- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FockeWulf
tag
válasz
consono #51838 üzenetére
Nem más, ha ugyanazokat az adott hangokat használod, mindig ugyanabba a "keretbe" leszel. Na most ezt jól megaszontam
Tehát, pl ha szól egy minimál alap az egyszerűség kedvéért, mondjuk egy D és Fisz hang, szóval ezt pengeti a basszer, akkor akármelyik móduszát is játszod a D-nek, MINDIG d-dúrt fogsz játszani, a füled is így fogja hallani. A modális játék egyik első buktatója hogy pl erre a D alapra azt mondod, hogy jó, akkor játszok erre egy A-mixolíd skálát és A-ról indulva dallamozgatsz. Ez ettől nem lesz mixolíd hangulat, ez ugyanúgy dúr hangulatú zene lesz. Ha mixolíd hangulatú szólócskát szeretnél erre a minimál alapra, akkor egy D-mixolíd skálát kell játszanod, amiben tudnod kell a kulcshangokat (mixolíd esetében a leszállított 7.-ik fok az, és a terc, meg persze az alaphang). Ugyanígy a többi modálisnál is megvannak a kulcshangok, hogy mitől lesz olyan hangulatú a skálád amilyen. -
doc
nagyúr
válasz
consono #51785 üzenetére
Anno utananeztem, egy dolog van amire panaszkodnak tobben, allitolag az ebed fogolap hajlamos megrepedni, de ez egy egyelore eldontetlen vita. Van aki szerint a Solar gitarok szarok mert reped a fogolap, mas szerint nincs veluk tobb ilyen gond mint mas markaknal, szoval hogy mi az igazsag... En szerintem egyszer majd beprobalok egyet
-
DrDoktor
senior tag
válasz
consono #51785 üzenetére
Szerintem nem rosszak
Ők rámentek mindenféle forma hardver kombinációra alapvetően jó minőségben.
Nem várható el tökéletesség de ami eddig volt kezemben égbekiáltó hibával nem rendelkezett.Ez 2-3 éve volt.Most nem tudom mi a helyzet
Persze bund polír alap beállítás kellet nekik.I -
arnyekxxx
veterán
válasz
consono #51742 üzenetére
tudja is vinni magával
a drágát is tudja, csak esetleg nem akarja az olcsót sem cipelni.(de én akkor is az erősítőt dugom a gépre)
az viszont megint nem úgy szól mint a ládádra rádugva és bemikrofonozva egy szobában szóval kezdődhet a pöcsölés, hogy melyik IR-el szól leginkább úgy mint igaziból. Az más kérdés, hogy szólhat jobban is mert rájössz, hogy jobbat teszik a hang egy V30as mesa ládával 2 mikrofonos mixben mint a saját marshall láda greenback szórókkal és egy sm57-el. -
DrDoktor
senior tag
válasz
consono #51731 üzenetére
Sokkal nagyobb a különbség. Amit eddig láttam /HALOTTAM/HASZNÁLTAM profilozott erősítőt az mindig mindenenben jobb volt mint az amit a kis ázsiai leprogramozott és úgy gondolta az a JCM 800
Sőt Profilozva egy csomó egzotikus pedálhoz is hozzájutok amit amúgy nem rakna senki gyártó a multi effektjébe .Mert oda a standard ts9,ds1,cuccokat rakja mert azt ismeri a vevő réteg.
A kemper arra volt jó, hogy kitapossa az utat.Nem szabad elvitatni az érdemeit.A legnagyobb legvetemültibb nagy csöves cuccot használó bandák is meghajoltak felé.
Most meg egyre elérhetőbb árú a technológia kisebb pénzű bandáknak is.Jó ez így."budget kategóriában az embereknek nincs otthon olyan cucca, amit érdemes lenne lemásolni...."
Picit értelek..de!
Szóval szerinted csak azt a cuccot érdemes másolni ami drága?
Ez félre megy nagyon.A saját soundod másolod nem az árát.Egy Nirvanára pl akkoriban élőben befutások elött 10 ből 8 zenész azt mondta volna mi ez a recsegő zajos kattogó torz szar...
Most meg milliókból próbálják reprodukálni -
arnyekxxx
veterán
válasz
consono #51731 üzenetére
Az attól függ mennyit pöcsörésztél a beállításokkal. Ampszimulátorok között sincs két egyforma jcm900 hang és akány 4x12greenback láda IR annyi hangzás (csak az ownhammer dvd-ken vagy párszáz különbözö). Sok próbálgatással ki lehet egyre hasonlóbbat kísérletezni, ezek a kütyük meg 1:1 lemásolják a hangodat.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
consono #51711 üzenetére
hogy koncertre ne kelljen hurcolnod a mázsányi vasat, vagy hogy otthon csinálhasd a felvételeidet a saját hangzásoddal anélkül, hogy haza kellene mindig cipelni a vasat a próbateremből a lakásodba épített hangszigetelt szobába.
csóró parasztgyereknek meg jó mert a letöltött presetekkel tud otthon lemezt készíteni.
szerk, már megint lassú voltam a fenébe, kiragasztom a monitor szélére, hogy "frissítsbaz+"
-
Alexios
veterán
válasz
consono #51711 üzenetére
Jó, persze, mert anélkül másét sem tudnám használni, de nekem ez ebben a formában zsiráf.
Hát, pedig szerintem ez egy elég jó magyarázat
A Kemper pontosan ugyan ez, én ismerek olyat aki csinált pl. a Mesa kombójáról egy profilt, és azzal jár koncertezni. Meg olyat is, aki csak megvette a profilokat, és azt használja, de hát azt is meg kellett valakinek csinálni először
-
Goose-T
veterán
válasz
consono #51711 üzenetére
A Kemper meg a társai az analógbuzik
at próbálják átcsábítani a sötét oldalrazsebéből próbálják a pénzt kihúzni.Akik arra esküsznek, hogy az ő csöves cuccuk meg a sok kis szirszar pedáljuk adja az igazi szándot, és azt soha nem lehet digitálissal helyettesíteni. Így be tudják maguknak mesélni, hogy csak azért használnak digitális cuccot, hogy vigyázzanak gearjükre, ne kelljen mindenhová hurcibálni.
-
chaosmonger
tag
-
doc
nagyúr
válasz
consono #51676 üzenetére
Undo alatt mit ertesz? Hogy a kitorolt layert hozza vissza?
A tempot mutatja, legalabbis a G1 four fent kis bogyokkal jelzi hogy melyik utemnel tart eppen.De akkor szerintem megveszem valamelyik szazeuros loopert, aztan megnezem hogyan tudnam rabarkacsolni a labkapcsolot
-
arnyekxxx
veterán
válasz
consono #51637 üzenetére
egyébként frankón fejlesztgetik a babyt, jönnek rá folyamatosan frissítések (jönnének ha tudnám telepíteni, valami miatt azt mondta a suite, hogy csatlakoztassam a babyt miközben ott van az usb-n és látja is a pc, IR-t tudod rátölteni) állítólag az erősítöszimulációkat is lecserélték meg az IR-ekhez is hozzányúltak)
-
topikk
senior tag
válasz
consono #51483 üzenetére
Koszi mindenkinek, este kiprobalom.
Egy masik problemam az alapzaj. Csak akkor ha a gitar ra van dugva, es mintha a hurok finoman rezegnenek a kornyezettol es ez sistergo zajkent jelentkezik. Ha rateszem a tenyeremet a hurokra, azaz megallitom ezt a finom rezgest akkor eltunik. Ez normalis vagy van valami ellenszere?
-
válasz
consono #51298 üzenetére
Igen, 12 dB a max. Én 3-4 dB-t állítottam csak be, mert egyrészt ekkora extra erősítéssel kb. azonos a single coil (coil split) output a humbucker móddal, másrészt nem igazán plusz hangerőt akarok, hanem egy kompresszáltabb, high-gainebb karaktert...
EDIT: állítólag van 18V moddolás is, úgy > 20 dB(!) is megvan (nem próbáltam)
-
fattyu
veterán
-
FockeWulf
tag
válasz
consono #51191 üzenetére
Na látod ezt nem tudom, de saját magunkkal b@aszunk ki. Ha fel van tolva a használt-ár piac, egy dolog ha véletlen sikerül közel új árban eladni, de az eladónak is közel új árban lesz ha vásárolni akar. Már pedig a pénz akkor ér valamit ha elköltik
Olyan ez mint a béremelések, még meg sem emelkedik, de már emelik az árakat, aztán meg ott van minden ahol addig is volt, emelt bérek-emelt árak, a kör be is zárult. -
fattyu
veterán
válasz
consono #51185 üzenetére
az ergya fotó nagyon nem adja vissza milyen top van mindkettőn....
-
fattyu
veterán
válasz
consono #51183 üzenetére
4 gitárt tartottam meg.
fender lite ash strat korea. 105 pénzért vettem azt hiszem. Imádom.
Usa standard 1996. 190 pénzért vettem. A legjobb strat ami a kezemben volt. meg bárkiében aki próbálta.
Framus panthera custom német gyártás 240ért vettem.
Framus Diablo custom német gyártás. asszem talán270. -
válasz
consono #51177 üzenetére
Drága gityónál ez lehet nem így van. Többen mondják, hogy millió körüli gibboknak egy szérián belül is mások a hangszerek, más az erezet, más picit az érzés, más a hangzás, suly is lehet mas.
Ahol meg olcsóbb szériának ismérve a szórás, ott is inkább azt venném meg amit leakasztanak és kipróbálható. -
bigrob
őstag
válasz
consono #51157 üzenetére
Feltenném a kérdést, hogy miért?
2023-at írunk, ennél az összegnél ha jól emlékszem ingyen elküldik, ha nem tetszik ingyen elviszik.
Komolyan nem értem miért jó elmenni 1-1 hangszerboltba kipróbálni aztán kérni egy bontatlant a raktárból...
Akkor már el kell menni használtakat próbálni ha a közelben van. -
FockeWulf
tag
válasz
consono #51038 üzenetére
Dehogyis
csak ha már magyar fórumon, magyar nyelven toljuk, sztem célszerűbb lenne magyar megnevezéseket használni. De tényleg kár ezen rugózni, csak aki most ismerkedik a zeneelmélettel, megnevezésekkel könnyen összezavarhatja ha katyvasz a nyelvezet. Értem én hogy a húr az már sztring, a gitár az guitár, a hang az nóte, a pengetés strummolás vagy mi, menő is ez, csak sokszor összezavarja aki most vág bele...
Peáce és béke -
-
jmarcell
csendes tag
válasz
consono #50368 üzenetére
Ja, hát ez tény, csak nem akartam odaírni, hogy a hangszerboltban majd lehet rájön, hogy 175 kifut minden földi jót és annyival megtoldja.
A számok nem fedik a valóságot, gyorsan leszögezem. Egy keret mindig olyan szokott lenni, picivel többért lehet jobbat venni, meg ha valaki mond egy számot, akkor bele akarja centizni mindig az ember. Nyilván hangszerboltban ezernyi lehetőség van, mondani kell, hogy 150 +/- 10% van rá nagyjából, vagy ilyesmi és biztosan tudnak ajánlani valamit. Nekik sem érdekük, hogy egyszer eladjanak neked valami szart és többet vissza se menj, esetleg egy frankó Google kommenttel lehúzd őket.
Ezt a "jó" és "rossz" szót meg nem tudom miként lehetne elegánsabban használni. Mire tudjuk mondani, hogy jó? Vagy ha egy 250-es PRS SE már jó, akkor egy Japan vagy US standard milyen? -
marcusa
addikt
válasz
consono #50337 üzenetére
Milyen fül vagy fejhallgatót használsz? Én is arra vagyok sajnos kényszerülve és nincs igazán jó fejhallgatóm, van egy nagyon alap AKG és egy HyperX Cloud2 még a régi, ami Takstar fejesen alapul. De valahogy egyikben sem érzem elég dinamikusnak a hangzást. Simán a Headrush phone kimenetéről használom őket.
-
-
Goose-T
veterán
válasz
consono #50167 üzenetére
Szerintem elég jó, nem vettem észre, hogy hamar elhalnának rajta a hangok. Nagyon rezonál a test, amikor a hasamhoz ér és megpengetem, akkor a beleimben is érzem a rezonanciát.
Amúgy a testbe csavarozható pickupból így csináltam keretbe csavarozhatót:
Tesóm adott valami kétkomponensű epoxi alapú folyékony fém ragasztót, azzal csináltam. Megfogta, mint az állat. Autóiparban dolgozik, a melóhelyéről van, szóval nem valami kommersz cucc.
Az van a képen pickupokra rakva a dupla fecskendőben.
-
doc
nagyúr
válasz
consono #50094 üzenetére
Ne is mondd, mar megvan a 'menetrend'
Egyelore van ketto, a Shecter mellett ugye a regi Ibanez akusztikusom. A kovetkezo (kicsit valtoztatva az eredeti terven) nagy esellyel egy S-szerias Ibanez lesz (csak meg alaposan meg akarom fogdosni, pengetni szemelyesen), aztan valami aktiv pickupos metalbalta, jelenleg a Harley Benton EX-84-gyel szemezek. Aztan majd egyszer, ha mar tudok egy piciket gitarozni, akkor egy komolyabb Ibanez RG
Meg a hangja miatt azert idovel szerintem beruhazok egy olcsobb de jo hangu telere is, csak hogy elmondhassam hogy van/volt, kiprobaltam, stb. Aztan ha tetszik, meg az is lehet hogy megtartom majd.
Meg egy igazi Strat is kell majd persze.
Meg utana... bakker, kicsi a haz, nem fer majd el a sokszaz darabos gitargyujtemenyem
De ja, az akusztikus Ibanez es a Shecter melle egy Ibanez S meg mindenkeppen kell, aztan egyelore megleszek szerintem. -
doc
nagyúr
válasz
consono #50092 üzenetére
A spliteles mindenkeppen kellett, anelkul a Schecter hangja kb semmire nem volt jo (nekem) a metalon kivul, ezert lett az Omen Elite, mert az mar tudja...
Mondjuk ezen a ket allason (bridge humbucker vagy dupla-splitelt) mast nem is hasznalok. Mondjuk a 'csak neck single' hangzas kicsit hianyzik, na de majd az Ibanez, ami tudja a nyaki humbuckert onmagaban parhuzamosan hasznalniA Squier straton akusztikusra en a neck + mid single coilokat hasznaltam, az acoustic sim nelkul is egesz jol hozta ezt a fajta hangszint (mar a lehetosegekhez kepest, ugye)
-
doc
nagyúr
válasz
consono #50090 üzenetére
En a ket humbuckert splitelo modban (4-es allas) akkor szoktam hasznalni mikor "akusztikus" hangot akarok (ebben mondjuk a Zoom G1 Four abszolut partner
).
Metalzuzdara csakis bridge humbucker. Mikor neha elfelejtem az akkordozas utan attolni, szoktam is nezni hogy miafax, mit csinalok rosszul, nem megy a palm mute, sehol semmi metal hang, aztan leesik hogy 'jaaa, a pickup selector mar megint' -
jmarcell
csendes tag
válasz
consono #50082 üzenetére
A napokban Alapi könyvében olvastam, miszerint a nyak anyaga, milyensége dobja a legtöbbet a hangon, ha a fa részt nézzük. Utána ezt mindenki döntse el mennyire osztja vagy sem, az Ő véleménye ez, alapja lehet neki.
Számomra, ha magát a "rezgőkört" nézném, annyira nem triviális, hogy mi mennyire van hatással a hangra. Az elektronika része még adja az RLC-kört, de a fa milyensége, a pengetés helye, a pengető minősége, a pengetés ereje, meg egyéb apróságok mind tudnak befolyásolni egy "nyers" hangot és kapunk egy bonyolultabb rendszert egészében.
Amik YT-on vannak felvételek egy rakás utómunka után, nem feltétlen relevánsak. -
Goose-T
veterán
válasz
consono #50078 üzenetére
A próbateremben használom legtöbbet, mindig ugyanazok az effektek, mindig ugyanaz a PA cucc mindig ugyanazzal a presettel a digitális keverőn. Nagyon kihallani a különbségeket. Sokat dolgoztam azon, hogy konzisztens legyen a hangzásunk. Ha csak magában játszom a gitáron, akkor nem hallani annyira egyébként. Ha viszont rákezd a másik gitáros, a basszeros és a dobos, akkor bizony élet-halál kérdése a jó gitárhangzás, az Ibaneznek szinte eltűnt az alaphangja a mixben az LP-be való pickuppal, csak a felharmonikusok szóltak, ami alaphang nélkül nehezen értelmezhető.
Egyébként volt még egy ugyanolyan Donlis szettem feketében, amit az Ibanezbe is belepróbáltam, azt eladtam egy srácnak. Ő is mondta, hogy először beletette egy éger testű Cort X-15TH-ba, abban borzalmasan szólt. Utána belerakta egy mahagóni LP-be, abban meg jobban szólt, mint ami előtte volt benne Gibson 490R/498T.
-
Goose-T
veterán
válasz
consono #50055 üzenetére
Ez rockzene, amúgy meg Richie Kotzen gitárjában is humbucker van bridge pozícióban. Mondjuk ezt a szólót pont a nyaki pickupon játssza, persze az is egy DiMarzio, nem alap tele pickup.
-
DrDoktor
senior tag
válasz
consono #50045 üzenetére
Jó pár éve még én is ellenkeztem nem volt megfelelő nekem de mára már áh bőven jó(Gitárosunkank meg pláne. Vagy 15 évet húzott le Metal Zone +powerstate solid state fej kombóval
Ha még egy quad cortexet megtudnánk fizetni ..ehh
Persze studiózni a kis 5-10-15-20w-os csöves fejek azért megmaradnak. -
DrDoktor
senior tag
válasz
consono #49987 üzenetére
Megoldom van fx loopba bekötve egy headrush gigboard.
Az meg teli pedálokkal... ..Ha kisebb gaint akarok.
Bár az is igaz a saját torzított csatija hangja maximális kedvenc nálam.
Majd ha egyszer odajutok valaki csöves erősítő szakival belerakatok egy fokozatot amivel crunch is lehetséges.Mert amúgy no1 fejecske.Jól szolgál egy 2x12 HB V30 ládával meg two notes torpedo captor-alEddigi legjobb crunch hangom mondjuk egy Bugera 333 infnium ban volt .De az egy 28 kilós szörny volt nem bírta a vén vesém cipelni.
-
Golf4
csendes tag
válasz
consono #49975 üzenetére
Én csak lelkes apuka vagyok (amúgy tök hülye vagyok az egészhez), de mintha itt korábban írta valaki, hogy jó lenne ha lenne benne ez az Effects Processor (legalábbis én ezt olvastam ki belőle), ebben meg pont van, míg a Harley Benton HB-40R-ban nincs. Lényeges dolog ez vagy én értettem félre?
-
DrDoktor
senior tag
válasz
consono #49868 üzenetére
Abban az árkategóriában nincs alternatívája annak mire szükségem volt.
Ezért bevállaltam.Cort A5 beyond,Fanfret 5 húr totál az én ízlésem hang vatta új 3 év garival volt 300.000 nincs alternatívája.Első magától szétrepedt .Elektronika el volt kötve ezért zárlatos zaj jött csak belőle
Másodikon meg (vadi új ez is)meg fordítva volt bekötve a pickup balance.
Mind a kettő csak qc probléma.Leszarták.Nem hiszem ez az ellenőrzőjénél nem bukott ki.
Valamiért mégis eladták.
Mindegy 3x voltam szervizben most okés vagyok.
Még így is jónak tartom csak bosszantó. -
bigrob
őstag
válasz
consono #49832 üzenetére
Nyugodtan lehet vinni a HB-t, de a Cortok is jó választások lehetnek.
Thomannról rendelve bármi van lehet visszaküldeni, audiollal rendelve lehet picit olcsósítani. (írni kell nekik mailt a termék linkjével és küldik az ajánlatot rá)Nekem perpill az egyedüli erőlködőm egy Joyo Zombie fej és egy Orange 1x8 láda. Tökéletesen kiszolgál.
Használtba hirtelen nem találtam jó áron.Szerk.: ránéztem az Orange Micro Terrorra... 60 rugó használtba a dark verzió
A simát még 30-ért vettem pár éve... -
doc
nagyúr
válasz
consono #49792 üzenetére
Az nem jo, adapterelgetni kene ossze-vissza
Amugy az egyetlen gondom az ampluggal hogy nagyon zajos (marmint eros zugo alapzaja van), pont mint a Katana Mini a brown channelen, ugyhogy most azon is a clean channelt hasznalom, kulso torzitoval es zajszurovel, igy remekul mukodik.
Csak az a VoxMetal nagyon el van talalvaA torzitopedalokat mar vegignezegettem a Zoomon, arra gondoltam majd ha raerek az Amp modelleket is vegigprobalgatom, aztan hatha megtalalom az igazan jo kombinaciot
Alexios: koszi, megnezem azt a Recti Orgot, azt ha jol lattam amugy is eleg sok metalos patch hasznalja
-
doc
nagyúr
válasz
consono #49755 üzenetére
Igen, a Guitar Lab az megvan, most felraktam a ToneLibet is, ugyan az appon beluli letoltes meg teszt nekem nem mukodott, de a patch file-okat kezzel letoltve a programba mar be lehet huzni.
Felpakoltam harom 'metallica-hangzast' a G1-re, abbol az egyik eleg tre, a masik ketto viszont tenyleg faXa (bar a cabinet-mikrofon mindkettonel be volt kapcsolva, nekem ugy borzalmasan szol a Katanan keresztul, mic nelkul mar remek), az egyiknel kellett megbuzeralni az EQ-t hogy legyen azert magas is.
-
doc
nagyúr
válasz
consono #49746 üzenetére
ToneLib? Na ezt kiprobalom, koszi
Guglizgattam, talaltam is par oldalt, de ott mas eszkozokhoz voltak (nem kompatibilis) cuccok, meg eleg nagyvonalu "tekergesd ide oda, hatha jo lesz" otletek, valamiert a ToneLibet nem hozta a google.
Youtube az ilyesmire nalam utolso fallback, nem akarok egy 20 perces videot vegignezni azert hogy megtalaljam benne a beallitast ami kell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest