- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neuler
csendes tag
válasz
alpihun #19118 üzenetére
Oké, nos: Én nemrégen kaptam egy Epiphone AJ220SCE-t és nagyon király gitár. Kipróbáltam ott a hangszerboltban a fender CD60CE-t is (ezek mind elektroakusztikusok, nekem kellett ,hogy könnyen ki tudjam hangosítani mikrofonozás nélkül), és az epiphone hangja mérföldekkel jobb volt.
Ezek alapján én azt mondom nézz rá az epiphoneokra is, ilyen árban mind laminált faanyag (nekem a fedlap az tömör fenyő), de érdemes egy próbát tenni vele (a hangszerboltban először persze..
)
Itt egy 40k alatt: LINK
(Egyébként a fender sem rossz.) -
sanzik
senior tag
válasz
alpihun #18877 üzenetére
Ha tényleg meg akarsz tanulni gitározni akkor meg is fogsz tanulni.
Ha feladod útközben akkor nem volt elég erős az akaratod és nem is akartál igazán megtanulni.
Ez a tehetség,meg ügyesség meg stb,ezeknek nagyon minimális jelentősége van.
Akarat,kitartás,sok gyakorlás és persze ezek mellé egy hatékony módszer a tanuláshoz, amire szükséged lesz és menni fog a dolog. -
nap
addikt
válasz
alpihun #18877 üzenetére
"Akár azt gondolod, hogy meg tudod csinálni, akár azt, hogy nem, végül mindenképp igazad lesz."
Az eleje lesz a legnehezebb, amig meg nem keményedik és fel nem puhul a bőr az ujjbegyeden, de addig általában kitart a lelkesedés. Utána már csak arra kell figyelni, hogy gyakorolj szorgalmasan és rendszeresen. -
BluEyes
őstag
válasz
alpihun #18870 üzenetére
Kábel, pengető, meg egy heveder hogy a nyakadba tudjad akasztani a gitárt. Más nem kell, minden benne van az erősítőben, hangológép is.
Itt egy video [link] a kétpontos tremolo beállításáról, párszor érdemes figyelmesen megnézni, hogy mi merre. Nem kell mérnöknek lenni hozzá -
Fitzgerald
veterán
válasz
alpihun #18870 üzenetére
Straplock meg egy normalis hurkeszlet. Ha kezdo vagy akkor pl. 10-46-os Regular Slinky.
+ Be kell allittatnod vagy ismerossel aki ert hozza, vagy a boltban kb. 5000 forintert beallitjak.
R Dinky mondjuk metalhoz nem idealis, de ha kezdo vagy nem hiszem hogy 56-os keszlettel kene kezdened. -
Fitzgerald
veterán
-
BluEyes
őstag
válasz
alpihun #18862 üzenetére
Nem jobb, hanem más. YouTube videokat nézzél, és próbáld eldönteni, hogy melyikből jön olyasmi hang, amit te szeretnél.
A Spidert használtan is be lehet szerezni, a benne lévő Insane modell pedig teljesen jó mötál sound. A II-III-IV verziók közt a külső a különbség, a belsejük és a hangjuk egyforma. Például, és ez még alkudható is szerintem. Tehát ha le tudnád szervezni a magyarországi kapcsolatot, akkor én egy használt Spider felé taszigálnálak, 20k-ból mindenestül meg lehet csípni. -
Gyick
őstag
válasz
alpihun #18855 üzenetére
erősitőhőz is kelleni fog...egy szimpla kombon amin van egy distortion gomb meg egy equalizer azon soha nem fogsz olyan soundot kihozni ami lent leirt dolgokra kell...nem nagyon lehet varialni se...Akkor olyan kombo kell amiben vannak effektek(modellezős)..Vox VT sorozat pl.Amúgy az a hangcucc teljesen jó hozzá én is hasonlón játszom itthon.Használtba nézz körül line6 pod 2.0 is jó,nekem zoom g2-m van elégedett vagyok vele
-
BluEyes
őstag
válasz
alpihun #18855 üzenetére
Magyarországi kapcsolat van, rokon vagy ismerős szokott jönni-menni? Mer akkor vetessed meg itt a cuccot, aztán majd elviszi neked valaki.
A modellezős cuccok tulajdonképpen multieffektek, egybedobozolva egy hangszóróval. Ha az a szíved vágya, hogy a 2.1-en szóljon, semmi akadálya, van olyan csatlakozó is rajtuk. Szóval inkább kiskombó, mert az tud magában, a számítógép meg a 2.1 nélkül is szólni.
Például Blackstar ID: Core 10 31k ingyenes kiszállítással, aztán ösmerős elviszi neked, oszt annyi. [link] [link] -
BluEyes
őstag
válasz
alpihun #18464 üzenetére
A Roland CUBE a 20-astól fölfele tartalmaz effekteket, amikre nagyon hamar igényed lesz. A 15-öket ezért én nem igazán ajánlom, 20x vagy 20xl a minimum.
A Kustom Tube 12 egy remek kis cucc, amiben azonban még normális torzító sincs, tehát tisza hangra jó, minden másra effektpedálokat vagy legalább egy multieffektet kell venned. 2. vagy 3. cuccnak okés, de így hogy semmi másod nincs, meg pézed sincs, neked nem ajánlom.A Line6 Spider 15-ösökből bármelyik jó (II-III-IV), egyformán szólnak, a külsejük változott picit.
Ha haznált hirdetéseket nézel, akkor még ezeket keressed:Peavey Vypyr 15
Fender Mustang 1
Marshall MG15FX és MG15CFX, (esetleg MG15DFX)YouTube-n hegyekben a hangminták, tesztek.
-
BluEyes
őstag
válasz
alpihun #18461 üzenetére
Valójában itt a vibrato effektusról van szó, a gitáros társadalom tévesen nevezi ezt a hanghatást tremolónak.
Az igazi tremolo effektus egy hangerőváltoztatás-effekt, pl. úgy lehet előidézni, hogy a hangerőpotit gyorsan jobbra-balra tekergeted. Ennél jobb megoldás az elektronikus effekt, a hangosodás-halkulás karakterisztikáját be lehet állítani, itten bemutatják
Amiről mi beszélünk, az a vibrato effektus, ami egy hangmagasság-változtatás. Pl. a mentőautó szirénája is egyfajta vibrato effekt.
A gitárok jelentős részén van ilyen vibratozásra alkalmas mechanika. több féle megvalósítás lehetséges, a különböző rendszerekről itt olvashatsz.
Nos, ezeket a karos vibratokat nevezzük tremolonak.
Azért nem szerencsés kezdőknek az ilyen mechanikával felszerelt gitár, mert ennek a beállítása kicsit komplikált.
Azért javallott kezdőknek az ilyen mechanikával felszerelt gitár, mert jobb mindjárt az elején megismerkedni vele, megtanulni beállítani és használni.Olcsó Floyd Rose-s gitárt valóvban ne vegyél, de ilyen nem is szerepelt az ajánlások között.
A hagyományosabb vintage (Squier) és két pontos (Jackson) tremolókat ki lehet fektetni, azaz a tremolót ráültetjük a testre, innentől úgy viselkedik, mint a fix híd.Nagy tremoló-májerek: Gilmour, aztán a Satriani, Vay, Malmsteen, stb. vonal, azaz a nem-Gibsonosok.
You Tube tele van ezekkel, hogyan állítsd be, hogyan használd, milyen hibát hogyan háríts el, ésatöbbi. Tessék használni a YT-t. Pl. ez a Frudua csávó egészen komoly sorozatot rakott fel a témában.
-
raven12
senior tag
válasz
alpihun #18461 üzenetére
lebeg a híd, azaz menet közben egy kar segítségével (vagy anélkül
) el tudod ernyeszteni a húrokat, avagy meg tudod feszíteni bizonyos kereteken belül, ezért "hajlik" a hang.
Nehéz ezt szóban elmagyarázni, nézz róla youtube videókat, és rögtön megtudod.Azt mondom, ha még nem tudod, mi az, semmiképp ne vegyél floyd rose-os (tremolos, persze nem csak floyd rose lehet tremolo, de ez a leggyakoribb) gitárt, mert sok szenvedés van belőle, nem kezdőknek is:
1. húrcsere, vagy más hangolásra váltás elég hosszadalmas tud lenni, mert ugyebár a hidat a húrok feszítik, így kell neki előfeszítés, ezt rugók adják meg, amelyeknek lehet az offsetjét állítgatni csavarhúzóval (okos kis mechanika), meg a számukat is növelni/csökkenteni(ha már nem elég az offset állítása), és tökéletesen be kell lőni mindig, hogy a híd párhuzamos legyen a gitártesttel. Így aztán a hangolás állandóan elmászik és kb. 5-10-szer kell utóállítani mind a húrokat, mind az előfeszítést (ha ismered a gitárod, akkor is kb. 3-szor).
2. az olcsó licencelt floyd rose-ok nem túl jó minőségűek, lehet baj az elhangolódással, hangkitartással, rezonanciával (a híd berezonálhat).Én floyd-os gitárt vettem elsőnek, de tudtam a tortúráról, ami övezi, meg nagyon sok gitárvirtuózt imádok, akik gyakran használják, így nem is volt kérdés, hogy nekem olyan kell, de azóta sokszor kitámasztom a hidat, mert hangolgatom ide-oda, és floyd-al ez egy igazi "pain in the ass".
Ha esetleg nem teljesen értenéd, amit makogok, ne haragudj, nem a te hibád, gyorsan akartam kiköhögni ezt magamból
Majd biztosan megérted a dolgot, nézz videót egy floyd rose-os gitár húrcseréjéről, ha érdekel.
-
BluEyes
őstag
válasz
alpihun #18456 üzenetére
Persze, ugyanaz a gitár, feketére festve. Nézzél videokat
Figyi, végülis az olcsó erősítőkön nem lehet amúgy se annyit spórolni, hogy megérje a kínlódást a használt példány beszerzése. Én ammondó vagyok, hogy ne variálj sokat, mert ekkora összegből nem lehet túl okosnak lenni. Legyen ez a te erősítőd:Spider IV 15.
Tiszta hangtól a metálig mindent tud, effektekkel is el van látva, egy élvezetes kis cucc, sokan használják a haladó szintű gitárosok közül is otthoni gyakorló erősítőnek. Most pont ide passzol Pintér Pista művész úr klippje, érdemes elolvasni a leírást, ezt a hanganyagot az általam is ajánlott Squier Bullet gitárokkal, meg egy régebbi, II. szériás Spider kiskombóval vette fel.
Tehát egy ilyen gitár+erősítő erre képes avatott kezekben, 200 euro-ért. Én ezt választanám. És akkor minden új, garanciális, pormentes.
Komolyabb cuccot már majd mint avatott szakember, saját ízlés és igény alapján fogsz venni úgyis, pár év múlva. -
Dealer95
őstag
válasz
alpihun #18456 üzenetére
Szia!
Ha gondolod, és nem találsz a közelben vállalnám, hogy az erősítőt magamhoz rendelem és utána futárral elküldöm hozzád.
Igaz, elég drága, de talán van olyan dolog amit még így is megérne ilyen módon.Esetleg ha gondolod még a gitárt is bevállalom
Bár ott a csomagolást nehézkesebb megoldani.
De jött hozzám már gitár Németo.-ból TV dobozában, meg Angliábol 1 réteg sima papírral becsomagolva, igaz, keménytokban.Holnap majd ránézeka belinkelt oldalakra.
-
Dealer95
őstag
válasz
alpihun #18450 üzenetére
Gitárok:
45.000-ig használtan ezeket találtam neked jelenleg:
KX5 Fr
Jackson JS22
Ibanez GRG121EXErősítők:
Olcsó erősítőkben annyira nem vagyok otthon, de valami ilyesmi talán jó lesz minimum 1-2 évig, de majd kijavítanak:
Roland Cube 15: [link] 13.000 Ft
Roland cube 15X [link] 17.000 Ft
előfokcsöves Kustom Tube 12A: [link] 16.000 Ft -
BluEyes
őstag
válasz
alpihun #18452 üzenetére
Ami a gitárt illeti, szerintem fontos, hogy azt válaszd, amit a szíved diktál, emiatt ne maradjon benned a legkisebb kétség vagy tüske sem, az a pár euro nem éri meg. Szóval akkor az Epit vegyed.
No, hát pont az ilyen és hasonló kici-occó "erősítőktől" szeretnélek megóvni. Ezeknek végképp semmi értelmük, kidobott pénz, eszedbe se jusson. Ennél minden jobb. Ez helyett bőven jó lenne még az az alap 2.1 is, amit említettél, valami hangkártyás vagy multieffektes megfejtéssel.
40 euro nem sok dologra elég, erősítőre semmiképp. Egy használt multi, vagy valamelyik Vox Amplug megvan ennyiből, fülessel ezek jól szólnak.
Ha igazi, jó hangú erősítőt akarsz, az bizony többe kerül. Akkor se újat, hanem egy kultúrált állapotú használtat kell venni, valamelyik jónevű gyártótól. -
BluEyes
őstag
válasz
alpihun #18450 üzenetére
Persze, teljesen jó az Epi.
Még ezeket nézzed meg mellé, aztán azt válaszd, amelyik a leginkább szimpatikus:
Squier Bullet HSS, Jackson JS11, Jackson JS12Mi a kedvenc stílusod, zenekarod, gitárosod? Max mennyi pízed van erősítőre? Hol fogsz gitárkodni, milyenek a körülményeid, panellakás, kiskonyha, luxusvilla, mik a terveid, zenekar, vagy csak otthon magadnak, akarod-e hurcolászni, kollégiumba, nyaralóba, haverokhoz, van-e hifi berendezésed, milyen számítógépe(i)d van(nak), van-e iphone, ipad, ha igen melyik típus?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hálózati / IP kamera
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Le Mans Ultimate
- Nintendo Switch 2
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- További aktív témák...
- Beats Studio Pro (Beats by Dre)
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged