- Érdekes eszközzel készül a HMD holnapra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A napon sütkérezik a OnePlus 15
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Mobil flották
- Yettel topik
-
Mobilarena
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5 #202 üzenetére
Azonos.
Most bezzeg nem találom a leírást, ami miatt abbahagytam a szórakozást vele.
Végülis nem okoz problémát, mert igaz, hogy fapados, de legalább nem használom. (Tr remote, pc-n és telón is.)
(Ugyanazt szerettem volna feltenni, amit a leírásodban is linkeltél.) -
AcCEsS
senior tag
válasz
Intruder2k5 #194 üzenetére
Back to the School -15$ kupon + ZEN kártyával fizettem, ami további 4% visszatérítést ad, és ezzel a mai jó dollár árfolyammal ennyire jött ki. Az üzi szerint már feladták mindkettőt. Csak beváljon!
-
válasz
Intruder2k5 #201 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #194 üzenetére
Mester ,erről a tomato64rol hol tudnék bővebb utanaolvasni
-
válasz
Intruder2k5 #148 üzenetére
Felraktam ezt a másik transmission Web UI-t, de ha tótágast állok, akkor is csak a sima transmission web jön be. Mit rontok el?
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #187 üzenetére
Hmm, ez valahogy elkerülte a figyelmemet. Viszont most próbáltam ki a PA régiót. Tényleg engedi 1584mW-ig, el is indul, látszólag OK, viszont a telefonommal 20-40 mbit/sec jön vele, fel-le speedtesten. Amúgy 700-800 at tud a kaon ar1344 5Ghz-es wifijén.
Én továbbra is keresem azt a jó régió/emelt adóteljesítmény/sávszél/csatorna kombót, ami megfelelne.
Igen, 2025.03 verzió.
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Intruder2k5 #175 üzenetére
Végül én is berendeltem 2 darabot, 36524 lett a vége darabonként! Köszi a tippet!
-
válasz
Intruder2k5 #183 üzenetére
Köszi így lesz! Úgyis a 2,4ghz-re van szükségem ott és a repeatert azon simán a gyári FW-ből kristálytisztán meg lehet valósítani, úgy, hogy nem a fő router kliensei között kell leskelnem, hogy mi lehet a repeater saját IP címe.
-
válasz
Intruder2k5 #180 üzenetére
Egy kicsit off, de mégis megkérdezném. Az egyik munkahelyemen beáldoznék egy routert wifi repeater céljára. Melyiktől válhatok meg inkább Asus RT-N18U , vagy MI R3G ?
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5 #180 üzenetére
A második is csak 40.380,- volt.
Szerintem egy időre elköteleződtem úgy, hogy a jelenlegi RT-AX56U kifogástalanul, és teher nélkül teszi a dolgát, hiszen mindent levett a válláról egy raspberry pi.
Na mindegy, elvégre mindenkinek kell egy hóbort. (Mondjuk van egy pár.)
-
szaboi6512
őstag
válasz
38680 ft lett.
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5 #177 üzenetére
Szuper, köszi!
-
the radish
senior tag
válasz
Az alján van falra rögzítési lehetőség, azonban nem tudom, hogy ebben az esetben az antennáit fel lehet-e állítani, vagy sem.
Azt látom, hogy előre hajthatók, de vajon hátra is? -
válasz
Intruder2k5 #141 üzenetére
Az árfolyamnak köszönhetően azóta 44k alá ment az ár, és mindjárt indul az akció.
-
válasz
Intruder2k5 #108 üzenetére
Ez a "driver default" beállítás mégsem szerencsés a wireless régiónak. Azóta volt pár újraindításom konfigurációs változtatások miatt, és többször is eljátszotta s router, hogy reboot után a "Maximum transmit power" is visszaállt a "driver default" értékre, és nem is szórta a WiFi jelet. Szóval most a hétvégén átállítottam a javasolt Panama régióra, azóta csináltam megint pár teszt-újraindítást, ezzel hibátlan, és ugyanúgy választhatók a magasabb "transmit power" értékek.
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #164 üzenetére
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #166 üzenetére
Jól bírja a torrentezést?
ASUS AC65P-t kellene lecserélnem és nem tudom hogy valami herélt wifi7 router-t vegyek-e vagy ez a combos AX Flint 2 elég-e nekemEgyelőre wifi 7 eszközünk nincs még de jövőre már lehet új telefon képében
ami nekem viszont fontos hogy 1000-es netet röhögve vigye a procija
AC65P is Mediatek procis és wifis, 6év alatt sosem tudtuk letérdeltetni pedig sima ASUS szoftver megy rajta és már vagy 3éve semmi FW-t nem adtak ki rá -
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #161 üzenetére
Ez lesz az ,köszi
Amúgy Te/Ti miért használjátok az openwrtt helyett ,mivel tud többet vagy szimplán más mint a gyári wrt alapú fw?
Szerk ,első openwrt /tomato képes router lesz,elnézést az esetleges triviális kérdésért
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #159 üzenetére
Amiket itt is írtok ,meg Redditen ,snbn,itt-ott olvasok az alapján ax56nal erősebb wifit várok ,ezért is ugrottam bele én is
Viszont ftth/siro optika van ,szolgáltató axes fritzboxot adott ami helyett az asust használom ,de rémlik hogy valami vlan 10 értéket kellett Asus guin megadni hogy működjön ,azt megtalalom ugye mind a gyári fwvel ,mind a stock openwrt es/vagy tomaton?
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #157 üzenetére
Hoarder ..
-
szaboi6512
őstag
-
válasz
Intruder2k5 #150 üzenetére
Nem baj az a lényeg, hogy zöldfülű telepítésem működik. Azért a LM 22.2 béta csak kell egyes népeknek.
A transmission web guiból ki lehet szállni valahogy, vagy csak kiikszelem, mont az asszony a facebookot? -
válasz
Intruder2k5 #148 üzenetére
csak miért nem tölt fel, nincs igény, port elvileg nyitva van
-
válasz
Intruder2k5 #146 üzenetére
Akkor ez most működik?
-
válasz
Intruder2k5 #141 üzenetére
Megformáztam Ext4-re
root@unknown:/tmp/home/root# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 7.1G 620.6M 6.2G 9% /
devtmpfs 490.4M 68.0K 490.3M 0% /dev
tmpfs 490.7M 276.0K 490.4M 0% /tmp
/dev/sda1 3.9G 26.6M 3.6G 1% /media/sys
/dev/sda2 216.0G 28.0K 204.9G 0% /media/torrent
/dev/sda3 216.0G 28.0K 204.9G 0% /media/share
/dev/sda1 3.9G 26.6M 3.6G 1% /opt
root@unknown:/tmp/home/root# -
válasz
Intruder2k5 #138 üzenetére
Köszi megértettem ftp-n és sambán keresztüla postás hozza-viszi az adatokat, a két végállomás pedig a saját módszere szerint rója a saját agyag tábláját illetve olvassa fel azt és súgja a postás fülébe.
De azért mégis ez milyen lenne ntfs fájlrendszerrel:
mount -t none bind,nofail,x-gvfs-hide /dev/sda3 /media/share -
válasz
Intruder2k5 #136 üzenetére
Igen , azért akartam egy ntfs partíciót is hogy windowssal is lehessen rajta garázdálkodni. Úgy láttam, hogy az entware repoban ott van az ntfs-3g is. Emlékeim szerint anno az openwrt kezelte az ntfs partíciót is , csak lassabban. Majd csak kialakul. Most megint ügyelek , nem hoztam magammal a flintet, mert a nejem otthon lehet elakadna wifi nélkül és telefonon keresztül megfakanalazna.
-
válasz
Intruder2k5 #133 üzenetére
az sda3 ntfs, lehet, hogy azért nem mountolja
-
válasz
Intruder2k5 #131 üzenetére
root@unknown:/tmp/home/root# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 7.1G 620.6M 6.2G 9% /
devtmpfs 490.4M 68.0K 490.3M 0% /dev
tmpfs 490.7M 292.0K 490.4M 0% /tmp
/dev/sda1 3.9G 26.6M 3.6G 1% /tmp/mnt/ware
/dev/sda1 3.9G 26.6M 3.6G 1% /media/sys
/dev/sda2 216.0G 28.0K 204.9G 0% /media/torrent
/dev/sda1 3.9G 26.6M 3.6G 1% /opt
root@unknown:/tmp/home/root# -
válasz
Intruder2k5 #129 üzenetére
Köszönöm. Így támpontokkal biztosabban tudok majd bánni vele
-
válasz
Intruder2k5 #117 üzenetére
Köszi , akkor a felső 0 perces bejegyzés én lehetek, csak még akkor az időt nem állítottam be, azért a hajnali időpont. Majd holnap ha hazamegyek pontosítom, egyelőre csak úgy behajítottam a hálózatba a routert, ahogy hazaugrottam egy marhapofa vadasra megétkezni.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #111 üzenetére
Sajnos igen. Más böngészőből bejelentkezve sem enged más értékeket beállítani, úgy, ahogy nálad van.
Más régióknál engedi itt-ott, de driver default régión nem! Pedig még a csatornát is ugyanarra állítottam ahogy te. sávszélt is, stb...
-
Buvana
aktív tag
válasz
-
Buvana
aktív tag
válasz
Na, az jó. Köszi én meg a driver defaultot a transmit power-ra értettem, nem is tudtam hogy a régiónál is van.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #87 üzenetére
Melyik régión? Mert nekem nem látják az eszközök, csak ha driver defaulton van, illetve bizonyos értékeknél. 501mW látszólag beállítva (5ghz) de telefon, tab nem látja. PL CA régión.
-
attires
tag
válasz
Intruder2k5 #96 üzenetére
Amíg még működik a 2 db MIR3G és az 1 db RM-AC2100 (ennek már a mtd11 partíciója hibás) biztosan fordítani fogok. WiFi-t nem használom rajtuk mert akkor már túlpörgetett procival is eldobálja a VPN-t. Még úgyis hogy majdnem mindent letiltottam a config fileban...
-
válasz
Intruder2k5 #92 üzenetére
Igy csináltam. Először átírtam a LAN IP-t 192.168.11.1-re és a DHCP-t is ennek megfelelően átírtam, elmentettem, ezt még megette, mehettem tovább. Amikos a BSSID-et beírtam és elmentettem, akkor elvesztettem a kapcsolatot a routerrel. Látszólag a hlókártya tulajdonságainál azt írta, hogy még él a hálózat, de böngészón keresztül már nem volt elérhető a router. Csak a recovery WEB server segített.
A LAN IP-t nem kellett volna átírnom mert a forrás Wifi LAN IP-je nem 1-es, hanem 0-ás. -
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #57 üzenetére
Amúgy nekem nem villogott a led. Simán ON volt. És recovery ott volt.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #84 üzenetére
Igen, csak csixynek mondtam hogy a lan IP-t ne 192.168.1.1 re fixálja. (windowsban)
Mert úgy értelmeztem hogy azt állította be. -
válasz
Intruder2k5 #74 üzenetére
Nem tudom a recowery módot megcsinálni. Tudnátok segíteni?
Az nem baj ugye, hogy a lan ip át lett állítva 192.168.1.1-re ? -
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #71 üzenetére
De jó! kifogtam egy ntp server gyűlölő példányt?
Szerintem újra fogom flashelni a tomatot. Bosszantó!
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #69 üzenetére
-
válasz
Intruder2k5 #66 üzenetére
Köszi, ha majd mellette leszek, még ezt megnézem. Most itt az ügyeletben a Flint 2-est fogom tuningolni., meg ha jut rá idő ezen a hétvégén , akkor az Asus R-TN 18-asra (, ami most relézi nekem a netet ide a bádogvityillómba) is fel fogok tolni egy fresh tomatot, ha kész lesz a Flint 2-es. Festés van sajnos és szükségállapot.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #64 üzenetére
Igen, [tudom pingelni]
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #49 üzenetére
Nekem csak a 2.4 ghz-t engedi, de engedi. Megmarad. US régión. 5 ghz-t max 199 mw ra engedi. Mindkettőn US régiónak kell lenni. -
válasz
Intruder2k5 #53 üzenetére
Köszi. Már ma délelőtt 10-kor bent volt a pesti elosztóban.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #57 üzenetére
Valóban, köszi, csak rég volt. (hogy recovery kellett)
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #55 üzenetére
Dhl számom volt, azt hittem ők hozzák, aztán a posta autó hozta délben.
Játszottam a gyári felülettel, de nem tudom miért. Azt akartam elérni, hogy a lan portba kap netet, és a saját wifijére csatlakozom. De elakadtam ott, hogy szerinte no connection.
Úgysem használnám, csak a Tomatot. Hogy jön elő a recovery? Ahonnan mehet rá a tomato64-2024.4-gl-mt6000-sysupgrade.bin.zip ? -
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #50 üzenetére
Nekem igen. Ma. Ismerkedünk.
-
válasz
Intruder2k5 #50 üzenetére
Nem. Még a sokadik állomásnál tart. Már valahol az euro DHL-nél van.
-
válasz
Intruder2k5 #45 üzenetére
Durva lenne valamelyik fájlba belenyúlni?
-
válasz
Intruder2k5 #44 üzenetére
Ahogy látom a WiFi setup itt kicsit más, mint a korábbi Tomato-k esetén, a változókat is konfig file-ban tárolja a rendszer, és nem az NVRAM-ban.
https://github-wiki-see.page/m/tomato64/tomato64/wiki/Manual-Wifi-Setup
-
válasz
Intruder2k5 #42 üzenetére
Singapore talán jó lesz.
-
aldebaran
addikt
válasz
Intruder2k5 #39 üzenetére
Nekem a gyáriban csak ilyen van. A luci-ban nem is néztem eddig, de Németország van beállítva.
Luci-ban:
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5 #39 üzenetére
Es eselyes hogy talan mukodik is mert nem eu piacos keszulek. Mert amugy tomato siman kijelezte regen is megfelelo regional (thai, taiwan nem emlekszem pontosan de valami tavolkeleti) hogy 1000mW, de a jel igazabol semmit se valtozott mert az eukonform hw igazabol le se tojta hogy a fw fel akarja tekerni a teljesitmenyt.
Stabilitasra gondolom eddig nincs panasz. Ha elmegy par honapot es semmi lassulas vagy reboot igeny lehet lovok egyet en is ax58at meg eladom. Jo jo ez a merlintuningos gyari asus, de azert a ft-tol meesze van.
-
válasz
Intruder2k5 #37 üzenetére
Köszi!
"De nem kell túlaggódni" ... jaa ja, mint a régi szép időkben. -
válasz
Intruder2k5 #35 üzenetére
A zip-et előbb ki kell bontani akarmi.bin -re ugye?
-
válasz
Intruder2k5 #29 üzenetére
A tomato fw-t majd a Lucy utolsó alsó sorából simán fel lehet tenni, mint egy open wrt sysupgrade-t. Ha igen akkor ittt is kell mad egy reset az első bootolás után .... azt hogyan ?
-
válasz
Intruder2k5 #29 üzenetére
Köszi. Mindig tanul az ember.
-
válasz
Intruder2k5 #26 üzenetére
Köszi. Akkor beregizek és én is onnan veszem, nem a polákoktól.
-
válasz
Intruder2k5 #21 üzenetére
Köszönöm a második PPPOE sessionnek utána nézek. A switch AP wan-lan átalakítás nekem is így rémlett.
-
válasz
Intruder2k5 #19 üzenetére
Köszönöm szépen.
Csak azért akarom így mert az inverterem és a külső kamerám ragyogóan megy az onttal és azt már nem akarom machinálni. A wifiket majd kikapcsolom az onton.
Ha majd meglesz az új vas, akkor jelentkezek egy-két segítségért.
Nagyon kecsegtető ez a vas !!
Tomatoval a Switch-AP mód nagyon elvetemült ötlet? Az ONt 2,5gigás Lan portját dugnám a router 2,5gigás Lan1 portjára. -
válasz
Intruder2k5 #12 üzenetére
Tehát a Qualcomm procira sosem lesz Tomato64 támogatás?
A 6GHz wifit úgysem tudjuk kihasználni (egyelőre) a többi wiufiben meg többet tud a Flint2. -
válasz
Intruder2k5 #6 üzenetére
A melegedés témához még egy mondat... Az előbb megmértem a router burkolatának hőmérsékletét infra hőmérővel, nagyjából 33 és 37C fok között változik, szóval kézmeleg, miközben a szoba hőmérséklete 24C fok.
-
tjsz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6 üzenetére
Szia!
Ha jól emlékszem, akkor korábban egy Asus N18U-n használtad a FreshTomato-t. Vagy AC68U-n?
Azokhoz képest az ezen router-en futó Tomato-nak jóval több szolgáltatása van? Illetve jóval gyorsabb ez a router? (mint az említett másik 2)
-
aldebaran
addikt
válasz
Intruder2k5 #4 üzenetére
A gyárit update-eltem. Az a jó, hogy így két helyen is tudom állítani a routert, a gyári skin-en illetve Luci-n. Az előző routeremre is openwrt-t raktam luci-val, szóval elég jól ismerem.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5 #1 üzenetére
Én még emlékszem rá, 2 hét azért nem volt olyan rég
Várjuk a részleteket hogy milyen a cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Tőzsde és gazdaság
- Call of Duty: Black Ops 7
- Filmvilág
- Érdekes eszközzel készül a HMD holnapra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen egeret válasszak?
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Gigabyte AORUS 15G 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe új akku gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 RTX4090 i9 13890HX 2TB SSD 32GB RAM
- DELL latitude 5420 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1145G7 4Mag 16Gb 256GB SSD FHD IPS
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- iPad Air 4 64GB wifi+ cellular kiváló akkuval
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell PA12 43NY4 65W utángyártott töltő
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Független & karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 Pro 6GB RAM / 128GB / Onyx Grey
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest