-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
raven12
senior tag
Audigy 2-t én simán letudom 2-5ms-ra vinni, nem kérdés, és asio4all se kell, mert x-finek van beépített creative ASIO-ja. És mivel az előlapon van 6,3-as line-in, ezért még átalakítanom se kell, szóval tényleg nem segítettél sokat, de azért köszi
Mennyire zajos?
Egyébként én Guitar Rig-et használok, én azt tartom a legtöbbre, vagy az Amplitube-ot. -
-
-
-
Hát mester amiről tény, h nem a legkényelmesebb de azt mondod neki, hogy simán jó, pedig ő még sose próbálta. Szerintem úgy érdemes neki, ha előtte minimum fél órát próbálgatja ülve, állva és utána dönt, hogy megveszi e. Nagyot lehet ám koppanni, ha kiderül, hogy a kinézett gitár még sem passzol az ember alá
-
Nyilvánvaló, ha valaki azt mondja, hogy nem kényelmes úgy játszani, akkor meg kell cáfolni egyből... Nem egy embert ismerek akit csak a formája miatti kényelmetlenségek riasztották el a vásárlástól. Aztán nézd meg, hogy Dave Mustaine milyen tartásban szólózik V-n. [link] Nem vitás, hogy lehet rajta játszani, de a többségnek a strat meg a LP a kényelmes.
-
_seth_
veterán
Ilyesmi választ vártam igazság szerint
Azt még én is sejtettem, hogy 20e forintért (gitár, erősítő, tok, állvány) nem lesz csúcs technika viszont amire kellene arra talán meg is felelne, kicsit belekóstolni a gitározásba aztán ha megtetszik le lehet cserélni, sokat még csak nem is buknék rajta ahogy néztem az aprókat. Képeken egész jónak tűnt, sőt úgy mondanám, hogy újszerűnek, persze azon, hogy egy hamisítatlan újonnan is 30e forintos igazi harley benton (
) ezen nem sokat segít igazából semmi sem
Na de Gibson gitárt nem szívesen nyúznék feleslegesen pláne abba befektetni és benne van a pakliban, hogy meg sem tetszik végül a gitározás annyira, hogy foglalkozzak vele.
Mire érdemes figyelni ilyenkor? Honnan veszem én észre, hogy "halott-e"? Gitáros ismerős lenne csak az ország 3 másik sarkában
-
Bencsizy
csendes tag
Köszi!
Én is utána kerestem, volt olyan, ahol mahagónit írtak, volt, hogy égert, úgyhogy ez most kimarad.
Sztem eladom az Epiphone LP 100-asom, hozzákuporgatok egy kis pénzt és veszek vagy egy Vintage V100-at, vagy egy Epiphone LP Standardot, az hasonlít a legjobban talán egy Gibsonhoz. (test, nyak, fogólap ugyanaz)
Az a baj a mostanival, hogy csavarozott nyakú, ami igaz, hogy praktikusabb(mert ha eltörik a nyak, akkor csak kicserélem, és nem az egész gitár megy a kukába, bár amennyire én vigyázok rá, ez nem történne meg sose.), de kisebb a sustain. Meg a pickupok se nagy számok (650R/700T, Alnico 2-esek asszem), ha meg tuningolnám őket, akkor meg ugyanott vagyok pénzben.
Egy jó Les Pault akarok, kinézetben is, meg hangzásban is.
-
Atticus85
tag
Nem szokványos akkordokat játszik,elég bonyolult témákat talál ki a gitárosa,például ennek a számnak az elejét is nagyon kemény betanulni ugyanilyen tempóba,és pontosan: [link]
Meg például ennek az eleje nem egyszerű hibázás nélkül azért ez se
Én meg ilyen szintre szeretnék eljutni akusztison
-
-
-
Apollyon
Korrektor
Azér hangmestertől rendeltem, mert ott a legolcsóbb. Illetve egy gyöngyösi bolt a legolcsóbb, és szállítás is van, de mivel pont 100 Ft-tal olcsóbb a termék mint amennyi felett ingyenes a szállítás, így gondoltam jobban járok a hangmesterrel. Az általad említett cucc meg Győr, de ott meg nincs ami nekem kell. Egyébként egy 15-ös Marshall kombóról van szó, szal Plazmacucci majdnem eltaláltad
Mint már írtam, bemenni feleslegesnek éreztem, mivel nálam jobban hozzáértők áldásukat adták, és mivel nincs viszonyítási alapom, ezért sem lett volna értelme.
Most azt mondták jövő hét eleje, aztán most már remélem így is lesz.Jah és egyébként: hogy lehet egy gitáron bundot cserélni? Gondolom attól is függ milyen gitár, de le kell rajta cserélni a komplett fogólapot?
-
M@trixfan
addikt
Apropó, véletlenül nem tudja valaki merre találom azt a Doom 3 zenét ami egy régi E3 demo volt? Nem a főcímre gondolok hanem a másik lgendás doom zenére. A klasszikus riff van benne, de ki van egészítve egy szólóval, megy alatta a ritmus és megy közben a gameplay. Már az egész Youtube-ot feltúrom lassan, de eddig egyik sem az. Nem ugrik be valakinek véletlenül?
-
yellowcake
csendes tag
Na, hát a hirdető még nem jelzett vissza, de úgyis csak akkor lesz aktuális a dolog, ha megjön a februári ösztöndíj is
Addig is tovább keresgélek.
És ha már keresgélés: van valakinek tapasztalata a "Jack & Danny" gitárokkal? Többet is lehet kapni használtan, eddig annyit sikerült kideríteni, hogy egy tajvani gyártó, hivatalos magyar forgalmazó jelenleg nincs, viszont külföldi fórumokon dicsérik a cuccaikat.
-
yellowcake
csendes tag
Innen nézve ez is jó vételnek tűnik.
-
matyi94
senior tag
Azért kellett így leültetnem mert vintage special szériás prémium pickupok és rohadtul erősek voltak, ráadásul egy kétcsatornás boosterrel szoktam játszani csöves erősítőn és így a tiszta hangom is torzult, gerjedt. Most hálistennek megvan a dinamikája és a "krémje" a pickupoknak, de mégis tud lágyan, dzsesszesen szólni.
-
yellowcake
csendes tag
Kösz az infot! Nézelődök a használt hangszerek között is, csak azzal az a gondom, hogy totális kezdő lévén, hacsak nincs valami szembeötlő hibája, (pl kilazult potik), nem tudom megítélni, hogy ténylegesen mennyire jó az állapota, a "megkíméltbe" meg tapasztalataim szerint elég sok minden belefér, hirdetője válogatja. Egyébként az első/második helyen linkelt Z42 Corton hogy vannak rögzítve a húrok? Mintha belemennének a testbe.
Az erősítőhöz meg annyit, hogy azért nem igazán szeretnék nagyobbat, mert pl. a 30W-ot egy második emeleti lakásban nem hiszem, hogy kihasználnám, pl éjjeli fejhallgatós gyakorlás során.
-
Inv1sus
addikt
Akkor a bandázs minek van rajta, ha így is jó lenne?
Na mind1, ha lehet így is használni, annak csak örülni fogok, mert nem tudom mikor szerzek húrt hozzá.
Most megint tesztelgettem:
Tesztkörnyezet: Erősítő maxra csavarva1) Az erősítőbe ha nincs beledugva a gitár, se annak a kábelje, akkor nagyon picit zúg, annyira, hogy csak észrevenni lehet, hogy be van kapcsolva.
2) Rádugom a gitár, zúg mint az állat.
3) Ráteszem a kezem a gitár valamelyik fém részére, pattan egyet, majd jelentősen csökken a zúgás.
4) Eközben ha a gitárkábel fölöslegesen futó részét az ölembe rakom, majdnem olyan lesz, mint egyes állapotában.
5) Ha a kábel az ölemben marad és leveszem a gitárról a kezem, olyan mint a 2-es állapotában
Ezt gondoltam leírom, hátha ez még vezethet a hozzáértőknél valami új tippre.
-
Inv1sus
addikt
Azért nem mentem be egy boltba, mert nem értek a gitárokhoz, gitározó haverom meg már egy jó ideje nincs. Meg a magas diplomáciai érzékkel megáldott boltosok miatt.
Youtube-s videókon megnézegettem, melyik mit tud és nekem a 39k-s Cort X1 szimpatikusnak tűnt + szettben olcsóbbra jött ki. Két humbucker van rajta, elméletileg az kell nekem, úgyhogy ezt választottam.
Erősítőket is nézegettem, a Marshall új, mindössze 10 Wattos erősítőjének nagyon szép tiszta hangja volt kis mérete ellenére, ebből kiindulva szerintem egy 15 Wattos Cort elég lesz a gyakorláshoz. Ha nem, akkor majd idővel megválok tőle és veszek egy jobbat.Használtat nem veszek, nem bízom az emberekben.
Egy biztos: erősítő nélküli Harley Bentonomnál jobban fog szólni, pedig már nekem annak a hangja is tetszett.
Ui: Jó, akkor örülök, hogy nem negatív tartalmúan szóltatok hozzá a végső döntésemhez. Csak én ezt így érzékeltem... az én gitárom ne bántsa senki! (ami még meg se érkezett
)
-
FerNandor
őstag
egy olcsó stratocasternek milyen lehet a hangzása, hasonlóra képes? ha arra a szintre eljutok, hogy pl ezt el tudjam játszani, úgyis veszek egy jobbat, de kezdetnek/gyakorlásnak jó lenne ha kicsit hasonlóan tudna szólni és nem valami teljesen más hangon
vagy mondjuk ez 40 körül: [link]
tudom, hogy teljesen más hangzás a 2, de mi okozza ezt valami program, vagy alapból ilyen a gitár? -
Inv1sus
addikt
Mert nincs kocsim és messze van.
Egyébként nem nagyon mernék ilyen helyen gitárokat se fogdosni, nem akarok idiótának tűnni, nem értek hozzájuk, hogy mégis mit kell nézni.
Tv: Ha valaki el akarja kezdeni az elektromos gitározást, 100k-t ott kell hagynia?
Ha megjön a kedvem hozzá, később lecserélem. Ahogy látom pár ezresnél többet nem lehet veszíteni eladásnál. -
Inv1sus
addikt
Kinézetre nekem rohadtul bejön, csak a tremoló kart sokan említik, hogy vigyázni kell az olcsó fajtáknál. Erről tudsz valamit (egyáltalán honnan ismered
)?
matyi94:
Egyelőre nem tudom mikor lesz a vásárlás, mert más dolgokat is meg kell vennem. Ha aktuális lesz írok (egyébként privibe dobhatnál egy árat)Gyick:
Félek a használt dolgoktól, mert tudom, hogy vannak akik nem vigyáznak a dolgaikra, míg én például igen. Maximum erősítőt vennék használtan. -
Bencsizy
csendes tag
Minél vastagabb, annál jobban le lehet hangolni?
Drop C-re érdemes hangolni amúgy? Csomó szám van, ami a "-kettedik" bundnál lévő D hangot használja. Ez esetben 11-es készlet kéne?Elixir akkor hosszabb ideig is bírja majd, mint egy ernie ball? Mennyi az átlag húrélettartam ezeknél? Úgy, hogy még midig jól szólnak a húrok, nem mikor már döglött hangja van.
-
-
Eastman
addikt
-
atidzsiforc
őstag
Bocsi, nem trollkodni akartam, meg ezen hsz-ed alapjan mar teljesen biztos vagyok benne, hogy sokkal jobb gitaros vagy nalam, csak azt akartam kifejezni, hogy azzal, hogy megtanulja az alap boxed shapet, nem sokra fog menni, viszont ha megtanulja, hogy az adott skalaba melyik hangok tartoznak bele, a fogolapon akarhol jar a keze, be tudja durrantani.
-
Szten Márs
nagyúr
Lehet menni családdal, ha bírják a tömeget
Két nagy, egymással szomszédos hodályban volt tavaly tartva, gondolom most is ugyanígy lesz, pontosabban a csarnok két szomszédos nagy termében. Az egyikben a hangszerkiállítás van, ott lehet próbálgatni a hangszereket is, bár elég nagy a hangzavar, mindenesetre millió gyártó és forgalmazó vonul ki rengeteg termékkel. A másikban pedig a műsorok vannak, aminek a listáját láthattátok. A hangszeres rész tömve van, a másik tavaly, azoknál a műsoroknál, amin én voltam, viszonylag szellős volt. Én nem vettem kaját/piát tavaly, ilyen helyeken eleve nem nagyon szoktam, de úgy rémlik van büfé, de erről nagyon nem tudok nyilatkozni.
Eastman:
Én valószínűleg pont szombaton leszek, de még nem tudom pontosan. Pár zongorista csajt akarok beszervezni, hogy jöjjenek velem, tőlük függ -
X2N
őstag
"Én az ilyen fajta, dögös rock n' roll hangzásért őrülök meg,ez a Cort KX1Q-val is ugyanígy szólhat vajon hiába telecasteren játszanak rajta?"
Ha ilyen hangzás kell akkor inkább a Laney Cub12 kell, nem a Line6. Nem fog ugyanúgy szólni telecasteren. Nem értem, hogy mit nem lehet érteni ezen, 2 nagyon különböző különböző gitár, nem szólhat ugyanúgy, meg kell hallgatni mindkettőt és azt választani ami jobban tetszik, nem teleírni a fórumot. De ha két ember játszik ugyanazon a gitáron, erősítőn akkor se lesz ugyanaz a hangja, mert mindenki máshogy gitározik. -
Atticus85
tag
De te mit válaszolnál az ott feltett kérdésemre?Mert azért kérdztem,mert írták itt is,ha lefelezem a humbuckereket akkor single-t kapok,mint egy strato gitáron.Ezért kérdeztem amúgy.A srác válaszából ítélve,igenis bevannak kategorizálva bizonyos gitárok bizonyos műfajokra,mert akkor nem ezt válaszolta volna.De te mit válaszolnál az ott lévő kérdésre?
-
X2N
őstag
Jobban szól mint azok a modellezős erősítők, ha ilyen zenékre használod: [link]
persze a modellezős mellett szól hogy sok hangja van, de nem olyan minőségű ez a hang mint egy igazi csöves erősítőnek. Olyan 20W-os orange-ja volt ismerősömnek tönkrement benne a hangszóró, annyira alul van tervezve, a trafója meg akkora mint a 10W-os Ibanez kiskombómnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest