Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Intruder2k5

MODERÁTOR

válasz Balinov #162 üzenetére

Ez kicsit hosszú válasz lesz, sorry!

Én a magam részéről úgy 16 évvel ezelőtt kezdtem Tomato firmware-t használni, még ASUS WL-500g Premium routeren. Aztán persze cserélgettem alatta a vasakat, lett ASUS RT-N16, RT-N66U, és RT-N18U is, meg másodlagos eszközként még jó néhány más is, de mindig mind Tomato-s volt. Nagyon megkedveltem, mert stabil, felhasználóbarát a felülete, ugyanakkor mindig mindent meg tudtam oldani benne amit akartam. Aztán elért hozzánk is a Gbit-es FTTH, amit a Tomato támogatással bíró BroadCom alapú ASUS routerek már nehezen bírtak, gyors letöltésnél, főleg sok szálon elég erősen terhelődtek, lassúk voltak az USB-s NAS funkciókat illetően, és hiába vártam, újabb, erősebb vasakra valahogy nem akart jönni a Tomato támogatás, így aztán 2019 elején váltottam Xiaomi Mi-R3G routerre, és Padavan rendszerre. Amúgy az a szoftver is hasonló adottságokkal bír, alakítgattam is a magam kedvére, és a MediaTek SoC egészen mostanáig ki is szolgálta az igényeimet, de azért az utóbbi 1-2 évben már kerestem az utódot, mind Padavan, mind pedig Tomato vonalon is, és eközben jött szembe a Flint 2, és tértem vissza Tomato-ra. Tényleg semmi gondom nem volt a Padavannal, de azért a Tomato az igazi. :K

Új hozzászólás Aktív témák