Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #14523 üzenetére

    Az ilyen potenciális kompatibilitási problémákat mondjuk sztem nem túl triviális ellenőrizni, valszeg ezért bízzák rá a fejlesztőkre az update-elgetést. Azzal viszont abszolúte egyetértek, hogy kellene egy maximális időkorlát, amíg a fejlesztő érintetlenül hagyhatja a projektet: minimum 3 havonta (vagy 2?) újra kellene "aktiválniuk" a projektet (még ha a kódon nem is szükséges a változtatás, mert továbbra is működőképes), jelezve ezzel, hogy legalább tevékenyen valaki részt vesz a fejlesztésében, nem tűnt el a fejlesztő, és felejtette el, hogy valaha készített egy extensiont, különben automatikusan kapna a projekt egy jó feltűnő "obsolete" jelzést (még ha működik is). Ezzel kapásból eldönthető lenne, melyik projektet kezeljük fenntartásokkal, és ne csak a review-kból és szavazásokból, vagy épp saját tesztelésből derüljön ki, hogy nem érdemes időt áldozni rá.

    Igen, tulajdonképpen naiv feltételezés lenne azzal élni, hogy a Google ne tudná megcsinálni a testreszabható felületet, ha akarná - de nem akarja. Az a baj, hogy az viszont rossz érv, hogy nem lenne rá igény, mert a kínálat is generálja a keresletet - ahogy az is nagyon rossz érv a kereskedelmi televíziók szutyok műsorainál, hogy "erre van igénye a zzzembereknek", pedig nagyon sokszor hangoztatják, de ez egy alapvetően fals vélemény (a zzzemberek mindig azt nézik/használják/élvezik/utálják, ami van).
    Valószínű, hogy az van, amit írtál, hogy alkalmazkodnak a buta júzerhez, vagy inkább ők butítják az átlagjúzert, mert azt bizony sokkal egyszerűbb, annak az igényeihez jóval egyszerűbb alkalmazkodni. De azért a beállítási lehetőségek iszonyatosan lassan, de a kezdetekhez képest azért bővültek, habár a rettenetesen idegesítő "Speciális beállítások" kategóriába kerültek elég lényeges dolgok... (hozzáteszem, a beállíthatóság így is egy óvodás szintjén van még mindig) Vannak viszont olyan feature-ök, amik miatt potenciális felhasználókat veszthetnek, ilyen például a bookmark bar teljesen rögzített helye, ami a vicc kategória. Persze még fel lehetne hozni párat.
    Az "átlagfelhasználók sem zavarodnak össze" problémára pedig tökéletes kerülő megoldás lenne egy olyan jellegű, inkább power userek által használt lapon elérhető beállíthatóság, mint jelenleg a chrome://flags/ oldal, aminek a létezéséről nagy valószínűség szerint a többség (mármint nem a topicot követők) nem is tud... lenne tehát kerülő megoldás bőven, csak nem akarásnak nyögés a vége (csak ezt a tudatosabb felhasználók nyögik - bár meglepő módon tudatosnak gondolt felhasználók is tudnak egy idő után beszűkülni, lásd a "hát oké, igen, hiányzik ez meg az meg amaz, de igazából tök gyorsan lehet böngészni, és emiatt tök jó az egész program"-jellegű érveket...).

    Az pedig sokkal több potenciális bugot jelent, hogy minden lószart ki tudja milyen megbízhatóságú/igényességű extensionök (az ember ugye előre nem szokott belenézni a kódjába) telepítésével kell megoldani/elérhetővé tenni (ami egyben elvezet a böngésző folyamatos lassulásához), ami a jelenlegi helyzet.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák