- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
atidzsiforc
őstag
Ha eros hangja torzitva van akkor szerinted mekkora a jelszint?...
Nekem csak annyi bajom van vele, hogy 50-es tipus az az osszes ltd szeriaban a leggagyibb modell, en azert nem vennem. Nem azt mondom, hogy ebbol kovetkezik, hogy sz'r is, csak annyit az en hasznaltan 50 fontert 10w-os komboval vett szenne hasznalt washburnom is tud mint egy 50es ltd. Mindezt ugy mondom, hogy mar en is probaltam ltd vipert. Nekem a kovetkezo egy epiphone gothic les paul studio lesz, az is volt mar a kezemben, artec crazy metal pedallal 30as roland cubeon nagyon allat. -
sti10p
senior tag
Bár nincs sok tapasztalatom e téren, de szerintem az Ibanez-ek között érdemes nézegetned, mert az alapján amit leírtál, hogy tetszett (LTD meg Schecter) inkább metálosabb hangzást keresel és az Ibanezek köztudottan jók ebben, már csak hallás alapján is.
Ja és mielőtt vita lenne: nem azt mondtam, hogy CSAK metálra jók, vagy hogy a metálosabb az csak metálos, remélem érteni tetszik.
-
atidzsiforc
őstag
ja most esett le h rossz linket adtam
Ibanez Rga32 -
bucsupeti
senior tag
Szerintem vedd fel a kapcsolatot Atticus nevű taggal. Ő már kellően kitaposta ezt a témát és biztosan tud segíteni ebben neked is. Teljesen hasonló kérdései voltak neki is és ugyan ezek között a gitárok között keresgélt, bár aktív hangszedőről nem nagyon kérdezgetett. Nem vagytok véletlenül rokonok?
-
atidzsiforc
őstag
-
Womb
senior tag
Felejtsd el azt az ltd 50-est.
Valószínűleg használt cucc, ha az eladó azt mondta, hogy a bundjai felpolírozottak.
A négy potit nem értem, gyárilag nincs olyan ltd viper.
A Schectertől elvileg morcosabb hangot kapsz, a mahagóni test jóval kövérebb szand, mint a hárs (vagy agathis, évjárattól függően) -
atidzsiforc
őstag
A schehcter omen 6 az beteg, augusztusban probaltam egy floydosat(asszem omen volt az is), nekem nagyon tetszett a hangja, csak a nyakaval nem sikerult megbaratkozni, igaz, hogy kb 10 percig volt csak a kezemben.. Mondjuk en azt inkabb metal gitarnak tartom, mint rocknak. Viper 50 es g400 kozul en inkabb a g400at valasztanam, mert ragasztott nyaka van(nekem ez fontos szempont, neked nem tudom, hogy az-e), viper szeriaban a 200as modelltol felfele van ragasztott nyak, de az mar joval tobbe kerul.
-
Womb
senior tag
Nem tudom.
A másik zenészfórumon volt, aki panaszkodott, hogy nem egy döglött vintage-el találkozott, vagy épp kifogott egyet, amit jóval utána egy másik hangszer meghallgatása után jött le neki.
Azért már egy ideje gitározol, ki tudod szűrni a tűzifákat. Egyszerűen többet kell kipróbálni, és képbe leszel.
Olyan ez, mint az SX-ed. Ott is előfordul péklapát. -
Womb
senior tag
Elvileg semmiben, gyakorlatilag nagy a szórás.
Epiknél a komolyabb szériáknál azért odafigyelnek a faanyag minőségére, tulajdonképpen presztízs kérdés.
Vintage-nél figyelni kell, sokat kell próbálgatni, mert ott ami mahagóni szembejön, máris gitárt csinálnak belőle a szorgos kisemberek.Szerk: Az elektronikát, hardvert nem írtam, mert természetesen ott azért van különbség.
Pld. a pickup, a Tony modell esetében egy amerikai szett, ami önmagában sem olcsó. -
Womb
senior tag
A Cortokat amiket kiszemeltél jófajták, érdemes kipróbálni őket.
A tremolósokat én nem erőltetném ebben az árkategóriában, kivétel talán a wilkinson-os Cort megoldások.
Meglepően jók, és tartósak ezek a VS50-es wilkinsonok.
Ibanezből érdemes megnézned az SA260-ast. Szintés kétpontos tremolója van, bőven jó finom karozásra, nem hangolódik. (balkezes változatát próbáltam, szerintem jó műszer)
[link]
Jó megoldás lehet még a szintén Ibanez RGA32-es, illetve az SZR520
[link]
[link]
Van még egy pár gitár amit szívesen ajánlanák, de mivel nem próbáltam őket, ezért inkább csak megemlítem: Cort Zenox széria, Ibanez Art széria, stb... -
Printszkrín
senior tag
Na most ez így nem igaz!
Mármint, hogy "nem érdemes Epiphone-ba venni,mert a Vintage V100-asnak
szebb hangja van,mint az Epi Lp-nek"
Fogalmazzunk úgy, hogy ár-érték arányban a V100 jobb abban az árban
mint az Epi. Ha 100e Ft.-ban gondolkodunk. A Epinek azért vannak sokkal
komolyabb gitárjai is mint a V100, de azok jóval többe kerülnek. -
Psychonaut
veterán
Milyen rockra kellene? Mert a LP foleg bluesos hard rockban eros, az SG kicsit zuzosabb, "eszidiszis" gitar. Az is fontos, hogy kenyelmes legyen, meg konnyu. Les Paulrol egyik sem mondhato el igazan (mondom ezt ugy, hogy nekem is az van). De persze a hangja minden penzt meger.
-
X2N
őstag
Ezeket lenne érdemes meghallgatnod: Peavey Vypyr 75, Line 6 Spider IV 75, Bugera V22, Laney Cub12. Ezek már próbára tökéletesek, a csöveseknél kompromisszumot kell kötni, de azok jobban is szólnak. Ha ennél kisebb erősítőt veszed akkor az nemigazán jó már próbára, viszont marad pénzed gitárra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Spórolós topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Linux kezdőknek
- Jogász topic
- Revolut
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged