az ember ugye előre nem szokott belenézni a kódjába) telepítésével kell megoldani/elérhetővé tenni (ami egyben elvezet a böngésző folyamatos lassulásához), ami a jelenlegi helyzet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Penge_4 #14495 üzenetére
Ezzel valamelyest én egyetértek (bár a felhozott példád nem biztos, hogy a legjobb, mert ahol fontos a háttérben futkorászás, annál gondolom nem Metrós appot készítenek (mondjuk nem mentem bele ennek a filozófiájába annyira) - mindenesetre ha valaki ilyen Metrós appot készít, számoljon vele, hogy mentegetni kell szorgosan a FONTOS adatokat a háttértárra, mivel az OS-nek joga van memóriaszűke esetén (ami nem olyan elképzelhetetlen eset ilyen kis hurcibálós eszközöknél) bármikor bezárni a felfüggesztett alkalmazásokat! Ergo ilyenkor a nem mentett adatok repülnek), mivel pont ez vonhatja magával adott esetben azt, hogy amennyi esetleges előnye lehet ennek erőforrás-takarékosság szempontjából, ugyanannyi hátrányt is magával hozhat - például az ébredés utáni állapot-visszaállítgatás sem erőforrás-takarékos adott esetben szerintem, tehát úgy összességében nem tudom, mennyi az érdemi nyereség, bár való igaz, hogy amennyiben használunk egy appot, majd úgy döntünk, hogy inkább fél órán keresztül böngészünk, akkor nagyon nem mindegy, hogy fél órán keresztül a háttérben lévő alkalmazás kap-e processzoridőt, vagy sem. Végül is az átlagos használat elvileg nyilván nem az, hogy ide-oda tapicskolunk, és állandóan váltogatjuk a programjainkat mondjuk 10 másodpercenként.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Penge_4 #14403 üzenetére
1. A jelenlegi opera:config biztos, hogy a júzerek többségének pontosan egy Boeing vezérlőpulthoz hasonló GUI.
2. "Bár nem vagyok programozó, de kétlem, hogy pár boolean, integer különösebb bugok melegágya lenne."
Akkor eléggé félreértetted, amit írtam, nem bugokra gondoltam, hanem a júzer bénázásának lehetőségeiről. Elállított valamit, úrissssten, most mi lesz. Na az ilyenről.
Egyébként ettől függetlenül meg igen, pont ezt mondom, hogy az a baj, hogy sokszor az a hozzáállás, hogy "térjünk vissza a szakócához, mert még a kőbaltának is lerepülhet a feje a nyeléről.""Tőled is kérdezem, ha már "ratyi", ezek közül mi az, ami megtalálható Chrome-ban?"
Ezt a képet az Opera User JS-ekről most nem is értettem, hogy jött ahhoz, hogy én az Internet Explorer 10-ről beszéltem.Ezt igazán megmagyarázhatnád, mert számomra teljes képzavar.
Meg amúgy sem értem, ez most mire akart (ellen)példa vagy bizonyíték lenni?
Meg igazából mi a kérdésed?
(Főleg annak fényében nem igazán értem, hogy eddig ahogy beszélgettünk az Opera topicban, úgy vettem észre, hogy böngészőkérdésben nagyjából egyetértünk.Bár van egy olyan sejtésem, hogy csak valamit eléggé félreérthettél/másra érthettél a hsz.-emből.)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Penge_4 #14398 üzenetére
"Ahogy így olvasgatok a topicban, meglehetősen siralmas jövő elé nézünk..."
Egyetértek. Tényleg egyre jellemzőbb az a tendencia, hogy kivesszük az irányítást a felhasználó kezéből, és megmondjuk a frankót. De ha a magyarázatot keresve naivan közelítem meg a kérdést, akkor az az indok, hogy "legyen minél könnyebb eligazodnia a felhasználónak, és a túl sok opció ne zavarja össze, és így kevesebb legyen a hibalehetőség", elég nevetségesen hangzik, ugyanis sztem régen sok mindennek jóval több lépésből állt a kezelése, nehézkesebb volt mai fejjel, bonyolultabb volt elindítani/kezelni/beállítani, mégis valahogy elkezdett terjedni a zzzzinternet, az asztali alkalmazások, az érdeklődő emberek valahogy mégis megoldották (jó, igaz, egy XP-t a mezei júzer nem tudott újratelepíteni, mert komplikált volt, egy ilyen telepítési folyamat mondjuk ma már (pl. 7-es, 8-as esetén) valóban egyszerűbb), most meg a szoftvergyártók tényleg kifejezetten úgy kezelik az embereket, mint a degeneráltakat; igaz, ebben van is valami (főleg az internet ilyen szintű elterjedésével), ráadásul úgy tűnik, ezek a gyártók az életképesek, mivel egy idióta is tudja kezelni a szaraikat. Ezért tehát kialakult az idiótákhoz alkalmazkodás trendje, a modern és tényleg népszerű, "eladható" szoftverben tényleg egyre kevesebb a "zavaró" elem (értsd: az értelmesebb ember számára kiváló beállíthatóságot kínáló opciók). -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Penge_4 #14006 üzenetére
"Ennek alapján bőven kitelik egy Java applettől is."
Térjünk vissza az eredeti kérdésre: a problémája az volt, hogy a Facebookot böngészgetve dobálja ezt a hibát: "Cannot call method 'getElementsByTagName' of undefined" - ha tudod, mi az a getElementsByTagName függvény JavaScriptben, és tudod, mit csinál, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy NEM Java applet dobálja...De még elmondhatom ezt párféleképpen, hogy végre Te is elhidd.
Ez alapján egy undefined elemen akart getElementsByTagName()-et hívni a kódban egy nem igazán foolproofra megírt extension, az meg nem igazán működőképes...
Egyébként Fácsén nem igazán szoktam látni amúgy sem Java appletet, de nyilván nem kizárható, mert Facebook applicationt bárki írhat."Nálam egyszer Flash miatt dobált (bár az sem maga a Flash, hanem valami nagyon tróger oldal szar implementációja miatt) Javascript alert ablakban "Uncaught exception"-t."
JavaScript és Flash közti kommunikáció, pl.: [link] - amit írtál, az még mindig nem azt igazolja, hogy feltétlenül a Flash-es cuccban volt a para, nyugodtan lehetett a JavaScript-kódban, ami összefüggésben volt a beágyazott Flash-es valamivel.
Így, hogy konkrét példát nem mutattál, nyilván nehéz lenne alátámasztani pl. a böngésző fejlesztőpanele segítségével."A Java letiltása meg sosem árt, mivel egyetlen kattintással befoltozza a potenciális biztonsági rések 50%-át"
Nemrég mondjuk valóban volt egy nagy biztonsági rés, amire rengeteg helyen felhívták a figyelmet, és ami miatt kötelező volt szinte letiltani a Java plugint, aki jót akart magának, gondolom arra gondolsz; azóta állítólag javították - persze nyilván minél kevesebb beépülő, annál kevesebb azzal kapcsolatos potenciális biztonsági probléma, ez teljesen igaz.
A Java applet amúgy sem túl népszerű, úgyhogy szerencsére kevésbé alkalmazzák."A Java-t meg ellentétben a Flash-sel úgysem használják már nagyon sehol."
Ez ebben a formában hülyeség, mert kihagytad az applet szócskát.Nem mindegy, mert pl. a JavaServer Faces, J2EE (JavaServer Pages, stb.) elég népszerű.
De ha úgy írod, hogy a Java appleteket már egyre kevésbé használják, akkor az igaz. -
Memora
senior tag
válasz
Penge_4 #13990 üzenetére
Akkor valószínűleg csak a MEGA a probléma, nem a böngésző...Nekem egyébként nagyon gyorsan, akár 2-3MB/s sebességgel pörög lefelé a cucc (felfelé nincs ilyen sebességem, úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni), viszont processzor túlpörgési gondjaim legalább nincsenek. Ennek ellenére amit írtál te is, meg én is, az akkor is gáz...
Egyébként már van Firefox "MEGA" plugin is, de ott meg lassabb a sebesség -
Sk8erPeter
nagyúr
Igen, én is a Gmail (na meg maga a Google kereső) miatt gondolom, hogy igenis jó programozók dolgoznak a Google-nél, akik képesek lennének ilyen amatőr feladatok elvégzésére, mint a jobbklikkes menübe betenni egy "Kép tulajdonságai" opciót, meg a Ctrl+Tab-os fülváltások sorrendjét beállítani...
Pontosan a Gmail az ellenpélda arra, hogy nincs szükség/igény komolyabb funkciókra is. A Gmail pl. TELE van olyan funkciókkal, amikről az "alapjúzernek" fingja sincs, az átlagember nem használja, de pl. én is egyelőre csomó funkciót nem használok ki, mivel nincs rá szükségem... Tehát ha a Google úgy gondolkozik, hogy nem érdemes fejleszteni, mert úgyis buta az átlagjúzer, akkor minek fejlesztették agyon a Gmailt?
És még egy: a minimalizmus nem mond ellent a fejlettebb funkciók meglétének. A minimalizmus vonatkozhat a megjelenésre is.
Alapvetően egyébként egyetértünk, de ez igazából már csak találgatás arról, hogy a Google-nél miért nincs kedvük jót tenni velünk.Szerk: a videó, amit mutattál, elég kemény...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ha az alapuser egyenlő az idióta fogalmával, akkor az elég szomorú. Legalábbis a leírásod alapján az "alapjúzer" egyenlő a szellemi fogyatékossal.
Vagy a másik lehetőség, hogy tök más generáció tagja, idősebb korosztály, ezért jóval nehezebben áll át a számítógépezésre, nemhogy a böngészésre, ezt még meg is értem, nagypapámat is tanítgattam egy ideig az internethasználatra, amíg élt, nem volt egyszerű, de tanulékonyak az öregek.
(Egyébként már annak is örülni kellett, ha az egeret jól tudta használni!)
Ha viszont nem a 45-50 fölötti korosztályról beszélünk, hanem azokról, akik képtelenek megtanulni összetett, de nem agyonbonyolított dolgokat, és rájuk építjük az üzletet (lásd Google, a Te elméleted alapján), akkor ilyen alapon nem szabadna kiskereskedelmi forgalomban számítógép-alkatrészeket árulni, mert az "alapjúzer" nem képes összerakni a gépét, és még a végén megöli magát egy alaplappal.
Azért annál reményeim szerint jobb irányba halad a világ, mint hogy az életképtelen emberek igényeire kelljen felépíteni az ilyen hatalmas cégeket, mint a Google...
Közhelynek tűnhet, de mégis úgy van, hogy a mai fiatalok nagy többsége számítógépen nevelkedik, nagy valószínűséggel egyre komfortosabban fogják kezelni a számítógépeket a jövő generációi, ezért talán inkább arra kellene gondolni, hogy a normális agyú júzereknek minél több szolgáltatás álljon a rendelkezésére... Pont azoknak az agyát nem kéne felcseszni ilyenekkel, akiknek több érzéke van a számítógépekhez az egységsugarú usernél.
Ráadásul amikről most beszélünk, olyannyira alapfunkciók, és megoldásuk olyannyira nem tűnik nehéznek még programozási szempontból sem (főleg egy Google-nél dolgozó alkalmazott számára!!), hogy továbbra is érthetetlennek tartom ezt a fajta "leszarom-úgyis--idióták-a-júzerek"-mentalitást. -
Sk8erPeter
nagyúr
Ez elég sajnálatos, ez kábé ugyanolyan, mint amiről múltkor beszéltünk az Opera topicban, hogy miért nem csinálják már meg végre a jobbklikkes "Kép tulajdonságai" opciót. Az is ugyanolyan alapfunkció, mint ez a fülváltás.
Nem is nagyon értem, hogy miért engedi meg magának a Google a luxust, hogy alábbhagyjanak az alapjúzerek számára is észrevehető (!) fejlesztéssel, és hogy egyre kevesebb érv szóljon amellett, hogy az emberek Chrome-ra váltsanak.Még lehetne sorolni a hiányosságokat, és itt már az az érv sem jöhet szóba, hogy "nem számottevő a réteg, ami miatt megérné kifejleszteni ezeket a funkciókat".
-
-
törölt tag
itthon van rendesen telepíŧve minden, a Chrome-ot csak az irodai gépen használnám, mert az IE8 olyan dög lassú, hogy az már fáj (kevés a ram a gépben nagyon), és ez kézenfekvőnek tűnt. tudtam, hogy nicns benne sok beállítás, de azért azt nem gondoltam volna, hogy nem lehet kikapcsolni
megpróbálom majd azt az addont.
amúgy nem használok youtube-ot, vagy csak nagyon ritkán, ha valahova onnan ágyaznak be videót, de azt sem munkaidőben. gmailhez meg nem tudom miért kéne, eddig nem vettem észre, hogy ott is lenne.
elképzelhető, hogy ha eltűnne a flash a netről, akkor napokbe telne, mire észrevenném, vagy még tovább -
Sonja
nagyúr
Köszönöm a válaszokat.
"Nem lehet. De értelme se sok lenne, mivel az URL-en kívül semmilyen információt nem mutat, azt meg akkor is mutatja, ha egy link fölé viszed az egeret."
Csak nekem jobban tetszik, ha állandóan van, mégha nincs sok értelme, akkor is.
"Erre sincs jelenleg megoldás (bár ha jól tudom, az Opera kivételével ez minden böngészőnél így működik)."
Firefox is így működik, de egy about:config részen beírt utasítással már nem zárja be. Így használom FF-et is.
Szomorú, hogy a képes dolog nincs megoldva egy egyszerű ki-/bekapcs opcióval.
Ez szvsz elvárható lenne.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mármint melyik bétában?
Mert én most azt mondom, hogy a 2.x-ben (ami már nem béta, hanem végleges) egyáltalán nem működnek nálam a crx-ek, a korábbiakban említett beállítások egyikével sem.
És nem értem, hogy hogyan lehetséges, hogy nem is ismeri fel értelmezhető fájlként a crx-et, ha nálad viszont ment korábban, és hogy miért ilyen végtelen letöltésre rakja magát (2.0.172.31).
A 2.0.172.31-est utólag elb@szták volna?Vagy nem értem...
Mert ha egyáltalán nem is tudja értelmezni a crx-et, akkor nem a FlashBlockerrel van a baj. -
Sk8erPeter
nagyúr
Na most letöltöttem a 3.x Dev-et, azzal tényleg működik, és valóban állandóan összeomlik
Viszont mivel egy instabil szar, ezért inkább visszaraktam a régit.
Csak azt nem értem, hogy miért készítettek vajon ehhez a verzióhoz ilyen kiegészítő cuccost...
Azt meg főleg nem hogy vajon miért nem reagál semmit a js-re.
Most akkor a crx az a 3.x-hez kötődik? Vagy mi a túró? Mert mepróbáltam úgy is, ahogy mondtad (kitörölgetések), akkor csak annyi volt, hogy ismét az elején kapott ablakokkal találkoztam, de a helyzeten nem változtatott. Érdekes módon a crx megnyitási kísérletekor konstans fájl mentése történt...Valami nagy gebasz van.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sajnos amint letöltöm a "crx" kiterjesztésű fájlt, ÚJRA le akarja tölteni...
Nem értem.
Az előbb 2.0.172.30-as verzióval próbálkoztam, most, hogy említetted, frissítettem a .31-esre, de a helyzet pontosan ugyanaz.Pontosan így néz ki a létrehozott parancsikonnál a "Cél":
"C:\Documents and Settings\Peti\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --enable-extensions --enable-user-scriptsDe próbáltam már úgy is, hogy csak az egyik kapcsolót használom.
Mi lehet a baj?
És ha már a crx nem is, de legalább a js működne...
Miért nem akarja telepíteni?Tulajdonképpen nem is csak a FlashBlocker miatt olyan fontos, de ez később is problémát jelenthet...
-
S e t h
nagyúr
Valamit viszont nem értek.Korábban át se mírtam az exe filet és ment simán a telepítés , működött is az adblock.
Aztán egyszer csak megszűnt, most meg hiába írom át chrome--enable-extensions-ra, semmi változás.HA bezárom a chromeot és úgy kattintok a letöltött crx filera, akkor elindul a chrome és nem történik semmi.
HA úgy csinálom ,hogy közben megy a chrome és úgy kattintok a crx filera, akkor semmi sem történik. -
cousin333
addikt
Érdekes látni, ahogy a böngészők sorra (előbb a Safari, most a Chrome) "javítják" a Speed Dial-t. Csak belátták, hogy a leggyakrabban látogatott oldalak listája nem annyira nyerő megoldás (pláne, hogy nehezen megvalósítható).
Az (az oldal betöltésekor) automatikusan frissülő előnézeti képeket viszont hiányolom az eredeti Operás verzióból...
-
S e t h
nagyúr
Szia!
Tudnál nekem abban segíteni,hogy mitől fordulhatott elő az ,hogy megszűnt möködni az általad korábban belinkelt adblock?
Akkor egyszerűen rákattintottam és ment, most viszont nem és próbálom megcsinálni , de még az sem megy, hogy miként írhatnám át a parancsikont az engedélyezésére.
Ha drag and drop funkcióval akarom bedobni a letöltött kiterjesztést akkor olyan hiba üzenetet kapok , hogy nicsn engedélyezve a kiterjesztések használata és a parancsikonban engedélyezzem(sajnos ez nem megy nekem , próbáltam ,átírtam de utána nem engedi végrehajtani) -
S e t h
nagyúr
Még egy kérdés.
Megjegyezted, hogy megjelent a 2.0.172.2 verzió.
Nem tudom ,hogy nálam a frissítés a dev verzióra vonatkozik-e(nekem folyamatosna azt írja a névjegy, hogy szerver frisssítés nem érhető el hiba 3), de a javítások miatt érdemes lenne a kettes verziót frissítenem a devesre? -
Sk8erPeter
nagyúr
Kár.
Még nagyon sokat kell fejlődnie a Chrome-nak ahhoz, hogy erre váltsak Operáról...Persze az Opera sem tökéletes, de azért ilyen apróságok vannak benne, amik kényelmesebbé teszik a böngészést.
Mondjuk a Chrome-nál az, hogy nincs "Kép tulajdonságai", már majdnem felháborító...Van valami hely, ahol lehet pampogni a fejlesztőknek, hogy rakjanak már bele egy funkciót?
Lehet, hogy nem csak nekem kellene, és ha már sokan kérik, akkor talán el is érünk valamit. -
Sk8erPeter
nagyúr
Én a "többire" lennék kíváncsi, pl. Wikipédiás lapokon a beágyazott képek tulajdonságait mondjuk Operában meg lehet nézni egyszerű jobbklikkes menüvel, ott lehet látni az "Alternatív leírás"-t, onnan meg lehet nézni az egyes matematikai kifejezések kódjait, stb.
De egyáltalán azt sem értem, miért nem lehetett egyszerűen berakni ezt a menüpontot, sztem teljesen alap.
És azért már annyira nincs kezdetleges stádiumban a progi, ez már nem egy bétaverzió... -
S e t h
nagyúr
HA megnyitok egy oldalt, akkor a képernyő bal oldalán látom a tartalmat, szeretném nagyítani a ctrl+ görgő kombinációval, erre ahelyett , hogy kitöltené a screent, abban a szűk sávban növel ia tartalmat, teljesen élvezhetetlené téve azt.
Vettem egy nagyobb monitort és élvezném a böngészést teljes szélességében a monitornak, viszont a chrome vmiért számorma nem teszi lehetővé. -
Cathfaern
nagyúr
Azért ez a verziószámozás kezd komikus lenni
Viszont nagyon jó ez az új verzió, bekerült végre minden amit régóta várnak az emberek (ad block-ot leszámítva).
Szerintem újítások közt érdemes megemlíteni a "dokkolós" részt is, ha egy tabot kihúz az ember a képernyő szélére (balra jobbra lefele), akkor az adott oldalt kirakja a képernyő felére ahhaz a szélhez igazítva, ha pedig felfele húzza, akkor kirakja teljes képernyőre. Hasznos tud lenni, ha az embernek több oldalt kell átlátnia egyszerre.
Amúgy görgetés nagyságát nem lehet állítani? Nekem eddig pont kényelmes volt, de új verzióban nekem egy "kattanásra" túl keveset görget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Huawei MediaPad M5 - nagyot szól
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Automata kávégépek
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Milyen egeret válasszak?
- Óvodások homokozója
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest