- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BluEyes
őstag
válasz
AeSDé Team #18403 üzenetére
Látatlanban ez nehéz ügy, de az első tippem - feltételezve, hogy a húr nem egy több hónapos rozsdakupac, hogy emiatt összevissza lengjen ha megpengeted - hogy mivel csak az A húr cicereg, a babáján kellene emelni egy keveset, mert valószínűleg ez lejjebb van, mint kéne.
-
izomhod
őstag
válasz
AeSDé Team #18342 üzenetére
van 7 db dúr meg 7 moll akkord (alap)
[link]
ezekből elég mondjuk ha pl a D-t nézed a sima 'D', az a dúr, meg a 'Dm' meg a molla dúrokat vágd be mindet, Moll-ból meg az Em, Am, Dm a leggyakrabban használt szerintem
van sok ilyen-olyan D7 meg ilyesmik, azok ráérnek később is
nem nagy vasziszt, bár az elején kicsit el kell velük szórakozni, hogy menjenek, de miért kell ahhoz program azt nemnagyon vágom
első 3 bundnál csak egyféleképpen lehet őket lefogni
-
sajtee
őstag
válasz
AeSDé Team #18342 üzenetére
Az akkord egy több hangból álló hangzat, nem hinném, hogy bármilyen telefon mikrofon felismerné, ha egy-egy hang hiányzik belőle.
Nem egy nehéz dolog, nem értem, miért kell ezt túlbonyolítani, főleg ennyi gyakorló videóval. -
M@trixfan
addikt
válasz
AeSDé Team #18292 üzenetére
Procis hasonlat nem jó, mert gitárnál gyakorlatilag a selejt is kereskedelmi forgalomba kerül. Természetesen most ebbe nem vettem bele a hazai boltok esetleges nyerészkedését, hanem ennyi pénzért egyszerűen ez van. Nagyon nem ajánlott rossz minőségű gitárral kezdeni, szerintem több mint a fele ember a pocsék gitár miatt hagyja abba hamar. Pont az a baj, hogy hibás hangszeren nem lehet tanulni, mert nem tudod mikor jó vagy rossz amit csinálsz: mindig rosszul fog szólni. Annyi szerencséd viszont van, nem is kicsi, hogy az utóbbi években szerintem a legalja fejlődött nagyot a minőségi szintnek. Viszont pont ilyen esetben kacifántos a dolog, mert ezeket nagyon nagy merítéssel kell válogatni, tipikusan jobb lenne Németországban vagy Angliában tenni ezt nagy boltokban. Ugye pont ez az amit kezdők nem igazán szoktak csinálni
Én már nagyon régen nem vettem semmi komolyat itthoni boltokban, mert nem volt szimpatikus az a levegőhiányos és pénzéhes állapot ami csak úgy sugárzik. Mint vállalkozással együttérzek velük, csak nem én szeretném őket konszolidálni saját káromra. Talán az utóbbi 5 évben valamivel jobb a helyzet és voltam már nagyon korrekt és jó választékú boltban. Az egyik még a közelembe is költözött
-
Gyick
őstag
válasz
AeSDé Team #18296 üzenetére
Szerintem ne vegyél erősítőt felesleges,vegyél egy jobb digitáslis multieffektet amit rá tudsz dugni szgépre azt kész,én már 1 éve nem használtam a cube30-mat pedig mindennap gitározok
-
Bobrooney
senior tag
válasz
AeSDé Team #18326 üzenetére
Abszolút korrektek, annó én is innen vettem a motyómat.
-
BluEyes
őstag
válasz
Erősítőt használtan veszel! innen
-
izomhod
őstag
válasz
cuki az a fender
szerintem rendben van a bolt, noha még nem rendeltem onnan, de majd a többiek jönnek -
Mathiask
senior tag
válasz
AeSDé Team #18305 üzenetére
Szerintem nem igazán érdemes/lehet csak úgy egy hifi erősítő bemenetére direkten rákötni egy elektromos gitárt. Nem a csatlakozók miatt, mert olyan kábelt csinál magának az ember amilyet akar, hanem a jelszintek, meg az impedanciák miatt.(főleg az utóbbi) Szerintem minimum egy DI-BOX kell, hogy ez így működjön. De akkor már szerintem egy modellezős effekt pedállal aminek van line outputja jobban jársz, abban vannak különböző gitárerősítő modellek. Mert ugye az elektromos gitárhang az gitár, erősítő, hangszóró együtteséből áll össze.
-
nesa
veterán
válasz
AeSDé Team #18305 üzenetére
Vegyel ilyen regi tusert es forrasz egy kabelt hozza, eltudom kepzelni hogy ez megszolal, azt viszont elkepzelni se tudom mi a f@szn@k gitarhoz 2.1
szelessavu gitar hangszoro kell hozza, nem szobai gagyi mert az szetmegy es kuka.
A deckben levo 6,3 as szerintem fejhalgato lesz, ha van a decken +2db 6,3 az lesz a bemenet amit a kivezerlovel tudsz szabajozni de ez takony megoldas es csak monoba fog szolni1 csatornan.
-
nesa
veterán
válasz
AeSDé Team #18300 üzenetére
Regi erosito nemfogja birni az MC benethez kicsi a jel, az LP hez meg tul nagy.
-
válasz
AeSDé Team #18296 üzenetére
Csak akkor vegyél akusztikusat hogy ha szereted. Azért hogy az is tanuld pedig nem érdekel, felesleges
-
válasz
AeSDé Team #18292 üzenetére
Harmincért celeronosat kapsz
-
McCann
tag
válasz
AeSDé Team #18290 üzenetére
Hoi
Mennyi lettád van gitárra? Mennyire legyen olcsó? Milyen zenéhez kell? Akusztikus vagy elektromos?
Mindenképp új kell, vagy jó a használt is? itt pl körbe lehet nézniNem para, ha nem értesz a zenéhez, csak szeresd
A tabokat is el lehet sajátítani, nem ördöngösség.
Gitározni meg lehet tanulni autodidakta módon is, netről és Yt-ról, de sokkal gyorsabb és zökkenőmentesebb lenne, ha legalább egy fél évet járnál gitártanárhoz! (kéztartás, pengető helyes fogása, apró megoldások, amiket nem látni a videókon)Amúgy keep rockin'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 11
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
- Elektromos cigaretta 🔞
- The First Berserker: Khazan
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Asus Rog Strix G16
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest