- Kilenc Redmi és Poco készülék érte el támogatási idejének végét
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
válasz Cathfaern #979 üzenetére
Igen, valóban volt ilyen a végfelhasználói szerződésben, és ki is szedték, de szerintem nem egy nap alatt, mert igencsak elterjedt a neten ez a dolog. Bár ebben biztos már nem vagyok, de tény, hogy kiszedték. Azt a szót meg kerüljük szerintem, hogy "véletlen". Egy multinál, ahol az 1 négyzetméterre eső jogászok száma nagyobb, mint egy jogi egyetemen, egész valószínű, hogy "véletlenül" tesznek be valamit egy szerződésbe. (De ebbe már tényleg értelmetlen lenne belefolyni.)
(#984) sheratan: Valami ilyesmi. A Google is vallja alapvetően a nyíltságot, viszont azt ők is belátták, hogy egy "zártabb" böngészővel tudnak csak versenybe szállni. Ezért hozták létre a Chromium projektet, mely az alapvető fejlesztési ága a Google féle böngészőnek. Ebből valóban napi szinten jönnek a buildek, és a legfrissebben módosított forrást is bármikor elérheti bárki. A Chrome erre épül, viszont ennek a licencelése már közel sem olyan megengedő a módosításokat illetően. Tehát ha valaki Chrome alapú böngészőt akar fejleszteni, a Chromiumot kell leszednie.
(#991) Angyalifény: A jelszó mentés biztonsága akkor kérdés, ha többen használják ugyanazt a gépet, mert ugye a te gépeden menti azt. Ha meg használsz valamiféle szinkronizációt, akkor azon a szinkronizációs megoldáson múlik mennyire titkosít. Ha meg a külső támadások ellen védekezel tűzfallal, vírusirtóval és hasonló programokkal, megint kicsi az esélye, hogy onnan tudja meg valaki a jelszavaid. A Chrome anno titkosítás nélkül mentette a jelszavakat. Nemtom azóta ez változott-e, de ez is olyan dolog amivel rémítgették a hozzá nem értőket (amit sheratan is ecsetel itt neked régóta ).
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
Angyalifény
tag
válasz Cathfaern #979 üzenetére
Nézd a hozzád hasonlóaknak sok türelemre lesz még szüksége mert az emberek többsége olyan mint én.
meg kell őket győzni ugyanúgy észérvekkel az mellett hogy a Chrome nem veszélyes.
A térkép miatt én személy szerint nem aggódtam próbáltam már ilyen progit és ahogy írtad amit én is beírtam kb a város másik végébe tette.
Isten kíséri utadat.
-
Angyalifény
tag
válasz Cathfaern #973 üzenetére
Azt nem nehéz mert az opera a másik mumus amiért sok oldalon elvérzik.
OK. ha már itt tartunk szerinted mit küld el a Chrome ?
Egyébként volt 1 kijelentése valami GOOGLE fejesnek hogy aki nem akarja hogy kiderüljenek a titkai az ne használjon GOOGLE-t vagy ilyesmi nem emlékszem. A lényeg hogy azért nem kéne ilyen kijelentéseket tenni a fejeseknek....
[ Szerkesztve ]
Isten kíséri utadat.
-
Penge_4
veterán
válasz Cathfaern #540 üzenetére
Hogyan lehet a helyesírásellenőrzőt kikapcsolni?
csavarkulcs ikon - Beállítások - Kisebb trükkök - Betűtípus és nyelv beállításainak módosítása - Nyelvek - Helyesírás-ellenőrzés (pipa ki)
Hogyan lehet keresés helyett kiegészíteni a címet?
Írd be a címet, majd nyomj Ctrl+Enter-t. Például ha beírod, hogy "google" (idézőjelek nélkül) - a Ctrl lenyomására kiegészíti a címet a www. előtaggal és .com utótaggal.
Hotkeyekhez:
Ctrl+Shift+Del - személyes adatok törlése
Ctrl+Shift+B - könyvjelzőkezelő
Ctrl+Shift+L - JavaScript hibajavító
Ctrl+Shift+J - JavaScript konzol
F11 - Teljes képernyős mód (csak 2.0 béta/dev)Címsorba beírható parancsok
Az about:internets megszűnt, azt vedd ki. A többi:
Telepített kiegészítések: chrome-ui://extensions/
Indítási kapcsolók (a parancsikonhoz a program elérési útvonalának a végére kell szerkeszteni a lenti példának megfelelő módon)
XP-n:
"C:\Documents and Settings\Felhasználóneved\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --enable-user-scriptsVistán:
C:\Users\Felhasználóneved\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --enable-user-scriptsA kapcsolók:
--enable-user-scripts Engedélyezi a felhasználói JavaScript fájlok futtatását az alapértelmezett könyvtárban, ami
XP-n: C:\Documents and Settings\Felhasználóneved\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\User Scripts\
Vistán: C:\Users\Felhasználóneved\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\User Scripts\
helyen található. Ha nincs User Scripts nevű mappa, akkor hozd létre.
--enable-extensions Engedélyezi a kiegészítések használatát
A kiterjesztések ugyanitt az Extensions mappán belül foglalnak helyet. A kiegészítők .crx kiterjesztésű fájlok, duplakattintással települnek és a böngésző újraindítása nélkül érvénybe lépnek. Jelenleg grafikus kezelőfelület még nincs hozzájuk és csak a 2.0.x béta/dev verziókban érhetők el.
--bookmark-menu A csavarkulcs és a másik ikon mellett megjelenik egy harmadik, amin keresztül az összes könyvjelződet faszerkezetes menüben láthatod anélkül, hogy bekapcsolnád a könyvjelző eszköztárat.
Egyszerre akármennyi kapcsolót (amíg az elérési útvonal hossza engedi) használhatsz, csak írd őket egymás után és hagyj egy szóközt közöttük, így:
C:\Users\Felhasználóneved\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --enable-user-scripts --enable-extensions --bookmark-menu
Feljesztői verzió telepítése:
A béta verziót innen töltheted le. (Csak akkor jelenik meg az oldal, ha a böngésződ nyelvi beállítása angol.
A fejlesztői változatokat a következőképpen érheted el: Töltsd le innen a chromechannel 2.0-t futtasd és válassz a Stable, Beta vagy Dev változatok közül, majd kattints az Update gombra ezt követően menj a csavarkulcs ikon->A Google Chrome névjegye menüpontba, frissíts, majd indítsd újra a böngészőt.
Fejlesztői változatok használatakor a böngészőben tárolt fontos adataidról (könyvjelzők, beállítások...stb) készíts másolatot, mert ezek nem stabil verziók, bármilyen adatvesztés előfordulhat.Ezt kéne beleszerkeszteni és ha lehetséges, akkor a topic címébe is azt a zárójeles (olvasd az 1. hozzászólást) részt. Köszi.
-
Penge_4
veterán
válasz Cathfaern #475 üzenetére
Ami beállítás van, az mind megtalálható a jobb oldali két gombon alatt.
Azért ne felejtsük el a startup switch-eket sem. Például userjs-ek, pre-alpha extension-ök csak ezzel csalogathatók elő. Emellett még olyanok, mint single-process mode, indítás saját profillal, pluginek nélküli safe-mód...stb
Meg legutóbb bekerült egy nagyon gagyi kísérleti bookmark menu is. -
CséZé
őstag
válasz Cathfaern #454 üzenetére
az aláhúzásos problémat sikerült megoldani
viszont mostanába ez az üzenet fogad:
504 Gateway Time-out
The server didn't respond in time.bár ez lehet nem a böngésző, hanem a prohardver.hu weboldal hibája
továbbá azt vettem még észre, hogy nem igazán akarja mindig betölteni a képeket csak frissítés után
-
Penge_4
veterán
válasz Cathfaern #368 üzenetére
Azért ez a verziószámozás kezd komikus lenni
Enyhén szólva. De az azért megnyugtató, hogy egyenlőre még nem sürgetik az addonokat. Így is szépen fejlődik, azokkal csak rontanának rajta. Ha olyan hasznos lenne, akkor úgyis már rég át Chrome-osították volna a FF-ot és nem érezne szükségét az elégedetlen FF-os tábor.
AdBlock megoldható globálisan, nekem legjobban talál a Google-val való szinkronizáció hiányzik, legalább a könyvjelzőkön. Na meg az egyéni billentyűkonfiguráció, kontextmenüs keresők, és jó volt Operában a jobb-bal, bal-jobb klikkes előre-vissza féle FastForward.
A dokkolást észre sem vettem eddig. Tényleg ötletes, mondjuk leginkább csak 1920-as monitoron lehet élvezni, ahol ha nincs sidebar, meg tudsz jeleníteni 2db 960-as szélességű lapot, amivel az 1024-re optimalizált oldalak többségénél nem kell már vízszintesen görgetned.
A görgetés nagyságát nem tudod állítani, maximum a Windows vezérlőpultjában, vagy okosabb egérdrivereknél azon belül, akár szoftverspecifikusan.
Egyébként megszokható. Chromiumban már hónapok óta így van, az elején én sem örültem neki, hogy lassú, de pár nap után ráálltam és már a Chrome tűnt gyorsnak.
Ha meg gyorsan akarsz egy oldal aljára érni, ott a End és Home billentyű, lapozáshoz a PageUp, PageDown, vagy ha megnyomod a középső gombot, az autoscroll. -
Penge_4
veterán
válasz Cathfaern #331 üzenetére
Ez a dühítő, hogy nem az egyszerű usereket nevelik hc userré, hanem a szoftvereket butítják le az egyre butuló társadalom szintjére.
Operánál is ez verte ki nálam a biztosítékot, hogy a 9.5-ös billentyűkombinációkat elqrták, meg az egygombos parancsokat is alapértelmezésben kikapcsolták.
Egyébként egész tűrhetően oldották meg, ugyanis mostmár ha a Ctrl+D után Esc-et nyomsz, csak akkor nem menti el, de ha Ctrl+D után rákattintasz az oldalon egy üres pontra, vagy bezárod az oldalt Ctrl+W-vel, akkor továbbra is elmenti, így nem kell az embernek enterezgetni.
-
-
Penge_4
veterán
válasz Cathfaern #252 üzenetére
Az nem, de nem nehéz azt se frissíteni. A Chromiumból kb óránként(!) jön ki új verzió, itt sajnos nincs automatikus frissítés, de ezzel a kis programmal egyszerűen megoldhatod. Csak elindítod, majd "Check for Update", kiírja a legújabb verziót és a build státuszban, hogy mennyire működőképes. Ha "Good for go!", akkor nyugodtan letöltheted. Megnézheted a "View changelog" gombbal a változások listáját, ha csatoltak hozzá ilyet. A "Download Update" gombbal pedig értelemszerűen a legújabb előzetest tudod letölteni, ami automatikusan letöltődik egy zip-ben a CNU+ könyvtárába, így a legjobb ha ebbe a könyvtárba is bontod ki automatikusan a progit, így frissítésekkor csak annyit kell tenned, hogy letöltöd, majd a zip-en jobb klikk->"Kibontás ide", jóváhagyod, hogy mindent írjon felül és elindítod a Chromiumot, ami már az új verzió lesz.
A Chromium fejlesztési állapotát itt követheted nyomon.
Ha hibát tapasztalsz, akkor bugreportot, itt írhatsz, vagy hibás weboldal esetén a csavarkulcs melletti ikon->Hibás weboldal bejelentése linkkel, ez még screenshotot is küld az adott lapról (ha be van jelölve), így a fejlesztők jobban megértik a problémát akkor is, ha nem tudsz angolul. -
Penge_4
veterán
válasz Cathfaern #247 üzenetére
Akkor passz. Én mindjárt a legelsőt felraktam, amiről frissítettem rendesen a 0.2.149.29-es és 0.2.149.30-as verziókra, aztán a chromechannel-es developer csatornáról a 0.2.152.1-re, aminél volt az a bug, hogy Vistán kikapcsolt UAC-nál hiányzott a frissítés, bekapcsolt UAC-nál meg végtelen ciklusban kereste a frissítéseket. Mikor kijött a 0.2.153.1, akkor csak úgy tudtam frissíteni, hogy leszedtem az előzőt (természetesen a profilomat mentettem), majd felraktam a 0.2.149.30-at, mivel a dev verziók nem érhetők el külön telepítőként. A profilom megmaradt ott, ahol volt, a 0.2.149.30 ki is írta, hogy bizonyos fájlok újabbak, ezért nem fognak megfelelően működni, de ez csak a könyvjelzőkre terjedt ki, ahogy észrevettem, majd About-ból frissítettem, utána minden rendesen működött. A 0.3.154.0-ra már nem manuálisan frissítettem, mikor megjelent (pedig naponta nézem a dev channelt) már néztem az About-ban és az új verzió volt, de ez is problémamentes, mondjuk már inkább Chromiumot használok.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz Cathfaern #245 üzenetére
Nálam is 64 bites Vista, de nem tapasztaltam ilyet.
Hasonló akkor volt, amikor a Google Chrome-ból a profilomat átpakoltam Chromiumba, na akkor omlott össze minden indításnál.De miért rakod vissza a WebData-t? Mit tárol az? Ahogy a wordpadben megnyitva kiveszem a keresőkhöz van valami köze.
-
erdoke
titán
válasz Cathfaern #161 üzenetére
Értelmezve olvasás nemvan?
Általánosságban szeretnék nagyítani, nem pedig csak a betűket, mert így összecsúsznak a képek és szövegek. Az egész oldalt lenne hasznos (ahogy pl. Opera alatt az említett Ctrl+görgő mellett legalább még háromféle módon tudom, úgy a 8-as verziótól -> "+/-" gombok, szabadon elhelyezhető kis legördülő, vagy Nézet/Nagyítás a menüben). Másrészt mi van, ha görgő nélküli egeret használok? Egyébként is elfelejti még a betűnagyítást is, ha visszalépek, majd újra előre.Könyvjelzőket Opera alól nem importál, ebben még a 8-as IE is jobb. Tudja viszont a "Beillesztés és ugrás" funkciót, csak éppen azt is "Beillesztés"-nek hívja, így két ugyanolyan parancs van egymás alatt a context menüben. Jó ötlet viszont, hogy a főablakból kidokkolt fül visszadokkolásakor bezárja az új, immár üresen (fül nélkül) maradt ablakot.
További kérdések, bár flash blokkoló és normális nagyítás nélkül csak a próbálgatás jöhet nálam szóba:
Böngészési folyamatot lehet lementeni?
Könyvjelzőknél van olyan beállítás, hogy a könyvtárakat mutassa felül, ne pedig ABC sorrendben a fájlok közöt?
Teljes képernyős nézetre hol kell váltani?
Be lehet állítani, hogy a böngészési történetben mozogva előre-hátra ne frissítse az oldalakat? Nem találtam hasonlót.
Kinézeten variálni (még) egyáltalán nem tudunk?A legjobb aláírás a héten
-
Balinov
titán
válasz Cathfaern #63 üzenetére
Cathfaern,
koszonom a tippet, ki fogom probalni.
Pompi: akkor ez valszeg nem altalanos, csak eseti problema.
Udv
Balinov10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest