- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
brickm
őstag
válasz
HUTCHDB #19129 üzenetére
Szerintem akkora baromság nylon húros gitárt ajánlani kezdőnek, mint kezdőt lebeszélni egy elektromos gitárról..
Mivel rosszabb egy fémhúros akusztikus gitár, mint ez a nylon?...persze a kérdés költői, tudom a választ.
Semmivel, teljesen más stílusokra van mindkét gitár.Nyilván, aki klasszikusokat akar játszani, meg csak a kottákat elpötyögni, annak jó a nylon húros.
Aki meg valami populárisabb zenei irányzatot akar képviselni, annak nyilván jobb egy fémhúros, mert hülyén szól dévid gvetta, meg a rózsaszínpitbul, meg akármi más is a nylonhúroson a tábortűznél. \befejeztem a kirohanást. -
Neuler
csendes tag
válasz
HUTCHDB #19127 üzenetére
Akusztikus és klasszikus gitárok közötti különbségek kis részét bemutató videó: LINK
LINK2 ---> itt jól kijön ,hogy akkordozásra nem annyira alkalmas, illetve csak egészen "más" stylusban a kalssz. gitár (és ezt én mondom aki sokáig ezen kísért énekkart, majd elektromoson, majd most már elektroakusztikuson.. xD)
Ez is nylon húros gitár, de nem akarlak lebeszélni róla. A márkáról még soha nem hallottam, de ez nem jelent semmit. => Nem tudok rá mondani semmit.
Nekem Hora Laurám van mint klasszikus gitár. A nyerget le kellett csiszolnom mert magasak voltak a húrok (most tettem csak meg.. 6-7-8..N év elteltével) és teljesen vállalható, relative szép hangja van. Látva az árát szerintem egy jó hangszer (legalábbis az a konkrét példány ami nekem van).
Update: amióta megvan a ragasztással gond sehol nem volt rajta. Hangolókulcsok is jól tartanak rajta (de nylon húrt kell "csak" ellentartani..
)
+Nekem is olyan az egyik tokom amit adnak hozzá, és az is jó. Nem a magától összecsukló puhatok, annál merevebb, szóval nem rossz az sem.
Ez mind mind nylon húros gitár, arra még egyszer felhívnám a figyelmet.
Szerintem várj meg itt még pár tippet/javaslatot másoktól. -
-
Neuler
csendes tag
válasz
HUTCHDB #19103 üzenetére
Toledo-nál úgy láttam mind nylon húros, vagyis klasszikus gitár. Ha zeneiskolába fog járni akkor klassz. gitár kell, ha nem akkor inkább fémhúros kéne mert ennek a hangját ahogy írtam nem találja majd meg abban amit hallgat. És boltban is van 12 000-é de nincs tok hozzá.
De ha ezeket megmutatod neki lehet lesz hozzá kedve, de ide eljutni nagyon sok munka és kitartás kell:
LINK
LINK2
LINK3 ---> ez az egyik kedvencem(Ez mind klasszikus gitár, azért fáradoztam a linkelgetéssel.)
-
-
Neuler
csendes tag
válasz
HUTCHDB #19097 üzenetére
Avicii, David guetta, most ez a kettő jutott eszembe, amit esetleg hallgathat és ezekben van akusztikus ("western gitár"). Vannak úgynevezett csomagok is (gitár+tok+pengetők+heveder+hangoló -->legtöbb csíptetős ami jobb) vagy gitár "pakkok" úgy 30 000-nél kezdődik, de ott van Ibanez meg Cort is, hogy milyenek passz....nem ismerem őket. SX szett van egy, asszem a DG1k, de az is 30 000 min. (úgy értem itthon van belőle) az nem egy rossz gitár, de SX-nél nagy a minőségbeli szórás, amit kifogtunk az szerintem egy átlagon felüli darab.
Akárhogy is nézem 10 000 körül nincs semmi. (Főleg nem olyan ami mint hangszer (természetesen mint gitár hangszer..) mielőtt valaki belekötne) működne).
-
Neuler
csendes tag
válasz
HUTCHDB #19094 üzenetére
Kezdetnek én inkább visszakérdeznék ,hogy milyen zenéket hallgat?
Ez azért lehet fontos, mert kamasz..Emlékszem én is félreraktam mindig a klasszikus gitáromat, mert nem olyan zenéket hallgattam amivel összeegyeztethető lett volna a hangzása, viszont már örülök annak a pár évnek amit azon gyakoroltam (zenesuli 1-2 év + magántanár kb. 1,5 év).
Klasszikus gitár: Nylon húrok, illetve a mélyebb húrokat fémspirál burkol. ez nem bántja annyira az ujjakat, de inkább klasszikus jellegű zenéhez ajánlott, akkordokat szerintem kicsit nehezebb lefogni a széles nyak miatt.
Akusztikus ("western gitár"): Fém húrok, keskenyebb nyak, ércesebb hang. Sok rockzenekar használja akusztikus feldolgozásaikban, szerintem szinten mindenhol jelen van. A hangok lefogása véleményem szerint ezen a legfájdalmasabb
mert jó vastag fémhúrok vannak rajta.
Elektromos gitár: Ez erősítő nélkül nem szólal meg... (illetve jó esetben kicsit igen, és azt relative tisztán teszi, de akkor is nagyon halk). Fém húrokkal rendelkezik, de általában vékonyabbak mint az akusztikus gitáron. Nem árt hozzá egy elfogadható effektpedál, amivel a hangzást be lehet állítani.
Ez nem segítség tudom, legfeljebb annyiban ,hogy segít a típust leszűkíteni (ez egy nagyon felületes összefoglaló..
)
Egy rossz hangszer viszont elveheti a kedvét. Ránéztem a kínálatra, akad használt gitár 10-15000 között is ,de nem tudom mennyire érdemes ilyennel foglalkozni. Az én kezdőgitárom egy klasszikus Hora Laura Nylon volt (még mindig megvan).
Egyébként majd megszokja az ujja az akusztikus (western gitárt), de én lehet azt a kategóriát választanám, az ott leírtak miatt. (+ ott nem kell erősítő stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest