- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
válasz
eszement24 #30748 üzenetére
PitchLab Light. Perfekt.
-
Moleman
addikt
válasz
eszement24 #30748 üzenetére
Én DaTunert használok 8 éve androidon, most ehhez a nejlonhoz is, több telefonon is, mind működött.
-
Eastman
addikt
válasz
eszement24 #30723 üzenetére
A fejen, a D húr rögzítésénél láthatod, hogy a "locking" módszerrel a húr végét visszahajtom, így a rácsévélt menetek azt többszörösen szorítják. Ez különösen a három nejlon húrnál fontos azért, hogy ne csússzanak meg a hengeren. A G-t például a D-hez képest tükrözve képzeld el, tehát ott a húrvéget balról jobbra hajtom, és úgy kezdem a csévélést.
A hídnál a három nejlonhúrt szintén gondosabban kell rögzíteni, az egyszerűbb, azt látod a képen.
Én úgy húrozok, hogy a hídnál befűzöm, az óramutató járásával ellentétesen kialakítom a rögzítését, a további lépésekhez azt mindvégig enyhe húzás alatt tartom. A kulcshoz szükséges húrhosszt úgy állapítom meg, hogy a jobb kezemmel megmarkolom a húrt, és a mutatóujjammal rámutatok a 12. bundra, mintha egy íj húrját feszíteném a nyíl kilövése előtt. Ez meghatározza azt, hogy hol kezdjem a kulcs "dobján" a csévélést. Átdugom a lyukon, majd felhajtva (a magas húroknál az óm. járásával ellentétesen, a mély húroknál az ómj. járásával megeggyezően), átfűzöm a feszítendő szakasz alatt. Van szebb is, jobb is.
Találsz erről száz youtube videót, ha ez így leírva bonyolult lenne.
Üdv.
-
Eastman
addikt
válasz
-
BluEyes
őstag
válasz
eszement24 #30726 üzenetére
A randaság nem oka a hangolás hibájának. Jójazúgy.
Nézzünk mán a hangológépre is, nincs elmászva a standard A a 440Hz-ről? -
brickm
őstag
válasz
A 3 nejlon húr full trágyán van feltekerve
-
brickm
őstag
válasz
eszement24 #30710 üzenetére
Helo. Dobj mar fel egy fotot a fejrol h hohy tetted fel a hurokat. Szerintem rosszul fuzted fel.
-
Eastman
addikt
válasz
eszement24 #30714 üzenetére
Kérünk fotókat a húrbefűzésről, hídról, nyeregről (szemöldök), kulcsokról, nyereg nutjairól, vájatokról. 2 db fotó ez.
Sima egyébként, mert szemre és tapintásra is a legvékonyabb húr kerül a szélső "slotba". Viszont feszítéskor a nyereg nutján vagy bármilyen sorján felakadhat.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Az elhasznált, leszedett húrokkal mit csináltok amúgy?
attól függ kinek mi a szakmája
-
FockeWulf
tag
válasz
Daddario EJ27N használható, jó készlet, normal tension, én is olyant használok klasszikuson, nekem bevált.
Viszont azt tudnod kell hogy a nylon húrok több nap, akár egy-két hét is mire beállnak, addig folyton utána kell hangolni. Mindig kevesebbet, kevesebbet s végül jó lesz. -
fototrend666
csendes tag
válasz
húr kb mint a gimióvszer neked kell tudni milyen stílusban gitározól milyen beállításokkal mi kényelmes.
Nincs ultimate húr ajánlás szerintem.
Menj el egy gitárboltba és próbálgasd a gityókat amelyik jó azt kérd az eladótól
Elhasznált húr fémgyűjtő -
atidzsiforc
őstag
válasz
eszement24 #19378 üzenetére
kurblimat tavaly ota nem lattam.
-
Neuler
csendes tag
válasz
eszement24 #19268 üzenetére
Amit linkeltél az akusztikus gitár húr, ami neked kell az klasszikus gitár húr.
Vagyis a 3 magas hangú (alsó) hór az nylon, a 3 felső húr szintén nylon/selyem csak körbe van tekerve egy fémszállal.Szóval ha minden igaz neked innen kellene: http://www.muziker.hu/gitarok/gitarhurok/klasszikus-nylon-hurok#p_main=onstock
(Én asszem D'addario EJ27N-t használok.)
-
Neuler
csendes tag
válasz
eszement24 #19262 üzenetére
Jajj bocsánat, kicsit félre lettem vezetve, azt hogy akusztikus kapásból western gitárnak vettem, mert a másikat én alapból klasszikusnak hívom. A klasszikuson én csak D'addario-t használok, olyat aminek nincs golyó a végén ,bár klasszikus gitár esetén én még nem láttam golyósat. Megkötni egyszerű, ha nem tudod hogyan kell keress rá a neten, ezzel nem lesz gond.
-
BluEyes
őstag
válasz
Cseréld le mindet. A Darco készletek egész emberi áron vannak, kezdésnek fölösleges a drágább, az első 1-2 évet letudhatod ezzel a típussal, aztán addigra lesz annyi tudomány, hogy értelmet nyer valamelyik drágább típusra átállni. Vagy maradni ennél, ha beválik.
Ugye itt kétféle van, a sima meg a "ball" azaz golyós végű, utóbbival egyszerűbb a húrcsere, viszont tessék megtanulni a hagyományos, hurkolós húrozást, szóval a simát válasszad.
Itt a Diszkonton ha regisztrálsz és rendelsz mondjuk 3 csomagot - ami kb. egy évre, de talán tovább is elég -, akkor minimális összegért elküldik, levélként. Magam is így rendelek húrt, olcsóbb, mintha elballagnék a közeli hangszerboltba (meg lusta is vagyok, de ez most mindegy)
Magát a húrozást legjobban a YouTube videokból tanulhatod meg, a varázsszavak: classic, guitar, strings, change, how to, ezekből néhány a keresőbe, aztán tessék nézegetni őket.
Néhány dolgot szerezz be, ha még nem tetted:
Csíptetős hangoló - ennek a hasznosságát nehéz nem belátni[link] Korg PC-1 például.
Fogólap tisztító- és kondícionáló, amelyik tetszik: [link] [link] [link] Egy flaska évekig elég, új húrkészlet felrakása előtt puha textiliára pár csepp folyadék, átdörgölöd a fogólapot, ez szépen leoldja a zsírt, koszt, beivódik a fába, ha a citromosat használod, akkor még jó illata is lesz egy darabig utána. Kötelező használni.
Kurbli [link] nem kötelező, de praktikus. YT videokban használják, majd látod, hogy kell-e neked.
Állvány [link] szintén nem kötelező, de prakikus. Ajánlom.
Nos, kezdésnek... -
Neuler
csendes tag
válasz
Szia!
Kezdetnek valahogy ki kéne deríteni ,hogy milyen húrok vannak rajta a vastagságot tekintve, mert ha nem ugyanolyan vastagságú húrok kerülnek vissza akkor állítani kell a nyakat.
Ha ezt már tudod akkor el kell dönteni ,hogy hangzásban mit szeretsz, éles csilingelő, vagy mélyebb kevésbé éles.
Javaslom az ErnieBall oldalát, ott a húroknál le tudsz játszani hangot ,hogy hogy szólnak, így hamar rájössz mi a különbség. Én D'ddario húrokat használok bár most legutóbb egy csomag ernieball foszfor-bronz húrt vettem tartaléknak.
(Ha máshogy nem megy tolómérővel mérd le a húrok vastagságát, de jobb lenne ha tudnád mekkorák vannak rajta.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Android játékok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest