-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
Jelentem lehet vele basszust csinálni, de még csak picit tekergettem
Meg röfög is ha kell fülhallgatón (persze be kell kapcsolni a mikrofon szimulációt) még a Stratóval is. Azt hiszem megvan a tekergetni valóm erre az évre... Már csak azt nem tudom majd 4 db Ikeás Ladda aksit vegyek e hozzá, vagy egyszerűen csak menjen a micro-USB-n powerbankról...
-
Pedig ez tök oké hogy a saját motyodat oda viszed. Ha nekik ez probléma akkor meg nem fogsz tőlük vásárolni, kiprobalni gitárokat igen, azaz fogyasztod az áramot nekik, de nem ott vásárolsz. Én legalábbis így kezelném az ügyet.
Amugy coil splitből is több megoldás van. Van ami a fél tekercset használja van ami az egyik oldalit. Utóbbira szokták mondani hogy jobban single coilosabb.
-
arnyekxxx
veterán
coil split nelkuli Shecterekbol hianyzik a szepen csengo magas
Ez mondjuk a humbuckerek alaptulajdonsága, a singlecoilhoz képest magasabb jelszint és töredéke zaj, cserébe nincs az a stratos teteje a hangnak. Tipikusan minél magasabb jelszint annál kevesebb magas. Ha fényes(ebb) hang kell magas jelszinttel arra megoldás az aktiv pickup ahol maga a mágnes/tekercselés nagyon alacsony jelszintet generál viszont emiatt van teteje is (ha nem is SC csilingelésű) és ezt erősiti fel a beépített elektronika, hogy meglegyen a brutál jelszint. -
cucka
addikt
A Behringer nem csak a Boss pedálokat másol le, hanem mindent, de tényleg mindent. Ez a cég erről híres. Van egy rohadt nagy saját gyáruk kínában, bármilyen termékről is legyen szó, ők le tudják gyártani gyengébb minőségben fele-harmad áron.
Ami fura, hogy elvileg metált akarsz játszani, erre kiválasztottad azt a két effektet, amit leginkább senki sem használ ebben a műfajban
.
-
cucka
addikt
Hát ennek több oka van:
- a gitár teste lapos és vékony, a fatörzs pedig hengeres, egy darabból csinálni a gitártestet csomó vesztegéset termel
- az ültetvényen adott méretre hagyják nőni a fákat, a fűrészüzem ebből adott standardizált méretre vágja a nyersanyagot, ami keskenyebb, mint egy gitártest
- főleg a szebb erezetű fáknál egyszerűen ritka, hogy egy szép hibamentes darab akkora legyen, hogy egy darabos testet vagy topot csináljanak belőle
- a szimmetria az emberi szemnek kedves
- fákat válogatni meg erezeteket illesztgetni időrabló, a gyártósoron erre nincs idő, egyszerűbb a meglévő keskeny deszkákat kettévágni, kinyitni mint egy könyvet, és abból lesz a gitártest.Szóval igen, annyival olcsóbb.
Egyébként lehet kapni 1 darabból készült gitárokat, csak ezek inkább az egyedi megrendelésre készített drága hangszerek, nem az olcsó sorozatgyártottak. Például itt egy prs [link] egy darabos toppal, ami egyrészt szokatlan a szemnek, másrészt 10 ezer dollár. -
Goose-T
veterán
Ha csak két darabból van, az még túl jó is.
Fogalmazzunk úgy, hogy általában megpróbálják úgy összeilleszteni a "standard" 3-4 darabot, hogy ne látszódjon annyinak. Láttam én már olyat is, hogy lapjában is volt illesztve a gitár testébe egy fadarab, és nem fancy top volt. A jó kis rétegelt lemez a csúcs.
Szerencsére arról már leszoktak a gitárgyártók.
-
arnyekxxx
veterán
Ha az auxon rátolt zene hifisen szól akkor nem gitárhangszóró van benne. Ha a rendes gitárbemenetre kötöd akkor ki kell kapcsolni az erősítő meg hangfalszimulációkat mert ezek ugye ott vannak a te erősítődben és duplikálnád őket. Persze ezzel is lehet kísérletezni, az is benne van a pakliban, hogy jobban tetszik a végeredmény ha valamelyiket rajta hagyod, ízlés kérdése is ez az egész.
-
consono
nagyúr
"Na ez a Zoom szerintem ugy nez ki mintha a Behringert masolnak
" - azért ez durva, a Zoom egyik első cég volt, aki előállt digitális multival, "zseb" multival meg biztosan (talán Zoom 9000 vagy 9002 volt a neve, de teljesen már nem emlékszem). Nekem Zoom 1010-em volt valamikor a 90-es évek közepén/végén, akkor a Behringer még nagyon nem gitáreffekteket másolt
Az tény, hogy műanyag a legtöbb Zoom pedál, de a tapasztalataim szerint bírják a kiképzést.A kompresszor nekem a szívem csücske, mióta van
Az volt az a komponens, amit mindig hiányoltam a gitár "hangjából", amíg nem volt...
-
Vegyigyümi
tag
-
consono
nagyúr
Én pont tegnap akartam venni egy G1 Fourt többek között a looper miatt, ott volt dolgom a Mezzoforte mellett, bementem, de nem volt nekik
Pedig nem impulzus vásárlás lett volna, a keresztfiam vett egy G1X Fourt, két hete órákat eljátszottunk vele és még a családnak is tetszett
Bar megkaptam, hogy Minecraft főcím zenéket játszom mindig
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Oké, de nem csak te meg én vagyunk a világon. :-D
Nekem se kéne egyik sem, pláne a tele...Mehhh. Mondjuk a Gretsch-eket nézegettem, csak sajnos a legtöbbje ez a bohócgitár, meglepett, hogy van LP-jük. Amúgy azt se veszek többet, abból pont jó lesz a PRS.
-
-
arnyekxxx
veterán
Pedálos metronómról még nem hallottam (ami nem zárja ki, hogy létezik) egy sima pittyegős metronóm jellemzően hangológéppel egybeépítve 4-5ezer HUF környékétől van.
-
Goose-T
veterán
A PRS annyira nem is metálgitár amúgy sem. Vannak kivételek persze, de a műfajra úgy nagy általánosságban nem jellemző a PRS használata. Van nekem is egy PRS utánzatom (Harley Benton CST24), de amióta rábuzultam az Ibanezekre és a Jacksonokra, már nem nagyon használom. Beletettem korábban egy Seymour Duncan SH4-SH1n szettet, de kivettem belőle, inkább átraktam az Epi LP-mbe, azt nem adom el úgysem, és abban jó helyen van. Most érkezett egy Fleor kerámiamágneses zebra pickupszett, azt belerakom, aztán meghirdetem.
-
-
Hogyhogy mi a nyomor??? Ezzel az avatarral? MODERÁTÓR, tessék elvenni az avatart a doktór bácsitól sőt, a nevét sem érdemli meeeeg!
Back to the Future, a Doc-nak van ilyen-e. Az első részben, mikor mindent feltol maxra Marty, egy akkora hangfal ami nagyobb mint ő, majd ebbe a kis szúnyogba bedugja a káblt. Naaaa, dereng valami?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
És ha már egy ember azt mondja, akkor már az tuti úgy is van. Valóban. Láttam azokat a vakteszteket, én ezekre semmit nem adok, megmondom őszintén. Kezébe adtak valamit, tippelt, és tegyük hozzá, hogy a drága gitárt meg olcsónak mondta. Szóval olyan csapok a hasamra és mondok valamit.
Hadd mondjam a saját példám. Amikor kétszer is festékhibás LTD-t küldtek a Thomanntól. 180-190 körül volt az ára. Visszaküldés előtt ugye próbálgattam kicsit. Aztán amikor megvettem a PRS-t, akkor azt mondtam, de jó, hogy nem az ócskább LTD-t vettem, nem volt meg az az érzet, amit a PRS adott.
igen, tudom, olcsóbb gitárok között is vannak jók, ezt senki nem vitatja.
Én csak annyit mondok, hogy ha szeretnél egy jobb gitárt magadnak, akkor vegyél egy jobb gitárt. Ne pedig vegyél egy kevésbé jót, és azt foltozgasd.
Mondom ezt úgy, hogy nem tudok gitározni, de akkor is ezt gondolom.
-
consono
nagyúr
Nem véletlenül mondtam azt GRGR-t, engem egy másik GRGR-ért esz a fene... Mióta odaadtam a Cort KX-emet az unokaöcsémnek csak a Stratón, meg akusztikuson játszogattam itthon. No, a hétvégén voltunk náluk, kicsit gitároztunk is, most megint bennem van, hogy kellene egy dupla humbis, igazi rock gitár itthonra is
-
Goose-T
veterán
Vannak "híres" GRG használók is, és zúznak vele.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Szerintem dugd egy jeges vödörbe a fejed kicsit.
Megveszed azt a grigrigri Ibanezt, és lesz egy szar gitárod. Beletehetsz akármilyen jó pickupot, lesz egy jól hangzó szar gitárod. A 200-zal drágább gitár nem véletlen kerül 200-zal többe, és persze, farostlemezből is lehet otthon gitárt készíteni 20ezer forintból, csak kérdés, hogy érdemes-e. Arról nem beszélve, hogy a jó pickupra kiadsz majd nagyjából 80 ezret, máris csak 120 a különbség..
Ha úgy indulsz neki a gitárvásárlásnak, hogy szeretnél egy minőségibb gitárt, akkor vegyél egy minőségibb gitárt, és ne fillérbaszkodj, de tényleg. Ha pedig sajnálod a pénzt a minőségibb gitárra, akkor ne vegyél, de akkor a fejedben is át kell állítani valamit ahhoz, hogy a szar gitárt élvezni tudd majd. Ez a nehezebb része, pláne, ha az akusztikus gitár után ezt érzed.
Mindenki döntse el, mit szeretne, én azt mondom, ha ez a hobbid, zúzni akarod a metált egy jobb gitárral, akkor ne ebayezzünk meg ali expressezzünk már, hanem tiszteld meg magad azzal, hogy veszel egy olyan hangszert, amit igazán szeretnél.
Amikor valamit vásárolunk, akkor azzal hasznosságot veszünk, hozzá kötődő érzelmekkel. Nehéz jó érzésekkel kézbe venni egy gitárt, ha közben azt gondolod, mehhh, mennyivel jobb volt az a másik, amit a kezembe nyomott az eladó.
Szerintem nem az a drága, ha veszel egy olyan hangszert, amit igazán szeretnél, hanem az a drága, amikor olyat veszel, amit igazán nem szeretnél.
-
Goose-T
veterán
Szerintem az Infinity R egy fokkal jobb pickup metálra, mint a Quantum, amit az RG/RGA4xx-ekbe raknak mostanában. Amúgy meg lősz apróról egy DiMarzio Super Distortiont (bár most épp nincs, én vettem meg a legutolsót nemrég
), vagy egy ilyen Seymour Duncant (vagy akár egy ilyet) és beleforrasztod.
Szerk.: annyi turpisság még van a Gio szériás Ibanezekben, hogy nem a jóféle Wizard nyakprofiljuk van, mint az "igazi" RG-knek, hanem egy lebutított GRG nevű nyakprofillal gyártják. A GRG profil egy kicsit vastagabb, és nincs meg középen hosszában az a laposítás bennük, amin olyan kényelmes kitámasztani hüvelykujjal. Itt egy lista az Ibanez nyakprofilokról.
-
arnyekxxx
veterán
Az a mattfekete-vörös még jól is néz ki de a te dolgod. Egyébként sokkal inkább azon múlik a "metál", hogy mibe van dugva az a gitár meg az ahogy játszol rajta. A Gépmadaras Liptay Zoli egy singlecoilos strattal nyomja és nagyon metál.
A nem túl drága már megvan
Ez a lényeg a vaktesztben, nem az árat próbálják ki hanem a játékérzetet, fogást, hangzást, aztán jönnek az olyan dolgok, hogy a jól sikerült 70ezres hangszereket háromszáz fölé tippelik mert kényelmes, jól kidolgozott és jól szól. És tényleg az van, hogy ha villanygitár saját hangja 99.9%-ban a pickuptól függ, ha egy 30ezres Visionba beraksz egy dimarzio/SD/jobb ebayes pickupot akkor úgy fog szólni, hogy leszakad a fejed . Ha normális hangrendszerbe van bekötve. -
Smiley
addikt
Ha nem tul draga gitart veszel akkor azt mindenfele hulye erzes nelkul allsz neki otthon faragni, hogy beleferjen az aktiv pickup.
Aztan mehet a metal. Nekem a 20e start-bol egyre jobb es jobb hang jon ki, es ehhez leginkabb csak gyakorlas kell. Amikor mar azt hiszem hogy itt a vege, mindig sikerul jobb hangot kihozni belole.
-
cucka
addikt
Az SG nyakával az a baj, hogy a 22. bund környékén találkozik a testtel. Szóval van egy jó hosszú erőkarod, ráadásul ezekben jellemzően nincs semmilyen erősítés, 1 darab fából van, így aztán jó esélyed van rá, hogy nem lesz stabil.
A másik baj, amit már írtak, hogy a forma miatt nem tudják jó helyre rakni a pántnak a rögzítését, ezért fejnehéz.
Szóval a lényeg, hogy amit a Gibson csinál, az vagy ergonómiailag pocsék, vagy mechanikailag rossz, de a legtöbb esetben mindkettő.
A jó hír, hogy van ennél lejjebb. Ha műszaki szemmel nézzük, a basszusgitárjaik még a gitárjaiknál is szarabbak.
-
jmarcell
csendes tag
Mondjuk ebben az árkategóriában nem tudom milyen SG-t lehetne ajánlani jelenleg, ilyen elszállt árak mellett. A Vintage VS6-ok lutrik, nem is klasszik SG alakúak, az LTD-401 Viperek már talán drágábbak, azok se klasszik formával bírnak. Az Epi-kből lehetne esetleg válogatni, de ahogy látom, ott is eléggé megszaladtak az árak.
Mindenesetre az SG király, pont, mint a Tele, csak vannak ízlésficamos emberek...Tényleg nézz meg boltban többféle gitárt, olyat is, ami alakra alapvetően nem feltétlen kedvenc vagy dobogós. Lehet annyira kényelmes lesz, hogy simán fentebb rangsorolod utána. Az is lehet, hogy egy adott gitárt épp "eltaláltak" a gyárban. Lassan mindent lehet játszani mindenen... Sokat lehetne vitázni rajta, hogy mi számít a legjobban a hangzásban, de a hardveren lehet a legtöbbet legkönnyebben változtatni.
-
nap
addikt
"Milyen gitart vegyek?"
Amelyik tetszik, amelyik megszólít, ami énekel neked. Ami kényelmes, ami kézre áll, ami nem nyom itt vagy ott. Nem vered le a kapcsolót (Les Paul), vagy a tekerőt (stratocaster). Nem kell őrizni a nyakat (SG), nem vágja le a karodat a széle, nem szaggatja szét a tenyered élét a húrláb babája vagy a csavarja. Nem túl nehéz és nem túl könnyű. És együtt tudsz élni a színével.
A test és a nyak legyen rendben, akusztikusan szépen szóljon, minden más cserélhető.
Nekem ezek közül a JS32-es van, Floyddal. Jó a nyaka, a test is elfogadható, és a hangszedő is teszi a dolgát. Érdekes, hogy a japán Jacksonnak dorongabb nyaka van, és a teste is nehezebb. -
Alexios
veterán
Vannak jók, simán jobbak mint amiket az ilyen belépőszintű gitárokba raknak(Goose-T a tudója ezeknek főleg
), egy rendes seymour duncan vagy ilyesmi szett persze tud jobb lenni, de abból többe kerül egy darab(Thomannon egy átlag seymour duncan pickup 130 euró körül van jelenleg) mint egy szett ilyen donlis
-
Alexios
veterán
Én cuccka véleményét osztom, nyilván a legjobb ha minden fasza egy gitáron, de ha csak a pickuppal vagy elégedetlen, akkor azt simán ki lehet cserélni. Aliról lehet rendelni meglepően jó pickupokat egész jó áron, ha nem kényelmes azzal viszont túl sokat nem tudsz csinálni
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nézd meg például, hogy a nyak nincs-e úgy vetemedve, amit nem lehet a pálcával sem korrigálni, azaz, ha a nyak nem oldalnézetből homorú vagy domború, ami ugye a normális, hanem hossznézetből a földdel párhuzamos síkjában van elgörbülve (csavarodva), az kuka. Semmi se segít rajta.
A bundok jól vannak-e becsiszolva, nem vágja, vagy sérti a kezed.
Van-e rajta karcolás!
Engem baromira zavar, ha a finish nem tökéletes, akár gloss, akár satin.
Ha megengedik, hangold át a gitárt, megtartja-e rendesen, persze majd hangold vissza.
Nekem
és
segített sokat a gitárvásárlásom előtt azzal, hogy tudatosították, hogy egy jó hangszert évekre veszel kvázi, és egy jó hangszeren sokkal élvezetesebb tanulni, játszani, mint a kevésbé jón. Sokkal többet lesz a kezedben.
Ha olyan hangszert veszel, amire azt mondod, hogy háát, oké, nem olyan jó, mint akartam, de ez is elmegy, majd a következő, akkor
1. Lehet nem lesz következő, ki tudja, felkelsz-e holnap.
2. Kidobott pénz volt az előző, ahelyett, hogy egyből olyat vettél volna, ami jó.Igen, mindig van feljebb, de gondolom van egy rezervációs ár a fejedben. Na, annyiért kell gitárt nézni, ami a rezervációs árad, pláne, ha ez lesz az első "igazi" gitárod. És ne azt nézd, hogy vehettem volna 40-nel olcsóbban is, annak is hat húrja van meg egy nyaka.
-
cucka
addikt
A boltban azt nézd, hogy tetszik-e élőben a forma? Kényelmes-e a testednek a gitár teste? Jó-e a nyak formája, neked tesztik-e a fogása? Nincs kényelmetlenül messze vagy közel az első bund? Mennyire hajlékony a nyaka? Milyen a textúrája a fényezésnek? Nem-e túl nagy vagy túl kicsi?
Szóval hasonlókat. Pickupot tudsz bármikor cserélni. Ha nyomja a gitár a bordáidat, azzal nem tudsz utólag csinálni semmit.
-
Goose-T
veterán
TL;DR: az Ibanez pickupja totál alkalmatlan metálra. A Schecteré alkalmas, ha nem akarsz füttyögtetni*. A Jacksoné a legjobb a célra szerintem.
Hosszabban: mindhárom gitár nyaka nagyon jó metált játszani. A legrosszabb pickup az Ibanezben van, az azonnali cseréért kiált, teljesen alkalmatlan a műfajra. A Schecteré sokkal jobb, abban van legalább erő, de nekem sokkal nehezebb volt füttyögtetni vele, mint pl. a Jacksonnal. Ezt leszámítva riffelésre tökéletes, feszes, van alja rendesen, döng, ahogy kell. A Jacksonban a legjobbak a gyári pickupok, megvan benne az erő, és a Schecterrel ellentétben nagyon könnyen kipattannak a húrokból a füttyögések, sokkal élvezetesebb ilyen szempontból.
*füttyögtetés: pinch harmonics
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Vesszek meg, még a clean szól a legjobban.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Vak vezet világtalant, így megszólalok.
Mondanám, hogy vedd a Schectert, hogy haza beszéljek, de az olcsó kategóriában szerintem nem a legjobbak. Gyenge minőségű potik vannak benne, és a pickupja is gyengus. Ha viszont vállalod, hogy azokat kidobod, és teszel bele normálisat, akkor jó választás lehet.
Én a Jacksonokkal szemeztem, majdnem be is húztam az Adrian Smith-félét, végül nem abba az irányba mentem el, de egyszer még ki fogok egyet próbálni belőlük, az tuti.
Én a Jacksont venném, esetleg picivel magasabb árfekvésben még gondolkodhatnál, ha belefér.
A nyelvnyújtogatós liba alattam is a Jacksonra szavaz, neki vannak értelmes érvei is velem ellentétben, meg hozzáértése, de dobok egyet én is a Jacksonra.
-
Goose-T
veterán
Ibanez RG421/RGA42FM: a gyári Quantum pickupjai rettenetesen vérszegények, én nem is tudom, hogy gondoltak olyat belerakni. Vékony a hangjuk, sok a magas, kicsi a jel. Miután én megvettem az RG421-et, az első dolgom volt kihajintani belőle. Azt leszámítva jó minőségű a gitár maga, jó a nyak, jók a hardverek.
Schecter C6 Deluxe: Volt egy belépő kategóriás Schecter Omen-6 nálam (ránézésre tök ugyanaz, mint a C6, szerintem csak a csicsák mennyiségében különbözik), a pickupok is ugyanazok voltak benne. Az egy korrekt gitár jó nyakkal. Nagyon alacsony húrnyomásra be tudtam állítani 11-50-es húrokkal, és nem zörgött, pedig használt volt és nem nagyon látott hangszerészt. A pickupjai pont elllentétei az Ibanezéinek: nagy a jelük, sok a basszus, kevés a magas, mocsaras a hangzás. Torzított dzsi-dzsi ritmusozásra jók, de már az üveghangok is nehezen jönnek elő belőlük. Clean hangzásra teljesen alkalmatlanok. Szóval a Schecterből is hajintanám ki azonnali hatállyal a pickupokat.
Jackson J32: ilyenem is van egy, némi upgrade után kb. a legjobb gitárom lett. A nyaka egy álom, és a grafitmerevítés miatt rettentő stabil is, sokkal kevésbé érzékeny az időjárásra, mint a többi gitárom. Ennek is nagyon alacsonyra lehet állítani a húrjait, jó a fretwork rajta gyárilag. Nekem egy ilyen fényezés nélküli változatom van, raktam bele egy DiMarzio Super Distortiont, és veszedelmes hangja lett. Egyébként a gyári pickupjai is nagyon jók, pont középút a fentebb felsorolt Schecter és Ibanez gyári pickupok között: nagy jel, elég mélytartomány a metálhoz, de van némi magas is, az üveghangokat pedig nagyon könnyű kihozni belőle. Arra kell figyelni, hogy ne floydos változatot vegyen, mert a gyári hardverek minősége nem túl jó, nekem masszívan fejleszteni kellett rajta, viszont meghálálta. Szerencsére van belőle hardtail változat is, szerintem ez lenne a legjobb választás. Nincs nagy hardverpara a floyd miatt, ennek a legjobbak a pickupjai, és a nyaka is ott van a szeren. Nyakban egyébként mindhárom gitár jó, de gyári felszereltséggel a legjobb hang a Jacksonból fog kijönni.
-
arnyekxxx
veterán
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Sportos gitáros az, aki a színpadon sportcipőben tolja.
-
Szintén zenész. Amúgy aranyos kis motyó. Ma már nem lehet kapni, vannak utódai. Amit szerettem benne, hogy igazából bármit lehet vele hangolni. Annó mikor mondtam a hegedűsnek, hogy ha kell itt van, akkor nézett hülyén, hogy mit akar a hülye gitáros, de ez hangol mindent kb, plusz a mikrofon is ott van rajta.
Csak nekem van a Headrush-on hangoló, a legutóbbi firmware update-el még jobb/pontosabb is lett. Szóval már csak akkor használom a korg-ot mikor az asztalon van a gityó szerelésből vagy húrcseréből kifolyólag.
Csiptetőset meg a klasszikra vettem, de egy időben azt is egyszerűbbnek találtam használni mint ezt Korg a bedugósat. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Én pont neked kerestem tegnap a Floyd Rose húrcserés videót ott, és én sem értettem, hogy miért nem találom. Így nem kaptad meg a videót. :-D
Én befizettem a guitar mastery method-re, egyszeri díjas, örök hozzáférés, nagyon hasznos anyagok vannak ott is, de idő hiányában már régen voltam ott.
Amúgy ez egy tipikus hiba és tünet Dave Tran szerint, hogy mindenbe belekapnak a kezdő és kevésbé kezdő tanulók, és hónapok múlva is azt látják, hogy nem haladtak igazán. Ő azt javasolja, hogy nagyjából 2 forrás mellett tegyük le a voksunkat, ízlés szerint, és aszerint haladjunk.
Pont két napja bukkantam ennek a Bernth gyereknek egy videójára, és tetszett a stílusa. Fel is iratkoztam a csatornájára, de nekem úgy tűnik, hogy ő haladóbb gitárosoknak szól, mint én vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XPS 9530 15.6" 3.5K OLED i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- RTX 4090, I9-14990 PC Eladó!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- SzoftverPremium.hu
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest